Ημερίδα Ιστορίας στα Αρσάκεια Ψυχικού, 18 Ιανουαρίου 2020

18/12/2019

Ενημερώθηκε: 19/12/2019, 13:46

Άκουσε το άρθρο

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Η αξιοποίηση των πηγών στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ώρα 8.30-15.30, με ελεύθερη συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, φοιτητές, ερευνητές και κάθε ενδιαφερόμενο.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθούν η σημασία και οι δυνατότητες προσέγγισης της ιστορικής γνώσης μέσα από ποικίλες πηγές, προκειμένου η διδασκαλία του  μαθήματος της Ιστορίας να ενδυναμωθεί ως προς το επιστημονικό της υπόβαθρο.

Στόχοι της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί:

Α. Να έλθουν σε επαφή με τους τρέχοντες προβληματισμούς και τις νέες κατευθύνσεις της Ιστορίας.

Β. Να γνωρίσουν πώς η διδασκαλία της Ιστορίας μέσα από την προσέγγιση των πηγών, πρωτογενών και δευτερογενών, υπηρετεί την ανάγκη καλλιέργειας του κριτικού γραμματισμού στους μαθητές.

Για το πρόγραμμα, στοιχεία για τους ομιλητές και τη δήλωση συμμετοχής: https://piges.arsakeio.gr/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ