Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

“Αγκάθια” στο νέο νόμο για τις Δομές Εκπαίδευσης (Διευθυντές Σχολείων, Διευθυντές Εκπαίδευσης, ΠΔΕ, Σχολικοί Σύμβουλοι κλπ)

“Εάν τελικά οι Δομές Εκπαίδευσης δεν θα είναι στο νομοσχέδιο για τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται και η δυνατότητα να αποτελέσουν αυτές οι διατάξεις και ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο
Δημοσίευση: 16/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Αγκάθια” φύτρωσαν “καθ οδόν” για την προετοιμασία του νέο νόμου για τις νέες Δομές Εκπαίδευσης και τις διαδικασίες επιλογής των Περιφερειακών , Διευθυντών Εκπαίδευσης, Διευθυντών Σχολείων, Σχολικών Συμβούλων κλπ.

Αυτό σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι-εκτός και αν υπάρξει σαφή εντολή άνωθεν (π.χ.  Πρωθυπουργικό γραφείο)- αυτές οι διατάξεις να μη συμπεριληφθούν στο νέο Σχέδιο Νόμου που ετοιμάζεται στο υπουργείο Παιδείας για τη αξιολόγηση των επιμόρφωση και τις διορθωτικές αλλαγές στο νόμο “Γαβρόγλου” για το Λύκειο.

Η προετοιμασία των συγκεκριμένων διατάξεων προχωρά όχι   τέτοιους ρυθμούς που απαιτούνται , ώστε να ενταχθούν στο νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση, στη Βουλή μέσα στο Γενάρη.

“Εάν τελικά  οι Δομές Εκπαίδευσης δεν θα είναι στο νομοσχέδιο για τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται και η δυνατότητα   να αποτελέσουν αυτές οι διατάξεις και ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο , για παράδειγμα μέσα στον Φεβρουάριο” δήλωσε στο esos ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Το ίδιο ανώτατο στέλεχος απέφυγε να μας εξηγήσει τους λόγους που δεν θα συμπεριληφθούν οι διατάξεις για τις Δομές Εκπαίδευσης στο νέο νομοσχέδιο  για τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Ν. Κεραμέως

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως,  στη   Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπαιδευτικούς συντάκτες ,  απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημά μας , το οποίο επαναλάβαμε για δεύτερη φορά, εάν μέσα στο 2020 θα γίνουν οι επιλογές νέων στελεχών εκπαίδευσης, Διευθυντών Σχολείων, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων κλπ.

Η Νίκη Κεραμέως περιορίστηκε στην ακόλουθη δήλωση:

“Υπάρχουν στελέχη όπως οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, η θητεία των οποίων έχει λήξει, συνεπώς μελετάται ένα σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και Δομών Υποστήριξης γενικότερα .
Θεωρούμε ότι το σύστημα το οποίο ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση οδήγησε σε δομές γραφειοκρατικές . Πιστεύουμε σε δομές που να είναι κοντά στη σχολική μονάδα , πιο κοντά στον εκπαιδευτικό και τον μαθητή.
Προτεραιότητά μας είναι είναι ένα νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης”.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (87)

 
Δημόσια Εκπαίδευση
24 Δεκ 2019 18:04

Το θέμα είναι ότι η μοίρα της δημόσιας εκπαίδευσης δεν αλλάζει με τις εκλογές και τις εναλλαγές κυβερνήσεων. Ας γίνουν διακομματικές συνεννοήσεις πριν χαθεί και η επόμενη δεκαετία, εκτός από τη δεκαετία της κρίσης.

Πρέπει να αλλάξουν τα βιβλία, να αλλάξουν τα σχολικά προγράμματα, να αναμορφωθεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο, να γίνει καταρχάς υποχρεωτική η Προσχολική Αγωγή και η Α' Λυκείου για όλους τους νέους μαθητές (όλα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2010)... Τόσα σημαντικά αιτήματα που έχουν μείνει μετέωρα επειδή δεν υπάρχει καμία συνεργασία σε βασικούς άξονες δημόσιας πολιτικής.

Δηλαδή, πέρα από τους διορισμούς στελεχών και απλών εκπαιδευτικών, να οργανωθεί η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Νέες προκηρύξεις για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης

https://www.esos.gr/arthra/65556/nees-prokiryxeis-gia-monimo-diorismo-ek...

 
Ert
24 Δεκ 2019 15:43

@@ert. Αν καταφέρει σε 12 μήνες να μην έχει αλλάξει τους ΔΔΕ,ΔΠΕ και δντε σχολείων θα είναι για αυτό που κάνουν στο ποδοσφαιράκι τη μπάλα.

 
@Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
23 Δεκ 2019 23:45

Υπάρχουν οι συνεντεύξεις του Μητσοτάκη που κατηγορηματικά δήλωνε ότι όλοι οι διορισμοί θα γίνονται μέσω και μόνο ΑΣΕΠ.Παραβαίνει και αυτή του την προεκλογική υπόσχεση;Κάνει και αυτός όπως ο προηγούμενος κυβιστήσεις εφάμιλλες της Κομανέτσι;Ίδια μοίρα θα έχει
Όσο για τις εκλογές το θέμα είναι ότι μόνο μια κυβέρνηση..."συνεργασίας" θα μπορούσε να υπογράψει συνεκμετάλλευση με την Τουρκία των υδρογονανθράκων κάτω από την Κρήτη,στο Καστελόριζο,στον ...Θερμαϊκό κλπ.Ήδη το λένε οι εδώ πάντα υποχωρούντες.Οι πάντες βιάζονται για αυτό και για αυτό και οι εκλογές

 
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
23 Δεκ 2019 18:27

Δεν είναι πρόθεση του υπουργείου ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ, όπως και των προηγούμενων διοικήσεων.

Ο λόγος είναι ότι μετά από μια δεκαετία έχει συσσωρευθεί τεράστιο πλήθος υποψηφίων για ελάχιστες θέσεις, επομένως τυπική αξιολόγηση με γραπτά θέματα αδύνατον να γίνει. Πώς θα αξιολογηθούν αντικειμενικά 8.000 υποψήφιοι με γραπτό διαγωνισμό για 80 ή 100 θέσεις; Οι 400 επιλαχόντες θα είναι στην ουσία και αυτοί επιτυχόντες.

Άρα θα συνεχίσουν να στηρίζονται στο σύστημα των αναπληρωτών, που ευνοεί την "επετηρίδα" των παλαιότερων αποφοίτων.

Γιατί οι εκλογές θεωρούνται τόσο σημαντικές; Δεν αλλάζουν οι οικονομικές δεσμεύσεις της Ελλάδας.

 
@Εrt
23 Δεκ 2019 10:59

Δέχομαι το στοίχημα.Άφησε τα στοιχεία σου στο έσος.Και εκλογές τον Μάιο με Ιούλιο θα γίνουν και επιλογές δεν θα γίνουν μέχρι τον Ιούλιο.

 
Ert
23 Δεκ 2019 09:21

Πάμε ένα στοίχημα ότι 31 Ιουλίου θα είναι ΟΛΟΙ στις νέες θέσεις τους; Όταν θέλει το δημόσιο μπορεί. Κάντε υπομονή και θα δείτε. Εκλογές ξεχάστε το.

 
@εκλογές 2020-Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
22 Δεκ 2019 21:47

Λέτε ότι οι απόφοιτοι 2010 και μετά δεν έχουν ελπίδα να δουλέψουν ποτέ. Σωστό αν ισχύσει αυτό το σύστημα της επετηρίδας.Αν γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ,όπως στην Κύπρο,και οι φετινοί απόφοιτοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες με όλους.Όσο για τις εκλογές κράτα αυτό το σχόλιο.Μάιο-Ιούνιο 2020 οι πρώτες με λίστα και απλή αναλογική.Κανείς δεν παίρνει αυτοδυναμία με νέες εκλογές με ενισχυμένη που θα ψηφιστεί πριν τις πρώτες εκλογές και κυβέρνηση συνεργασίας.Με ελάχιστη επιφύλαξη συνεργασία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ με στήριξη Ελληνικής Λύσης.Κράτα αυτό το σχόλιο και να το θυμάσαι για να θυμάσαι ότι συνεκμετάλλευση με την Τουρκία του ελληνικού πλούτου,του δικού μας πλούτου,μόνο κυβερνήσεις συνεργασίας μπορούν να υπογράψουν.

 
Εκλογές 2020
22 Δεκ 2019 19:12

Αυτή η καραμέλα που διακινείται δεν έχει καμία βάση. Μόνο διαφωνούν ορισμένοι για τα κριτήρια και τα προνόμια ενώ στα σχολεία διδάσκουν χιλιάδες αναπληρώτες και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί είναι άνω των 55 ετών...

Όλοι οι απόφοιτοι ΑΕΙ της δεκαετίας 2010-2020 πρακτικά δεν έχουν καμία ελπίδα να υπηρετήσουν ως εκπαιδευτικοί στα Δημόσια Σχολεία, να ενταχθούν ομαλά στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό του.

Αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από τη θητεία των πρώην Σχολικών Συμβούλων και των Διευθυντών.

 
Γιώργος Κ.
21 Δεκ 2019 20:27

@ Τσακωμός για τον τίτλο

Συγχαρητήρια για τις εύστοχες και ουσιαστικές προτάσεις σας.

 
Τσακωμός για τον τίτλο
21 Δεκ 2019 02:27

Σε χαλασμένα σχολεία, λες και οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα κάνουν τη διαφορά

Αλλά φυσικά τα στελέχη νοιάζονται μόνο για τους τύπους μιλάμε τόσο καιρό για τα αξιώματα και τις θητείες αντί να γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τη στήριξη της Δευτεροβάθμιας:

1) Νέα Σχολικά Βιβλία, με ρήτρα επανεξέτασης και συμπλήρωσης μετά από πενταετία

2) Αλλαγή δομής Γυμνασίου και Λυκείου (εξαετές Γυμνάσιο και διετές Λύκειο)

3) Διετείς κύκλοι μάθησης, για όλες τις σχολικές τάξεις, ώστε να μη μένουν κενά στην σχολική ύλη που πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή

4) Ενισχυτική διδασκαλία για τους μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικού και διεύρυνση του σχολικού ωραρίου τις απογευματινές ώρες (μέχρι τις 6 το απόγευμα, για δραστηριότητες)

5) Συγχώνευση σχολικών μονάδων (Λυκείων) και δημιουργία Προτύπων Σχολείων σε κάθε νομό της χώρας

6) Προσλήψεις μονιμου προσωπικού, αφού προηγηθεί συγχώνευση σχολικών μονάδων και αξιολόγηση

Προφανώς, στόχος είναι η ενιαία και ποιοτική 14χρονη Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά από 4 ετών, που εαν ξεκινούσαμε από σήμερα θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα μέχρι το 2030 σε μια ευρωπαϊκή χώρα που υποτίθεται είναι μια "κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού"

 
Λία Β.
20 Δεκ 2019 16:21

@ Βασική προϋπόθεση
Συμφωνούμε και επαυξάνουμε....

Προϋπόθεση για την επιλογή σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης (Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Εκπαίδευσης, ΠΔΕ, Διευθυντών Σχολικών μονάδων) πρέπει να είναι τα δεκαπέντε (15) χρόνια πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας στην τάξη, καθώς και η πιστοποιημένη γνώση Τ.Π.Ε. Β’ και μιας επίσημης αναγνωρισμένης Ξένης Γλώσσας Β2 (Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική ή Ισπανική)

 
Θα γίνει της μοριοδότησης....
20 Δεκ 2019 10:54

Προς @Βασική προϋπόθεση 2:56 (20 Δεκ 2019 09:41)
Μάλλον δίκιο έχετε. Ερώτηση (προς όλους) και με βάση την παραπάνω συλλογιστική των αρχών της ισότητας. Και τα μεταπτυχιακά ως τίτλοι σπουδών, είναι ίσα μεταξύ τους. Με ποια αρχή ισότητας και δικαίου, ένα μεταπτυχιακό συναφές με ένα αντικείμενο παίρνει περισσότερα μόρια(4 μόρια), από ένα μεταπτυχιακό μη συναφές(2,5 μόρια)?

 
Ψευδοροφές και ταβάνια
20 Δεκ 2019 10:03

Προς ΠΕ04 20 Δεκ 02:56
Αυτό που γράφει ο @ΠΕ04 (19 Δεκ 22:32) είναι ότι, 10 για διδακτικά(μόνο για τα διδακτικά) > 9 για πτυχία(μόνο για πτυχία). Δηλαδή 10 για διδακτικά > 9 για πχ 2 διδακτορικά + 2 μάστερ + δεύτερο πτυχίο + διδασκαλείο.....

 
@Βασική προϋπόθεση 2:56
20 Δεκ 2019 09:41

Καλό είναι πριν σχολιάσεις να ξέρεις και την νομοθεσία.Όλες οι γλώσσες της ΕΕ είναι ίσες βάση των αρχών της.Άρα και τα τσέχικα και τα πολωνικά και τα ρουμανικά και τα βουλγαρικά κλπ.Επομένως κάθε αποκλεισμός αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό δίκαιο και μια τέτοια απόφαση θα ήταν αντιευρωπαική Με την ίδια λογική και η ελληνική πρέπει να αποκλειστεί γιατί είναι ποιο μικρή γλώσσα σε πληθυσμό χωρών από τα πολωνικά ή ρουμάνικα ή Πορτογαλικά κλπ.

 
ΝΕΦΕΛΗ
20 Δεκ 2019 08:17

Διαφωνώ με το "πάγωμα" της διαδικασίας επιλογής των ΔΔΕ και ΔΠΕ επειδή τα 10 μόρια της διδακτικής υπηρεσίας είναι πολλά και ξεπερνούν τα επιστημονικά. Κατά τη γνώμη μου τα 10 αυτά μόρια του νόμου 4547/2018 για ισάριθμα διδακτικά έτη (και όχι εκπαιδευτικά) καλώς τέθηκαν, αφού τα "μοριόχαρτα" δεν είναι το παν, η αδόμητη συνέντευξη στερείται αντικειμενικότητας και σε όλες οι συνιστώσες μορίων υπήρχε πάντα ένα "ταβάνι". Η ορθολογική κατανομή μορίων είναι σημαντική για την αύξηση της ποιότητας, ικανότητας και αποτελεσματικότητας των στελεχών και πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Κακώς πάγωσε η σχετική διαδικασία επιλογής και η ευθύνη για αυτό βαρύνει το Υπουργείο Παιδείας που δεν έχει σοβαρή επιστημονική ομάδα σχεδιασμού της εκπαιδευτικής πολιτικής, δεν έχει πολιτικό σχέδιο για την Παιδεία και κλείνει τα μάτια στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Το Συμβούλιο Επιλογής του ΑΣΕΠ έπρεπε να συνεχίσει και να κάνει αξιοκρατικά τη δουλειά του, με δικαιοκρισία και σεβασμό στους υποψήφιους που υπέβαλαν φάκελο και έχουν περιφρονηθεί χωρίς να λάβουν καμιά απάντηση. Η αναβολή και η καθυστέρηση είναι η χειρότερη επιλογή και δίνει την εντύπωση ότι υπάρχουν σκοπιμότητες άλωσης της εκπαίδευσης από νεο-κομματικούς. Θα προχωρήσει η αποκομματικοποίηση του κράτους που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός;

 
ΠΕ04
20 Δεκ 2019 02:56

Τα μόρια ηταν/ είναι αφού δεν άλλαξε ο νόμος 17, 10 και 4 παρά πολύ σωστά. Τα μόρια από πτυχία επιμορφώσεις , ξένες ηλωσσες, δημοσιεύσεις κλπ 17 μόρια η προϋπηρεσία 10 και η Διοίκηση 4. Που είναι το λάθος; Το ότι δεν μπορείς να φτάσεις το Διδάκτορα όσα πτυχία και να έχεις δεν είναι σωστό; Αφού όλοι κοπτονται για την αριστεία!!!

 
Βασική προϋπόθεση
20 Δεκ 2019 02:56

Προϋπόθεση για την επιλογή σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης (Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Εκπαίδευσης, ΠΔΕ, Διευθυντών Σχολικών μονάδων) πρέπει να είναι τα δεκαπέντε (15) χρόνια πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας στην τάξη, καθώς και η πιστοποιημένη γνώση Τ.Π.Ε. Α’ και μιας Ξένης Γλώσσας (Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και όχι Βουλγάρικης κλπ κλπ)

 
@ΠΕ04
19 Δεκ 2019 22:32

Δεν υπάρχει νόμος χωρίς οροφή μορίων.Αλλά στον 4547 τα διδακτικά ξεπερνούν όλα σχεδόν τα πτυχία.Το άθροισμα των διδακτικών ξεπερνά το συνολικό άθροισμα των πτυχίων(10-9).Το θεωρείς φυσιολογικό;

 
ΠΕ04
19 Δεκ 2019 18:42

Υπάρχει νόμος χωρις οροφή μορίων;

 
Dr of Eski Sexir Jony B
19 Δεκ 2019 17:26

@ Dr.m.Karagiannis.Επιλογές θα γίνουν το 2021.Όσο για τους υποψήφιους Διευθυντές Εκπαίδευσης που κατάθεσαν τους φακέλους τους και υπερασπίζεστε ,σας θυμίζω ότι στον 4547/2018 προβλέπεται οροφή μετρησίμων ,διδακτικά έτη κά.Εσείς κατακρίνετε έντονα τον νόμο αλλά υπερασπίζεστε τους υποψήφιους που κατάθεσαν υποψηφιότητα με αυτόν τον απαράδεκτο νόμο.Έχετε σκεφτεί ότι πολλοί δεν ήταν υποψήφιοι εξ αιτίας αυτού του γεγονότος;Ουσιαστικά ο απαράδεκτος νόμος ήταν αποτρεπτικός για να μην είναι υποψήφιοι.Όσο για την δεκαεπτάμηνη παράταση ,μέχρι στιγμής ,της θητείας των Διευθυντών Εκπαίδευσης το θεωρώ σαν την επιτομή αδιαφορίας,μη προετοιμασίας ή ανικανότητας να λυθεί ένα απλό θέμα που προσκρούει και στην αντισυνταγματικότητα του νόμου.Και παινεύετε αυτούς που αυτό το απλό αντισυνταγματικό πρόβλημα που προκαλεί έντονη δυσφορία δεν το έλυσαν άμεσα.

 
Επιλογές των πάντων των Αγίων Πάντων
19 Δεκ 2019 14:33

Είπαμε ότι πάμε για εκλογές ,τις πρώτες Μάιο-Ιούνιο 2020 και αμέσως μετά οι δεύτερες.Ήδη το υπονόησε και το ΚΙΝΑΛ σήμερα.Επομένως επιλογές το 2021 με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να έχουν παράταση θητείας μεγαλύτερη από την θητεία.Στην υγεία των νεοδημοκρατών που άλλα ήλπιζαν και περίμεναν.Ας πρόσεχαν.

 
Σ.Καραγιάννης @στου Δήμαρχου το παιδί
19 Δεκ 2019 13:16

Στα γρήγορα.Ισπανοτροφή για νηστεία:ensalada y calamares.Οι ματσακανιές έγιναν..και θα συνεχίσουν να γίνονται..θα τις καταγγείλει πάλι ο σοβαρός κόσμος των εκπαιδευτικών..Ας αφήσουμε τα ηχηρά παρόμοια περί κεραυνών.Αν είχες φύγει στις κρίσεις των ΣΕΕ με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς του υπόγειο με χαλασμένο το ασανσέρ θα σου είχε φύγει το χιούμορ και θα ήσουν με το σάγριο της πίκρας στα χείλη..

 
Στέλιος Καραγιάννης@ ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
19 Δεκ 2019 12:58

Όταν φοράς τιράντες και ακούς Διονύση Σαββόπουλο, τις τραβάς πότε πότε και γίνεσαι πιο ευφάνταστος απ'αυτόν!Με το πρώτο τράβηγμά τους ,φέρνεις το νόμο για τις επιλογές των στελεχών της εκπαίδευσης για ψήφιση στη Βουλή-ω Στράτο,που είσαι?-Με το δεύτερο, εκλέγεις τους ΔΔΕ και ΔΠΕ ως τον Αύγουστο.Με το τρίτο καταργείς τους ΣΕΕ.Με το τέταρτο εκλέγεις τους νέους Σχολικούς Συμβούλους.Με το πέμπτο επιβεβαιώνεις τον Καραγιάννη ότι οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων θα πάρουν παράταση για ένα χρόνο..Easy, γιατί μπορεί να ξεχειλώσουν οι τιράντες και να τρέχεις !Κυκλοφορεί σε μερικά "ράδιο αρβύλα" η είδηση ότι καταργούνται οι ΣΕΕ μέχρι το καλοκαίρι και ότι θα εκλεγούν νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι μέχρι τον Σεπτέμβρη-το γρήγορο σενάριο που λέγαμε παλιά - με Fast Food κρίσεις από τις περιφερειακές διευθύνσεις.Αν συμβεί αυτό 1.ο θεσμός θα συνεχίσει να είναι υποβαθμισμένος.2.Οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι μπορεί να είναι περισσότεροι και με μικρότερο επίδομα ευθύνης και να εδρεύουν σε ένα σχολείο έχοντας στην ευθύνη τους 15 σχολικές μονάδες...Τα γράψαμε όλα αυτά...Αλλά έτσι θα αρχίσει πόλεμος μεταξύ του Υπουργείου και καμιά πενηνταριά παλαιών πρώην Σχολικών Συμβούλων, που συνεχίζουν να παλεύουν για ένα αναβαθμισμένο θεσμό με κρίσεις κεντρικές από το Υπουργείο.Εν τω μεταξ, δεν υπάρχουν ειδήσεις από μέρους της ΠΕΣΣ,παράξενο..,που,εξ όσων γνωρίζουμε,έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις της για έναν αναβαθμισμένο θεσμό στην πολιτική ηγεσία.Ας αφήσουμε τα ράδιο αρβύλα,ας περάσουμε καλά τις άγιες μέρες των γιορτών και από Γενάρη ή Φλεβάρη βλέπουμε..Για τους ανυπόμονους από τον Μπέρτολντ Μπρέχτ αφιερωμένο με αγάπη"Περίμενα δυό χρόνια,περίμενα ένα χρόνο,περίμενα ένα μήνα,αλλά δεν πορώ να περιμένω αυτή τη μέρα,αυτή την ώρα και αυτό το λεπτό"

 
Αν είσαι κι αν δεν είσαι του Δήμαρχου παιδί
19 Δεκ 2019 12:30

Στο χωριό μου, αυτόν που λέει 2 πράγματα και “βγαίνουν”, τον λένε σοφό. Αυτόν που λέει 102 και “βγαίνουν” 2, τον λένε... Δήμαρχο.

@ ΒΛΑΞ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ
https://www.esos.gr/arthra/65323/ti-apantise-i-yp-paideias-gia-tis-nees-...
και
https://www.esos.gr/arthra/65258/yf-paideias-ti-tha-perilamvanei-neo-nom...
Πόσο καλά κάνατε και μας τα θυμίζετε. Τα σχόλια έχουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον, με τα ίδια τα άρθρα.

@ Στράτος 17Δεκ16:32
“Δεν έχω χρόνο να βρω σχολιασμούς πριν τις εκλογές…” Μα ήμουν σίγουρος. Για αυτό και ΔΕΝ ρώτησα εσάς. Αν βρείτε όμως λίγο χρόνο κάποια στιγμή, προς Θεού μη με ξεχάσετε.

@ Μπράβο στο Στράτο 17Δεκ12:31
“Το έγραφε πριν τις εκλογές και έτσι έγινε”. Κι εσείς, μάλλον πολυάσχολος θα είστε.

@ Σχ.Συμβ.
Μα καλά, τα αυτονόητα θα λέμε τώρα? Ααα το Φεβρουάριο μάλλον όμως λέει το άρθρο και όχι τον Ιανουάριο. Μήπως έχετε πρόβλημα στον ένα μήνα?

@ Γαλλοτραφή
Vous nous excitez… tout court. Και μια και μιλάμε για ανατροφή, άρα και για τροφή, θέλω να πιστεύω ότι στη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ θα αναφέρεται ρητά, ότι τα πιτόγυρα δεν έβλαψαν ποτέ κανένα.

@ Ισπανοτραφή
“Ο νόμος για τις νέες δομές θα προκύψει…από σοβαρή μελέτη”. “Η νέα ηγεσία του Υπουργείου μας… κινείται προσεκτικά και με αργά βήματα”. “Όλα όσα γράφω λοιπόν, έχουν μια αριστοτελική θα έλεγα λογική”. Μόνον αυτά τα 3, μετά από αυστηρή επιλογή. Είπαμε να έχετε χιούμορ αλλά εδώ νομίζω ότι υπερβάλλετε κομματάκι σε ζήλο. Δεν τολμώ καν να σχολιάσω. Όποιος είναι παλικάρι, ελεύθερα! Παρεμπιπτόντως, οι κεραυνοί σας για τις «ματσακανιές», λίγο επιλεκτικά χτυπούν ή εμένα μου φαίνεται?

@ ert
Πριν από 1 μήνα, θα σας έλεγα να βλέπετε και λίγο ΣΚΑΙ εκεί στην ert. Μετά όμως από το “10” της Τρέμη, δε χρειάζεται πια.

@ Γ.Π.
Τέτοια τους κάνετε αγαπητέ Δον και τους ταράζετε το νευρικό σύστημα τους συναδέλφους! Σας παρακαλώ να τους κερνάτε, όχι τσάι με βαλεριάνα αλλά από το μαγικό σας μελιστάλακτο μυστικό απόσταγμα.

Με πολύ αγάπη σε όλους και ειδικά στους ανθρώπους του esos. Θερμές και εγκάρδιες Χριστουγεννιάτικες ευχές.

 
Διόρθωση λεπτομέρειας @ ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
19 Δεκ 2019 10:58

«Τα τελευταία νέα λένε ότι από Σεπτέμβρη αναλαμβάνουν νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης και νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι. Οι Διευθυντές Σχολείων θα πάρουν παράταση για ένα χρόνο.»
Ξέχασες την χρονολογία όμως .
Τα τελευταία νέα λένε ότι από Σεπτέμβρη του 2021 αναλαμβάνουν νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης και νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι. Οι Διευθυντές Σχολείων θα πάρουν παράταση για ένα χρόνο.

 
Γ.Π.
19 Δεκ 2019 10:00

Δηλαδή, κλείνει ευδοκίμως ο κύκλος του συντονισμού και βαίνομεν προσεχώς προς το Γουέμπλεϊ;

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
19 Δεκ 2019 09:04

Τα τελευταία νέα λένε ότι από Σεπτέμβρη αναλαμβάνουν νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης και νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι. Οι Διευθυντές Σχολείων θα πάρουν παράταση για ένα χρόνο.

 
ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ)
18 Δεκ 2019 23:55

Στα κομμωτήρια μέσα - τα νέα ιερά
ιέρειες χτενίζουν και βάφουν τα μαλλιά.
Στο τέλος τα κομμένα, τα λόγια κι οι χρησμοί
σκουπίζονται και πέφτουν στου χρόνου τη σχισμή.
Κι ένα κομμωτριάκι με βλέμμα απλανές
θέλει να κατακτήσει του κόσμου τις χαρές.
Κρατάει το πιστολάκι σαν να 'ναι τρίαινα,
στη θάλασσα της κόμης σηκώνει κύματα.
Κι ο νους της ταξιδεύει, απλώνει τα πανιά.
Άγιε Νικόλα βόηθα να πέσει μαλακά.
Ένα κομμωτριάκι με βλέμμα απλανές
βγήκε να κατακτήσει του κόσμου τις χαρές.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.