Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο Επιμορφωτών του ΙΕΠ για την Υποστήριξη της Πράξης «Επιμόρφωση σε πρακτικές υποστήριξης των μαθητών και των μαθητριών στο πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας (Δ.Δ.)»

Δημοσίευση: 19/12/2019
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
Alt Text: 
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
Title Text: 
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προκειμένου να διασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των εκπαιδευτικών, το ΙΕΠ κάνει γνωστό ότι το Μητρώο  Επιμορφωτών του ΙΕΠ για την Υποστήριξη της Πράξης «Επιμόρφωση σε πρακτικές υποστήριξης των μαθητών και των μαθητριών στο πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας (Δ.Δ.)»θα ανοίξει ξανά αρχές Ιανουαρίου, προκειμένου να υποβάλλουν νέες αιτήσεις υποψήφιοι που δεν εντάχθηκαν σε 1η φάση στο μητρώο επικαιροποιώντας τα στοιχεία τους, καθώς επίσης να υποβάλλουν αιτήσεις και νέοι υποψήφιοι.

Το σύστημα για την 2η φάση υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό για τουλάχιστον 2 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των όρων της πρόσκλησης, Δικαίωμα υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο Μητρώο έχουν τα φυσικά πρόσωπα, εκπαιδευτικοί δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι/ες είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών – 14 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα απαραίτητα προσόντα, τα όποια αποτελούν κριτήρια αποκλεισμού (on/off), σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης είναι τα παρακάτω:

  •     Μεταπτυχιακός τίτλος Σπουδών (Διδακτορικό/Μεταπτυχιακό)αναγνωρισμένος ως προς τη συνάφεια από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο.
  •     Διδακτική εμπειρία τουλάχιστον 8 έτη, η οποία αποδεικνύεται με αναλυτική βεβαίωση διδακτικής προϋπηρεσίας από το αρμόδιο όργανο.
  •     Καλή γνώση των επίσημων ξένων γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιπέδου Β2 σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR- Common European Framework of Reference for Languages). Το επίπεδο της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται όπως ορίζεται από τον ΑΣΕΠ.
  •     Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασία κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου. (Επίπεδο Α΄ Δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα). Πιστοποιείται με αποδεικτικό ή με αντίστοιχο πτυχίο Σχολών αναγνωρισμένων από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

και

  • Ή Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στη συγγραφή προγραμμάτων σπουδών, σχολικών εγχειριδίων, εκπαιδευτικού υλικού για τις βαθμίδες και δομές εκπαίδευσης (προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια) ή/και όλων των δομών π.χ. ειδική, Δ.Υ.Ε.Π. κλ.π.) ή/και σε συνάφεια με το αντικείμενο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας.
  • Ή Αποδεδειγμένη επιμορφωτική εμπειρία (ως επιμορφωτής/τρια ενηλίκων) σε γνωστικά αντικείμενα των βαθμίδων εκπαίδευσης (προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια) ή/και διαφόρων δομών εκπαίδευσης π.χ. ειδική, Δ.Υ.Ε.Π. κλ.π.) ή/και σε συνάφεια με το αντικείμενο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας.

Ως εκ’ τούτου, παρακαλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί κατά την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (από αρχές Ιανουαρίου), να υποβάλουν το σύνολό των απαιτούμενων  δικαιολογητικών, όπως περιγράφεται ανωτέρω. Στην σχετική πρόσκληση στο άρθρο 6.2, δίνονται επιπλέον λεπτομέρειες ως προς τα Δικαιολογητικά. Σημειώνεται, ότι το επίπεδο της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται όπως ορίζεται από το ΑΣΕΠ, και ως εκ τούτου ο εν λόγω τίτλος απαιτείται να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση.

Το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα ανακοινωθεί στον ιστότοπο του ΙΕΠ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων θα λειτουργεί help-desk, προκειμένου να δίνονται οδηγίες στους ενδιαφερόμενους.

Ετικέτες: 
ΙΕΠ

Σχόλια (10)

 
Διαφοροποιημένος
20 Δεκ 2019 08:33

πάλι αίτηση για ένταξη σε αυτό το μητρώο; πόσες φορές θα κάνουμε αιτηση; πόσες φορές θα ανοιξει και θα κλείσει από τον Ιούνιο; κάτι δεν πάει καλά με αυτό το μητρώο

 
Εκπαιδευτικός
20 Δεκ 2019 10:35

Ενα έχω να πω....αυτά που ζητάνε τα έχουν είτε οι ΣΕΕ είτε αυτοί που χρημάτισαν σχολικοί σύμβουλοι. Άρα οι ίδιοι και οι ίδιοι στα πράγματα....οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί (ακόμη και με τυπικά προσόντα) είναι μονίμως εκτός!

 
Τ
20 Δεκ 2019 13:58

ένα μεταπτυχιακό ζητάνε. Αν είναι να επιμορφώσεις κόσμο δεν πρέπει να έχεις κάποια ελάχιστα προσόντα; Στη συνέχεια θα συμμετέχουν όλοι στην επιμόρφωση ως επιμορφούμενοι.

 
αξιοκρατικό μητρώο;
20 Δεκ 2019 16:19

πραφανως μας κοροιδευουν.....
1. συνάφεια δεν κοιτάνε στους τίτλους σπουδών με την διαφοροποιημένη διδασκαλία;αρκει να έχεις ενα μεταπτυχιακό στην εκπαιδευση και αρκει;
2. επιμορφωτικό εργο; ποιοι είναι αυτοι με επιμορφωτικο έργο; οι ιδιοι που ειχαν το δικαίωμα να κάνουν επιμορφώσεις.....και αν πάλι κάποιος εχει συνάφεια στο διδακτορικό του με τη διαφοροποιημένη διδασκαλία αλλα δεν έχει επιμορφωτικό έργο αποκλείεται και επιλεγεται κάποιος σε μεταπτυχιακο γενικά στην εκπαιδεύση και επιμορφωτικό εργο ςστω και λιγων ωρών;
3. Πιστοποιημένος εκπαιδευτης ενηλίκων δεν αναφερεται πουθενά; γιατί; δεν είναι ο ΕΟΠΠΕΠ πιστοποιημένος φορέας ; τον ακυρώνει ετσι το ΙΕΠ; δεν το περίμενα αυτο
κατι δεν πάει καλά με αυτο το μητρώο.....

 
ΚΟΡΟΪΔΑ
20 Δεκ 2019 18:28

Με 18 ευρώ μικτά, μείον τον φόρο, μείον τις κρατήσεις ΕΦΚΑ (που επιβάλλεται πλέον), δηλαδή περίπου 11,3 ευρώ καθαρά την ώρα, ποια κορόιδα θέλετε να προσέλθουν για Επιμορφωτές; Πόσο καστολογείτε κύριοι του ΙΕΠ και του ΥΠΑΙΘ το μεταπτυχιακό και το Διδακτορικό μας; Καλύτερα να ασχοληθούμε με καμιά άλλη απασχόληση, που μπορεί να μας προσφέρει και περισσότερα χρήματα...

 
Δημήτρης
20 Δεκ 2019 18:48

συνάδελφε αποκλείεται να μην έχει προβλεφθεί η πιστοποίηση απο τον ΕΟΠΠΕΠ για ξανακοίταξε το!!!

 
μη διαφοροποιημένος
20 Δεκ 2019 18:54

μπορεί να είναι λίγα τα χρήματα αλλα δεν μπορείς να αποκλείεις αξιόλογους επιστήμονες επειδή δεν έχουν ώρες ως επιμορφωτές ή δεν συμμετείχαν σε συγγραφή βιβλίου...χρειάζονται διευκρινήσεις και γιατι όχι και αλλαγές .. ..γιατι δεν προσθέτουν στα δύο ή και ενα τρίτο που να αναφέρεται στους πιστοποιημένους επιμορφωτές ενηλίκων;
διαφορετικά μάλλον φωτογραφική είναι για να περιλαμβάνει τους ίδιους και τους ίδιους!!

 
Γιατί Όχι ;
21 Δεκ 2019 15:26

Αλήθειες: τα λεφτά είναι λίγα άρα για ποιο λόγο θέλουν όλοι αυτοί να γίνουν επιμορφωτές;
αν τώρα και τα κριτήρια είναι διάτρητα και φωτογραφικά ...τι να πω ..κρίμα....
εάν επίσης δεν έχουν συμπεριλάβει την επιμόρφωση από ΕΟΠΠΕΠ είναι άδικο.....
Ψέματα:...θέλω να γίνω και εγώ επιμορφωτής στη διαφοροποιημένη, έχω μεταπτυχιακό στην αστρονομία ..μπορώ;

 
κόντρα
21 Δεκ 2019 15:27

από ότι κατάλαβα ΙΕΠ και ΕΟΠΠΕΠ μάλλον δεν τα πάνε καλά.......για αυτό το ΙΕΠ ακυρώνει έτσι τον ΕΟΠΠΕΠ .....

 
εκπαιδευτικός
22 Δεκ 2019 01:26

Η Συνάφεια των μεταπτυχιακών είναι ένα θέμα που πρέπει το υπουργείο να δει σοβαρά....Το περιβόητο ΤΕΙ ξύλου και επίπλου στην Καρδίτσα έδωσε και δίνει μεταπτυχιακά σε εκπαιδευτικούς που έχουν και θέση ευθύνης παρακαλώ!!! Σχεδίασαν καρέκλες και θρανία στη διπλωματική τους (αυτά ήταν τα θέματά τους) και πήραν παιδαγωγική συνάφεια. Είπατε κάτι:::::::

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ