Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ο Κ. Γαβρόγλου ευχαρίστησε την υφ. Παιδείας για τη συνέχιση της πολιτικής του από τη νυν πολιτική ηγεσία

Ο τέως υπουργός Παιδείας αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να στέλνουν πολλοί γονείς τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία επειδή θεωρούν ότι τα δημόσια δεν είναι επαρκή, και την επομένη μέρα να τα εγγράφουν σε φροντιστήρια
Δημοσίευση: 29/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις ευχαριστίες του   προς τη νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας,  για τη συνέχιση της δικής του πολιτικής στο υπουργείο, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Κ. Γαβρόγλου , κατά την ομιλία του στην  παρουσίαση έρευνας  για την παιδεία από τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, παρουσία της υφυπουργού Σ. Ζαχαράκη.

Η Σοφία Ζαχαράκη στη διάρκεια του χαιρετισμού της στη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας για τις τάσεις ιδιωτικοποίησης στη δημόσια εκπαίδευση, δήλωσε με σαφήνεια ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και η οποία θα μείνει υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο    Κώστας Γαβρόγλου,  χαιρέτησε   την δήλωση αυτή της υφυπουργού την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, έκανε λόγο για  προσωπικό στοίχημα , αναφερόμενος στο θεσμό ,   η «τσάντα στο σχολείο» στα Δημοτικά για δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, που επί θητείας του θεσμοθετήθηκε .

Πρόκειται για μία ρύθμιση , είπε ο Κ. Γαβρόγλου, που δίνει τη δυνατότητα τα παιδιά και οι γονείς να είναι πολύ πιο δημιουργικοί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε την κ.Ζαχαράκη για την εγκύκλιο που έστειλε όπου ζητάει από τους δασκάλους να μην βάζουν διαγωνίσματα τις Δευτέρες, κάτι που είχε παρατηρηθεί ως μέρος της αντίδρασης για την «τσάντα στο σχολείο».

Υπενθυμίζεται ότι στην εγκύκλιο που η υφυπουργός Παιδείας απέστειλε στα σχολεία ανέφερε:

Α. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υλοποιείται τουλάχιστον δύο (2) φορές τον μήνα για όλους τους μήνες του διδακτικού έτους και η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων.

Β. Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης.

Ο Κ. Γαβρόγλου στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στους πολλαπλούς κνδύνους που εγκυμονεί η ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού για τη δημόσια εκπαίδευση.

Παράλληλα αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να στέλνουν πολλοί γονείς τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία επειδή θεωρούν ότι τα δημόσια δεν είναι επαρκή, και την επομένη μέρα να τα εγγράφουν σε φροντιστήρια.

Σχόλια (13)

 
Ιάσων
29 Νοε 2019 12:38

Αυτά συμβαίνουν όταν επί 5 μήνες δεν έχεις κάνει απολύτως τίποτα. Σε τρολάρει ο προηγούμενος.

 
Κανείς δεν είναι ριγμένος
29 Νοε 2019 12:51

Το ίδιο δεν έκανες και συ Υπουργέ μου;

 
Γ.Π.
29 Νοε 2019 14:05

Παρακαλείται το esos.gr να μην δημοσιεύει τέτοια ρεπορτάζ, διότι προκαλούν υπερτα-
κρίσεις που συνοδεύονται συνήθως από ακατάληπτο λόγο, ο οποίος εκφέρεται μετά δυσκολίας και αποτελείται από μασημένες άγνωστες λέξεις, εξαιτίας του μεγάλου θυμού. Όπως σήμερα στο σχολείο...

 
Τότε γιατί ψηφίζουμε;
29 Νοε 2019 14:44

Αν ψηφίζεις ΝΔ και σου βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ προς τί οι εκλογές;Ας κυβερνάν εναλλάξ χωρίς εκλογές.Τί τις χρειάζονται;Ο γαλάζιος γραβατωμένος ΣΥΡΙΖΑ στα βήματα του ροζ αγραβάτωτου ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι δεν υπολογίζονται.Εξ άλλου αυτήν την στιγμή τα υπηρεσιακά συμβούλια που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να υπάρχουν,οι επιλογές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ άσχετα αν έχουν παράταση που θα πλησιάσει τα δυο χρόνια συνεχίζουν να υπάρχουν.Σωστά τα λέει λοιπόν ο Γαβρόγλου αφού αυτοί κυβερνάν και σήμερα.

 
Μαρία Λε.
29 Νοε 2019 15:03

Ναι όντως κρατήθηκαν μερικές από τις βλακείες που έκανε ο χειρότερος υπουργός παιδείας που υπήρξε. Ελπίζουμε στις αλλαγές τους για το καλό των παιδιών/μαθητών

 
Ερτ
29 Νοε 2019 15:15

Να ρωτήσει τον αρχηγό του.

 
Km
29 Νοε 2019 15:50

Ειτε μενει σχολειο, ειτε οχι, γονεις και εκπαιδευτικοι δεν καταλαβαινουν τιποτα... Οι μεν εχουν βρει διπλα βιβλια, οι δε βαζουν επαναληπτικα την Τριτη σε 10 κεφαλαια....

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
29 Νοε 2019 18:17

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΣΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΑΜΕ......
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΙ ΤΣΑΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΙΣΤΟΡΙΑ κ.ά.) ΤΑ ΙΔΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ
ΚΑΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....
ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ, ΜΗΤΡΩΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ
ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΝΤΑΙ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΡΙΜΑ........
ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.........

 
Μπαμπάκας
29 Νοε 2019 23:32

@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ο Πρωθυπουργός...από νοσοκομεία γνωρίζει μόνον...

 
Γιατί δεν καλέσατε τον Γαβρόγλου στο συνέδριο σας;
02 Δεκ 2019 02:40

Να σας ξαναπαινεύσει.Να ξαναπεί ότι είστε η συνέχεια του και να σας ευχαριστήσει για αυτό.Και να τον χειροκροτήσουν οι σύνεδροι αναλογιζόμενοι τι σας θέλουν εσάς αφού έχουν τον αυθεντικό δημιουργό και εκφραστή των όσων εσείς συνεχίζετε.Τον έναν και μοναδικό.Και να φωνάξουν εν χορώ το σύνθημα:"Για πρόοδο και ευημερία Γαβρόγλου στην παιδεία".

 
Να υπάρξει διόρθωση παρακαλώ.
02 Δεκ 2019 09:07

Προβοκάτσια σύντροφοι με γραβάτα, δεν συνεχίζετε εσείς αριστερή πολιτική, ο γάβρογλου την έκλεψε απο εσας. Η ΝΔ ποτέ δεν αρνήθηκε την αριστερόστροφη της πλευρά... απλά την έκρυβε μέχρι τις εκλογές..

 
Γ.Π.
02 Δεκ 2019 11:18

Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη υπέρβαση! Να προτείνει η ΝΔ τον κ. Γαβρόγλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας εμπράκτως το μεγάλο του έργο στην Δημόσια Παιδεία. Οι αμοιβαίες φιλοφρονήσεις δεν αρκούν.

 
Οικονομου
02 Δεκ 2019 12:26

Γ.Π.@ Συμφωνώ....εύγε...και θα το πήγαινα και ακόμα παραπέρα, η ΝΔ να έχει σύμβουλο για τις επόμενες κινήσεις της τον Κο Γαβρόγλου μέχρι την εκλογή του για Πρόεδρο..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.