Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δέκα επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε μαθητές σε Γυμνάσιο-Λύκειο της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 29/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο 11ο Γυμνάσιο-Λύκειο που βρίσκεται στις 40 Εκκλησιές, δίπλα στο θέατρο Γης,  υπάρχει εδώ και καιρό μια επικίνδυνη αγέλη αδέσποτων σκύλων που από το Σεπτέμβριο εκφοβίζει και επιτίθεται στους μαθητές και τις μαθήτριες και όχι μόνο.

Τους δύο τελευταίους μήνες καταγράφηκαν τουλάχιστον δέκα (10) επιθέσεις σε μαθητές με αμυχές, μελανιάσματα και πληγές.

Ορισμένοι μαθητές χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα για τα δαγκώματα που υπέστησαν!

Η πιο πρόσφατη επίθεση έγινε σήμερα 28 Νοεμβρίου 2019 σε μαθητή, που είναι εξοικειωμένος με τα σκυλιά και ευτυχώς διατήρησε την ψυχραιμία του, παρά την επίθεση που δέχτηκε.

Ωστόσο φοβήθηκε πολύ και ήταν συνεχώς αναστατωμένος και ταραγμένος.

Οι διευθυντές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων έχουν εξαντλήσει τις ενέργειες που όφειλαν να κάνουν για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Εισαγγελία, τη Δημοτική Αστυνομία, την Κτηνιατρική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το μεγάλο αυτό πρόβλημα, που έχει προκαλέσει φοβία σε πολλούς μαθητές/τριες και στις οικογένειές τους, με συνέπεια να τους προβληματίζει και  η καθημερινή προσέλευση στο σχολείο.

Σημειώνουμε ότι η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ενημερωθεί για το σοβαρό πρόβλημα που απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου, κι ενώ έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να ενεργήσουν αρμοδίως, δεν έχουν προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έστω και μια προσωρινή λύση.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα παραμένει και επιδεινώνεται μέρα με μέρα.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι στα σχολεία είναι πλέον φοβισμένοι, αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι.

Ακόμα κι η προσωρινή τοποθέτηση αρμόδιου υπαλλήλου του Δήμου δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη σημερινή επίθεση και τον τραυματισμό μαθητή.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, οι μαθητές/τριες έχουν προχωρήσει σε προειδοποιητικές καταλήψεις διαμαρτυρίας, με κίνδυνο να στερηθούν ακόμα και περιπάτους.

Απαιτούμε

•    Την οριστική επίλυση του προβλήματος με την άμεση απομάκρυνση της αγέλης από την ευρύτερη περιοχή των σχολείων, ώστε να εξασφαλιστεί πλήρως η ακεραιότητα όσων προσέρχονται στο σχολείο, με ταυτόχρονη μέριμνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων (εξασφάλιση ασφαλών χώρων διαβίωσης, εμβολιασμούς , στειρώσεις, αποπαρασίτωση, εξασφάλιση τροφής κλπ) .

•    Μέχρι τότε να παράσχει ο Δήμος, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας προστασία στα σχολεία τις ώρες προσέλευσης, λειτουργίας και αποχώρησης.

•    Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες συνεχώς και εγγράφως επισημαίνουν και καθιστούν υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς για την ασφάλεια των μαθητών, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να προστατέψουν τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. Έχουν ενημερωθεί από τα σχολεία και φέρουν μαζί με το Δήμο Θεσσαλονίκης ακέραια την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει ή θα συμβεί στο μέλλον.

Καλούμε σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 1μμ.

Συμμετέχουμε στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Η Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας
Δέσποινα Δάσιου              Δημήτρης Καραμανλής

 

Σχόλια (1)

 
Παναγιώτης
29 Νοε 2019 14:14

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στη χώρα μας είναι οξύτατο. Στην πραγματικότητα έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, όταν αγέλες κυνηγούν τα ίδια μας τα παιδιά στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Τα λόγια είναι περιττά μπροστά σε αυτήν την εικόνα παραίτησης και εξαχρείωσης, που στο κάτω κάτω θέτει και τα ίδια τα αδέσποτα σε έναν σωρό κινδύνους. Η λύση του είναι πια επιτακτική ανάγκη.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.