Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπουργός: Διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση εντός του 2020

Μέσα στο μήνα θα ξεκινήσουν οι διορισμοί στην Ειδική Εκπαίδευση- Τις επόμενες ημέρες η κατανομή των οργανικών θέσεων
Δημοσίευση: 02/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μόνιμους διορισμούς , χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον αριθμό (σ.σ. η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προβλέψει 5.250), στη Γενική Εκπαίδευση, μέσα στο 2020, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης  της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μ Τζούφη.

“Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε σήμερα ότι προχωρούμε και στους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση. Έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει και προχωρούμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση” , είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας .  

Οι 4.500 διορισμοί  στην Ειδική Αγωγή

Για τους 4.500 διορισμούς εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγής η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι:

  •  Θα ξεκινήσουν να γίνονται  εντός Δεκεμβρίου του 2019.  Εγώ είχα μιλήσει για εκκίνηση των μόνιμων διορισμών εντός του 2019 και αυτός παραμένει ακόμη και σήμερα ο προγραμματισμός.
  • ‘Εχει ήδη ολοκληρωθεί πλήρως για παράδειγμα η διαδικασία για την προκήρυξη 1ΕΑ και έχουν αναρτηθεί οριστικοί πίνακες.
  • Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες και παρά  την κατάσταση που παραλάβαμε, η οποία ήταν πάρα πολύ αρχική, και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τόσα προβλήματα εξαιτίας των νόμων που ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οργανικές θέσεις

Σχετικά με τις οργανικές θέσεις για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδικής Αγωγή  η υπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής:

  • Έχει ήδη ψηφιστεί η σύσταση των οργανικών θέσεων. Καταλαβαίνω ότι δεν υπήρχε λόγος αυτό να γίνει πάρα πολύ πριν προχωρήσουν οι μόνιμοι διορισμοί.
  • Σε κάθε περίπτωση έχει γίνει, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν και οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις  που αφορούν στην κατανομή.

Το παράβολο

Για το προβλημα που προέκυψε με το παράβολο των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τις 4.500 θέσεις η Ν. Κεραμέως δήλωσε πως  «δεν είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας. Είναι αμιγώς θέμα του ΑΣΕΠ».

Οι υποσχέσεις για 20.000 διορισμούς

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι ο Ν. Φίλης ως υπουργός Παιδείας,  τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2016 υποσχόταν είκοσι χιλιάδες μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, και  Ιανουάριο του 2017 ο υπουργός Επικρατείας, τότε, ο κ. Βερναρδάκης, δεσμευόταν ότι είχε έτοιμη προκήρυξη για διορισμούς εκπαιδευτικών.

 

Σχόλια (15)

 
Ελεύθερος
02 Δεκ 2019 23:40

Διορισμοί χωρίς γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και χωρίς δημοσίευση ονομάτων και επωνύμων μαζί με προϋπηρεσία και βαθμολογία, προσιτή στο κοινό σε όλες τις φάσεις με πλήρη διαφάνεια μέχρι την κατάρτιση των πινάκων είναι αδιανόητοι.

 
Αχαρτογράφητος
03 Δεκ 2019 01:25

Την Παρασκευή η κ. Γκίκα είπε σε Συντονιστικό Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ότι η διαδικασία ελέγχου από τον ΑΣΕΠ είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κουβέντα για διορισμούς στην γενική αγωγή για τον επόμενο τουλάχιστον 1,5 χρόνο.
Τη Δευτέρα η κ. Ζαχαρέως προανήγγειλε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση εντός του 2020.
Τι μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο; Μήπως ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση της κ. Ζαχαράκη;

 
Άλλο ένα παραμύθι:Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τέλος
03 Δεκ 2019 02:24

Ο Μητσοτάκης παντού έλεγε ότι για τις προσλήψεις θα γίνονταν διαγωνισμός ΑΣΕΠ.Από τα λεγόμενα της Κεραμέως ήταν ένα ακόμα παραμύθι πριν ανέβουν στην εξουσία.Ότι έκανε και ο Τσίπρας πριν το 2015.Κρίμα στους χιλιάδες που τον πίστεψαν ελπίζοντας σε μια ευκαιρία στην ελπίδα να την κερδίσουν μέσω εξετάσεων.Αν στις επόμενες εκλογές αυτοί οι δυο πάρουν μαζί πάνω από 50% η χώρα είναι άξια της τύχης της.Σε ποιά πολιτισμένη χώρα ο πρωθυπουργός είναι γιός πρωθυπουργού,η αδερφή του χρόνια υπουργός και βουλευτής και ο ανηψιός του δήμαρχος πρωτεύουσας και εν δυνάμη σε λίγα χρόνια πρωθυπουργός;Σε ποιά χώρα μια οικογένεια μισθοδοτείται από το κράτος από το 1946 και μετά αδιαλείπτως;

 
ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑΖΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
03 Δεκ 2019 09:21

ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑΖΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για διορισμούς που είχαν αποφασιστεί και ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση! Τι έγινε κι άλλαξαν στάση σε ένα Σαββατοκύριακο?
Προφανώς δεν άλλαξε το πρόγραμμα της ΝΔ για το : για καθε 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη. Άλλαξαν όμως τα δεδομένα στην εξωτερική πολιτική, στο προσφυγικό και η ανικανότητά τους να τονώσουν την οικονομία αφού παρουσιάζουν χωρίς ντροπή οικονομικά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης για δικά τους !
Προφανώς και δε θα εφαρμοστεί η προσωπική αξιολόγησή τους ούτε και οι συμπτύξεις σχολείων που σχεδιάζουν!
Καλό ταξίδι ως παρένθεση πλέον !

 
Χαιρετίσματα
03 Δεκ 2019 09:29

Οι μετατάξεις από Αθμια σε Ββάθμια δεν έγιναν (εκτός λίγων όπως πάντα) γιατί ''δεν υπήρχαν κενά'' και θα πάρουν και καινούριους για θέσεις που δεν τοποθετούν παλιούς εκπαιδευτικούς; Πρώτα αναδιανέμεις εντός και μετά πληρώνεις εκτός, το λογικό. Αλλά πότε έγινε το λογικό στην Ελλαδίτσα;
Το ΑΣΕΠ ούτε το αναφέρετε πλέον ενώ προεκλογικά ''αξιοκρατία και αριστεία''...πως μας αρέσουν τα παραμυθάκια και από εσάς στα καρεκλάκια!

 
Πολυτεκνος
03 Δεκ 2019 10:05

Ας μεριμνήσει το υπουργείο για τους μόνιμους διορισμούς πολυτέκνων εκπαιδευτικών που μετά το 2010 δεν μπόρεσαν να διοριστουν ούτε ως αναπληρωτές γιατί δεν είχαν προϋπηρεσία. Με το νόμο Διαμαντοπουλου βρεθήκαμε εκτός και από μόνιμους διορισμούς αλλά και για αναπληρωτές. Είναι άδικο να ζητούν ακαδημαϊκά κριτήρια από γονείς με 4 και πλέον παιδιά.

 
Σανοπωλης η αμορφωτη
03 Δεκ 2019 10:29

Οι διορισμοι στην ειδικη αγωγη (ξεκίνησε τον Απρίλη-Μάη) δεν προβλέπονται πριν το καλοκαιρι. Στη γενικη παιδεια που οι αιτησεις θα ειναι 4-5 φορες περισσοτερες ποσα χρονια θα χρειαστει ο ΑΣΕΠ για να κανει τον ελεγχο και τις διασταυρωσεις; Και αυτη η απιθανη κυρια μιλαει για διορισμου του χρονου!!! Αληθεια με ποιο συστημα θα γινουν οι διορισμοι; Εσυ δεν ελεγες για γραπτο ΑΣΕΠ; Τωρα τον καταπιες κι αυτον; Τώρα σου αρέσει η μοριοδότηση; Ψάχτε τρύπα να κρυφτείτε οι εκλογές έρχονται!!!

 
Ερτ
03 Δεκ 2019 11:00

Πέφτουν ε; Ποια επιτεύγματα είχε ο Αλέξης που χρέωσε μέχρι και τα τρισέγγονά σου αλλά είσαι πολύ αειστερουλης για να το καταλάβεις; Και αν έκανε ήταν η εφαρμογή του μνημονίου που απλά σταθεροποίησε τη χώρα σε μια στασιμοχρεωκοπια από την οποία πολύ δύσκολα θα βγούμε, αν βγούμε...

 
Γραπτός ασεπ
03 Δεκ 2019 11:09

Υποσχεθήκατε και εσείς και ο πρωθυπουργός γραπτό ασεπ 30% προσμέτρηση στη μοριοδότηση. Τώρα για ποιους πίνακες μιλάτε;

 
nikos
03 Δεκ 2019 12:08

Οι μεταθέσεις των μονίμων πρέπει να προηγηθούν και στη συνέχεια να γίνουν οι διορισμοί, διαφορετικά παραβιάζεται η νομοθεσία..Θα γίνουν σίγουρα προσφυγές. Δημιουργήθηκαν κενά για τα οποία οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν αίτηση μετάθεση αφού δημιουργήθηκαν εκ των υστέρων.. Τι λέει το υπουργείο για αυτό...

 
ΧΡΗΣΤΟΣ Α.
03 Δεκ 2019 13:18

Πολύ καλό για να είναι αληθινό ιδιαίτερα για χιλιάδες διορισμούς ..Μήπως μπερδεύτηκε η κα Κεραμέως κι ήθελε να πει απολύσεις???

 
Μαρία
03 Δεκ 2019 14:30

Άδικο είναι να νομίζεις ότι σου οφείλεται διορισμός επειδή έκανες 4 παιδιά!!! Κι εμείς με παιδιά διαβάζαμε και δίναμε εξετάσεις μεταπτυχιακών και εξετάσεις ΑΣΕΠ!!!!

 
Alekos Salonikios
03 Δεκ 2019 14:57

@Πολύτεκνο

Ο νόμος για τους διορισμούς πολυτέκνων πτυχιούχων (ακόμη και μη εκπαιδευτικών σχολών!!!) συνεχίζει να ισχύει, η Διαμαντοπούλου, απλώς τον εξορθολόγισε προβλέποντας διορισμούς πολυτέκνων μόνο για κλάδους / ειδικότητες όπου υπάρχουν οργανικά κενά .... (ενώ πρίν με τον αρχικό νόμο Γιαννάκου του 2004 όποιος πολύτεκνος είχε ένα οποιοδήποτε χαρτί από ΑΕΙ ή ΤΕΙ έπιανε όχι απλώς νομό, αλλά σχολείο δίπλα απ΄ το σπίτι... 'Εστελναν π.χ. πολύτεκνο Γυμναστή σε σχολείο όπου υπήρχε ήδη ένας κανονικά διορισμένος (με το σταυρό στο χέρι) Γυμναστής, περίσσευε κι ένας δεύτερος, πήγαινε κι πολύτεκνος και περίσσευαν οι άλλοι (οι αρχαιότεροι!!!) δυό.... Κι΄ έφευγαν εκείνοι που είχαν διορισθεί και (μετά από πολλλα tour ανά την Ελλάδα, σε βουνά και λαγκάδια) τοποθετηθεί σε σχολείο κοντά στο σπίτι τους... (και μετά ήρθε η κατάρρευση, η χρεοκοπία, κλπ.. κλπ.).

 
Πανος
03 Δεκ 2019 16:20

Τούτη η Υπουργός συνεχώς εξαγγέλει χωρίς να νομοθετεί. Αυτή είναι μια καινούρια μόδα άσκησης πολιτικής.!

 
@Eρτ
03 Δεκ 2019 18:42

Άξιος. Πέρνα από την ΕΡΤ να προσληφθείς μαζί με τους άριστους . Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο. Όλοι οι άριστοι να τρυπώσετε στο δημόσιο που βρίζετε!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.