Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η Αστυνομία στα έδρανα του Παν. Θεσσαλίας παρουσία της Ν. Κεραμέως

Δημοσίευση: 14/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ήταν μια εικόνα που δεν τη βλέπουμε καθημερινά στα Πανεπιστήμια. Η Ν. Κεραμέως με πανεπιστημιακούς και στελέχη της αστυνομίας Τρικάλων πέρασαν σήμερα την  «πύλη» των ΤΕΦΑΑ για να παρακολουθήσουν την ημερίδα με θέμα τον ρόλο της άσκησης στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού της.

Πρόκειται για  μια καινοτόμα δράση και συνεργασία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων του ΤΕΦΑΑ της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων.

Η  υπουργός Παιδείας ενθουσιασμένη από τους χώρους της Σχολής και τα εργαστήρια στα οποία ξεναγήθηκε, όχι μόνο δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό, δηλώνοντας ότι θα επιστρέψει για να το δει επισταμένως.

Αλλά και το χαρακτήρισε ως εξαιρετικό ίδρυμα, διαβεβαιώνοντας ότι θα φροντίσει να «διαφημίσει» τα όσα συμβαίνουν στα Τρίκαλα.

Η Ν. Κεραμέως   αναφέρθηκε στη σημασία της ανυπαρξίας, πλέον, στεγανών ανάμεσα σε Αστυνομία και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την ΕΛΑΣ και την κοινωνία να είναι «ένα με το ελληνικό πανεπιστήμιο».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην καινοτομία που χαρακτηρίζει την πόλη και τον Δήμο, την ίδια την κοινωνία, που «φέρνει» την Αστυνομία μέσα στο Πανεπιστήμιο, υπό όρους και προϋποθέσεις, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Χαρακτήρισε, ακόμη, αυτή τη συνεργασία, ως δείγμα της εύρεσης κοινών τόπων, όπως συνέβη ήδη στα Τρίκαλα με τη συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και ΤΕΦΑΑ στο ζήτημα του καπνίσματος.

Δεν δίστασε μάλιστα να τονίσει με έμφαση, ότι αυτό το Τμήμα είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην πόλη, καθώς ανοίγει δρόμους.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε στο νέο αμφιθέατρο της Σχολής και είχε ως αντικείμενο τη «Συμβολή της άσκησης στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών της αστυνομίας».

Μίλησαν σχετικά, οι:

•    Δρ Γιάννης  Κουτεντάκης,Ομότιμος Καθηγητής  Εργοφυσιολογίας, ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Ετοιμότητα-αποτελεσματικότητα και η σχέση της με την φυσική κατάσταση»
•    Δρ Αθανάσιος Τζιαμούρτας, Καθηγητής  Βιοχημείας της Άσκησης,  ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Αφυδάτωση, ενυδάτωση, σωματική και πνευματική ετοιμότητα»
•    Δρ Ιωάννης Φατούρος,  Καθηγητής  Βιοχημείας της Άσκησης, ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Μυϊκή δύναμη: ετοιμότητα και υγεία»
•    Δρ Αντρέας  Φλουρής, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  και Θωμάς Νιώπας, Αστυνόμος Β’, Υποδιοικητής Αστυνομικούς Τμήματος Βέροιας με θέμα «Μπορούν να επηρεάζουν την απόδοση στελεχών οι κλιματικές αλλαγές;»
•    Δημήτριος Μήτραινας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Διοικητής Τ.Α. Τρικάλων με θέμα «Αερόβια ικανότητα και σκοπευτική αποτελεσματικότητα».

Ηταν, μάλιστα, αυτή η εκδήλωση, επέκταση του μοναδικού παγκοσμίως Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις», το οποίο σχεδιάστηκε πριν από 8 χρόνια με την σύμπραξη της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων και τον τότε Διοικητή της Ταξίαρχου Δημητρίου Μπίκου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μπάρδας, η αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο τ. Δήμαρχος Τρικκαίων Χρ. Λάππας, ο δημοτικός σύμβουλος και τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας, ο τ. βουλευτής Χρ. Σιμορέλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νικόλαος Διγγελίδης, ο διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, Ταξίαρχος Δημοσθένης Κωστόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Σπηλιόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς Καρανάσιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Καραΐσκος και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Πύραρχος Αντώνιος Σπανός.

Σχόλια (5)

 
Mήτσος
15 Δεκ 2019 17:57

Σε άλλες χώρες έχουν αστυνομικό τμήμα μέσα σε κάθε campus κι εδώ μας φαίνεται περίεργο το ότι κάποιοι αστυνομικοί έκαναν μια ομιλία σε πανεπιστήμιο. Καληνύχτα.

 
Αστεία πράγματα
15 Δεκ 2019 00:40

Αερόβια ικανότητα και σκοπευτική αποτελεσματικότητα

 
@ Νίκος
15 Δεκ 2019 00:39

Ούτε στο εξωτερικό δεν εμφανίζεται αστυνομική δύναμη σε πανεπιστήμιο, τι είδους "καινοτομία" έχει η ελληνική αστυνομία κανείς δεν έχει καταλάβει...

 
Πρώτη φορά
14 Δεκ 2019 23:38

Και για την ΕΛΑΣ πρώτη φορά....αλλά και για την Κεραμέως επίσης, το να καθίσει σε έδρανα Ελληνικού Πανεπιστημίου. Ποτέ δεν είναι αργά.
Το τί είναι παράξενο και τί είναι φυσιολογικό, αφήστε το καλύτερα αγαπητέ @Νίκο. Σε κάποιες χώρες πχ είναι φυσιολογικό να είναι οι Υπουργοί στα Υπουργεία τους και να παράγουν έργο και όχι σε εκδηλώσεις, γιορτές, ομιλίες και περιοδείες, λες και κάνουν ακόμη προεκλογική καμπάνια, 6 μήνες μετά τις εκλογές.
Από όλο το άρθρο, κρατώ μόνο την ουσία της "εκδήλωσης" ή "ημερίδας" ή "καινοτόμας δράσης". Δεν ξέρω αλήθεια τί ακριβώς ήταν, γιατί και το άρθρο δεν το ξεκαθαρίζει. "Συμβολή της άσκησης στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών της αστυνομίας". Από αύριο λοιπόν, πρωινή γυμναστική στα "στελέχη" της αστυνομίας Τρικκαίων και γιατί όχι και όλης της Ελλάδας. Θερμά συγχαρητήρια στο Δήμο Τρικκαίων για τις καινοτομίες του.

 
Νίκος
14 Δεκ 2019 18:55

Που είναι το παράξενο? Παράξενο έπρεπε να μας φαίνεται που τόσα χρόνια δεν επιτρέπονταν η ΕΛ.ΑΣ. να μπει σε πανεπιστήμιο. Δυστυχώς στην χώρα αυτή θεωρούμε παράξενο το φυσιολογικό και το φυσιολογικό το θεωρούμε παράξενο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.