ΜΑΘΗΤΕΣ

Επαναφορά της «Λευκής Εβδομάδας» στα σχολεία συζητούν οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού

Κατατέθηκε πρόταση στη Νίκη Κεραμέως από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη
Δημοσίευση: 25/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την επαναφορά του θεσμού της “Λευκής Εβδομάδας” σε όλα τα σχολεία της χώρας , προκειμένου να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός, συζητούν οι υπουργοί Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης (σ.σ. εφαρμόστηκε το σχ. έτος 2004).

Ήδη ο υπουργός Τουρισμού κατέθεσε πρόταση στην  υπουργό Παιδείας, με εναλλακτικές όσον αφορά τη χρονική στιγμή εφαρμογής της “Λευκής Εβδομάδας”, ακόμη και με τροποποίηση του προγράμματος του διδακτικού έτους.

Σχετικό αίτημα αποτελεί και της Ομοσπονδίας των Ξενοδόχων (ΠΟΞ) , το οποίο προβλέπει ολιγοήμερη «σχολική ανάπαυλα» κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, στα πρότυπα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών .

Συγκεκριμένα οι ξενοδόχοι προτείνουν   ένα εκδρομικό τετραήμερο εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του οποίου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται πιο κοντά στην ελληνική φύση και τα βουνά της, με προνομιακούς όρους φιλοξενίας και διαμονής.

Η πρόταση  της ΠΟΞ αποσκοπεί, πρωτίστως, στη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων και κινήτρων για περιηγήσεις και επισκέψεις οικογενειών στις περιοχές της ελληνικής υπαίθρου, με ταυτόχρονη ανάδειξη των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής και επιπρόσθετα, στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών στους δοκιμαζόμενους από την κρίση προορισμούς που στηρίζονται στον Έλληνα επισκέπτη.

Η πρώτη εφαρμογή

Το πρόγραμμα  “Χειμερινές Μαθητικές Εβδομάδες 2004”   εφαρμόστηκε για πρώτη φορά  το  σχολικό έτος 2003-4 (σ.σ. είχε προηγηθεί “πιλοτική εφαρμογή μόνο στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού)  από τους τότε συναρμόδιους υπουργούς   Ανάπτυξης Ακη  Τσοχατζόπουλο και Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου.

Το πρόγραμμα  έφερε την ονομασία "Λευκές και Πράσινες Εβδομάδες" και στόχευε στην ευρύτερη δυνατή επαφή των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική παράδοση της υπαίθρου, με τη διοργάνωση εβδομαδιαίων εκπαιδευτικών εκδρομών σε μεγάλη κλίμακα.
 
Τη δαπάνη του προγράμματος είχε  αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ το υπουργείο   Παιδείας   είχε την ευθύνη του εκπαιδευτικού προγραμματισμού και της συνοδείας των μαθητών - μαθητριών.

Βασικά χαρακτηριστικά του Προγράμματος ήταν:

- Το Πρόγραμμα ξεκίνησε τη Δευτέρα 19/1/2004 και   διήρκεσε έως τις 31/3/2004 για τις "Λευκές Εβδομάδες" και έως τις 30/4/2004 για τις "Πράσινες Εβδομάδες".

- Είχε προγραμματιστεί η συμμετοχή 50,000 μαθητών- μαθητριών συνολικά.

- Το πρόγραμμα όλων των προορισμών περιλάμβανε  το πρωί δραστηριότητες στην ύπαιθρο (οδοιπορίες, χειμερινά σπορ, επισκέψεις περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, γνωριμία με την τοπική παράδοση κλπ.), το απόγευμα τετράωρο μάθημα και το βράδυ πολιτιστικές εκδηλώσεις, γνωριμία των μαθητών μεταξύ τους, παραδοσιακή μουσική, χορούς κλπ.

- Αφορούσε  μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης του Γυμνασίου, της Α' τάξης του Ενιαίου Λυκείου και της Α' τάξης του 1ου κύκλου των ΤΕΕ .

- Οι εκδρομές ήταν  πενθήμερες (αναχώρηση Δευτέρα και επιστροφή Παρασκευή), με τέσσερις διανυκτερεύσεις (από Δευτέρα έως και Πέμπτη).

- Τα έξοδα μετακίνησης, παραμονής και διατροφής των μαθητών καλύπτονταν  από την εταιρεία Αγροτοτουριστική Α.Ε

- Ένα σχολείο μπορούσε  να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με περισσότερα του ενός τμήματα της τάξης (Γ' Γυμνασίου ή Α' Λυκείου ή Α' 1ου Κύκλου ΤΕΕ). Στην περίπτωση αυτή οι συνοδοί καθηγητές ήταν  τέσσερις (4) για το σύνολο των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, εφόσον δεν ξεπερνούν σε αριθμό τους εκατόν είκοσι (120) μαθητές συνολικά.

- Τα σχολεία είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν στην αίτησή τους τρεις δυνητικές ημερομηνίες ( εβδομάδες για το πρόγραμμα ).

- Δηλώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα υποβάλλονταν  απευθείας από τα σχολεία στη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του Υπ.Ε.Π.Θ. και  κοινοποιούνταν στις οικείες Δ/νσεις Δ.Ε.  

Το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί  πιλοτικά   κατά τις χειμερινές περιόδους 2001-2 και 2002-3 στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού με αποκλειστική χρηματοδότηση της ΕΤΑ. Την περίοδο 2002-3 μάλιστα στον πρόγραμμα συμμετείχαν και μαθητές από όλες της χώρες της ΕΟΚ.

Το πρόγραμμα για το 2004   αφορούσε  συνολικά 36 περιοχές-προορισμούς από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Από αυτές οι 29 περιοχές ήταν για τις Πράσινες Τάξεις (π.χ. Λίμνη Πλαστήρα, Μέτσοβο, Ζαγόρια, Πήλιο, Γορτυνία, Πάρνωνας, Λασίθι) και 7 περιοχές Χιονοδρομικών Κέντρων είναι για τις Λευκές Τάξεις.

Σχόλια (41)

 
takis
30 Δεκ 2019 10:58

"μπράβο" στην υπουργό, αλλά τα πολλά "μπράβο" αξίζουν στον πρωθυπουργό που την επέλεξε! θα ήταν όμως πιο αποτελεσματικό αν το όλο εγχείρημα γινόταν ως ακολούθως: οι μεν σχολικές μονάδες των παραθαλάσσιων περιοχών να συμμετείχαν στη "λευκή εβδομάδα", δηλ. βουνό,χιόνια, Αράχωβα και τα παρεμφερή, οι δε σχολικές μονάδες των μη παραθαλάσσιων περιοχών να συμμετείχαν στη "γαλάζια εβδομάδα", δηλ. θάλασσα, μπανάκια,Μύκονος και τα παρεμφερή. Εννοείται ότι οι μαθητές θα λαμβάνουν από την κυβέρνηση και το "επίδομα λευκής ή γαλάζιας εβδομάδας". Ζήτω η ΤΡΕΛΑ!

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
30 Δεκ 2019 08:07

Τα σχολεία τα διαλύουμε και μόνοι μας άμα θέλουμε, με ορους και προϋποθέσεις δικές μας. Να κάνουμε εβδομάδα χιούμορ, διαγωνισμό ανεκδότων, διαγωνισμό συγγραφής σκωπτιων ποιημάτων, καλύτερη τηλεφωνική φάρσα, καλύτερη επιτοιχια επιγραφή, διαγωνισμογελιογραφιας, εύθυμο γραφήματος κτλ.
Και πολλά άλλα μπορούμε...
Κάποια ιδέα να κάνουμε μάθημα έχετε;
Μην κοιτάτε την εβδομαδα χιούμορ που προτείνω, έχω πολλά πλασιέ ιδέες : Κάθε μέρα λούνα παρκ, σχολικό καρναβάλι για πάντα, η τεχνική των καταλήψεων (εγχειρίδιο πρώην πρωθυπουργού), πως να κλέψετε στις εξετάσεις χωρίς να γίνετε αντιληπτοί, καλοκαιρινές διακοπές για πάντα, διαχείριση απουσιών, τρύπες της εκπαιδευτική νομοθεσίας, ο ιστότοπος "σκουλιγκανς " και πολλά άλλα, με το σκουλ~φαν~παρκ, κτλ
Τι ωραία που περάσαμε στα χιόνια!
Συνεχίστε την καινοτομία. Συνεχίστε στο δρόμο που χάραξε ο σύριζα. Συνεχίστε... Μην ακούτε κανέναν! Σε όλους θα αρέσουν οι εκδρομές της λευκής εβδομάδας... Μπραβο!...
Την πήρατε την ανάδραση; Και η ΟΛΜΕ, ναι θα πει. Όλοι ναι. Ναι σε όλα. Να, να, η Λολα... Ουδέν Σχόλιο

 
geomad
30 Δεκ 2019 08:00

Αφήστε τις ανοησίες και στείλτε μας φιλόλογο να κάνουμε μάθημα.

 
ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
29 Δεκ 2019 19:41

Να αναφερω 2-3 πραγματακια προϛ αποκατασταση τηϛ αληθειαϛ:
1.το προγραμμα αυτο ηταν προεκλογικο πυροτεχνημα του ΠΑΣΟΚ πριν τιϛ εκλογεϛ του 2004
2.ηταν εντελωϛ τζαμπα για καθηγητεϛ κ μαθητεϛ
3.εφαρμοστηκε μονο μιαφορα κ εξαφανιστηκε
4.τα αποτελεσματα δεν θεωρηθηκαν επιτυχημενα

Νομιζω οτι τετοια προγραμματα κ αλλα παρομοια μαϛ οδηγησαν στην κριση κ πιστευω η Κεραμεωϛ ουτε καν να το σκεφτει......

 
Δημήτρης
29 Δεκ 2019 19:37

δεν ψήφισα Ν.Δ. , αλλά τρέχετε πολύ στην κριτική σας κύριοι. Δεν είπε τίποτα για λευκές διακοπές η υπουργός! δεν υιοθέτησε καμιά πρόταση! μη την κατηγορείτε αδίκως! βεβαίως συμφωνώ ότι το σημερινό σχολείο και ιδιαιτέρως το λύκειο είναι τόσο χαλαρό που έχει πιάσει πάτο και για να είμαστε ειλικρινείς δε φταίει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός απλώς το αποτελείωσε, αλλά το λάκκο του τον άνοιγαν ήδη από το 2001 όλοι οι υπουργοί παιδείας.

 
Δημήτρης
29 Δεκ 2019 11:00

Αν δεν είναι τρολ η είδηση τότε θα δημιουργηθούν ένα σωρό ζητήματα. Ήδη υπάρχει απροθυμία των εκπαιδευτικών να συνοδεύουν μικρά ανήλικα στις ολιγοήμερες εκδρομές στο πλαίσιο μαθημάτων. Φανταστείτε να καθιερωθεί η λευκή εβδομάδα όπου όλα τα παιδιά θα έχουν "δικαίωμα" σ' αυτή και να μη βρίσκουν συνοδούς. Άλλα σχολεία θα πηγαίνουν, άλλα όχι, τάξεις του ίδιου σχολείου θα συμμετέχουν, ενώ άλλες όχι. Τα παιδιά θα διαμαρτύρονται με όλα τα μέσα που διαθέτουν ( ο νοών νοήτω) που δεν τους πάνε εκδρομή, ενώ γονείς και παιδιά με οικονομικά προβλήματα θα αισθάνονται μειονεκτικά που δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ο χρόνος διδασκαλίας θα συμπιεστεί για χάρη των ξενοδόχων και γενικώς θα ζήσουμε μια ... ωραία ατμόσφαιρα !

 
Αλήθεια λέτε τώρα;
28 Δεκ 2019 14:15

Όταν η πολιτική πραγματικότητα ξεπερνά την φάρσα.....υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν χρήματα να πάρουν κουλούρι στο διάλειμμα....ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;Να βρει από αλλού έσοδα η Ένωση ξενοδόχων για τιν χειμώνα. ΑΦΗΣΤΕ ΠΙΑ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

 
GS
28 Δεκ 2019 01:18

Να κοπουν αυτές οι σαχλαμάρες. Δε θα κλείνουμε τα σχολεία γιατί θέλουν κέρδη οι ξενοδόχοι. Αν είναι δυνατόν! Τι άλλο θα ακουσουμε; Και το αν ο κόσμος έχει λεφτά να παει για....σκι το έχουμε τσεκάρει;

 
Μ.Χ
27 Δεκ 2019 22:20

Εγώ λέω επειδή το καλοκαίρι, τα ξενοδοχεία μας είναι γεμάτα... να μεταθέσουμε τις θερινές διακοπές των μαθητών το χειμώνα, για να γεμίσουν πάλι τα ξενοδοχεία μας!
Βρε τι άλλο θα σοφιστούν οι υπουργοί μας;

 
Νίκος Κ.
27 Δεκ 2019 16:33

Οι ξενοδόχοι κανονίζουν και το πρόγραμμα των σχολείων.
Ντροπή!

 
Ηλίας
27 Δεκ 2019 15:10

Αυτοί μας πιπιλούσαν το μυαλό για τις χαμένες ώρες/μέρες μαθήματος, μιλούσαν για αύξηση των ημερών του διδακτικού έτους και άλλα τέτοια και ξαφνικά το Υπ. Παιδείας συζητά να κλείνουμε 1 ολόκληρη εβδομάδα για να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός...

Αυτοί όχι δεν κάνουν αυτά που εξήγγειλαν αλλά αυτοαναιρούνται σε λιγότερο από 6 μήνες και κάνουν τα διπλά από αυτά που αρχικά δεσμεύτηκαν να περιορίσουν!!!

Να υποθέσω πως αυτή είναι "γραμμή" που έρχεται απ' ευθείας από τον πρωθυπουργό μας ???

Υ.Γ : Θα συμφωνήσω και με τον κο.Πλατάρο (και θα τον συγχαρώ που αυτή τη φορά δεν είχε σχόλιο των 2+ σελίδων). Αλλά θα προσθέσω πως στις ιδέες για διάλυση του σχολείου μπορούμε να προσθέσουμε και ημερίδα για το "πως να αντιγράψεις και άμα σε πιάσουν να έρθει ο μπαμπάς σου να καθαρίσει και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα!" οπου θα μελετώνται καλές πρακτικές του πρώην-πρώην πρωθυπουργού..!

 
Μάρκος
27 Δεκ 2019 11:32

Σε ποιοι πλανήτη ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Πάρα πολλοί γονείς στο σχολείο του παιδιού μου είναι άνεργοι και μετά βίας τα βγάζουν πέρα για να έχουν στοιχειώδη τροφή στο σπίτι. Τα περισσότερα παιδάκια δεν έχουν πάει διακοπές πέρα από το σπίτι στο χωριό ή στο σπίτι κάποιου συγγενή. Πρέπει να γίνουν άλλα πράγματα πριν τις "λευκές εβδομάδες" εκτός αν η αναφορά γίνονται για τις εύπορες περιοχές της Ελλάδας.

 
σακησ
27 Δεκ 2019 11:22

Να δουμε τι άλλο θα ακουσουμε. πόση διάλυση πια!

 
Κωστας
27 Δεκ 2019 09:44

Δε αφήνετε τα σχολεία στην ησυχία τους να κάνουν και λίγο μάθημα! Έχετε διαλύσει τα σχολεία με όλα αυτά. Έλεεος

 
Χρήστος
26 Δεκ 2019 23:44

Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τα άδεια ξενοδοχεία το χειμώνα για τους μαθητές αντί να κάνουν μάθημα. Κυρία Υπουργέ, άλλα περιμέναμε από την παράταξή σας.

 
νικος
26 Δεκ 2019 23:33

Δε θελετε λευκη εβδομαδα συνάδερφοι? Σας διναν γαιδαρο και τον κοιταζατε στα δοντια.

 
Κοκοφοίνικας
26 Δεκ 2019 19:39

Και φυσικά να επιδοτηθούν γονείς και μαθητές, για να χαρούν το χιόνι... γιατί δεν είναι θέμα χρόνου που δεν χαιρόμαστε την ελληνική φύση (όπως και το καλοκαίρι).
Μας δουλεύουν!
Υγ. Ας δει το υπουργείο την ψυχολογία εκείνων των μαθητών που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις πολυήμερες και πανάκριβες εκδρομές που διοργανώνουν τα σχολεία...

 
Λόγια Αλήθειας
26 Δεκ 2019 18:55

Η κ. Υπουργός ας κοιτάξει πρώτα να τηρήσει τις υποσχέσεις της για άμεση κατάργηση των ΠΕΚΕΣ και επαναφορά των Σχολικών Συμβούλων και ας αφήσει τις λευκές εβδομάδες και τις τσάντες στα σχολεία που τα χλεύαζε προεκλογικά...

 
O tempora o mores...
26 Δεκ 2019 18:29

Εγώ λέω να κλείσουμε τα σχολεία και να ανοίξουμε παντού παιδικές χαρές... ΑΙΣΧΟΣ... Όσο πιο πολλές βδομάδες, εξορμήσεις, δράσεις, τάχα ευαισθητοποιήσεις κλπ, τόσο πιο παθητικά παιδιά κλεισμένα μέσα σε ένα ασφυκτικό ερμητικά κλειστό πολιτικά ψευδοορθό κουτί, σαν προγραμματισμένα ρομποτάκια στο σκοτάδι της αμάθειας, της άγνοιας και της εύκολης χειραγώγησης.

 
Ανοησίες...
26 Δεκ 2019 17:40

και μόνο ανοησίες!!!

 
Αναστασία
26 Δεκ 2019 17:31

Γιούπι! Θα κάνουμε επιπλέον μάθημα το Σεπτέμβριο ή το Μάϊο με 35 βαθμούς κελσίου σε αίθουσες που βράζουν και το Φλεβάρη με τους 15 βαθμούς θα κάνουμε διακοπές. Τι σχέση έχει το κλίμα μας με αυτό της Γερμανίας και της Σουηδίας για να αντιγράψουμε διακοπές; Επιπλέον στα σχολεία μας οριακά συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός μαθητών για τις εκδρομές γιατί τα παιδιά δεν έχουν λεφτά, Στερούνται οι γονείς για να τα στείλουν μια εκδρομή, τώρα θα πάνε και δεύτερη; Να κάνουμε μάθημα σας πέρασε από το μυαλό; Α! Και να ρωτήσουμε και τους ξενοδόχους των νησιών μήπως έχουν κι αυτοί καμία πρόταση για τις διακοπές του ελληνικού σχολείου. Αυτά είναι τα προβλήματα του σχολείου; Συνέλθετε.

 
Αμερόληπτος
26 Δεκ 2019 17:30

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το συριζα με μότο "ξεχαρβαλώστε ό,τι απέμεινε από τη δύσμοιρη εκπαίδευση". Όπως καταλάβατε απ΄τα ανωτέρω σχόλια κα Κεραμέως , αν καταλάβατε γιατί εσείς οι πολιτικοί έχετε σκληρή πέτσα, ώρα να τα μαζεύετε γιατί όντως στις επόμενες εκλογές και δεν αργούν, θα εκπλαγείτε αν μείνετε εκτός βουλής. Βέβαια τι να περιμένεις από μια υπουργό "Παιδείας"που σπούδασε στο εξωτερικό, αφού μάλλον δεν κατάφερε να περάσει σε νομική σχολή της Ελλάδας; Μια υπουργό που αντί να κάνει άμεσες αλλαγές στα Πανεπιστήμια το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να "πατάξει" το φαινόμενο των αιώνιων φοιτητών με ν+2 ή ν+3!!! Συμφωνώ απόλυτα με τον κο Πλατάρο και τους περισσότερους από τους έως τώρα σχολιαστές.

 
Παπανικολάου Κώστας
26 Δεκ 2019 14:03

Βλέπω όλοι οι προηγούμενοι έχουν τεράστια δίψα για μάθημα... Πάντα θεωρητικά, γιατί πρακτικά άστο.
Εγώ είμαι πρωτοβάθμια και θα ήταν πολύ καλό εάν ξεκίνουσαμε μια μέρα γρηγορότερα Σεπτέμβρη και τελείωμα ε μια δυο μέρες αργότερα και ας ξεκουραζομαστε ανάμεσα Χριστούγεννα Πάσχα.
Αλλά μας έφαγε να δείξουμε
Αντε γειά

 
Μαρια
26 Δεκ 2019 09:20

Οι τουριστικοί πράκτορες να κάνουν προσφορές για τις ελληνικές οικογένειες το καλοκαίρι που δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Υπεραρκετές είναι οι τριήμερες, πενθήμερες και τετραήμερες εκδρομές. Φτάνει πια, τρέχουμε στα φροντιστήρια για να καλύψουμε την ανεπάρκεια του σχολείου. Και επιπλέον ποιός γονιός θα αφήσει τη δουλειά του, που θα βρει τα χρήματα για να πάει διακοπές;

 
Τάσος
26 Δεκ 2019 01:53

Θέλω και μια εβδομάδα για ταξιδακια στο εξωτερικό με πληρωμένα τα έξοδα. Α ξέχασα. Να ανοίγουμε στις 9 και να κλείνουμε στις 2 γιατί μετα έχει φροντηστηρια.

 
Νικ
26 Δεκ 2019 01:48

Μην τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο

 
ζορρο
26 Δεκ 2019 01:46

ρε πλακα κανετε ποτε που εγιναν αυτα και εμεις δεν το πηραμε χαμπαρι .......ποιος πληρωσε οι μαθητες ????,το κρατος ???? ποια σχολεια το εκαναν μας δουλευετε???????ποιος μαθητης θα πληρωσει να παει στα βουνα χωρις μπουζουκια και αλλα πολιτιστικα κεντρα να σαλταρει??????και με πιθανως προβληματικο ιντερνετ??????για πολλα γελια η ηγεσια

 
Observator
25 Δεκ 2019 23:46

Στην Ελλάδα λέμε μισές αλήθειες. Λένε οτι η Λευκη Εβδομάδα υπάρχει στο
εξωτερικό. Ομως στο εξωτερικό οι διακοπές του Πάσχα δεν ειναι δυο εβδομάδες.
Σε άλλες βόρειες χώρες η σχολή χρονιά ξεκινά μέσα Αυγούστου. Πρέπει η χώρα να αποκτήσει αυτοσεβασμό.

 
Μανώλης
25 Δεκ 2019 22:05

Την κα. Κεραμέως για δάκτυλο του ΣΥΡΙΖΑ την βλεπω. Δεν ειναι σοβαρές πολιτικές αυτές. Ο κυριάκος οφείλει να την αποπέμψει χθες.
Έτσι όπως έχει φτάσει η κατάσταση στην παιδεία, δημοκρατικός τρόπος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Η εντροπία εχει αυξηθεί και δεν μπόρει πια να μειωθεί. Ο μόνος δρόμος είναι είτε να ληφθούν δράστικα μέτρα με απολύσεις, αποβολές και εντονότατη αυστηροποίηση, είτε τα σχολεία να μεταπηδήσουν προχθες στο ΤΑΙΠΕΔ και τα φροντιστήρια να αναλάβουν πλέον και τυπικά την παιδεία της χώρας. Οι Έλληνες δεν ψηφίσαμε Μητσοτάκη για να ακολουθήσει πολιτική άλλων. Παρακαλούμε τον κ. πρωθυπουργό να την αποπέμψει το συντομότερο.
Λίγο σεβασμό παρακαλώ στα λεφτά των φορολογούμενων. Φτύνουμε αίμα να τα μαζέψουμε για να έχουν οι νέοι εκπαίδευση.

 
Αλίκη
25 Δεκ 2019 21:52

Να καθιερωθεί και "εβδομάδα ψησίματος" για τόνωση των τοπικών εθίμων και παραδόσεων. Από την Τσικνοπέμπτη και για μία εβδομάδα δεν γίνονται μαθήματα, αλλά οι μαθητές ψήνουν σουβλάκια στο προαύλιο.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ