Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τι απάντησε η υπ. Παιδείας για τις νέες “κρίσεις” στελεχών εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 03/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως,στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου,  απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημά μας , το οποίο επαναλάβαμε για δεύτερη φορά, εάν μέσα στο 2020 θα γίνουν οι επιλογές νέων στελεχών εκπαίδευσης, Διευθυντών Σχολείων, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων κλπ.

Η Νίκη Κεραμέως περιορίστηκε στην ακόλουθη δήλωση:

“Υπάρχουν στελέχη όπως οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, η θητεία των οποίων έχει λήξει, συνεπώς μελετάται ένα σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και Δομών Υποστήριξης γενικότερα .
Θεωρούμε ότι το σύστημα το οποίο ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση οδήγησε σε δομές γραφειοκρατικές . Πιστεύουμε σε δομές που να είναι κοντά στη σχολική μονάδα , πιο κοντά στον εκπαιδευτικό και τον μαθητή.
Προτεραιότητά μας είναι είναι ένα νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης”.

Σχόλια (39)

 
Aris
03 Δεκ 2019 20:24

Φανταστείτε κ να μην ηταν προτεραιότητα τους!!! Οτάν λεμε το απόλυτο τίποτα αυτό ακριβως εννούμε!!
Δεν είπε τίποτα, δεν ξέρουν τίποτα, δεν θα κανουν τίποτα!!!

 
EYANGELOS
03 Δεκ 2019 20:50

Σκέψου και να μη ήταν έτοιμοι.

 
Ιάσων
03 Δεκ 2019 20:50

Θαυμάστε τους "έτοιμους" που είχαν σωρεία νομοσχεδίων στα συρτάρια τους. Μπλα μπλα και από έργο ΤΙΠΟΤΑ.

 
Χ.Ψ.
03 Δεκ 2019 21:14

Καλά, αυτοί δεν έλεγαν προεκλογικά ότι τα έχουν έτοιμα τα νομοσχέδια;
Τί δυσκοιλιότητα είναι αυτή;

 
Νίκος
03 Δεκ 2019 21:22

Σαφέστατη... ακόμη μια φορά.
Είναι που ήταν όλοι έτοιμοι να κυβερνήσουν από την επομένη των εκλογών...

 
Στράτος
03 Δεκ 2019 21:25

Είναι προφανές ότι ακόμη όλα βρίσκονται στο στάδιο "υπό σκέψιν". Ούτε το νομοθετικό πλαίσιο είναι έτοιμο ούτε πολύ περισσότερο υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιλογής νέων στελεχών. Διαφορετικά θα έδινε ένα στίγμα χρονοδιαγράμματος, έστω γενικού, η Υπουργός.
Κατά τα άλλα η Ν.Δ. θα άλλαζε άμεσα στελέχη εκπαίδευσης και θα επανέφερε ακόμη πιο άμεσα του Σχολικούς Συμβούλους.
Όπως το βλέπω, σε λίγο η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα έχει σε όλες τις θέσεις ευθύνης στην εκπαίδευση στελέχη που επιλέχτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μάλιστα θα τελούν όλα σε παράταση θητείας!!!

 
Θλίψη
03 Δεκ 2019 21:48

Τόσο τραγική, αδιάβαστη και απροετοίμαστη ηγεσία δεν νομίζω να έχει υπάρξει ξανά σ αυτό το υπουργείο. Μετά από 5 μήνες βγήκε να μας πει η κυρία ότι δεν είναι έτοιμη για ΤΙΠΟΤΑ. Θα φάτε τρελό φούμο....

 
asternos2003
03 Δεκ 2019 21:48

Γιατί δεν τους πιστεύετε βρε συνάδελφοι; Αφού δηλώνουν ότι τα έχουν έτοιμα και σε άμεση προτεραιότητα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εξάλλου ο χρόνος είναι ανθρώπινη εφεύρεση και η έννοιά του σχετική .........

 
νικος
03 Δεκ 2019 21:52

πάντως τις νομοπαρασκευαστικές τις έκαναν ! Με τι αμοιβή τα μέλη τους δεν γνωρίζουμε. Να μη φάνε καμιά διετία για τις προτάσεις τους;

 
Σκέψεις...
03 Δεκ 2019 22:24

Εφόσον τα στελέχη Δντές Δνσεων, Σύμβουλοι και Περιφερειακοί θα επιλέγονται από κεντρικό συμβούλιο και όχι περιφερειακά, το πιο λογικό είναι το υπουργείο να προχωρήσει μέχρι το καλοκαίρι στην διαδικασία αντικατάστασης των Δντών Εκπαίδευσης (θεωρώ ότι οριακά θα προλάβει ένα κεντρικό συμβούλιο να διεκπεραιώσει τόσο μεγάλο αριθμό αιτήσεων σε λιγότερο από έξι μήνες), θα δοθεί μια παράταση στους διευθυντές σχολικών μονάδων για την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε να τους κρίνουν τα καινούρια υπηρεσιακά συμβούλια, και με την αρχή της καινούριας χρονιάς θα ξεκινήσει ή διαδικασία για τους συμβούλους ή όπως ονομαστούν που θα αντικαταστήσουν τους συντονιστές με τη λήξη της θητείας τους -έτσι θα αποφευχθεί και ο σκόπελος της απομάκρυνσης στελεχών που έχουν προκύψει από κρίσεις ... πριν τη λήξη του νόμιμου χρόνου της θητείας τους.
Επειδή η υπουργός έχει δείξει - μέχρι στιγμής - ότι κινείται με σταθερά βήματα και αποφεύγει τους ακροβατισμούς, πιστεύω ότι δε θα παρασυρθεί από τη βούληση τ. συμβούλων που επιθυμούν να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους -ίσως και δικαιολογημένα- .

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
03 Δεκ 2019 22:40

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΣΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΑΜΕ......
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΙ ΤΣΑΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΙΣΤΟΡΙΑ κ.ά.) ΤΑ ΙΔΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ
ΚΑΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....
ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ, ΜΗΤΡΩΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ
ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΝΤΑΙ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΡΙΜΑ........
ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.........

 
Nula-Niente-Zero
03 Δεκ 2019 22:41

Δεν θα σχολιάσω τίποτα, για να μην επιδεινώσω την κατάσταση κάποιων εδώ μέσα, που έκαναν βαθυστόχαστες αναλύσεις και προτάσεις, έβαζαν και χρονοδιαγράμματα και έτρεφαν ευσεβείς πόθους.

 
Τhomas
03 Δεκ 2019 22:47

Μπλεξαμε χειρότερα!!!!

 
Δρ.Σ.Καραγιάννης@Σκέψεις..
03 Δεκ 2019 23:41

Είδες τί γράφει όποιος διαβάζει Pascal?(Τις Σκέψεις του..)..Είδες..Κάνει λογικούς συλλογισμούς!

 
Συνταξιούχος
04 Δεκ 2019 00:33

Καλά τώρα , το προεκλογικό «τυρί» το είδατε , την μετεκλογική «φάκα» δεν την πήρατε χαμπάρι ; Για να τελειώνουμε με αυτό το love story οι νέες δομές και η τοποθέτηση των νέων στελεχών θα λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2021-2022. Και προεκλογική περίοδος και χάιδεμα των στελεχών που επιλέγηκαν κατά την ίδια με παράτυπο τρόπο 4547/2018. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα!

 
ΜΒ
04 Δεκ 2019 00:42

Ο κ Γαβρόγλου ευχαρίστησε την κα Υπουργό για τη συνέχιση της πολιτικής του στο Υπουργείο Παιδείας!!!!
Πριν της εκλογές κα Υπουργέ μας λέγατε ότι είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε και ότι έχετε έτοιμα σχεδόν τα νομοσχέδια.
Προχωρήστε λοιπόν και μην διστάσετε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για το καλό της παιδείας.

 
Η ΝΔ στην κυβέρνηση,ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
04 Δεκ 2019 02:30

και τα συλλυπητήρια μου στους νεοδημοκράτες. Μήπως σας προετοιμάζουν για την συνκυβέρνηση που έρχεται και για αυτό και οι ύμνοι του Γαβρόγλου στην Ζαχαράκη και την Κεραμέως;Δεν είναι ούτε ικανοί και ούτε θέλουν να ασχοληθούν με πχ τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που η θητεία τους έληξε πριν 17 μήνες.Δεν μπορούν να χειριστούν ούτε τις παρατάσεις θητειών και περιμένετε να κυβερνήσουν;Τα έχουν βρει σε όλα.Δεν είναι ανίκανοι.Δεν θέλουν.Πάνε για συνκυβέρνηση μετά τις δεύτερες εκλογές του χρόνου,αν δεν τα βρουν με το ΚΙΝΑΛ.Το ίδιο πολιτικό σύστημα και οι ίδιοι πολιτικοί θα μας κυβερνάν είτε εναλλάξ ,είτε ομού.Θέλετε δεν θέλετε.

 
dio
04 Δεκ 2019 10:07

υπάρχουν διευθυντές εκπαίδευσης που ασκούν καθήκοντα από το μακρινό 2010...δηλ.ΠΑΣΟΚ,ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ & πάλι ΝΔ!

 
Σ.Καραγιάννης.@Συνταξιούχος
04 Δεκ 2019 10:16

"Μάθε να προφέρεις την πραγματικότητα και να την προσεγγίζεις όπως ένας σπουργίτης το χάραμα"(Ελύτης,"Ο Μικρός Ναυτίλος").Την εκπαιδευτική εννοώ.Να το επαναλάβουμε.Με νέο νόμο με κεντρικά συμβούλια επιλογής..θέλουν χρόνο όλα αυτά...Υπομονή

 
ΔΙΚΑΙΟΣ
04 Δεκ 2019 11:03

ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ Η ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ. ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΘΗ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 
Δημήτρης
04 Δεκ 2019 12:56

Όντως είχαν έτοιμα τα νομοσχέδια, απλά είχαν ξεχάσει να τα δώσουν προς έγκριση στους συνδικαλιστές τους. Από τότε όμως που τα έδωσαν, άρχισαν τις δηλώσεις "είναι υπό μελέτη", "είναι υπό σκέψη", "θα δούμε", "πιστεύουμε ότι", "προτεραιότητα μας είναι" κ.λπ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή !

 
Για ηρεμήσετε λιγο
04 Δεκ 2019 13:16

Πώς θα φαινόταν αν το υπουργείο έλεγε ότι από σήμερα όλοι οι διευθυντές εκπαίδευσης αλλάζουν με υπηρεσιακούς ενώ αρχιζουν άμεσα οι κρισεις των συμβούλων με τον προ προηγούμενο νόμο; Τότε θα φωνάζετε για προχειρότητα έτσι δεν είναι;

 
Τυθ
04 Δεκ 2019 14:26

Είναι πραγματικά ανέτοιμοι να διαχειριστούν τα θέματα της παιδείας.Ούτε το ν/σ μπορούν να φτιάξουν για κρίσεις ούτε και εξταστικό.Ποιο ανέτοιμοι πεθαίνεις.

 
Νικος
04 Δεκ 2019 14:30

Όλα σιγά σιγά θα γίνουν. Κρίσεις, εξεταστικό.κλπ. Απλά θα ισχύσουν από την άλλη τετραετία.

 
καθηγητής ΓΕΛ
04 Δεκ 2019 15:07

Η εκπαίδευση θέλει ρυθμούς λαγού και όχι χελώνας. Η υπουργός πρέπει να αντικατασταθεί στο πρώτο ανασχηματισμό, δεν τραβάει. Τα λύκεια είναι υπό διάλυση με τους νόμους Γαβρόγλου. Το 20% των μαθητών δεν ανοίγει κυριολεκτικά βιβλίο σ' όλα τα μαθήματα γιατί γνωρίζει ότι δεν μένει. Τους δίνουμε λάθος παιδαγωγικό μήνυμα ότι στη ζωή τους χωρίς κανένα κόπο μπορεί να επιτύχουν. Χρειάζεται άμεση επαναφορά των εξετάσεων Ιουνίου παντού και απολυτήριο με τους βαθμούς και των τριών τάξεων του Λυκείου.

 
Εκπαιδευτικός
04 Δεκ 2019 15:39

@Για ηρεμήστε λίγο.Σε 17 μηνη παράταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης θα φαινόταν φυσικό και νομιμότατο.Όπως για τις σχολικές δραστηριότητες και τους προισταμένους εκπαιδευτικών θεμάτων που είναι ακριβώς το ίδιο.Δεν θα κάνουν τίποτα.Είναι συμφωνημένα όλα.Για αυτό και οι ύμνοι του Γαβρόγλου στην Κεραμέως που την ευχαριστεί που συνεχίζει την πολιτική του.Στην πολιτική του είναι και η διατήρηση των στελεχών εκπαίδευσης που επιλέχτηκαν επί των ημερών του με αιώνια θητεία με την ΝΔ.

 
Σ.Καραγιάννης@dio
04 Δεκ 2019 15:44

Δηλαδή αν οι άνθρωποι κάνουν σωστά τη δουλειά τους έχει σημασία το τι πρεσβεύουν πολιτικά?

 
Συνταξιούχος
04 Δεκ 2019 15:52

Ακόμη μία φορά!
Το προεκλογικό «τυρί» το είδατε , την μετεκλογική «φάκα» δεν την πήρατε χαμπάρι ; Για να τελειώνουμε με αυτό το love story οι νέες δομές και η τοποθέτηση των νέων στελεχών θα λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2021-2022. Και προεκλογική περίοδος και χάιδεμα των στελεχών που επιλέγηκαν κατά την ίδια με παράτυπο τρόπο 4547/2018. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα!

 
Στράτος
04 Δεκ 2019 18:40

Διαβάζω σε σημερινή ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ που περιγράφει συνάντηση ΟΛΜΕ-ΥΠΑΙΘ τα εξής:
"Το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, συντάσσεται, θα κατατεθεί Δεκέμβρη και θα ψηφιστεί τον Γενάρη. Θα αφορά αξιολόγηση και αυτονομία σχολικών μονάδων, νέο τρόπο επιλογής στελεχών, δομές, συμβούλους, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, πρότυπα και πειραματικά".
Και ρωτάω: Όντως είναι έτσι; Ετοιμάζεται ένα μεγάλο πολυνομοσχέδιο που θα αφορά τόσα θέματα, μεταξύ αυτών και το νέο νόμο/πλαίσιο επιλογής στελεχών; Και μάλιστα θα κατατεθεί τον Δεκέμβρη και θα ψηφιστεί τον Ιανουάριο; Χωρίς προηγούμενη δημόσια διαβούλευση; Και αυτό το πολυνομοσχέδιο θα "τρέξει" παράλληλα με το νομοσχέδιο για τη σύσταση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης που παρουσίασε χθες η Υπουργός;
Κάτι δεν μου ακούγεται σωστό...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ