Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ν. Κεραμέως: Οι "9" κορυφαίες προτεραιότητές μας για το 2020

Τι κάναμε μέχρι σήμερα
Δημοσίευση: 29/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Κορυφαίες» χαρακτηρίζει η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως τις "εννέα"  προτεραιότητες της κυβέρνησης  για την παιδεία, σε άρθρο της στο «Πρώτο Θέμα» και τις αναλύει ως εξής:

 1. Ξεκινάμε και πάλι από τα «θεμέλια» της ψυχοκοινωνικής και παιδαγωγικής ανάπτυξης των παιδιών, την προσχολική εκπαίδευση, με την κατάρτιση νέων προγραμμάτων σπουδών.
 2. Παράλληλα αναμορφώνουμε σταδιακά τα προγράμματα σπουδών για την συστηματικότερη καλλιέργεια ψηφιακών και ήπιων δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη και η συνεργατικότητα.
 3. Δρομολογούμε τον εμπλουτισμό του σχολικού προγράμματος με νέες θεματικές, όπως ο εθελοντισμός, η επιχειρηματικότητα, η καταπολέμηση των εξαρτήσεων, η σεξουαλική αγωγή. Απώτερος στόχος να δώσουμε στους μαθητές τα εφόδια για να εμβαθύνουν και να αξιοποιούν καλύτερα την παρεχόμενη γνώση, αλλά και να προσαρμόζονται πιο ευέλικτα στο κοινωνικό περιβάλλον.
 4. Εμβληματική μας δέσμευση η επαναφορά και επέκταση του θεσμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, σε συνδυασμό με τη δημιουργία πρότυπων επαγγελματικών λυκείων.
 5. Οι λοιπές, δομικές και ουσιαστικές, παρεμβάσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα υπηρετούν, μεταξύ άλλων, τη λογική ενίσχυσης της αυτονομίας και εξωστρέφειας των σχολικών μονάδων.  
 6.  Σταδιακή επανεκκίνηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των δασκάλων και των καθηγητών, μετά από 10 και πλέον χρόνια αποτελμάτωσης.
 7. Κάλυψη πολλών κενών στα σχολεία μέσω διορισμών, τους οποίους άλλοι απλά έταζαν στα λόγια, ενώ εμείς τους υλοποιούμε στην πράξη.  
 8. Δρομολογούμε τον διορισμό 5.250 μόνιμων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης.
 9.  Με την ολοκλήρωση του διαλόγου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το νέο έτος, δρομολογούμε, επίσης,
 • το νέο θεσμικό πλαίσιο για την  τριτοβάθμια εκπαίδευση,
 • με έμφαση στην ενίσχυση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων,
 • στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση και διεύρυνση των χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και στην προαγωγή της εξωστρέφειας και των συνεργασιών με ιδρύματα του εξωτερικού.
 • Το πρώτο νομοθέτημα του 2020 για το υπουργείο Παιδείας θα περιλαμβάνει τη σύσταση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, που -μεταξύ άλλων- θα θέτει αντικειμενικά κριτήρια και κριτήρια ποιότητας για την κατανομή των κονδυλίων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα αξιολογεί τμήματα και προγράμματα σπουδών.

Η Νίκη Κεραμέως σημειώνει στο άρθρο της πως:

Α. Ακλόνητη πεποίθησή μας είναι πως τα ζητήματα της Εκπαίδευσης είναι μια συλλογική, εθνική υπόθεση και ως Κυβέρνηση έτσι την διαχειριζόμαστε.

Β. Ακούμε την κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς, τις ενστάσεις και τις προτάσεις, στεκόμαστε αρωγοί στα προβλήματα και θέλουμε τους πολίτες συμμάχους, ενεργούς κοινωνούς των πολιτικών μας.

Τι κάναμε μέχρι σήμερα

Η υπουργός Παιδείας , αναφερόμενη στο μέχρι σήμερα έργο της , τονίζει τα εξής

Κάναμε πολλά σε μικρό διάστημα και σε ένα βαριά ναρκοθετημένο τοπίο. Από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας προς την κορυφή, υλοποιήσαμε, ενδεικτικά:

 • την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στη μεγάλη πλειοψηφία των δήμων της χώρας,
 • την ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων,
 • την επιστροφή της επιλογής σημαιοφόρου βάσει βαθμολογίας και όχι κλήρωσης, ως ένδειξη επιβράβευσης της προσπάθειας έναντι της τύχης,
 • τον εξορθολογισμό του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου,
 • τη δρομολόγηση πρόσληψης, για πρώτη φορά, 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικού-βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή,
 • την επίλυση λειτουργικών προβλημάτων των δημοσίων ΙΕΚ που έθεταν υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα συνέχισης του έργου τους,
 • την επαναφορά της δυνατότητας αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρατών - μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών,
 • την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας και την αποκατάσταση της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών στα πανεπιστήμια,
 • την αναστολή έναρξης 37 τμημάτων ΑΕΙ που είχαν δρομολογηθεί να λειτουργήσουν μετά το 2020, χωρίς να έχουν προηγηθεί ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
 • την απελευθέρωση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του αυτοδιοίκητου των Ιδρυμάτων,
 • την απελευθέρωση της έρευνας, μέσω απλοποίησης του πλαισίου λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ),
 • την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης 22 εκ. ευρώ για τα Πανεπιστήμια,
 • την επένδυση, με σχεδιασμό, στην εξωστρέφεια του εκπαιδευτικού μας συστήματος, με τη συμμετοχή στα κυριότερα διεθνή fora, όπως ο ΟΗΕ, η UNESCO, η ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, και με την καλλιέργεια διμερών σχέσεων με χώρες που έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα κ.ά.
Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (50)

 
πομφόλυγες και φληναφήματα
29 Δεκ 2019 12:18

για γέλια ! καταργήθηκε η πολυνομία, υπάρχει δικαιοσύνη και εξορθολογισμός ; διαφάνεια ;

υπόγραψε αποφάσεις έτοιμες που στοιβάζονται στο γραφείο σου, προχώρα εκκρεμότητες που πάγωσαν προφορικά, κάνε κινήσεις απλές να ξεμπλοκάρει η παιδεία και βλέπουμε (που δεν θα δούμε, αλλά εσύ άρχισες τα αστεία)

 
Γαιδουράγκαθα
29 Δεκ 2019 13:02

https://www.esos.gr/arthra/65465/agkathia-sto-neo-nomo-gia-tis-domes-ekp...

Τη 10η προτεραιότητα την ξεχάσατε κυρία Κεραμέως?
10. Διατήρηση του "εξαιρετικού" 4547 και παράταση της παράτασης ω παράταση!
Αφιερωμένο λοιπόν, σε αυτούς που έκαναν αναλύσεις, έθεταν χρονοδιαγράμματα, έβαζαν στοιχήματα, ζητούσαν επαναφορές, μιλούσαν για θνησιγενή νόμο, για τον "κακό" Γαβρόγλου και την "καλή" Κεραμέως και για τόσα άλλα, που γράφαμε ακόμα και βιβλίο. Νέο νόμο δεν βλέπω να γράφουμε πάντως το νέο έτος! Με το καλό να μας μπει αγαπητοί μου. Ευχές σε όλους και όλες!

 
Γιωργος
29 Δεκ 2019 13:20

Η μεγαλύτερη εκκρεμότητα σας για το 2020 είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ και των νέων αποφοίτων των νέων πανεπιστημίων. Δεν θα βαρεθουμε ποτέ να το φωνάζουμε

 
Πλατάρος Γιάννης
29 Δεκ 2019 13:27

Όλα όσα κάνατε μέχρι προχθές ήταν καλά και Άγια και αυτονόητα αν και όχι για όλους, σίγουρα για όσους σας ψήφισαν.
Προχθές, αναγγείλατε διορισμούς χωρίς διαγωνισμό ΑΣΕΠ, όπως είχε πει ο Πρωθυπουργός επισήμως σε όλες τις προεκλογικές του ομιλίες, που καλώς γνωρίζει ο κόσμος και καλώς έπραξε και σας υπερψήφισε ενάντια στον αντισυνταγματικό νόμο διορισμών του Γαβρόγλου. Παρέλκει η γνώμη της ΟΛΜΕ, των ΕΛΜΕ και των παρατάξεων για το πώς θα γίνουν οι διορισμοί. Ως γνήσια τέκνα του πολιτικού μας συστήματος, άπασες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, αξιούν διορισμούς με προϋπηρεσία. Καλά κάνουν με την λογική που λειτουργούν. Έχουν ψηφοφόρους εν ενεργεία «μόνιμους» Αναπληρωτές και αξιώνουν διορισμό εδώ και τώρα. Με την λογική τους και τις ανάγκες τους, καλά κάνουν οι άνθρωποι. Έτσι έχουμε εκπαιδευθεί όλοι μας. Η πάρτη μας και όλοι οι άλλοι να πάνε ..........κτλ. Εσείς όμως που αντιποροσωπεύετε μια ύπατη λειτουργία του Έθνους, του Κρ΄τους και της ιδεολογίας -φιλοσοφίας την οποία εκπροσωπείτε (λ.χ. Αριστεία) μόνο για λόγους ισονομίας πρέπει να δώστε ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ στους 120.000 αποφοίτους εκπαιδευτικών Σχολών με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. Ναι μεν είναι ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ, αλλά το πολιτικό κόστος είναι πολλαπλάσιο γι αυτούς. Κομματικά πρέπει να το αντιληφθείτε. Δεν θα σας το πει η ΔΑΚΕ αυτό, θα σας το πει η κοινοβουλευτική σας ομάδα. Αυτοί θα δεχθούν σε πρώτη φάση τα πυρά. Θα σας το πει ο Πρωθυπουργός που έκανε τις εξαγγελίες και τώρα τον εμφανίζετε ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟ. Θεωρητικά, μέσα σε μια μέρα, ενώ γελάς με τους ηττημένους αντιπάλους, μπορείς να γίνεις «η χλεύη των ηττημένων» όπως έχει πει ο Γεώργιος Παπανδρέου την δεκαετία του 60.
Προσωπικώς, κάνω μια υπέρβαση και ερμηνεύω την κίνησή σας εντός της συνέπειας των εξαγγελιών σας.:
1) Φτιάχνετε μια επίσημη ΝΕΑ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ, με τα κριτήριά της με τα όλα της τα επιστημονικά , τα κοινωνικά, τα αξιοκρατικά, και κατατάσσετε τον κόσμο σε απόλυτη φθίνουσα σειρά μορίων.
2) Μόλις κάνετε το 1), τότε αμέσως μετά, βλέπετε τα ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ της κατάταξης. Βλέπετε λ.χ. στους 5.250 διοριστούς (όχι διοριστέους) ότι ΟΥΔΕΙΣ ανήκει στην κατηγορία των μη εχόντων προϋπηρεσία.
3) Το 2020 κάνετε ΟΛΟΥΣ τους διορισμούς αναπληρωτών από αυτόν τον πίνακα και μόνον, αλλά ΟΧΙ διορισμούς μονίμων.
4) το 2021 κάνετε διαγωνισμό ΑΣΕΠ με μια πρωτοτυπία που σας προτείνω: Όχι στο γνωστικό αντικείμενο, όχι στα παιδαγωγικά αυστηρώς, αλλά ως εξής:
α) Διαγωνισμός με δύο μέρη: Το Α΄ ΜΕΡΟΣ και το Β΄ ΜΕΡΟΣ ερωτήσεων κλειστού τύπου, πολλαπλής επιλογής χωρίς αρνητική βαθμολογία. των 120 ερωτήσεων συνολικά και για τα δύο μέρη.
β) Τα Α΄μέρος περιέχει 60 ερωτήσεις γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων Λυκειακού τύπου (=δεν χρειάζονται ΚΑΘΟΛΟΥ τα φροντιστήρια) Οι γνώσεις που εξετάζονται είναι του τύπου:

(1) Η μακριά λευκή ουρά που αφήνουν τα αεροπλάνα σε μεγάλο ύψος πιθανότατα οφείλεται και εξηγείται με το ότι:
(α)Μας ψεκάζουν
(β) στην δημιουργία υδρατμών από την διάτρηση του αέρα με υπερηχητική ταχύτητα.
(γ) Στα καυσαέρια του αεροσκάφους.
(δ) Σε τίποτα από τα παραπάνω.

(2) Τι είναι μεγαλύτερο; 1 χιλιόμετρο ή 1 μιλιγκράμ;
(α) ως μονάδες μεγεθών, είναι εξ ορισμού ίσα.
(β) Το 1 χιλιόμετρο.
(γ) Το 1 μιλιγκράμ
(δ) Δεν μπορούν να συγκριθούν.

(3) Το σημείο (3, 6) ανήκει στην γραφική παράσταση της συνάρτησης y=f(x) Το σημείο (3,8) μπορεί να ανήκει στην ίδια γραφική παράσταση;
(α) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με αυτές τις πληροφορίες. Υπάρχει αβεβαιότητα.
(β) Ανήκει.
(γ) Δεν ανήκει.
(δ) Ανήκει ή δεν ανήκει με πιθανότητα 50%-50%

(4) Ένας έμπορας ανακατεύει 10 κιλά λάδι λιανικής αξίας 3€/κιλό , με 20 κιλά ξύδι αξίας 3€/κιλό. Πόσο πρέπει να πουλάει ανά κιλό το λαδόξυδο , έτσι ώστε ούτε να κερδίζει παραπάνω, αλλά ούτε και να χάνει;
(α) 3€/κιλό
(β) 3,5€/κιλό.
(γ) 4€ /κιλό.
(δ) Άλλη τιμή.

(5) Αν στάζει νερό η εξάτμιση του βενζινοκίνητου αυτοκινήτου σας , πιθανότατα αυτό να οφείλεται στις εξής αιτίες:
(α) Οφείλεται στο ότι ο βενζινοπώλης, νοθεύει την βενζίνη με νερό.
(β) Οφείλεται στα παιδιά του πλυντηρίου αυτοκινήτων που δεν προσέχουν πολύ, είτε στις νερολακούβες των δρόμων τον Χειμώνα.
(γ) Οφείλεται στα καυσαέρια .
(δ) Δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω.

(6) Αν το αυτοκίνητό σας είναι ηλεκτροκίνητο, ποία η σωστή απάντηση από τις παραπάνω πιθανές αιτίες;
(α), (β), (γ),(δ)

(7) Αν είναι πετρελαιοκίνητο; κτλ

Το Β΄μέρος με 60 δόκιμες ερωτήσεις μελέτης περιπτώσεων, πολλαπλής επιλογής .
Η βαθμολογία μετράει μόνο για τις >60 επιτυχείς απαντήσεις συνολικά και στα δύο μέρη και προστίθεται στα μόρια των διοριστών.
το 2021 λοιπόν, θα διορίσετε τους πρώτους 5.250 όπως φαίνονται στις εξαγγελίες σας τις οποίες μπορεί κάποιος να τις ερμηνεύσει ΚΑΙ ΕΤΣΙ.

 
Καλη χρονια
29 Δεκ 2019 13:58

Ειναι αστειο να λενε οτι κατι κανανε. Ακομα τιποτα. Συνεχιζουν το προγραμμα συριζα και το αναμορφωνουν στα δικα τους προτυπα. Τραπεζα θεματων κ.α. Απο μπλα μπλα και θεωρια εχουμε χορτασει.

 
Το τερμάτισε!!!!
29 Δεκ 2019 14:53

"τη δρομολόγηση πρόσληψης, για πρώτη φορά, 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικού-βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή,"
ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ????
AXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXA
AXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXA
AXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXA
AXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXAAXAXAXA

 
Γιάννης Μ.
29 Δεκ 2019 15:02

Για τους αποφοίτους ΤΕΙ θα κάνετε τίποτα;

 
Μίχαής Αυξεντίου
29 Δεκ 2019 15:03

Δεν θα είσαι στο Υπουργείο οπως φαίνεται και ακούγεται οπότε τσάμπα ο κόπος στο «Πρώτο Θέμα»

καληνύχτα σας

 
Παπαδάκης Νικόλαος
29 Δεκ 2019 15:10

......καλή η προσπάθεια κυρία Υπουργέ να παρουσιασεις οπως θέλεις τα θέματα (sic) αλλα πες μας τι εφαρμοσες απο αυτά που λέγατε προ των εκλογων ..... τίποτα απολυτως τίποτα.....,στα βηματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ανεκδιηγητου Γαβρόγλου και να θυμασαι ο καιρός περναει γρήγορα πολυ γρήγορα.

 
γεωργιος
29 Δεκ 2019 16:23

και νομιζεις οτι ολα οσα εκανες ειναι σωστα; κουνια που σε κουναγε

 
Κα.Κεραμέως;
29 Δεκ 2019 18:02

Ο νόμος για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης που είναι στον 18ο χρόνο παράτασης της θητείας τους ,αυτών που για σας έχουν νομικό πρόβλημα,δε αναφέρεται στο δημοσίευμα.Δεν είναι στις προτεραιότητες σας οι επιλογές διευθυντών εκπαίδευσης, των αναπληρωτών τους προϊσταμένων εκπαιδευτικών θεμάτων,υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων κλπ που η έναρξη της θητείας τους χάνεται στα βάθη του χρόνου και η λήξη της θα αγγίξει την αιωνιότητα;Είναι η "προίκα"των επιλογών Γαβρόγλου που μαζί με τους νόμους του που διατηρείτε με θρησκευτική ευλάβεια του δίνονετε το δικαίωμα να σας συγχαίρει για αυτό.

 
Για τις επιλογές κάτι κ.Κεραμέως;
29 Δεκ 2019 19:53

Πάνε να γίνουν ισόβιοι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης με τις εξοργιστικές και πέρα κάθε αξίας ,νομικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού παρατάσεις σας.Όταν ο νόμος λέει ότι η θητεία τους έληξε 30/06/2018 είστε υποχρεωμένη να τον εφαρμόσετε.Ο νόμος είναι νόμος και σαν δικηγόρος το ξέρετε καλύτερα.Που ακούστηκε παράταση 18 μηνών που θα πάει τουλάχιστον στους 30;Η αλλαζονία της εξουσίας θα σας κάνει αντιπολίτευση.Οι επόμενες εκλογές είναι με απλή αναλογική.Θα τα πούμε τότε.

 
Δρ.Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83@Ανυπομονησίας τροπάρια
29 Δεκ 2019 21:00

Επιθετικότητα,επιθετικότητα και πάλι επιθετικότητα...Μένει κανείς άναυδος!Ενα ποδοσφαιράκι της χαλάρωσης συγκένρωσε 50 σχόλια τα περισσότερα επιθετικά και μερικά εντελώς αήθη.Το ξανάγραψα.. Εν μέσω μάλιστα των χριστιανικών εορτών μας που απαιτούν ειρήνη,γαλήνη,αμοιβαία κατανόηση,υπομονή,συγκατάνευση,αλληλεγγύη ο κάθε πικραμένος και το βιολί του.Μην τολμήσει να έξαγγείλει κάτι ένας υπουργός, που προσπαθεί νακάνει τη δουλειά του, και αμέσως αν δεν περιέχεται το θεματάκι μας μέσα στις εξαγγελίες του αρχίζουμε την επίθεση 4 μαζινό!Ανεκδιήγητοι..Θα το ξαναγράψω.Με τους υπάρχοντες ΠΔΕ,ΔΔΕ,ΔΠΕ το σύστημα διοικητικά δουλεύει μια χαρά!Αν μια υπουργός είναι ήπιων τόνων και κινείται με προσοχή μεθοδικά ή ίσως και με κάποια καθυστέρηση,μπορει να οφείλεται και στο ότι ίσως δεν την βοηθάει και "ο κομματικός παγκος" που έχει για να πάνε τα πράγματα γρηγορότερα...Κάποιοι αναφέρονται στον ευρωπαικό πολιτισμό! που παραβιάζεται λόγω των παρατάσεων! Ποια σχέση έχει τώρα η ευρωπαική κουλτούρα με τα γιουρούσια των αγανακτισμένων κομματικών στελεχών στην Ελλάδα ε, αυτό το καταλαβαίνει κι ένας μαθητής του προγράμματος EUROSCOLA !Με ξύπνησαν από τη ραστώνη των εορτών για αν τους υπενθυμίσω ότι δεν θα χάσει η πολιτική βενετιά βελόνι αν βγάλει τον νόμο για τις επιλογές των στελεχών αντί το Φλεβάρη τον Απρίλη ή τον Μάη.Το σύστημα θα συνεχίσει να δουλεύει απρόσκοπτα και μόνο όσοι βιάζονται να τακτοποιηθούν σε μια θεσούλα θα μιλούν απαξιωτικά για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, γράφοντας μάλιστα ότι τωρινή συνεχίζει την πολιτική Γαβρόγλου και ότι κάποιοι σαν και μένα, που γελάνε με όλα αυτά, είναι απολογητές της εκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ!Όταν άσκησα κριτική στον 4547, δεν το έκανα γιατί τον κοιλοπονούσε η Β Εθνική του τομέα παιδείας Σύριζα τέσσερα χρόνια,αυτό το ξέραμε, αλλά για τις στημένες φάκες του με το τυράκι μέσα και τις παραπλανητικές λαιμητόμους του.Χτυπούν την κ.Κεραμέως και δε βλέπουν "το κεραμεούν τε και φαύλον της πολιτικής"(Παπαδιαμάντης) του δικομματισμού, που πήγε τη χώρα μας πενήντα χρόνια πίσω....Αυτόν τον δικομματισμό ποιος τον εκπροσωπεί,ρωτάω,πλην του παραδοσιακού νεοφιλελεύθερου εκπρόσωπου του και βασικού υποστηρικτή του, που είναι ex oficio η ΝΔ? Μήπως και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ? Που προσπαθεί να αναβαθμιστεί σε μια ευρύτερη κεντροαριστερή παράταξη,με στόχο την εξουσία,θέτοντας όχι το ζήτημα της ριζοσπαστικής του ανανέωσης ως αριστερού ανανεωτικού κόμματος για το οποίο παλέψαμε σαράντα χρόνια,αλλά το ζήτημα της ενσωμάτωσης κάθε πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ που αναζητά πολιτική στέγη? Άρχισα να πιστεύω ότι καθώς αργεί ο νόμος να φανεί, μπορεί και να εμπεριέχει και εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ με κεντρικά συμβούλια επιλογής που θα στείλουν καθένα για διοίκηση πισω " για να αναβαπτισθεί,με την γνωστή ρητορική Γαβρόγλου,στη σχολική μονάδα" ΑΜΕΝ!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
29 Δεκ 2019 21:06

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
ΚΡΙΜΑ.......
ΑΠΟΜΗΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.....
ΦΟΒΆΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ??????
ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ......
Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΤΟΛΜΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
ΔΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΟΙ ΤΣΑΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΘΙΚΤΑ...................
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΠΡΌΣΩΠΑ ΜΕ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.......
ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ

 
Σαν να μην έγιναν ποτέ εκλογές
29 Δεκ 2019 21:12

Το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας συνεχίζει ακάθεκτο. Συγχωνεύσεις σχολών, μεσαιωνική ισοπέδωση των πάντων με μάστερ στα προπτυχιακά πολυτεχνικών, εξαφάνιση της αριστείας με την απονομή αριστείων σε όλους τους μαθητές και πολύ μπλα μπλα...για τα παιδιά

 
Κλειστε το ΕΑΠ
29 Δεκ 2019 21:49

αλλιως δωστε επαγγελματικα δικαιωματα σε ΕΛΠ και ΕΠΟ και μετατρεψτε σε 5ετη το ΠΛΗ και το ΦΥΕ (που ετσι και αλλιως ειναι)

 
18ος μήνας παράτασης στους Διευθυντές Εκπαίδευσης
30 Δεκ 2019 01:53

Και η Κεραμέως δεν κάνει το παραμικρό.Ποτέ στην ιστορία της διοίκησης της εκπαίδευσης δεν συνέβη αυτό.Και μέχρι να βγει,αν βγει ποτέ,νόμος και γίνουν επιλογές θα περάσει άλλος ένας χρόνος τουλάχιστον.Η Κεραμέως καταφέρνει το αδιανόητο για δημοκρατικό πολίτευμα.Να ψηφίζεται το κόμμα της για να αλλάξει αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι που τους καταψήφισαν,και αυτή να μην κάνει το παραμικρό περιφρονώντας την βούληση των ψηφοφόρων του κόμματος της.Όλα τα στελέχη είναι επιλογές επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ,όπως και όλα τα διορισμένα υπηρεσιακά συμβούλια.Ουσιαστικά δηλ στην εκπαίδευση κυριαρχεί ο καταψηφισμένος από τον λαό ΣΥΡΙΖΑ.Επομένως τί νόημα έχουν οι εκλογές όταν συνεχίζουν να κυριαρχούν αυτοί που καταψηφίστηκαν;

 
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
30 Δεκ 2019 03:26

ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ!!

 
Ντροπή για την στάση σας απέναντι στους Αποφοίτους ΤΕΙ
30 Δεκ 2019 07:29

Πραγματικά, ζούμε ήδη από την προηγούμενη Κυβέρνηση το θέατρο του παραλόγου. Βλέπουμε νέα Ιδρύματα να συγχωνεύονται άλλα καλώς άλλα κακώς, παρόλα αυτά η στάση σας παραμένει ίδια με αυτήν του Σύριζα.
Δείχνετε απαξίωση απέναντι σε αποφοίτους ΑΕΙ Τεχνολογικού τομέα, που κοροϊδεύατε επί πολλάκις τις προηγούμενες δεκαετίες μάλιστα. Πότε περιμένετε να επιλύσετε το ζήτημα με τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων Τμημάτων 4-ετούς φοίτησης και ίδιου επιπέδου με αυτό των Πανεπιστημίων ( 6ο επίπεδο προσόντων).
Πότε περιμένετε να αναγνωρίσετε τους αποφοίτους των ΤΕΙ ως ισότιμους με τα νέα τμήματα ;; (έστω και με κριτήρια λ.χ. εξετάσεις σε επιπλέον μαθήματα, αναγνώριση επιπλέον πτυχίων μεταπτυχιακό,διδακτορικό, και αναγνώριση φυσικά προϋπηρεσίας).
Δεν γίνεται αυτό σε καμία άλλη χώρα να μην αναγνωρίζεσαι στο ίδιο σου το κράτος ως ισότιμος απόφοιτος ΑΕΙ ακόμα και αν υπάρχει ο νόμος 2916/2001!
Η παράνοια! Αλλά δεν μας φαίνεται παράξενο, η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν η χώρα της παράνοιας και της λαμογιάς που εσείς καλλιεργήσατε εδώ και δεκαετίες με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Απαιτούμε εδώ και τώρα όλοι οι απόφοιτοι να επιλύσετε το ζήτημα δεκαετιών και να βάλετε ένα τέλος σε διαχωρισμούς και αδικίες είτε στον δημόσιο (Π.Ε. και Τ.Ε.) είτε στον Ιδιωτικό τομέα.

 
Απόφοιτος ΑΕΙ ΤΤ
30 Δεκ 2019 09:51

Επιτέλους κάντε το σωστό!
Βάλτε ένα τέλος στον ελληνικό παραλογισμό και θεσπίστε άμεσα διατάξεις με τις οποίες να γίνει ισοτίμηση και αντιστοίχιση των πτυχίων των πρώην ΑΕΙ ΤΤ με τα πτυχία των νέων ΑΕΙ. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραβιάζεται το Σύνταγμα της χώρας και να θεσπίζονται με προεδρικά διατάγματα επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους των ΑΕΙ ΤΤ σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 16 Σ την ώρα που αυτά ανήκουν στην παρ. 5 του άρθρου 16 Σ. Στον θεμελιώδη νόμο του κράτους ο νομοθέτης έχει κάνει σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Ανώτατα και Ανώτερα). Δεν μπορεί να έχουμε αποφοίτους Ανώτατης Εκπαίδευσης (παρ. 5 αρ. 16 Σ) με επαγγελματικά δικαιώματα Ανώτερης Εκπαίδευσης (παρ. 7 αρ. 16 Σ)! Επιβάλλεται να διορθωθεί εδώ και τώρα αυτή παράνομη και παράλογη κατάσταση! Αυτό σημαίνει "αριστεία" κύριοι της κυβέρνησης!

 
Γ.Π.
30 Δεκ 2019 10:39

@ Πλατάρος Γιάννης
Αυτά που προτείνετε, αν τα δει ο ο κόουτς, θα αρχίσει να σκέφτεται ότι και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, χρειάζονται πιθανόν, προπόνηση στα 5x5!...
Οι άλλοι τι φταίνε;

 
pacifist anarchist
30 Δεκ 2019 10:46

Όποιος κατάλαβε το πιο κάτω τραγούδι θα καταλάβει και την κ. Κεραμέως

Ζαβαρακατρανέμια ζαβαρακατρανέ---μι-α
Αλληλούια---αλληλούια
Ζαβαρακατρανέμια ίλεως ίλεως
λάμα λάμα νάμα νάμα νέμ—ι—α
Αλληλούια---αλληλούια
Ίλεως ίλεως ίλεως
ίλεως ίλεως νέ---μι-α
Ίλεως ίλεως ίλεως ίλεως
λάμα λάμα νάμα νάμα νέμια
Αλληλούια αλληλούια
Ζαβαρακατρανέμια ζαβαρακατρανέμια
Αλληλούια αλληλούια
Ζαβαρακατρανέμια ίλεως ίλεως
λάμα λάμα νάμα νάμα νέμια
Αλληλούια αλληλούια
Αλληλούια αλληλούια

 
Μην περιμένετε επιλογές Στελεχών από την Ν.Δ
30 Δεκ 2019 12:07

Όλες αυτές οι «9» προτεραιότητες επειδή ήταν καλά προετοιμασμένη σύμφωνα με τις προεκλογικές δηλώσεις της κ. Κεραμέως, φανταστείτε να μην ήταν κιόλας . Συμπέρασμα λοιπόν , η Ν.Δ εκδικείται τους ψηφοφόρους της διατηρώντας με ευλάβεια τον νόμο 4547 του κ. Γαβρόγλου. Η κυρία αυτή πρέπει να αποχωρήσει από το Υπουργείο Παιδείας , με αργό βήμα . Είναι μία «κοσμική επιπολαιότητα» που εξαπάτησε τους ψηφοφόρους της. Δεν έχει δικαίωμα να υποτιμά την νοημοσύνη των ανθρώπων της Ελληνικής Εκπαιδευτικής κοινότητας. Έχουμε αηδιάσει και σιχαθεί . Καλή χρονιά σε όλους και ραντεβού στις επόμενες εκλογές και να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί την επόμενη φορά.

 
Δρ. Τοτός
30 Δεκ 2019 13:19

@ΣΕΕ της ραστώνης του τίποτα
Πράγματι βρίσκεστε σε εορταστική ραστώνη. Μας έχετε συνηθίσει σε πολύ καλύτερα ανέκδοτα.

 
Χρήστος
30 Δεκ 2019 13:30

Μας κούρασε με τα ψέματά της. Ούτε γραπτό διαγώνισμο δεν είναι ικανή να διοργανώσει...ένα σκέτο θέατρο του παραλόγου. Έδω δεν άλλαξε τα βιβλία των θρησκευτικών παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ. Δουλεύει όλους τους Ελληνες κανονικότατα. Έπρεπε ήδη να βρίσκεται σπίτι της...

 
ΔΡ.Σ. Καραγιάννης,@Στους ελλοχεύοντες κάτω από τους βωμούς
30 Δεκ 2019 13:33

Και το βιολί των δυσαρεστημένων συνεχίζεται....Συλλογισμός πέμπτης δημοτικού:Αν όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης μας είναι του Σύριζα ,που δεν είναι,γιατί υπάρχουν ΔΕΕ και ΔΠΕ,ΣΕΕ και Περιφερειακοί ακομμάτιστοι,αλλά και πρώην Πασόκ και ΝΔ,αν είναι λεω έστω το 70% συριζαίοι, τότε δικαίως διαμαρτύρονται μερικοί...;Oμως ,όμως..από τη συλλογιστική τους προκύπτει το εξής συμέρασμα:"Άντε,τελειώνετε,γρήγορα,βγάλτε το νόμο,για να τακτοποιήσουμε τους δικούς μας και να ξηλώσουμε τον κομματικό μηχανισμό της διοίκησης στην εκπαίδευση του Σύριζα γιατί είναι ντροπή! αίσχος! να κυβερνούμε εμείς με στελέχη του Σύριζα" στους μηχανισμούς της διοίκησης μας...μας..μας..μας..Αυτά λέει η λογική του αμετανόητου μικρομανδαρινάτου που επιβλήθηκε,δυστυχώς, και στον Σύριζα..Ντρέπεται κανείς που ζει σε μια χώρα που δεν εκλέγει τους καλύτερους με αδιάβλητες διαδικασίες και συνεχίζει να παίζει το ίδιο βαρετό και επικίνδυνο κομματικό βιολί.Πόσα χρόνια έχει να γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ;Δεν υποβαθμίζω τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης.Δεν υπήρχαν,πράγματι κονδύλια για μαζικούς,νόμιμους διορισμούς εκπαιδευτικών από το 2010 και δώθε...Το αμείλικτο σύστημά μας συνέχισε την ταπείνωση των φτωχά αμειβόμενων και καθημαγμένων αναπληρωτών μας, ταπεινώνοντας επαγγελματικά τη νέα γενιά των πράγματι προσοντούχων εκπαιδευτικών μας,που ένα μεγάλο μέρος της διέφυγε στο εξωτερικό, αναζητώντας μια καλύτερη επαγγελματική τύχη μακριά από τη "μητριά πατρίδα"-ω ποιητή Μιχάλη Γκανά!Ευτυχώς που στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ δεν χωρούν πλέον οι μικροκκοματικές πολιτικές του βολέματος των ημετέρων.Ευτυχώς..Το σύστημα βέβαια θα ήθελε να τους χώσει όλους "από το παράθυρο",για να διευρύνει εύκολα την εκλογική του πελατεία, αλλά αυτό το σενάριο μας τέλειωσε ανεπιστρεπτεί ,αλλά εμείς παραμένουμε οι ίδιοι,γιατί όλοι μας ξεχάσαμε ποιος θεσμοθέτησε τον μόνο αδιάβλητο θεσμό του διάτρητου από την κομματικοκρατία κράτους μας, το ΑΣΕΠ...Ο πρώτος που θα φέρει εξετάσεις κανονικού τύπου ΑΣΕΠ για τα στελέχη της εκπαίδευσης, με βαθμολογική εξέλιξη, θα καθυβριστεί από το κομματικό μικρομανδαρινάτο και θα χειροκροτηθεί από όλους τους έντιμους εκπαιδευτικούς...Η επανάληψη της φρικτής λογικής του παρελθόντος και οι καθημερινές κραυγές των ιδιοτελώς κινούμενων"τελειώνετε,επιτέλους,με τα στελέχη των αντιπάλων μας,φέρτε το νέο νόμο για να βάλουμε τα δικά μας στελέχη στη διοίκηση της εκπαίδευσης" ,θα έχει ως αποτέλεσμα και η νέα ηγεσία να διολισθήσει στην τρέχουσα κομματική λογική της πριμοδότησης των ημέτερων, επαναλαμβάνοντας τα ίδια..Υπάρχει μια ελπίδα αυτή η κομματική λογική να μειωθεί όσο γίνεται βέβαια,στο ελάχιστο όχι..., με εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών και με συμβούλια επιλογής πάλι τύπου ΑΣΕΠ,που θα απογοητεύσουν σφόδρα τους ελλοχεύοντες κάτω από τους κομματικούς βωμούς, που περιμένουν πως και πως να ρίξουν οι ιερείς ένα καλό κοψίδι!Μεταφορικά πάντα μιλώντας, οι βωμολόχοι ή οι ελλοχεύοντες κάτω από τους κομματικούς βωμούς της παράταξης τους,βρίζουν τους ιερείς τους, όσο βλέπουν αντί για ένα γερό κοψίδι,να παγώνει ο χρόνος[παρατάσεις] και να πέφτει τελικά από τον βωμό ένα ξύγκι!

 
Νικος Ρωμανίδης
30 Δεκ 2019 16:07

....πάντως αγαπητη κα Υπουργέ ,τους πτυχιουχους των τεχνολογικων ιδρυματων θα τους χάσετε και ειναι πολλοι...... 400.000 χιλιαδες

χαμένοι για χαμένοι αυτοί ...στην αντιπολιτευση εσεις και οι περισσοτεροι εξω και απο την Βουλή και μην ξεχνάτε περνάει γρήγορα ο καιρός ...πολυ γρήγορα

το .... αλλα λέω προεκλογικα αλλα κανω μετεκλογικα..... σημαίνει πηγαινε στο ταμείο για να εισπράξεις τον κόπο σου

 
Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα
30 Δεκ 2019 16:45

Παιδιά, και εγώ σε τ.ε.ι σπούδασα αλλά δεν κάθομαι να γκρινιάζω. Από το να γκρινιάζετε συνέχεια, καλύτερα δώστε κατατακτήριες εξετάσεις, ώστε να έχετε τα επαγγελματικά δικαιώματα που πρέπει να έχετε. Μην περιμένετε την Νίκη Κεραμέως να αλλάξει το σύστημα. Αργεί πολύ. Με τις κατατακτήριες νομίζω πως θα κάνετε και λιγότερα χρόνια. Για παράδειγμα, κάποιος αν έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός σε τ.ε.ι και σπουδάσει πολιτικός μηχανικός σε πανεπιστήμιο, δεν θα κάνει 5 χρόνια, αλλά πιθανόν 3 χρόνια. Καλύτερα θα είναι να δώσετε κατατακτήριες εξετάσεις έτσι ώστε να πάρετε πτυχίο πανεπιστημίου. Μην έχετε πτυχίο από ένα ίδρυμα (τ.ε.ι), το οποίο δεν υπάρχει πια.

 
θαμώνας
30 Δεκ 2019 16:58

@κο Νίκο Ρωμανίδη

Τα ίδια γράφονταν θυμάμαι (ως θαμώνας) και επί της προηγούμενης κυβερνήσεως βεβαίως βεβαίως. Άραγε τις πταίει;

 
@Δρ.Καραγιάννης 13:33.Αυτόκλητος υπερασπιστής των Δ.Ε
30 Δεκ 2019 17:02

και των αιωνίων παρατάσεων.Σε ποιό σχόλιο λέει "να φύγετε εσείς των επιλογών ΣΥΡΙΖΑ και να έρθουμε εμείς".Παντού τονίζεται ότι η αιώνια παράταση θητείας των Διευθυντών Εκπαίδευσης ,όπως και κάθε αιώνια παράταξη,είναι αναξιοκρατία,αδιαφάνεια και αδικία έναντι της ίδιας της εκπαίδευσης.Και πάνω από όλα μη σύντομη.Ο ψηφισμένος νόμος από την Βουλή ορίζει ότι η θητεία τους έληξε 30/07/2018.Άρα κάθε πολύχρονη παράταση θητείας αντίκειται στον νόμο.Ο νόμος είναι νόμος κ.Καραγιάννη.Αυτό θα σε πουν αν κάνεις κάτι και σε πάνε στα δικαστήρια.Εδώ γιατί δεν ισχύει αυτό;Σταματήστε επιτέλους να υπερασπίζεστε την κυβέρνηση και σε τέτοια.Κρατήστε και μια "πισινή".Αν γίνουν οι πρώτες εκλογές με απλή αναλογική και ακολουθήσουν οι δεύτερες θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας.Αν ο τότε Υπουργός δεν είναι ΝΔ θα τον υμνολογείτε όπως κάνατε με τους Γαβρόγλου και Κεραμέως;Μην εκτίθεστε.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ