Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Μετεγγραφές: Αποτελέσματα ενστάσεων-αιτήσεων θεραπείας

Συνολικά κατατέθηκαν 3.893 ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας, εκ των οποίων έγιναν δεκτές οι 728, δηλ. ποσοστό 18,7%.
Δημοσίευση: 29/11/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι φοιτητές που έχουν καταθέσει ένσταση - αίτηση θεραπείας επί των αρχικών αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής ότι, από σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της αίτησής τους στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. www.minedu.gov.gr μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών https://transfer.it.minedu.gov.gr/

Συνολικά κατατέθηκαν 3.893 ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας, εκ των οποίων έγιναν δεκτές οι 728, δηλ. ποσοστό 18,7%.

Πέρσι το υπουργείο Παιδείας δέχθηκε 2.562 ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας, και έκανε δεκτές 799, δηλ. ποσοστό 31,18%.

Ετικέτες: 
Μετεγγραφές

Σχόλια (8)

 
γιαννης
29 Νοε 2019 15:27

Εξαιρετικά μικρο ποσοστό αποδοχής.
Πέρυσι έγινε αποδεκτό το 1/3 , φέτος το 1/5.
Η υπουργός τα έβαλε τώρα με φτωχούς και αδύναμους.

 
Σητωφ
29 Νοε 2019 17:19

Μας στερούν κάθε ελπίδα να ζούμε και να σπουδάζουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια.

 
Μετεγγραφές 2019
29 Νοε 2019 21:17

Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες φοιτητές ζητούν να αλλάξουν πανεπιστήμιο. Τι ακριβώς εμποδίζει το υπουργείο να προωθήσει αλλαγές σε αυτον τον παραλογισμό των χιλιάδων μετακινήσεων από περιφερειακές σχολές, σε βαθμό που τα τμήματα στις πόλεις αυξάνουν κατά 100% τον αριθμό των εισακτέων τους;

 
Κατάργηση σχολών στην περιφέρεια
30 Νοε 2019 01:26

Τα περιφερειακά τμήματα είναι πιο ευάλωτα και χάνουν πολλούς φοιτητές, ίσως και περισσότερους από τους μισούς. Πρέπει να παραμείνουν μόνο τέσσερα ή πέντε ΑΕΙ (πχ. Κρήτη, Πελοπόννησος, Ήπειρος Θράκη και Θεσσαλία) και τα υπόλοιπα τμήματα να σταματήσουν να δέχονται εισακτέους. Σε 5 χρόνια να μετακινηθεί και το προσωπικό ώστε να ξεκινήσουν με καλύτερη δομή και να γίνουν ανταγωνιστικά.

 
Άγνωστος
30 Νοε 2019 01:33

Η υπουργός στερεί το δικαίωμα σε παιδιά που οι οικογένειες τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικα, το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση επειδή τα «κονε» ειναι πιο ισχυρά απ την πραγματική ανάγκη

 
ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΕΜΠ;
30 Νοε 2019 04:54

Γνωρίζει η κα Υπουργός με ποιον τρόπο το 15% της σχολής καλύφθηκε μέχρι τον τελευταίο με 6 μόρια -ποιον- με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ισοβαθμίες κι έτσι να μη δοθεί καμιά ευκαιρία στις οικογένειες με 5 μόρια να εξεταστεί η περίπτωση ούτε με ένσταση ούτε με κατ' εξαίρεση;

Υπάρχει τρόπος να δικαιώσει τώρα όσους υφίστανται τον παραλογισμό; Η ρύθμιση που προαναγγέλλει θα αφορά άλλη φουρνιά! Ας μη δίνονταν μετεγγραφές αν είναι να δίνονται στην τύχη, να πήζουν τα κεντρικά και τελικά να μένουν απέξω όσοι απέχουν οριακά από τη βάση των πανελλαδικών ενώ ανήκουν σε μονογονεϊκές ή τρίτεκνες και με 4 οικονομικά.

Στέκεται δικαστικά το να μην έχει εξεταστεί καμία ένσταση για μια συγκεκριμένη σχολή; Φίλοι του ΥΠΑΙΘ έπρεπε να έχετε μελετήσει ή να μελετήστε τώρα τις ενστάσεις, τουλάχιστον όπου δε δόθηκε ούτε μια θέση, αντί να καταφύγετε στην εύκολη λύση.

 
Νόμος για μετεγγραφές
30 Νοε 2019 20:16

Απαράδεκτο να χρηματοδοτούνται περιφερειακά ΑΕΙ στα οποία πάνω από 30% των φοιτητών αποχωρεί με μετεγγραφή

 
Θέσεις εισακτέων
03 Δεκ 2019 01:06

ταλαιπωρία χωρίς λόγο για να συντηρούνται θέσεις εκεί που δε χρειάζονται. Κάθε χρόνο παιδιά αδικούνται είτε λόγω κοινωνικών κριτηρίων είτε λόγω υψηλής βαθμολογίας και αναγκάζονται να ξαναδώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.
Με καλύτερη κατανομή των θέσεων εισακτέων και κατάργηση των αχρείαστων τμημάτων θα είχε λυθεί το πρόβλημα εδώ και χρόνια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.