Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Κλειστά” τα χαρτιά από Ν. Κεραμέως για το νέο Σχέδιο Νόμου “22 αλλαγών” για τα ΑΕΙ

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση υπ. Παιδείας- ΠΟΣΔΕΠ
Δημοσίευση: 11/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Κλειστά” κράτησε τα “χαρτιά της” η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη συνάντηση με την  Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ , ως προς το χρονοδιάγραμμα  ανακοίνωσης και κατάθεσης στη Βουλή του νέου Σχεδίου Νόμου με τις 22 προτεινόμενες αλλαγές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις  του προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ η υπουργός Παιδείας απάντησε πως δεν είναι έτοιμη ακόμη να ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα, αλλά τόνισε πως το επιτελείο της εργάζεται για την προετοιμασία του Σχεδίου Νόμου.

Η συνάντηση  της ΠΟΣΔΕΠ με τη Ν. Κεραμέως , η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία του υφυπουργού Β. Διγαλάκη του Γενικού Γραμματέα   Ανώτατης Εκπαίδευσης   Α. Δημητρόπουλου και του Νομικού Συμβούλου   Ν. Παπαθανασίου, έγινε μετά από πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Εκ μέρους της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Νηματούδης (Πρόεδρος), Γεράσιμος Σιάσος (Αντιπρόεδρος), Γιώργος Λιτσαρδάκης (Γραμματέας), Μιχάλης Κατωτομιχελάκης (μέλος) και Μανώλης Ρογδάκης (μέλος).

Στη συνάντηση συζητήθηκε το Σχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση “Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις”.

Το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ διατύπωσε την άποψη ότι το  νομοσχέδιο έχει θετικές ρυθμίσεις όπως η σύνδεση της κατανομής της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων με αντικειμενικά ποσοτικά κριτήρια και οι ρυθμίσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας στους ΕΛΚΕ.

Παράλληλα η  ΠΟΣΔΕΠ ζήτησε περαιτέρω αύξηση της χρηματοδότησης και απεμπλοκή των ΕΛΚΕ από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (σ.σ. Σύντομα θα ανακοινωθεί η θέση της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ συνολικά για το νομοσχέδιο και τις επιμέρους ρυθμίσεις).

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως η αναδιαμόρφωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η ανάγκη τήρησης του κανόνα 1 προς 1 στις αποχωρήσεις/προσλήψεις προσωπικού, το μισθολογικό, θέματα των Σχολών Επιστημών Υγείας (πλήρης και μη αποκλειστική απασχόληση μελών ΔΕΠ που είναι τοποθετημένα σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, διυπουργική επιτροπή Υγείας και Παιδείας) κ.α. τα οποία ζητήθηκε να συζητηθούν άμεσα σε επόμενη συνάντηση με την Ηγεσία του Υπουργείου.

Στο τέλος της συνάντησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ενημερώθηκε για θέματα των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο από τον Πρόεδρο των δύο Νοσοκομείων  Γεράσιμο Σιάσο.

Σχόλια (2)

 
Σε ΕΔΙΠ
13 Δεκ 2019 15:25

Υπάρχει πρόβλεψη για τους ΕΔΙΠ και την εξέληξή τους;

 
Μέλη ΔΕΠ
12 Δεκ 2019 15:25

Σύμφωνα με τον νόμο τα μέλη ΔΕΠ πρέπει να κατοικούν στους νομούς που έχουν έδρα τα ΑΕΙ. Αυτό είναι αδύνατον όταν υπάρχουν 400 τμήματα και όλοι οι καθηγητές μετακινούνται μόνο για τις ημέρες των μαθημάτων. Από την αρχή γνωρίζουν ότι χτίζουν σε σαθρά θεμέλια

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ