Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Α. Διαμαντοπούλου: Θα σε βγάλουν τέσσερις από εδώ μέσα … μου είπε Αντιπρύτανης

Γενναία η απόφαση της Ν. Κεραμέως να αναστείλει τη λειτουργία των 37 νέων τμημάτων
Δημοσίευση: 20/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Οταν είχα παρουσιάσει σε μια  ομάδα Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων  το Σχέδιο Νόμου (σ.σ. του νόμου 4009/11)   σηκώθηκε ένας Αντιπρύτανης και μου είπε , στον ενικό βεβαίως,  άκου να σου πω,εάν αυτό το πράγμα σκέφτεσαι να το φέρεις στη Βουλή θα σε βγάλουν τέσσερις από εδώ μέσα. Αυτό  το είπε ο Αντιπρύτανης συγκεκριμένου ελληνικού Πανεπιστημίου στην υπουργό και μάλιστα σε αυτή τη συνάντηση δεν υπήρχε κι άλλη γυναίκα" .

Τα παραπάνω αποκάλυψε η πρώην  υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε:

  • Τότε απάντησα στον Αντιπρύτανη με τον στοίχο του Χριστιανόπουλου ότι ακόμα και αν   θάψετε το νόμο  θα είναι ένας σπόρος, δηλαδή θα αντέξει.
  • Ο νόμος 4009/11 δεν ήταν καμία επανάσταση. Είναι  αυτό που γίνεται στα επιτυχημένα δημόσια  Πανεπιστήμια των δυτικών κρατών, της Ευρώπης, των ΗΠΑ.

Η Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε γενναία την απόφαση της Ν. Κεραμέως να αναστείλει τη λειτουργία των 37 νέων τμημάτων.

Παράλληλα η πρώην υπουργός Παιδείας τόνισε πως  το μεγάλο στοίχημα της Νίκης Κεραμέως είναι να φέρει το νέο νόμο για τα Πανεπιστήμια. Διότι , σημείωσε, ο νέος νόμος για τα Πανεπιστήμια είναι η διοίκηση , η επαναφορά των Συμβουλίων με όποια μορφή και όποια χαρακτηριστικά , η κανονικοποίηση των σπουδών .

Υπάρχει και σχετική  δέσμευση και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη , υπενθύμισε η Αννα Διαμαντοπούλου και υπογράμμισε ότι  η Ν. Κεραμέως έχει μια πολύ δύσκολη δουλειά μπροστά της .

Σκεφτείτε, σημείωσε, ότι όλα τα ΤΕΙ έγιναν Πανεπιστήμια.

Σχόλια (23)

 
ΘΈΝΙΑ
30 Δεκ 2019 16:23

Γιατί τόση χολή; Μακάρι να ήταν Υπουργός Παιδείας! Γέμισε η Ελλάδα ΑΕΙ που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Όσο για τους βαθμούς εισαγωγής; Ποιος νοιάζεται; Το θέμα είναι να απλά να υπαρχουν. Σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει άτομο χωρίς μεταπτυχιακό αφού φτάσαμε στην υπερπληθώρα κι εκεί. Και μετά θα μετράμε την ανεργία σε πτυχιούχους. Αλήθεια υπαρχει πόλη, κωμόπολη..χωρίς σχολή ΑΕΙ;

 
Μακριά μου να μείνεις
26 Δεκ 2019 13:39

@Για ποιο λόγο;
Μα "για να θυμούνται οι παλιοί και για να μαθαίνουν οι νέοι" αγαπητέ.... ώστε να μην γίνονται ξανά τέτοια λάθη! Άντε και του χρόνου.

 
Χμ
24 Δεκ 2019 00:02

Λόγω ηλικίας δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται.
Ο αντιπρύτανης έπρεπε να διωχθεί. Εύγε στον κύριο Γρυσπολάκη που μίλησε. Πραγματικά μπράβο!

 
οικονομου
23 Δεκ 2019 10:14

Για ποιο λόγο;@η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ζηλεψε δοξα χρυσοχοιδη και πάει να "χωθεί" και αυτή...Για αυτό αρχισε τεμενάδες στην Κα...

 
Για ποιο λόγο;
23 Δεκ 2019 07:32

Για ποιο λόγο αγαπητο esos προβάλετε επανειλημμένα τις απόψεις της εν λόγω κυρίας η οποία δεν είναι Υπουργος παιδείας εδώ και δέκα χρόνια;
Πιστεύω ότι την ίδια απορία την έχει πλήθος αναγνωστών..

 
Δέκα χρόνια ΑΕΙ
23 Δεκ 2019 04:00

Εάν από το 2009 φτάσαμε μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια κάτι πάει πολύ στραβά. Διαβούλευση για ποιο λόγο; Για να συντηρούμε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που δεν έπρεπε καν να έχουν ιδρυθεί;

Αν δε λυθεί το χρόνιο πρόβλημα με τον κατακερματισμό των ΑΕΙ τι νόημα έχουν αυτές οι παρεμβάσεις από το παρελθόν;

 
Master chef
22 Δεκ 2019 21:27

Τα δηλητήρια, ενίοτε χρησιμοποιούνται και ως φάρμακα για πολλές ασθένειες. Πολιτικές και μη. Τα σιρόπια αντίθετα, είναι μόνο για τα γλυκά και κάνουν κακό στην υγεία. Επίσης όταν χύνονται, κολλάνε πολύ αν τα πατήσουμε.

 
Πολυτεχνείο Κρήτης
22 Δεκ 2019 19:04

Για ποιο λόγο το 2009 τα στελέχη του υπουργείου δεν προωθησαν τη συνένωση του Πολυτεχνείου Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης; Ομοίως, τις υπόλοιπες συνενώσεις (πχ. Πάντειος, Χαροκόπειος, ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ -- ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ --- ΕΜΠ, ΓΠΑ --- Παν. Πατρών και Παν. Πελοποννήσου), που θα μπορούσαν να είχαν γίνει εδώ και χρόνια.

Ποιες κυβερνήσεις ίδρυσαν και γιγάντωσαν τα ΤΕΙ, που "αδυνατούν" να μετεξελιχθούν σε πανεπιστήμια αλλά ανωτατοποιήθηκαν με νομοθετήματα την περίοδο 1998 έως 2008;

Ειδικά ο νόμος 2001 γιατί ψηφίστηκε από τη στιγμή που ήταν φανερό ότι τα ΤΕΙ αντιμετώπιζαν δομικά προβλήματα; Σαράντα χρόνια περιμένουμε να φτάσουμε σε αδιέξοδο και μετά κατηγορούμε τους προηγούμενους ή τους επόμενους;

Μήπως επειδή διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις μεταθέτουν τα προβλήματα, μέχρι που μια οικονομική κρίση οδηγεί σε βεβιασμένες και σπασμωδικές ενέργειες, οι οποίες μόνο λύση δεν προσφέρουν;

Τελικά, πρέπει να κλείσουν σχολές και να μετακινηθούν μελη ΔΕΠ/φοιτητές/εργαζόμενοι; Αφού το κράτος χρηματοδοτεί τα Εθνικά Πανεπιστήμια δεν πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τον κεντρικό σχεδιασμό τους; Στην Κρήτη τι συνέβη και φτάσαμε να έχουμε τρία ΑΕΙ, ας κάνουν μια παρέμβαση οι πρώην υπουργοί και πρώην πρυτάνεις...

 
Νικ
22 Δεκ 2019 12:55

Πρωην υπουργος !!!ειναι μια απλη αποψη ενος πρωην πολιτικου προσωπου!!!δεν ειναι τιποτε περισσοτερο!!κατα τη γνωμη μου ,επαιξε κι εχασε ως πολιτικος !!!το αυστηρο κι υπεροπτικο υφος ενοχλησε κι ενοχλει !!!!

 
Δημήτρης
22 Δεκ 2019 11:35

Από το δηλητήριο που "χύνεται" στα σχόλια καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολα θα γίνουμε χώρα με κανονικά πανεπιστήμια. Μπράβο στη Διαμαντοπουλου για το νόμο της, αν και δυστυχώς κατέστρεψαν πολλές απο τις διατάξεις του οι τελευταίοι. Κάποτε θα φτάσουμε εκεί. Μπράβο και στο Γρυσπολάκη που τα λέει.

 
Α μαλιστα...
22 Δεκ 2019 09:28

Εμφανίστηκε και ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης, ο κ. Γρυσπολάκης. Τελικά η τούρτα είχε μέσα δηλητήριο ή όχι;

 
Εκπαιδευτικός πληροφορικής
22 Δεκ 2019 09:15

Μπράβο κύριε Γρυσπολάκη για το θάρρος σας.

 
Εκπαιδευτικός
21 Δεκ 2019 19:45

Το ύφος ορισμένων προδίδει το μίσος που τρέφουν προς την Διαμαντοπούλου, η οποία, ίσως με κάποιες λανθασμένες κινήσεις, προσπάθησε να ανατάξει τη διαλυμένη ανώτατη εκπαίδευση.
Οι τραμπουκισμοί που έγιναν, αναμφισβήτητα, αναδύουν κι εδώ, στα σχόλια τη δική τους...οσμή.
Μπράβο στον κ Γρυσπολάκη που έχει (πάντα) θάρρος (δε συμφωνώ συχνά μαζί του).
Προκλητική και ισοπεδωτική για ΤΕΙ που άξιζαν πράγματι, η ονομασία "πανεπιστήμια" για όλα τα ΤΕΙ.
Όμως στη χώρα αυτή που απουσιάζει η κοινή λογική, όταν ο καθρέφτης σου δείχνει το χάλι σου, εσύ σπας τον καθρέφτη.

 
Β.Μ
21 Δεκ 2019 18:10

Τα σέβη μου κ. Γρυσπολάκη. Είθε και άλλοι να είχαν το θάρρος να υπερασπιστούν την ευκαιρία που χάθηκε με την κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου. Επειδή το θράσος των οπαδών του "όλα ίσα κι όμοια" περίσσεψε...

 
@Ιωακείμ Γρυσπολάκης
21 Δεκ 2019 16:01

Με ενδιαφέρον περιμένουμε να ακούσουμε και την άποψη των κ.κ. Μυλόπουλου και Πελεγρίνη, καθώς και του εν λόγω αντιπρύτανη που φωτογραφίζετε.

 
Ιωακείμ Γρυσπολάκης
21 Δεκ 2019 15:31

Ημουν παρών στη Σύνοδο Πρυτάνεων, η οποία συγκλήθηκε στο Ρέθυμνο στις 23/10/2010. Τότε οι πρυτάνεις ΑΠΘ και ΕΚΠΑ Γ. Μυλόπουλος και Θ. Πελεγρίνης, αντιστοίχως, απαίτησαν να μην επιτραπεί καν στην υπουργό παιδείας να εισέλθει στην αίθουσα, προκειμένου να μας επιδώσει αντίγραφο του προσχεδίου νόμου. Σημειωτέον, ότι αυτό το προσχέδιο εδόθη στη δημοσιότητα και ετέθη σε διαβούλευση για οκτώ μήνες. Μετά από διαβούλευση από τον προεδρεύοντα πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γ. Παλήκαρη και τον υπογράφοντα εδόθη η άδεια από τους "επαναστάτες" να δεχθούμε την υπουργό.
Πράγματι, αντιπρύτανης, που στην προηγούμενη κυβέρνηση κατέλαβε κυβερνητική θέση, απείλησε την υπουργό.
Δύο λόγια ακόμη: (1) Ο νόμος 4009/2011 ήταν το απαύγασμα της πολύμηνης συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών με σημαίνοντα πρόσωπα του διεθνούς πανεπιστημιακού χώρου. (2) Τα ΤΕΙ μετονομάστηκαν σε Πανεπιστήμια, χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση και με δεδομένη την αδυναμία πολλών εξ αυτών να μετεξελιχθούν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η επιτομή του λαϊκισμού από μία κυβέρνηση, που κατέστρεψε όλο το φάσμα του εκπαιδευτικού συστήματος.

 
Δεν πείθεις κα. Διαμαντοπούλου...
21 Δεκ 2019 14:49

Το παραμύθι σου δεν έχει δράκο. Σε απείλησε κάποιος παρουσία μαρτύρων;
Κάποιον δικό σου άνθρωπο δεν είχες; Αποχωρείς όπως είσαι και πας κατευθείαν σε εισαγγελέα υπηρεσίας μια για απειλή κατά της ζωής σου ή γενικότερα της αξιοπρέπειάς σου. Τι σημαίνει δεν υπήρχε γυναίκα εκεί μέσα; Άνθρωπος που δεν ήταν μπράβος της παραλιακής υπήρχε; Γιατι μόνο αυτοί τα λένε αυτά.

Προσπάθησες να καταστρέψεις τη δημόσια εκπαίδευση. Δεν σου έκατσε. Προσπάθησε τουλάχιστον να μη ζητάς και τα ρέστα και να μην εφευρίσκεις κατηγορίες.

 
Να δώσετε το όνομα
21 Δεκ 2019 09:22

Να δοθεί το όνομα στη δημοσιότητα. Δεν μπορεί τέτοιοι άνθρωποι να ασκούν εξουσία σε άλλους στα Πανεπιστήμια.

 
Νίκος Κ
21 Δεκ 2019 09:01

Η κα Διαμαντοπούλου εξακολουθεί να προπαγανδίζει έναν από τους πιο αποτυχημένους νόμους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

- Τον νόμο που καταργούσε την ίδια την ύπαρξη των Ακαδημαϊκών Τμημάτων (ευτυχώς το "μάζεψε" ο επόμενος νόμος του Αρβανιτόπουλου
- Τον νόμο με τα αποτυχημένα Συμβούλια Διοίκησης που τίποτα δεν προσέφεραν πέρα από πρόσθετη γραφειοκρατία.
- Τον νόμο με την προεπιλογή υποψηφίων Πρυτάνεων, Προέδρων, Κοσμητόρων, καθότι τα μέλη ΔΕΠ θεωρούντο ανώριμα για να ψηφίσουν και να αποφασίσουν (κάτι μας θυμίζει αυτό).
- Τον νόμο με τους πολυδιαφημισμένους "Γραμματείς-μάνατζερ" που το μόνο που πέτυχε είναι κάποιες πρόσθετες προσλήψεις (των Γραμματέων) με αξιοζήλευτες αμοιβές και ανύπαρκτο έργο (ευτυχώς τουλάχιστον ήταν ορισμένου χρόνου)

Κάποια στιγμή θα πρέπει και η πρώην υπουργός των βιβλίων-φωτοτυπιών να κατανοήσει ότι ίσως και να μην ήταν τόσο επιτυχημένη όσο η ίδια νομίζει

 
NAI Κυρία Διαμαντοπούλου γίναν Πανεπιστήμια γιατί ήταν ήδη
21 Δεκ 2019 07:29

Όταν βγαίνουν αξιολογήσεις και κατατάξεις των Πανεπιστημίων σας παρακαλούμε Κυρία Διαμαντόπουλου να τις διαβάζετε. Φυσικά και πολλά ΤΕΙ γίνανε Πανεπιστήμια γιατί ήταν ήδη Πανεπιστήμια από την δουλειά τους και τις διεθνείς κατατάξεις τους. Εσείς και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις είχατε στερήσει δικαιώματα όπως τα διδακτορικά στα ΤΕΙ, και τα αφήνατε πίσω. Και όμως παρόλα αυτά φάνηκαν αντάξια των προσδοκιών και περάσαν πολλά ΤΕΙ αρκετά πανεπιστήμια στις διεθνείς κατατάξεις. Αυτά γιατί δεν τα αναφέρετε;

Γιατί δεν αναφέρετε ότι οι απόφοιτοι των Ελληνικών ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα σε όποια χώρα του εξωτερικού και αν πάνε θεωρούνται απόφοιτοι πανεπιστημίου και σε μια χώρα όπως στην Ελλάδα μονάχα στερούνται ακαδημαϊκής αναγνώρισης;;;

 
Νομική Παν. Πατρών
21 Δεκ 2019 02:00

Γενναία υποχώρηση σε πιέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με ακαδημαϊκά κριτήρια. Τα 37 τμήματα είναι μόνο το 7% των 500 τμημάτων ΑΕΙ που λειτουργούσαν στην Ελλάδα μέχρι το 2010, για τα οποία καμία αξιολογηση δεν έγινε την περίοδο 1980-2000

 
Όσα παίρνει και όπου φυσάει ο άνεμος
21 Δεκ 2019 00:52

Μα 9 χρόνια κάνατε κι εσείς να μας τα πείτε αγαπητή κυρία? Να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Ν.4009/11 ήταν ο σπόρος που μεγάλωσε και τώρα θα γίνει ο νόμος που θα φέρει η Κεραμέως ε? Μάλιστα....
Άντε για τους 4 για τους οποίους μίλησε ο αντιπρύτανης, να το καταδικάσουμε απερίφραστα, για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που έθαψαν το νόμο σας, μαζί και το κόμμα σας, μαζί και εσάς την ίδια(πολιτικά πάντα), τί να κάνουμε τώρα εμείς? Προσδωκάτε σε κάποιου είδους ανάστασης μήπως, χρονιάρες μέρες που είναι?

 
Χρονοντούλαπο
20 Δεκ 2019 22:43

Πάντως διαβάζοντας ό,τι λέει Διαμαντοπούλου, προκαλεί μία ανατριχίλα.
Σκεφτείτε να την έβγαζαν και τέσσερις από εκεί μέσα.
Σκεφτείτε...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.