Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Τι απάντησε η Ν. Κεραμέως στους φοιτητές της Καρδίτσας όταν της είπαν “χάσαμε την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα… δεν υπάρχει πλάνο για την παιδεία…Κερδίστε και πάλι τις εκλογές και ίσως μπορεί να γίνει κάτι”

Δεν απάντησε η υπουργός στην πρόταση φοιτητή να υπάρξει Τεχνολογική κατεύθυνση μέσα στα Πανεπιστήμια
Δημοσίευση: 14/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , στην Καρδίτσα με τους φοιτητές του πρώην Τμήματος ΤΕΙ Ξύλου, παρουσία των καθηγητών τους και τοπικών Βουλευτών.

Αυτό που ξεχώρισε ήταν η επισήμανση που δέχθηκε η υπ. Παιδείας από τους φοιτητές  ότι  έχουν ζήσει πολλές αλλαγές στην παιδεία , κι έχουν  χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα ενώ ζήτησαν  από τη Ν. Κεραμέως να έχει πλάνο για την παιδεία και αστειευόμενοι είπαν “Κερδίστε και  πάλι τις εκλογές και ίσως μπορεί να γίνει κάτι”.

Η Νίκη Κεραμέως έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

 • Επειδή με στεναχωρεί αυτό που ακούω, το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είστε ειλικρινής και αυτό φαίνεται,θέλω να πω κάτι με κάθε ειλικρίνεια .
 • Εγώ είμαι δικηγόρος στο επάγγελμα.
 • Δεν είχα σχέση με την πολιτική.
 • Εάν δεν πίστευα ότι αυτή η χώρα έχει εξαιρετική   προοπτική δεν θα άφηνα το επάγγελμα, την οικογένεια και τα δυο παιδιά μου.
 • Σας διαβεβαιώ ότι εάν δεν πίστευα στις πραγματικές ικανότητες αυτής της χώρας και στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που έχει αυτή η χώρα δεν θα κατέβαλα αυτή την προσπάθεια.  
 • Φυσικά και υπάρχει ελπίδα στη χώρα.
 •  Έχουμε ελπίδα στο πολιτικό σύστημα.
 • Ο καθένας πιστεύει αυτό που πιστεύει έχει την ιδεολογία που έχει.
 • Δεν πρέπει όμως να χάνουμε ελπίδα στο πολιτικό σύστημα .
 • Εχουμε δημοκρατία.
 • Η δημοκρατία είναι ένα εξαιρετικό πολίτευμα στο οποίο εκφράζεται ο καθένας και γι αυτό στεναχωριέμαι ιδιαίτερα όταν ακούω από νέους ότι δεν πιστεύουν .
 • Πρέπει να πιστεύουν, και πρέπει να ασκείτε  το εκλογικό σας δικαίωμα, και πρέπει να εκφράζεστε και δημοσίως.

Τεχνολογική κατεύθυνση μέσα στα Πανεπιστήμια

Η υπουργός Παιδείας δεν απάντησε στην ακόλουθη πρόταση  φοιτητή:

Ένα μεγάλο πρόβλημα φέτος είναι ότι έχει φύγει τελείως το τεχνολογικό κομμάτι και έγιναν όλες οι Σχολές των ΤΕΙ Πανεπιστήμια. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Βέβαια δεν φταίτε εσείς και το αναγνωρίζω.Πιστεύω ότι θα έπρεπε να γυρίσει το τεχνολογικό κομμάτι, έστω μέσα στο Πανεπιστήμιο

Ο  προσωρινός πρόεδρος του τμήματος  Κώστας Αδαμάκης και ο καθηγητής   Γιώργος Παπαδόπουλος, παρουσίασαν στην υπουργό Παιδείας το πρόγραμμα σπουδών, τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και τους στόχους του νέου πανεπιστημιακού Τμήματος πενταετούς φοίτησης.

Η υπουργός δήλωσε στους παρευρισκομένους πως γνωρίζει   το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου το γνωρίζει   διότι, όπως είπε,  αποτελούσε γι’ αυτή πρότυπο λειτουργίας τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι συγκεκριμένο τμήμα το έχει ήδη προβάλλει ως φωτεινό παράδειγμα στα social media, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Καρδίτσα,   η υπουργός είχε επαφές με εκπαιδευτικούς δημοτικών και γυμνασίων της πόλης όπου ενημερώθηκε για ζητήματα που τους απασχολούν ενώ αργότερα συναντήθηκε, ανάμεσα σε άλλους φορείς,με το Δ.Σ. Δυτικής Θεσσαλίας ατόμων με αυτισμό και εκπροσώπους του παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας.
 
Κατά την παραμονή της στην πόλη, η υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριωφερσάλων  Τιμόθεο .   

Στο περιθώριο της επίσκεψης, η κ. Κεραμέως ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση και μετέβη στις Καρυές Τρικάλων όπου απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και του Τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Η συμβολή της άσκησης στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών της αστυνομίας».
Τέλος, η κα Κεραμέως είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί στην εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε Καρδίτσας όπου ως κεντρική ομιλήτρια ανέλυσε τις βασικές ως σήμερα δράσεις και το σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στους τομείς κυρίως της παιδείας και της οικονομίας, μιλώντας παράλληλα για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στους τομείς της φορολογίας και των επενδύσεων.

Αναφερόμενη στα θέματα της παιδείας και το έργο του ΥΠΑΙΘ, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε την αλλαγή νοοτροπίας που επιδιώκει η νέα ηγεσία, μέσω της αξιολόγησης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της εξωστρέφειας. Ταυτόχρονα, η Υπουργός ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας, όπως τόνισε, δηλαδή την προσχολική εκπαίδευση, μέχρι και το πανεπιστήμιο και τη δια βίου μάθηση.

Σχόλια (10)

 
ΙΚΕΑ
14 Δεκ 2019 23:59

Μα σε ποιον αιώνα ζούμε, στον 19ο; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα έχουν μέλλον τόσο εξειδικευμένα τμήματα;

 
Φυτευτές ερωτήσεις
15 Δεκ 2019 08:03

Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε ότι θα έχουμε τμήματα ΤΕΙ μέσα στα πανεπιστήμια.

 
Άλματα στον χρόνο
15 Δεκ 2019 13:08

Ποιό τμήμα επισκεύτηκε η Υπουργός στην Καρδίτσα? Το Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού? ή έκανε ένα ταξίδι στον χρόνο και προσγειώθηκε στο Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου? Χρονομπερδεύομαι... Κάποιος να βοηθήσει?

 
Όχι άλλη "τεχνολογική εκπαίδευση"
15 Δεκ 2019 13:24

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι, και κυρίως οι πολιτικοί μας ότι η τεχνολογική εκπαίδευση δεν είναι τα παλιά ΤΕΙ. Τεχνολογική εκπαίδευση προσφέρουν και τα πολυτεχνεία και ακόμη και τα ΙΕΚ και τα επαγγελματικά λύκεια σε χαμηλότερες βαθμίδες. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια οι λέξεις "τεχνολογική εκπαίδευση" είχαν συνδυαστεί με την υποβαθμισμένη εκπαίδευση, καθώς τα παλιά ΤΕΙ παρήγαγαν αποφοίτους που σπούδαζαν 4 χρόνια χωρίς να έχουν ουσιαστικά επαγγελματικά δικαιώματα. Το γεγονός αυτό απέτρεπε τον κόσμο από το να επιλέξει τα ΤΕΙ στο μηχανογραφικό, αυτό με τη σειρά του οδηγούσε σε χαμηλές βάσεις και τελικά καθιέρωνε τα ΤΕΙ στη συνείδηση του κόσμου ως υποβαθμισμένα, άσχετα από το ποιο ήταν το πραγματικό επίπεδο της εκπαίδευσης που παρείχαν. Αν κάποιος θέλει πραγματικά να ενισχύσει την τεχνολογική εκπαίδευση, ας μετατρέψει σε πολυτεχνικά τα τμήματα μηχανικών που προέκυψαν από τα ΤΕΙ , με συνενώσεις όπου χρειάζονται αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος αριθμός μελών ΔΕΠ ή οι κατάλληλες υποδομές, και ας τους δώσει τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό εισακτέων σε όλες τις πολυτεχνικές σχολές. Οποιαδήποτε σκέψη όμως για επιστροφή ουσιαστικά στην προηγούμενη κατάσταση με άλλο όνομα, και ακόμη χειρότερα, δηλαδή 5ετείς πλέον σπουδές με μειωμένα επαγγελματικά δικαιώματα θα είναι τεράστιο ΕΓΚΛΗΜΑ

 
Ωραία κτήρια
15 Δεκ 2019 13:42

Πήγε στις 2 πόλεις που αποψίλωσαν ακαδημαϊκά οι συνενώσεις στην κεντρική Ελλάδα, ιδίως στην Καρδίτσα. Τι πήγε να δει, τα κτήρια?

 
Τα ΤΕΙ πέθαναν
15 Δεκ 2019 14:01

καλά έκανε και δεν απάντησε

 
M.P
15 Δεκ 2019 16:11

Η χώρα χρειάζεται ΤΕΙ άμεσα. Μιας και κάποιοι έτρεξαν να τα καταργήσουν, αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους, καλό είναι τώρα που απομακρύνθηκαν από την εξουσία, να μετατραπούν όλα τα αξιόλογα τμήματα των πρώην ΤΕΙ που βρίσκονται μέσα σε πανεπιστημιακές δομές σε τεχνολογικής εκπαίδευσης, με πλήρη Ε.Δ στην ειδικότητα τους. Έτσι κανένας δεν θα τα σνομπάρει πια, όπως με κάποια παλιά ΤΕΙ. Και τα τρία ΤΕΙ που έγιναν δύο πανεπιστήμια, καλό είναι να συνεχίσουν την παράδοση των ΤΕΙ με 4ετείς σπουδές και πλήρη Ε.Δ στις ειδικότητες που πραγματικά χρειαζόμαστε. Όχι νέα αντίγραφα πανεπιστημίων και πολυτεχνείων δηλαδή.
Και επίσης, η Αθήνα έχει πολυτεχνείο και η Κρήτη επίσης. Δεν χρειάζονται άλλες ειδικότητες μηχανικών και γεωπόνων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αλλά ανανεωμένες ειδικότητες τεχνολογικής εκπαίδευσης. Και άμεσα δραστικό περιορισμό τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, γιατί η χώρα έχει πια μεγάλες ανάγκες στην εθνική άμυνα και όχι σε ανούσιες σπάταλες πόρων και έμψυχου υλικού.

 
Ερώτηση όχι φυτευτη
15 Δεκ 2019 20:49

Τί θα πει τεχνολογική εκπαίδευση μέσα στα πανεπιστήμια? Τά πολυτεχνεία δηλ. και οι σχολές μηχανικών δεν προσφέρουν τεχνολογική εκπαίδευση? Αν θέλουμε αναβάθμιση σπουδών πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων με μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ. Να μειωθεί ο αριθμός των εισακτεων. Τα ΕΠΑΛ να παρέχουν καθαρά τεχνολογική η τεχνική ή όπως θέλετε να το πείτε εκπαίδευση. Να μήν έχει κάποιος από ΕΠΑΛ πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

 
ένα πανεπιστήμιο μόνο σε όλη την Κρήτη
16 Δεκ 2019 10:18

Ώρα για συμμάζεμα με συγχώνευση των τριών ΑΕΙ της Κρήτης σε ένα.

Πολυτεχνική Σχολή στα Χανιά, Θεωρητικές Σπουδές στο Ρέθυμνο, όλα τα υπόλοιπα στο Ηράκλειο.

Απλή λογική, εφαρμόστε την.

 
@ ένα πανεπιστήμιο μόνο σε όλη την Κρήτη
16 Δεκ 2019 14:54

ΣΩΣΤΟΣ!!!
Αλλά ποιος θα αναλλάβει το πολιτικό κόστος; ιδού η απορία!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ