ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σχολικοί Σύμβουλοι: Στις 16 Ιανουαρίου εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νόμου “Γαβρόγλου”

Μετά από τέσσερις αναβολές προγραμματισμένων συνεδριάσεων του ΣτΕ
Δημοσίευση: 19/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για τις 16 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, η εκδίκαση της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν αναβληθεί τέσσερις προγραμματισμένες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εκδίκαση της προσφυγής των Σχολικών Συμβούλων.

Η τελευταία αναβολή έγινε στις 17 Οκτωβρίου  και η προηγούμενη   στις 9 Μαΐου.

Την   δεύτερη αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, του περασμένου Γενάρη,  ζήτησαν οι δικηγόροι της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.

Ο  πρώην υπουργός Κ. Γαβρόγλου  με ανακοινωθέν, έχει κατηγορήσει την ΠΕΣΣ ότι με αυτή τη δικαστική  κίνηση  επιδιώκει να μπλοκάρει το νέο θεσμό των  Συντονιστών Εκπαίδευσης και απηύθυνε έκκληση αντί η Π.Ε.Σ.Σ να αναλώνεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, να συμβάλλει δημιουργικά στην επιτυχία του νέου θεσμού.  

“Λειτουργούμε χωρίς  «υποδείξεις» , πάντα με υπευθυνότητα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τοποθετούμαστε  στα εκπαιδευτικά ζητήματα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης”, απάντησε η ΠΕΣΣ στον Κ. Γαβρόγλου.

Η Ν. Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, στη  συνάντηση με το ΔΣ της ΠΕΣΣ, επαναβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τη θέση της για την επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, όπως άλλωστε είχε διατυπωθεί στη Βουλή και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Σχόλια (7)

 
fake news
26 Δεκ 2019 05:34

Η επαναφορά του θεσμού των σχολικών συμβούλων έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ)
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις αναφορικά με το νέο ρόλο και τις αρμοδιότητες του σχολικών συμβούλων, ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα για τον επαναπροσδιορισμό του συνολικά του θεσμού. Στην πρώτη αυτή συνάντηση άλλωστε, η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων ενημερώθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες για τις προθέσεις της νέας πολιτική ηγεσίας.
Ως προς τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ), για τη δημιουργία των οποίων η Νέα Δημοκρατία είχε διαφωνήσει προεκλογικά, η νέα ηγεσία του υπουργείου αναμένει την απόφαση του ΣτΕ προκειμένου να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τις νέες αυτές δομές εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν επί υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.
Η προσφυγή της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 16 Ιανουαρίου 2020.

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
19 Δεκ 2019 18:39

Από το Σεπτέμβρη 2020 νέοι ΣΣ και Διευθυντές Εκπαίδευσης. Με τις υγείες σας.

 
Στέλιος Καραγιάννης @«η αποστροφή της τελευταίας θέσης»
19 Δεκ 2019 18:25

Οι ανυπόμονοι περιμένουν περισσότερο.Ενας στους πέντε νιώθει ανυπομονησία όταν είναι τελευταίος σε μια ουρά και μετακινείται σε άλλη.
Να μείνω σε αυτή την ουρά ή να πάω στη διπλανή, μήπως προχωρήσει πιο γρήγορα; Ιδού το γνώριμο δίλημμα που κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει όταν είναι στημένος σε μια ουρά. Νέα αμερικανική μελέτη προειδοποιεί ότι, αν κανείς αλλάξει ουρά, επειδή είναι ο τελευταίος στη «δική» του, μάλλον χαμένος θα βγει και θα το μετανιώσει. Διαπιστώθηκε ότι όσοι αλλάζουν ουρά τελικά περιμένουν κατά μέσον όρο 10% περισσότερο από ό,τι αν είχαν μείνει στην αρχική ουρά. Οσοι αλλάζουν ουρά, όχι μία αλλά δύο φορές, τα πάνε ακόμη χειρότερα, καθώς κατά μέσον όρο αναγκάζονται να περιμένουν 67% περισσότερη ώρα από ό,τι αν είχαν μείνει στην πρώτη ουρά. Η έρευνα, με επικεφαλής τον Ράιαν Μπιούελ της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες «Γκάρντιαν» και «Τέλεγκραφ», διαπίστωσε ότι, όσοι στέκονται σε μια ουρά,είναι τέσσερις φορές πιθανότερο να την εγκαταλείψουν όταν είναι τελευταίοι και κανείς δεν βρίσκεται πίσω τους.Εχουν επίσης διπλάσια πιθανότητα να μετακινηθούν σε διπλανή ουρά, παρόλο που κάνοντας κάτι τέτοιο, συνήθως περιμένουν ακόμη περισσότερη ώρα μέχρι να εξυπηρετηθούν. Η αιτία είναι ότι οι άνθρωποι σιχαίνονται να είναι τελευταίοι (οι επιστήμονες το ονομάζουν «η αποστροφή της τελευταίας θέσης») και αντιδρούν με τρόπο που συχνά τους γυρνάει μπούμερανγκ.Άντε λοιπόν,μόλις βγει ο νόμος για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης, να αλλάξουμε ουρά και να υποβάλλουμε αιτήσεις για Διευθυντές Εκπαίδευσης!Να μην περιμένουμε στην ουρά των υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων.να μην περιμένουμε την απόφαση του Στ Ε γιατί αν ισχύσουν τα ανωτέρω καήκαμε..Καλά Χριστούγεννα και προσοχή στις ουρές οι ανυπόμονοι...

 
Εκπαιδευτικος
19 Δεκ 2019 18:22

Θελουν 6 μηνες να καθαρογραψουν την αποφαση?
Κατι μου θυμιζει αυτο. Πως να παει μπροστα ο τοπος με τετοιες πρακτικες & λογικες? Αυτη η χωρα την εκατσε τη βαρκα !!! Κριμα & ελπιζαμε οτι κατι θα γινοταν για το καλο της εκπαιδευσης!!!
Καλες γιορτες!!!!

 
Πάει το δούλεμα σύννεφο
19 Δεκ 2019 17:28

Άλλο ανέκδοτο θα ακούσουμε; Νομίζω έχει καταντήσει αηδία αυτό το σενάριο. Ας σταματήσουν λοιπόν να μας υποτιμάνε την νοημοσύνη . Όλα έχουν ένα όριο πια.
Καλές γιορτές σε όλους .

 
Μήπως ήταν προσχεδιασμένο για το ΣτΕ;
19 Δεκ 2019 14:18

Ιανουάριο εκδικάζεται.Αν είναι ευνοϊκή 6 μήνες για την καθαρογραφή πάμε Ιούλιο 2020.Δυο μήνες να μελετηθεί από το υπουργείο Σεπτέμβριο 2020.Προκήρυξη για επιλογές.Δικαιολογητικα,ενστάσεις,μοριοδότηση κλπ έξι μήνες.Μάρτιο 2021.Εναρξη συνεντεύξεων κλπ Καλοκαίρι 2021.Αναληψη καθηκόντων κλπ.Φθινόπωρο 2021.Τότε λήγει και η θητεία των ΣΕΕ.Άρα ούτε γάτα,ούτε ζημιά.Τζάμπα προσέφυγαν στο ΣτΕ.Άρα οι αναβολές γιατί να μην ήταν προσχεδιασμενες και υπολογισμένες για να συμπέσουν με την λήξη θητείας των ΣΕΕ;Αυτό δεν έγινε και με τους Διευθυντές Σχολείων με την αντισυνταγματική ψηφοφορία;

 
Τζίμης
19 Δεκ 2019 14:13

ήρθε ο καιρός για την 5η αναβολή; αφού όπως και να έχει … Σ.Σ. τέλος … το ΥΠΑΙΘ μελετά, ακόμη, τον νέο θεσμό … άντε και του χρόνου βλέπουμε

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ