Εγκύκλιος: Διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας του Β ́ έτους Σπουδών του προγράμματος του Διεθνούς Απολυτηρίου για το σχολικό έτος 2019-2020

12/12/2019

Άκουσε το άρθρο

Α) Για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας θα χρησιμοποιηθεί το βιβλίο με τίτλο: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (από το 1815 έως σήμερα)» της Γ ́ Γενικού Λυκείου και Δ ́ Εσπερινού Λυκείου (Γενικής Παιδείας) των Ιωάννη Κολιόπουλου, Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Θεόδωρου Νημά, Χάριτος Σχολινάκη - Χελιώτη.

Β) Για τη διδακτέα ύλη της Ιστορίας Γενικής Παιδείας Γ’ τάξης ΓΕ.Λ. ισχύει η με αρ. πρωτ. 141966/Δ2/05-09-2016 Υ.Α. (Β ́ 2894).

Τα παραπάνω προβλέπει εγκύκλιος της υφυπουργού  Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, η οποία εκδόθηκε μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 49/29-11-2019 του Δ.Σ) σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας του Β ́ έτους σπουδών του προγράμματος του Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate) για το σχολικό έτος 2019-2020 .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (3)

Φιλολογίζων
|

Μέχρι τώρα ποιο βιβλίο(και μάλιστα ένα;) διδάσκονταν οι μαθητές; Γιατί κρίθηκε σκόπιμο να αλλάξει και να ενταχθεί το συγκεκριμένο εγχειρίδιο που έχει δεχθεί σοβαρή κριτική τόσο για τον τρόπο συγγραφής του όσο και την διδακτική του αξιοποίηση;

Μανώλης
|

Αγαπητέ ΧΨ Αφαιρέθηκε για να μείνουν εντελώς ανιστόρητοι οι μαθητές.

Χ.Ψ.
|

Tο βιβλίο με τίτλο: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (από το 1815 έως σήμερα)» της Γ ́ Γενικού Λυκείου και Δ ́ Εσπερινού Λυκείου (Γενικής Παιδείας) των Ιωάννη Κολιόπουλου, Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Θεόδωρου Νημά, Χάριτος Σχολινάκη - Χελιώτη είναι ένα αξιοπρεπές εγχειρίδιο.
Γιατί αφαιρέθηκε από τα Γενικά λύκεια;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ