Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας

Δημοσίευση: 05/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση που υπέγραψε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης  μεταβιβάζεται το δικαίωμα στον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Θανάση Κυριαζή,  να υπογράφει «Με εντολή υπουργού» και «Με εντολή υφυπουργού», κατά λόγο αρμοδιότητας: Αποφάσεις, πράξεις και έγγραφα αρμοδι- ότητας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της ΕΥΔΕ - ΕΤΑΚ, που εκδίδονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και αφορούν τους εποπτευόμενους φο- ρείς, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. και αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αποτελούν αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας,ως εξής:

1. Έκδοση εγκυκλίων και παροχή οδηγιών προς όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας, καθώς και προς δημόσιους φορείς που εποπτεύονται από αυτή, για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, τον προγραμματισμό και τον συντονισμό της δράσης τους με σκοπό την αποτελεσματική υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία τους.

2. Αποφάσεις και έγγραφα συναρμοδιότητας περισσοτέρων Διευθύνσεων.

3. Αναπομπή υποθέσεων για επανεξέταση από τη Διοίκηση ή τα αρμόδια συλλογικά όργανα.

4. Σύσταση - Συγκρότηση Συλλογικών Οργάνων, πλην του διορισμού μελών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας και των Τομεακών Επιστημονικών Συμβουλίων, των μελών Διοικητικών και Επιστημονικών Συμβουλίων ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων, εποπτευομένων από την ΓΓΕΤ, του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΓΓΕΤ και της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης της ΓΓΕΤ.

5. Ορισμός εκπροσώπων / εμπειρογνωμόνων στις Επι- τροπές των Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των λοιπών Διεθνών Οργανισμών.

6. Αποφάσεις έγκρισης μετακινήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό υπαλλήλων της ΓΓΕΤ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας εκπροσώπων εμπειρογνωμόνων, αξιολογητών, πιστοποιητών και μελών συλλογικών οργάνων, στο πλαίσιο διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και ευρωπαϊκών και διεθνών εκπροσωπήσεων, καθώς και κάθε είδους υπηρεσιακών αναγκών της ΓΓΕΤ.

7. Έκδοση Προκηρύξεων και Οδηγών Εφαρμογής δράσεων Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας της ΓΓΕΤ.

8. Αποφάσεις ορισμού εμπειρογνωμόνων και αξιολογητών, σύσταση και συγκρότηση των σχετικών επιτροπών.

9. Αποφάσεις ορισμού οργάνων επιτόπιων ή διοικητικών επαληθεύσεων. Έγγραφα έγκρισης ετήσιου προγραμματισμού επιτόπιων επαληθεύσεων και αναθεώρησής του.

10. Αποφάσεις έγκρισης διαδικασίας αξιολόγησης και αποτελεσμάτων αξιολόγησης προτάσεων που υποβάλλονται στο πλαίσιο των δράσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας της ΓΓΕΤ και της ΕΥΔΕ/ΕΤΑΚ.

11. Προσκλήσεις και έγκριση εγγραφής σε μητρώο φυσικών και νομικών προσώπων για προμήθεια αγαθών και παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο ενεργειών Τεχνικής Βοήθειας.

12. Πιστοποιήσεις και αποφάσεις αποδοχής αποτελεσμάτων ερευνητικών, τεχνολογικών και λοιπών έργων και υποέργων που διαχειρίζεται η ΓΓΕΤ και η ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ.

13. Έγκριση εκθέσεων διοικητικής και επιτόπιας επαλήθευσης δαπάνης σε περίπτωση που προτείνεται δημοσιονομική διόρθωση ή ανάκτηση των ποσών που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως ή παρανόμως.

14. Διαπιστωτικές πράξεις για το μέρος που κριθούν αβάσιμες τυχόν αντιρρήσεις επί της έκθεσης επαλήθευσης/επιθεώρησης που προτείνει δημοσιονομική διόρθωση.

15. Υπογραφή επίσημων Πρωτοκόλλων πρακτικών Διμερών, Πολυμερών και Περιφερειακών Ε και Τ Συνεργασιών ή τυχόν ενδιαμέσων Πρωτοκόλλων, καθώς και ορισμός του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διεθνούς Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας να υπο- γράφει τα Πρωτόκολλα αυτά καθώς και του αρμοδίου Προϊσταμένου του Τμήματος Διμερών Συνεργασιών να υπογράφει τυχόν Πρωτόκολλα. Υπογραφή Μνημονίων Διμερούς και Πολυμερούς Ε και Τ Συνεργασίας.

16. Διοικητικές πράξεις που αφορούν σε συμβατικές υποχρεώσεις της ΓΓΕΤ για την ένταξη της σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και την υλοποίηση αυτών.

17. Ερωτήματα προς το γραφείο Νομικού Συμβούλου του Κράτους.

18. Παραπομπή θεμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας και τα Τομεακά Επιστημονικά Συμβούλια.

19. Διάθεση - παραχώρηση οργάνων και λοιπού εξοπλισμού από ερευνητικούς φορείς σε άλλους φορείς του δημοσίου.

20. Καθορισμός των κριτηρίων της αξιολόγησης των εποπτευομένων από τη ΓΓΕΤ Ερευνητικών Φορέων.

21. Κανονικές άδειες, άδειες για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των τέκνων Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων της ΓΓΕΤ, του Προϊσταμένου του Ειδικού Λογαριασμού.

22. Αποφάσεις έγκρισης υποδοχής ερευνητικού προσωπικού σε ιδιωτικούς φορείς βάσει της παρ. 4 του άρθρου 59 του ν. 4251/2014 (Α ́ 85).

23. Έκδοση βεβαιώσεων για το χαρακτηρισμό προϊόντος, υπηρεσίας ή διαδικασίας ως καινοτόμου για ένταξη των επενδυτικών σχεδίων στο άρθρο 47 του ν. 4399/2016.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ