ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος με οδηγίες για μετατάξεις εκπαιδευτικών του άρθρου 64 του Ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α ́)

Δείτε την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 12/12/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο  με οδηγίες για τις μετατάξεις του άρθρου 64 του Ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α ́), απέστειλε  τουπουργείο Παιδείας , προς τις Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Το άρθρο  64 του Ν. 4589/2019, προβλέπει τα εξής:

Μετατάξεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε κενές οργανικές θέσεις άλλου κλάδου, είτε εκπαιδευτικών είτε μελών Ε.Ε.Π., για τις οποίες έχουν αποκτήσει τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού, είναι επιτρεπτές, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας στον κλάδο που υπηρετούν. Οι μετατάξεις του παρόντος άρθρου διενεργούνται μετά τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.). Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 69, 70 και 73 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, Α΄26)

Με την εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας ενημερώσει  της Διευθύνσεις  ότι, σε εφαρμογή του άρθρου 64 του Ν.4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α ́), μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων του Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε και Δ.Ε. καθώς και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ της Ειδ.Αγωγής έτους 2020, θα εκδοθεί εγκύκλιος στην οποία θα καθορίζονται ο χρόνος και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων μετάταξης:

Α. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ από:

1. κλάδο σεκλάδο της Α/θμιας Εκπαίδευσης

2. κλάδο σε κλάδο της Β/θμιας Εκπαίδευσης

3. κλάδους της Α/θμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους της Β/θμιας Εκπαίδευσης και αντίστροφα

4. κλάδους της Β/θμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους της Β/θμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και αντίστροφα

5. κλάδους της Α/θμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) της Ειδικής Αγωγής

6. κλάδους της Β/θμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) της Ειδικής Αγωγής

7. θέσεις Ε.Δ.Ι.Π./Ε.Ε.Π. της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους της Α/θμιας&Β/θμιας Εκπαίδευσης

Β. ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΕΠ) & ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΒΠ) από:   

1. κλάδους μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε κλάδους Α/θμιας Εκπαίδευσης

2. κλάδους μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε κλάδους Β/θμιας Εκπαίδευσης

3. κλάδους μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε κλάδους μελών ΕΕΠ

Ως εκ τούτου το υπουργείο Παιδείας καλεί της Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  να μην αποστέλλου  στις υπηρεσίες μας αιτήσεις που αφορούν στις ανωτέρω κατηγορίες μετατάξεων και να ενημερώσουν σχετικά τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ της περιοχής ευθύνης τους .

Επιπλέον το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό, ότι όσες αιτήσεις των κατηγοριών αυτών έχουν ήδη σταλεί στις υπηρεσίες του δεν θα ληφθούν υπόψη.

Σχόλια (12)

 
Filip.
13 Ιαν 2020 16:25

καποια ενημερωση για τις μεταταξεις; Θα μας δωσουν το δικαιωμα να συμμετεχουμε;

 
B.K
12 Ιαν 2020 08:06

Ε.Σ.Κ. Εχει γινει καποια αλλαγη σε συναδερφο στη αιτηση μεσω εσκ;; Εχει καποιος καποια πληροφορηση;

 
Nikol
12 Ιαν 2020 08:01

Μεταταξεις εσκ. Υπαρχει κατι νεοτερο; Υπαρχει προθεση του υπουργειου να μας αποδεσμευσει εστω να συμμετεχουμε; Γιατι δεν ειναι βεβαιο οτι θα μας αποδεχθει ο φορεας..

 
ΕΔΙΠ
14 Δεκ 2019 14:52

Οι μετατάξεις ΕΔΙΠ ΕΕΠ σε θέσεις της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας ήταν δυνατή και στο παρελθόν. Προβλέπεται κανονικά από τη νομοθεσία. "Πάνω" σε αυτή τη διάταξη είχε "πατήσει" ο Φίλης το 2016 για να φέρει και ρύθμιση με το αντίστροφο.

 
ΕΤΕΠ
14 Δεκ 2019 00:11

7. Έπρεπε να αναφέρει ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ.
Εκτός αν είναι λάθος και ήθελε να "πει" από Α ή Β/θμια σε θέσεις ΕΔΙΠ/ΕΕΠ

 
Δε. ΕΔΙΠ
13 Δεκ 2019 23:52

7. θέσεις Ε.Δ.Ι.Π./Ε.Ε.Π. της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους της Α/θμιας&Β/θμιας Εκπαίδευσης
Πολύ σωστά να γίνει η μετάταξη. Τα χρόνια υπηρεσίας θα μετράνε; Θα μπορεί να συμμετέχει σε θέσεις ευθύνης;
Η θα υπάρχει η έκφραση "σχολική μονάδα", οπότε θα είναι εκτός από όλα;
Πλήρης αναγνώριση όλης της προυπηρεσιας, όπως ισχύει και για τους συναδέλφους που μετατάσσονται από την Α/βαθμίδα Β/θμια σε θέσεις ΕΔΙΠ/ΕΕΠ.

 
Χωρίς διδακτορικό
13 Δεκ 2019 19:43

Απαράδεκτο το καθεστώς των μετατάξεων από Β'θμια σε ΑΕΙ, και κάποιοι ζητούν ακόμα και χωρίς να είναι κάτοχοι διδακτορικού τάχα για "απλοποίηση" διαδικασιών. Περισσότερο καταστρατήγηση κάθε αξιοκρατικής επιλογής.

 
@Μπιλ
13 Δεκ 2019 05:38

Το Υπουργείο. Παιδείας σε ότι αφορά τις μετατάξεις αυτές έχει μείνει στο 1988. Οι μετατάξεις μέσω ΕΣΚ γίνονται με ανοικτές και αξιοκρατικές διαδικασίες, κάτι που ενοχλεί το Υπουργείο Παιδείας, αφού χάνεται πελατεία από τις υπηρεσιακές. μεταβολές, όπως οι αποσπάσεις σε φορείς, που γίνονται με τους γνωστούς σε όλους τρόπους και (μη) κριτήρια.

 
Μεταταξεις σε Αει
13 Δεκ 2019 03:13

Καντε μεταταξεις σε οσους εκπαιδευτικους πρωτοβάθμιας η δευτεροβαθμιας υπηρετουν με αποσπαση σε ΑΕΙ με 5 ετη συνεχούς υπηρεσιας ως διδακτικό προσωπικο την τελευταια πενταετία .Για οσους δεν εχουν διδακτορικό να το λαβουν μετα την μεταταξη τους εφοσον εχουν μεταπτυχιακό.Ας απλοποιηθουν επιτελους οι αιτησεις μεταταξης προς τα Πανεπιστημια για το διδακτικο προσωπικο.

 
Μπιλ
12 Δεκ 2019 22:37

Σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη του Α΄ Κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έτους 2019 στην ιστοσελίδα apografi . Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται από 03 Δεκεμβρίου έως και την 17η Δεκεμβρίου 2019.

 
Μμ
12 Δεκ 2019 19:38

Εδώ που φτάσαμε μετά τις γιορτές των Χριστουγένων....
Ξέρει κανείς κάτι συγκεκριμένο για τις μετατάξεις;

 
Ee
12 Δεκ 2019 12:52

Με τις αιτήσεις μετάταξης από κλάδο σε κλάδο τις θα γίνει φέτος; Έχει φτάσει Δεκέμβριος!!! Έλεος!! Πότε επιτέλους θα γίνει υπουργείο αυτό το ....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.