Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

“Αγκάθια” στο νέο νόμο για τις Δομές Εκπαίδευσης (Διευθυντές Σχολείων, Διευθυντές Εκπαίδευσης, ΠΔΕ, Σχολικοί Σύμβουλοι κλπ)

“Εάν τελικά οι Δομές Εκπαίδευσης δεν θα είναι στο νομοσχέδιο για τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται και η δυνατότητα να αποτελέσουν αυτές οι διατάξεις και ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο
Δημοσίευση: 16/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Αγκάθια” φύτρωσαν “καθ οδόν” για την προετοιμασία του νέο νόμου για τις νέες Δομές Εκπαίδευσης και τις διαδικασίες επιλογής των Περιφερειακών , Διευθυντών Εκπαίδευσης, Διευθυντών Σχολείων, Σχολικών Συμβούλων κλπ.

Αυτό σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι-εκτός και αν υπάρξει σαφή εντολή άνωθεν (π.χ.  Πρωθυπουργικό γραφείο)- αυτές οι διατάξεις να μη συμπεριληφθούν στο νέο Σχέδιο Νόμου που ετοιμάζεται στο υπουργείο Παιδείας για τη αξιολόγηση των επιμόρφωση και τις διορθωτικές αλλαγές στο νόμο “Γαβρόγλου” για το Λύκειο.

Η προετοιμασία των συγκεκριμένων διατάξεων προχωρά όχι   τέτοιους ρυθμούς που απαιτούνται , ώστε να ενταχθούν στο νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση, στη Βουλή μέσα στο Γενάρη.

“Εάν τελικά  οι Δομές Εκπαίδευσης δεν θα είναι στο νομοσχέδιο για τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται και η δυνατότητα   να αποτελέσουν αυτές οι διατάξεις και ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο , για παράδειγμα μέσα στον Φεβρουάριο” δήλωσε στο esos ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Το ίδιο ανώτατο στέλεχος απέφυγε να μας εξηγήσει τους λόγους που δεν θα συμπεριληφθούν οι διατάξεις για τις Δομές Εκπαίδευσης στο νέο νομοσχέδιο  για τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Ν. Κεραμέως

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως,  στη   Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπαιδευτικούς συντάκτες ,  απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημά μας , το οποίο επαναλάβαμε για δεύτερη φορά, εάν μέσα στο 2020 θα γίνουν οι επιλογές νέων στελεχών εκπαίδευσης, Διευθυντών Σχολείων, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων κλπ.

Η Νίκη Κεραμέως περιορίστηκε στην ακόλουθη δήλωση:

“Υπάρχουν στελέχη όπως οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, η θητεία των οποίων έχει λήξει, συνεπώς μελετάται ένα σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και Δομών Υποστήριξης γενικότερα .
Θεωρούμε ότι το σύστημα το οποίο ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση οδήγησε σε δομές γραφειοκρατικές . Πιστεύουμε σε δομές που να είναι κοντά στη σχολική μονάδα , πιο κοντά στον εκπαιδευτικό και τον μαθητή.
Προτεραιότητά μας είναι είναι ένα νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης”.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (87)

 
εξαντλητικός διάλογος
16 Δεκ 2019 18:46

αυτό σημαίνει πυγμή από το Μαξίμου. θα προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος έτσι;

 
Παναγιώτης Β
16 Δεκ 2019 19:10

Μισογεμάτο το ποτήρι: το καλό πράγμα αργεί!
Μισοάδειο το ποτήρι: το υπερβολικό μαγείρεμα κάνει το φαγητό ...να μην καταπίνεται!

 
teacher
16 Δεκ 2019 19:18

Μα δεν ήταν έτοιμο το νομοσχέδιο για τις δομές και την αποκατάσταση της "αδικίας";;;

 
Στράτος
16 Δεκ 2019 20:00

Διαχρονική καθυστέρηση των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας στην αλλαγή στελεχών εκπαίδευσης.
Αντί διάψευσης, πανηγυρική επιβεβαίωση της παραπάνω άποψης.
Δεν αξίζει να σχολιάσω τίποτε περισσότερο...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
16 Δεκ 2019 20:19

Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΤΟΛΜΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΜΙΑ Η ΔΥΑΡΧΙΑ , ΜΙΑ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ , ΜΙΑ Η ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΤΕΛΜΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ...
ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ...

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
16 Δεκ 2019 20:20

Αυτοί δεν ήταν "έτοιμοι"; Αυτοί δεν είχαν νομοσχέδια στο συρτάρι; Κρίμα γιατί ο ΣΚΑΪ και το Πρώτο Θέμα τα δίνουν όλα για να μας πείσουν ότι είμαστε χαρούμενοι και "κανονικοί".

 
@ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
16 Δεκ 2019 20:27

Πολύ σημαντική η πριμοδότηση σας με παράταση χρόνου θητείας στους ΔΙΔΕ κα Κεραμέως ...Θα το θυμόμαστε αυτό !!!!

 
kostas
16 Δεκ 2019 20:31

οπως καθε κυβερνηση, ψαχνει να βρει φορμουλα να βολεψει τα δικα της στελεχη

 
Γ.Π.
16 Δεκ 2019 20:34

Η πορεία προς τη «χαμηλή εντροπία» του συστήματος είναι λογικό να συναντά δυσκο-λίες που φαντάζουν ανυπέρβλητες. Πρέπει να συμφωνήσουμε με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να διευθύνει ο διευθυντής του σχολείου, τι θέλουμε να συντονίζει ο συντονι-στής, με ποιο τρόπο και το κυριότερο, αν θέλουμε να γνωρίζουμε κάποια στοιχεία του εκπαιδευτικού έργου που παράγεται στις αίθουσες, διότι μέχρι τώρα κανείς δεν ήθελε να ξέρει... Υπάρχουν κι άλλες δυσκολίες, ο Θεός να μας φωτίσει μήπως βρούμε κάποια άκρη...

 
Γ.Π.
16 Δεκ 2019 20:46

Μην σχολιάζετε κύριε Στράτο, όλα είναι ατμός!... Μια χαρά το έθεσε ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος στον «Κατεργάρη». Το έχουμε εμπεδώσει καλώς εμείς οι παλαιοί, εσείς γιατί δυσκολεύεστε;

 
Δρ.Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83
16 Δεκ 2019 21:10

Με βάση τα ανωτέρω, οι κρίσεις των ΔΔΕ και ΔΠΕ δεν αποκλείεται να ολοκληρωθούν,όπως έχουμε ξαναγράψει, ως τον Αύγουστο του 2020, με παράλληλη παράταση ενός έτους, της θητείας των Δ/ντών των σχολικών μονάδων,οι οποίοι θα κριθούν το 21 από τα νέα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ των ΔΔΕ και ΔΠΕ.Ο νόμος για τις νέες δομές θα προκύψει,όπως δείχνουν τα πράγματα, από σοβαρή μελέτη, που φαίνεται ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί...Αν γίνουν οι κρίσεις των Σχολικών Συμβούλων βιαστικά φέτος, από περιφερειακά συμβούλια επιλογής, επί τη βάσει της θέσης για νέες δομές που θα "είναι κοντά στη σχολική μονάδα" μπορούν να ολοκληρωθούν ως τον Αύγουστο του 20, με αυτόματη κατάργηση των ΠΕΚΕΣ.Αλλά όσον αφορά αυτό το επίμαχο ζήτημα, δεν υπάρχει καμιά σοβαρή είδηση...Ακούγεται μόνο ότι ο κάθε νέος Σχ.Σύμβουλος,με βάση τον νέο νόμο, θα έχει υπό την ευθύνη του 15 σχολεία και θα εδρεύει σε κάποιο σχολείο.Μ'αυτό το σχήμα της προφανούς υποβάθμισης του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων-ιεραρχικά μόνο και όχι κατ'ανάγκην και ουσιαστικά-θα αυξηθεί ο αριθμός τους με αντίστοιχη μείωση του επιδόματος της θέσης ευθύνης τους .Κρίσεις Σχολικών Συμβούλων από Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής μπορούν να ολοκληρωθούν χρονικά μόνο μέσα στο σχολικό έτος 2020-21.Έτσι πρέπει να γίνει για να μην υποβαθμιστεί ο θεσμός. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου μας ,φαίνεται ότι στοχεύει να αλλάξει ριζικά όλη τη δομή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητική και υποστηρικτική,και γι'αυτό κινείται προσεκτικά και με αργά βήματα.Οι αδημονούντες ας κάνουν υπομονή....Προέχει προφανώς,ο διοικητικός έλεγχος και η εποπτεία της εκπαίδευσης των δύο βαθμίδων από στελέχη που υποστηρίζουν την κυβερνητική πολιτική...'Αρα αν ο νέος νόμος ψηφιστεί στα τέλη του Φλεβάρη,η προκήρυξη των θέσεων των ΔΔΕ και ΔΠΕ θα γίνει τον Μάρτη με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις τους κεντρικά ως τον Αύγουστο...Αυτό προλαβαίνουν να κάνουν τα κεντρικά συμβούλια επιλογής ως το καλοκαίρι.Αυτό μόνο..

 
George
16 Δεκ 2019 21:48

Πραγματικά εξοργίζουν τον κόσμο με τις συνεχείς αναβολές κατάθεσης του νομοσχεδίου για τις επιλογές στελεχών. Και η κοροϊδία καλά κρατεί.

 
Απλό συμπέρασμα
16 Δεκ 2019 23:04

Η Ν.Δ εκδικείται τους ψηφοφόρους της!!!

 
Σ.Καραγιάννης@versus αβασάνιστα
17 Δεκ 2019 01:21

Τώρα που ξαναδιάβασα τα πιο πάνω σχόλια, βλέπω ότι βγαίνουν κάποιοι και μιλούν αβασάνιστα για " διαχρονική καθυστέρηση των κυβερνήσεων της ΝΔ στις επιλογές των στελεχών".Ας περιμένουμε τον νέο νόμο με υπομονή.Ο 4547 χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να φανεί...Σχεδόν διπλάσια από το προσδόκιμο ζωής του!Μέχρι να βγει παρά λίγο να βγούμε στη σύνταξη!Τυχαία θα περάσει στην Ιστορία της εκπαίδευσής μας ως ο πιο θνησιγενής νόμο της ? Λέτε ο νέος νόμος να είναι χειρότερος απ'αυτόν?

 
Στέλιος
17 Δεκ 2019 07:09

Γιατί τόσο αργοί ρυθμοί αλλαγών. Τα σχολεία είναι διαλυμμένα με τους νόμους Γαβρόγλου.Από φέτος έπρεπε να έχουν επανέλθει οι εξετάσεις Ιουνίου σ' όλα τα μαθήματα και ο βαθμός απολυτηρίου και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.Τελικά ο τομέας παιδείας δεν ήταν έτοιμος για τις αλλαγές όπως διαφήμιζε γι' αυτό ψάχνεται ακόμα."Αργά τα ζα".

 
Γιώργος δάσκαλος
17 Δεκ 2019 08:46

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόση βιασύνη από κάποιους; δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα; Επιθυμούμε τη διαιώνιση της αρρωστημένης συνήθειας, με την αλλαγή κάθε κυβέρνησης εν μία νυκτί να " τιμωρούμε" όσους κατείχαν θέση ευθύνης ; Αυτή η πρακτική είναι η σωστή ή επιτέλους να προετοιμαστεί ένα σωστό και βιώσιμο σύστημα επιλογής, με διάλογο όλων των εμπλεκόμενων. Ή θέλουμε να συνεχιστούν οι παλιές ¨δοκιμασμένες¨συνταγές;

 
ΠΡΩΗΝ ΣΣ
17 Δεκ 2019 08:47

@Δρ.Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83

Συνταξιοδότηση ακούω και συνταξιοδότηση δεν βλέπω. Που είναι η συνταξιοδότηση; Από 1800 σε 700 ευρώ δύσκολα πάει κάποιος.

 
Αντα
17 Δεκ 2019 08:52

Όλα για κάποιον λόγο γίνονται!

 
Σ
17 Δεκ 2019 09:52

Εμπαιγμός. Άλλα περιμέναμε. Αν πηγαίνουν για εκλογές και δεν θέλουν να σπάσουν αυγά, να μας το πουν ξεκάθαρα. Όμως με αυτήν την παράταση της αδικίας μάλλον θα χάσουν κόσμο...

 
ΕΕΠ
17 Δεκ 2019 10:17

Καλά που η ΝΔ κατάργησε τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και επανέφερε άμεσα τους Σχολικούς Συμβούλους!! Καλά που είχαν έτοιμο το νομοσχέδιο!! Από υποσχέσεις και κουτόχορτο πάντως δεν έχουμε παράπονο...

 
Ούτε στην tv...
17 Δεκ 2019 11:32

τέτοιο δακρύβρεχτο σίριαλ-κωμωδία!
Αυτό που με κάνει και γελάω περισσότερο, είναι που "κράτησαν" τα βιογραφικά των υποψηφίων ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ στις περιφερειακές διευθύνσεις, μήπως τα χρησιμοποιούσαν για τις επιλογές..... με τα κριτήρια του Νέου Νόμου....

 
Σχ. Συμβ.
17 Δεκ 2019 11:57

Άμεση κατάργηση των ΠΕΚΕΣ και επαναφορά των Σχολικών Συμβούλων!! Αυτό τουλάχιστον πρέπει να μπει στο νομοσχέδιο του Ιανουαρίου.

 
@Γιώργος δάσκαλος
17 Δεκ 2019 12:04

Αφού η θητεία των ΔΕ έληξε πριν 17 μήνες,το ίδιο και των αναπληρωτών τους προισταμενων εκπαιδευτικών θεμάτων,σχολι.δραστηριοτήτων κλπ έληξε κοντα στα δυο χρόνια.Για ληγμένες θητείες γράφουν και ούτε αυτό κατάλαβες.

 
Μπράβο στο Στράτο
17 Δεκ 2019 12:31

Το έγραφε πριν τις εκλογές και έτσι έγινε.Οι επιλογές θα γίνουν μετά τις δεύτερες εκλογές το 2021 και βάλε.Η ΝΔ θα σπάσει το ρεκόρ όπου η παράταση των διευθυντών εκπαίδευσης θα είναι μεγαλύτερη από την θητεία τους.Οι άνθρωποι ψηφίστηκαν για να φύγει ο Τσίπρας που τον ψήφισαν για να φυγει ο Σαμαράς.Ούτε και αυτοί θα δουν δεύτερη θητεία και ευτυχώς για τον τόπο.

 
Οι έτοιμοι σε όλα
17 Δεκ 2019 12:39

Ούτε και εδώ ήταν έτοιμοι.Βασίστηκαν ότι σίγουρα θα ψηφιστούν και δεν τους ένοιαζαν προγράμματα και λοιπές ψιλολεπτομέρειες.Όπως ήρθαν θα φύγουν.Απροετοίμαστοι,αόρατοι,άγευστοι,άτολμοι,φοβικοί και πάνω από όλα αριστερόστροφοι.

 
αδσ
17 Δεκ 2019 12:58

... ενα χρονο παραταση... το ξερουμε!

 
Γ.Π.
17 Δεκ 2019 14:38

Να εξοριστούν και οι δύο στο σιδηρούν παραπέτασμα! Ένα σχόλιο έκανα σήμερα στο γραφείο και γέμισε ατμούς!... Ήχοι και λέξεις ακατά-ληπτες ακούστηκαν και 4 τσάγια με βαλεριάνα καταναλώθηκαν στο πρώτο διάλειμμα.

 
@Δρ.Καραγιάννης 1:21
17 Δεκ 2019 15:30

Γιατί απαντάτε εκ μέρους του υπουργείου σαν να είστε μέσα στο υπουργείο και υπονοείτε ότι τα ξέρετε από "πρώτο" χέρι;Ο @Στράτος σωστά τα λέει και μέχρι τώρα επαληθεύτηκε.Εσάς δεν μπορώ να καταλάβω.Δηλωμένος,όπως διακηρυσσετε,αριστερός πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρμαχος υποστηρικτής με πάθος της ΝΔ.Περσι ήσασταν υπέρμαχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μείνετε σταθερός σε μια θέση.Η ιδεολογία δεν είναι πουκάμισο μιας χρήσης.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.