Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπουργός: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έβαλε τις σχολικές καθαρίστριες στα βαρέα και ανθυγιεινά, χωρίς να εξασφαλίσει πιστώσεις που υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ

"Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε αυτό εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δηλαδή για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους"
Δημοσίευση: 02/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Στις 10 Ιουνίου, ενώ ήμασταν σε προεκλογική περίοδο,  η  Κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ τότε, ενέταξε  όλως τυχαίως  ,   τις σχολικές καθαρίστριες στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και πολύ καλά έκανε. Όμως, εξασφάλισε τις πιστώσεις για να πληρωθεί ακριβώς αυτή η αλλαγή καθεστώτος; Όχι, είναι η απάντηση».

Τα παραπάνω είπε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση σχετική επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου και τόνισε τα εξής:

Α. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε αυτό εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δηλαδή για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και δεν φρόντισε -αν πραγματικά νοιαζόταν για το εργασιακό καθεστώς των σχολικών καθαριστριών- ούτως ώστε να προβλεφθούν οι απαραίτητες πιστώσεις που υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ για την πληρωμή ακριβώς των εργαζομένων αυτών.

Β. Ο αρμόδιος φορέας, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, είχε εισηγηθεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριληφθεί στις περσινές κοινές υπουργικές αποφάσεις ένα επιπλέον έτος. Αυτό δεν έγινε δεκτό από την Κυβέρνησή σας, με αποτέλεσμα να μην έχουν βγει οι αρμόδιες ΚΥΑ, που αφορούν στον καθορισμό του μέγιστου αριθμού των ανθρωποωρών απασχόλησης για το έργο των σχολικών καθαριστριών και ΚΥΑ που αφορά στον τρόπο διαχείρισης χρηματοδοτήσεων με αναδόχους καθαριστές, καθαρίστριες και συνεργεία καθαρισμού.

Γ. Εμείς   ως Κυβέρνηση καλύψαμε όλα αυτά τα οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε, δηλαδή και βρήκαμε χρήματα για να καλύψουμε τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Δ. Ήδη δρομολογούνται οι πληρωμές. Εντός μηνός  εφόσον και οι δήμοι ανταποκριθούν, όπως ελπίζουμε, θα ολοκληρωθεί η καταβολή των οφειλόμενων στις σχολικές καθαρίστριες, η οποία πληρωμή καθυστέρησε εξαιτίας της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των επιλογών που έκανε.

Η Βουλευτής Γιώτα Πούλου στη δευτερολογία της μεταξύ άλλων τόνισε:

“Για την καθυστέρηση που λέτε –και δεν μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζετε, επιτρέψτε μου, δεν είναι ψηφοθηρία, είναι δικαιώματα των εργαζομένων, γιατί είπατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους ψηφοθηρίας έκανε αυτά- ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους βγαίνοντας από τα μνημόνια, κυρία Υπουργέ, μπορούσε πλέον να έχει έναν χώρο για να δοθούν δίκαια αιτήματα στους εργαζόμενους και αυτό έκανε.
Επίσης, κυρία Υπουργέ, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην το έλυσε αυτό το ζήτημα, αλλά έλαβε μία σειρά μέτρων στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Προβλέφθηκε ότι οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών θα έχουν διάρκεια δύο διδακτικά έτη, αντί για ένα, δημιουργήθηκε ειδικός διαδικτυακός τόπος στον οποίο οι δήμοι θα έπρεπε να αποστείλουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία από τις σχολικές επιτροπές, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία πληρωμών των σχολικών καθαριστριών, προβλέφθηκε ότι θα αμείβονται και για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων και ακόμη καταρτίστηκαν πρότυπες συμβάσεις απασχόλησης, όπου προβλέπεται πληρωμή ανά μήνα.
Εσείς διοικείτε τώρα, όμως. Για το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κριθεί και τώρα κρίνεστε εσείς”.

 

Σχόλια (1)

 
Άζαξ τα κάνει αόρατα
03 Δεκ 2019 07:25

Ε όχι και να μιλά η ΝΔ για σχολικές καθαρίστριες! Και για το τι καλό έκανε για εκείνες! Τόσο μνήμη χρυσόψαρου δεν έχουμε κ. Κεραμέως. Μάλλον εσείς θέλετε να ξεχάσετε-καθαρίσετε (με διπλάσιο αμονιαζόλ) από τη μνήμη σας, το πόσο καλό τις κάνατε το 2013 επί Μητσοτάκη στο Διοικητικής Μεταρύθμισης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ