Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ν. Κεραμέως: Οι "9" κορυφαίες προτεραιότητές μας για το 2020

Τι κάναμε μέχρι σήμερα
Δημοσίευση: 29/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Κορυφαίες» χαρακτηρίζει η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως τις "εννέα"  προτεραιότητες της κυβέρνησης  για την παιδεία, σε άρθρο της στο «Πρώτο Θέμα» και τις αναλύει ως εξής:

 1. Ξεκινάμε και πάλι από τα «θεμέλια» της ψυχοκοινωνικής και παιδαγωγικής ανάπτυξης των παιδιών, την προσχολική εκπαίδευση, με την κατάρτιση νέων προγραμμάτων σπουδών.
 2. Παράλληλα αναμορφώνουμε σταδιακά τα προγράμματα σπουδών για την συστηματικότερη καλλιέργεια ψηφιακών και ήπιων δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη και η συνεργατικότητα.
 3. Δρομολογούμε τον εμπλουτισμό του σχολικού προγράμματος με νέες θεματικές, όπως ο εθελοντισμός, η επιχειρηματικότητα, η καταπολέμηση των εξαρτήσεων, η σεξουαλική αγωγή. Απώτερος στόχος να δώσουμε στους μαθητές τα εφόδια για να εμβαθύνουν και να αξιοποιούν καλύτερα την παρεχόμενη γνώση, αλλά και να προσαρμόζονται πιο ευέλικτα στο κοινωνικό περιβάλλον.
 4. Εμβληματική μας δέσμευση η επαναφορά και επέκταση του θεσμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, σε συνδυασμό με τη δημιουργία πρότυπων επαγγελματικών λυκείων.
 5. Οι λοιπές, δομικές και ουσιαστικές, παρεμβάσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα υπηρετούν, μεταξύ άλλων, τη λογική ενίσχυσης της αυτονομίας και εξωστρέφειας των σχολικών μονάδων.  
 6.  Σταδιακή επανεκκίνηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των δασκάλων και των καθηγητών, μετά από 10 και πλέον χρόνια αποτελμάτωσης.
 7. Κάλυψη πολλών κενών στα σχολεία μέσω διορισμών, τους οποίους άλλοι απλά έταζαν στα λόγια, ενώ εμείς τους υλοποιούμε στην πράξη.  
 8. Δρομολογούμε τον διορισμό 5.250 μόνιμων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης.
 9.  Με την ολοκλήρωση του διαλόγου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το νέο έτος, δρομολογούμε, επίσης,
 • το νέο θεσμικό πλαίσιο για την  τριτοβάθμια εκπαίδευση,
 • με έμφαση στην ενίσχυση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων,
 • στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση και διεύρυνση των χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και στην προαγωγή της εξωστρέφειας και των συνεργασιών με ιδρύματα του εξωτερικού.
 • Το πρώτο νομοθέτημα του 2020 για το υπουργείο Παιδείας θα περιλαμβάνει τη σύσταση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, που -μεταξύ άλλων- θα θέτει αντικειμενικά κριτήρια και κριτήρια ποιότητας για την κατανομή των κονδυλίων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα αξιολογεί τμήματα και προγράμματα σπουδών.

Η Νίκη Κεραμέως σημειώνει στο άρθρο της πως:

Α. Ακλόνητη πεποίθησή μας είναι πως τα ζητήματα της Εκπαίδευσης είναι μια συλλογική, εθνική υπόθεση και ως Κυβέρνηση έτσι την διαχειριζόμαστε.

Β. Ακούμε την κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς, τις ενστάσεις και τις προτάσεις, στεκόμαστε αρωγοί στα προβλήματα και θέλουμε τους πολίτες συμμάχους, ενεργούς κοινωνούς των πολιτικών μας.

Τι κάναμε μέχρι σήμερα

Η υπουργός Παιδείας , αναφερόμενη στο μέχρι σήμερα έργο της , τονίζει τα εξής

Κάναμε πολλά σε μικρό διάστημα και σε ένα βαριά ναρκοθετημένο τοπίο. Από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας προς την κορυφή, υλοποιήσαμε, ενδεικτικά:

 • την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στη μεγάλη πλειοψηφία των δήμων της χώρας,
 • την ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων,
 • την επιστροφή της επιλογής σημαιοφόρου βάσει βαθμολογίας και όχι κλήρωσης, ως ένδειξη επιβράβευσης της προσπάθειας έναντι της τύχης,
 • τον εξορθολογισμό του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου,
 • τη δρομολόγηση πρόσληψης, για πρώτη φορά, 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικού-βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή,
 • την επίλυση λειτουργικών προβλημάτων των δημοσίων ΙΕΚ που έθεταν υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα συνέχισης του έργου τους,
 • την επαναφορά της δυνατότητας αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρατών - μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών,
 • την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας και την αποκατάσταση της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών στα πανεπιστήμια,
 • την αναστολή έναρξης 37 τμημάτων ΑΕΙ που είχαν δρομολογηθεί να λειτουργήσουν μετά το 2020, χωρίς να έχουν προηγηθεί ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
 • την απελευθέρωση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του αυτοδιοίκητου των Ιδρυμάτων,
 • την απελευθέρωση της έρευνας, μέσω απλοποίησης του πλαισίου λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ),
 • την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης 22 εκ. ευρώ για τα Πανεπιστήμια,
 • την επένδυση, με σχεδιασμό, στην εξωστρέφεια του εκπαιδευτικού μας συστήματος, με τη συμμετοχή στα κυριότερα διεθνή fora, όπως ο ΟΗΕ, η UNESCO, η ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, και με την καλλιέργεια διμερών σχέσεων με χώρες που έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα κ.ά.
Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (50)

 
h-index σε σχολεία
02 Ιαν 2020 20:50

Αυτά τα προσόντα ελάχιστη σχέση έχουν με τη σχολική πραγματικότητα. Όταν δεκάδες σχολεία στηρίζονται σε αναπληρωτές τι νόημα έχουν τα διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά; Λες και ο 15χρονος μαθητής θα επωφεληθεί από την έρευνα του κάθε καθηγητή, σε ειδικευμένο αντικείμενο.

Ας επικρατήσει για μια φορά η λογική, ειδικά όταν έχουμε φτάσει να έχουμε τόσο γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, ανεπαρκή σχολικά βιβλία και μάλιστα όταν οι διορισμοί θα είναι ελάχιστοι σε σχέση με τις αποχωρήσεις την επόμενη τριετία

Στελέχη που έχουν παρουσία άνω της μιας δεκαετίας στον χώρο θα έπρεπε από μόνοι τους να ζητήσουν αντικατάσταση

 
porfyras
02 Ιαν 2020 20:29

Σχετικά με παραπάνω σχόλιο. Το γεγονός ότι κάποιος θα κάνει καλές δειγματικές διδασκαλίες δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει και τον διευθυντή σχολείου. Ο διευθυντής πρέπει να έχει συγκεκριμένα προσόντα. Να ενώνει τους συναδέλφους, να μπορεί να παίρνει απ' τον καθένα το περισσότερο δυνατό, να αμβλύνει τις αντιθέσεις, να παρεμβαίνει καθοριστικά στην επίλυση συγκρούσεων, να ανοίγει το σχολείο στην κοινωνία και πολλά άλλα. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να αναδειχθούν τα παραπάνω αυτός είναι ο καλύτερος για την επιλογή στελεχών.

 
Απορημένος
02 Ιαν 2020 00:54

Ειλικρινά τα όσα γράφονται εδώ λαμβάνονται υπόψη από κανένα αιρετό ή απλώς καταθέτει ο καθένας τα απωθημένα του ;

 
ΔΡ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΓΡΑΝΑΔΑΣ
01 Ιαν 2020 19:26

" Αυτήν την στιγμή η εκπαιδευτική υπηρεσία της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων των στελεχών είναι τα 39 χρόνια υπηρεσίας.Χωρίς ηλικιακό ρατσισμό ότι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν.Ας προσφέρουν και οι νεώτεροι."

Ας έρθουν οι νεώτεροι να μας κάνουν δειγματικές διδασκαλίες, όπως κάποιοι πρωτοπόροι ΣΣ. Με τι κότσια; Ο Δρ, Καραγιάννης πόσες δειγματικές διδασκαλίες έχει κάνει να μας πει. Πόσες καινοτόμες έρευνες; Τι h-index έχει κα;

 
Όριο θητειών στελεχών
01 Ιαν 2020 03:09

Με χιλιάδες αναπληρωτές κάθε χρόνο, χιλιάδες αποχωρήσεις εκπαιδευτικών και πάνω από 100.000 εν δυνάμει υποψηφίους γραπτός διαγωνισμός με αντικειμενικά κριτήρια είναι αδύνατον να σχεδιαστεί. Τόσα χρόνια άλλωστε πώς ελέγχονται αντικειμενικά ποιοι μπαίνουν στις τάξεις ως αναπληρωτές; Μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Κανονικά, το όριο θητείας στελεχών θα έπρεπε να είναι 12 χρόνια - το ίδιο και για τις θητείες σε πολιτικά αξιώματα. Μια δεκαετία είναι αρκετή για προσφορά, παραπάνω χρόνια σε θέση επιρροής δημιουργούν στρεβλώσεις καθώς δεν ανανεώνονται οι δομές με νέους ανθρώπους, ηλικίας έως 40-45 ετών.

Σαφέστατα η διαμάχη για τις επιλογές των στελεχών είναι ανούσια όταν δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί κάτω των 30 ετών στα σχολεία. Σε δέκα χρόνια πάλι θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα: πρέπει ΑΜΕΣΑ να μειωθούν κατά 50% οι εισακτέοι στα παιδαγωγικά τμήματα (δασκάλων και νηπιαγωγών) και να καθιερωθεί η υποχρεωτική 12χρονη εκπαίδευση, για να έχουν μέλλον τόσο οι εκπαιδευτικοί αλλά κυρίως οι μαθητές που είναι και οι αυριανοί πολίτες.

Τα παιδιά στα Δημοτικά Σχολεία πλέον έχουν γεννηθεί μετά το 2009 και δε θυμούνται τα χρόνια πριν την κρίση. Ας μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, με άστοχους χειρισμούς και άτολμες αποφάσεις.

 
Καλή χρονιά με επιλογές ΔΕ και διαγωνισμό ΑΣΕΠ
31 Δεκ 2019 21:02

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΔΕΝ θέλω σχολιασμό από τον Καραγιάννη.Εύχομαι με την νέα χρονιά να γίνουν επιτέλους εκείνες οι επιλογές των Διευθυντών Εκπαίδευσης που η παράταση της θητείας τους ξεκινά από την εποχή του Νώε.Για την ανανέωση ,την νομιμότητα και την δικαιοσύνη.Επίσης να δοθεί η ευκαιρία στους 150.000 μη εργαζόμενους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν στα ίσα μια θέση στην ελπίδα μέσω ενός δίκαιου διαγωνισμού ΑΣΕΠ που δεν θα φωτογραφίζει πριν τους διορισμούς ποιοι θα διοριστούν.Επίσης στο νέο νόμο των επιλογών να μπεί ηλικιακό και υπηρεσιακό όριο για να γίνει ανανέωση των στελεχών που τόσο χρειάζεται η εκπαίδευση.Δεν μπορεί πχ να είσαι 63 χρονών,να είσαι 20 με 25 χρόνια στέλεχος,να έχεις περίπου 38 με 39 χρόνια υπηρεσίας και να θέλεις να ξαναείσαι υποψήφιος το 2020 ή 2021 όταν θα είσαι κοντά στα 65 για να βγεις σε δύο χρόνια μετά στην σύνταξη λόγω του αυτοδικαίου των 67 ετών.Αυτήν την στιγμή η εκπαιδευτική υπηρεσία της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων των στελεχών είναι τα 39 χρόνια υπηρεσίας.Χωρίς ηλικιακό ρατσισμό ότι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν.Ας προσφέρουν και οι νεώτεροι.

 
Μελάθων
31 Δεκ 2019 13:51

Κε Καραγιάννη.Συνθέτουμε τον νέο ύμνο της Νέας Δημοκρατίας.Θα μας περιποιούσε ιδιαίτερη τιμή αν λαμβάνατε μέρος στην ομάδα σύνθεσης του ύμνου.Είστε πρωτοπόρος με φανταστικές ιδέες.Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 
Συγκρατηθείτε επιτέλους κ.δόκτωρα Καραγιάννη.Θα πά
31 Δεκ 2019 10:01

Αποκλειστικό σας θέμα είναι να επικρίνετε τα σχόλια των σχολιαστών για την κ Κεραμέως.Από που αντλείτε το δικαίωμα να επικρίνετε σχόλια που δεν σας αφορούν και δεν θέλουν οι σχολιαστές να απαντάτε εσείς;Ασχοληθείτε με τα δικά σας θέματα επιτέλους ,αφήστε το πληκτρολόγιο σας να ξεκουραστεί,και μην σχολιάζετε σχόλια που δεν σας αφορούν.Επιτέλους σεβαστείτε τις λέξεις διακριτικότητα,δεν φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν κλπ.Σταματείστε δηλαδή τον ταλιμπανισμό υπέρ του κυβερνώντος κόμματος και της κ.Κεραμέως.Τέτοιο πάθος υπέρ τους δεν το έχουν και οι ίδιοι.Παθιάζεστε τόσο υπέρ του κ.Μητσοτάκη .Απίστευτο.Μην σχολιάζετε σχόλια σχολιαστών που δεν σας αφορούν.Κοιτάξτε την δουλειά σας.Εκτός αν αυτή είναι η δουλειά σας.

 
Το ΠαΔΑ ;
31 Δεκ 2019 08:49

Τελικά η κα Κεραμεως θα μετατρέψει το ΠαΔΑ σε πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών; Τι, δεν θα το κάνει;; Που είναι οι σχολιαστες που ήταν τόσο σίγουροι; Δεν έχουν «γνώση οι φυλακες» μηπως;

 
Ξενοφών
31 Δεκ 2019 08:45

Τα αναλυτικά προγράμματα και την ύλη πότε θα την προσαρμόσετε στις ηλικίες και τις ικανότητες των παιδιών; Από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού μέχρι το Λύκειο η ύλη δεν αντιστοιχεί στην ηλικία των παιδιών... Ζητάτε εξωπραγματικά πράγματα!!! Για αυτό υπάρχει και μεγάλη ανάγκη για φροντιστήριο!!! Εσείς την δημιουργείτε σε μεγάλο βαθμό!!! Τι θα κάνετε για αυτό; Προφανώς τίποτα γιατί δεν έχετε σχέση με τη σχολική καθημερινότητα...

 
φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
31 Δεκ 2019 07:44

Ποτε θ αποφασισετε να γινει προτεραιοτητα σας η ΑΣΠΑΙΤΕ που συνεχιζετε και εσεις σαν τους προηγουμενους να μας εχετε σε καραντινα.Θελουμε αμεση λυση μας κουρασε ο Γαβρογλου ελπιζουμε οχι και εσεις................

 
Υμνολογίας συνέχεια @ Σ.Καραγιάννης
31 Δεκ 2019 01:56

Δεν υπάρχει σχόλιο σου που να μην υμνείς την Νέα Δημοκρατία.Αυτό το αποφεύγουν ακόμα και τα παλιά και έμπειρα στελέχη της ,ασκώντας την κριτική τους στο Υπουργείο και αφήνοντας το υμνολογικό μέρος σε εσένα και σε άλλους που είδαν το "φως το αληθινόν" στην σημερινή κυβέρνηση.Δεν έχουμε καθεστώς της δυναστείας των Κιμ Ιλ Γιογκ για να το υμνολογούμε νυχθημερόν,Αν διαβάζεις τα σχόλια στο έσος οι πάντες κατακρίνουν τις μεθόδους του Υπουργείου σε όλους τους τομείς.Ο μόνος που το υμνείς συνεχώς και αδιαλείπτως είσαι εσύ.Μου θυμίζεις το 2018 που πριν τις επιλογές ΣΕΕ υμνούσες τον ΣΥΡΙΖΑ .Φαντάζομαι αν αλλάξει κυβέρνηση και Υπουργός πριν γίνουν νέες επιλογές ΣΕΕ τις ίδιες υμνολογίες θα διαβάζουμε εκ μέρους σου.Το να διατηρείς την ίδια υμνολογία κάθε χρόνο με άλλη κυβέρνηση και άλλον Υπουργό είναι δικαίωμα σου.Το να κατακρίνεις όμως νεοδημοκράτες που κάνουν κριτική στο Υπουργείο και στην αδράνεια του,εσύ σαν δηλωμένος αριστερός ξεπερνά τους πάντες.

 
πρωην αποσπασμενη
31 Δεκ 2019 00:38

Καμμία προτεραιότητα για τα θέματα Εκπαίδευσης εξωτερικού ;;;

 
Υπουργείο Παιδείας 1998
31 Δεκ 2019 00:35

Ιδρύθηκαν δεκάδες τμήματα ΑΕΙ, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, διορίζονταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί χωρίς καταμέτρηση οργανικών κενών αλλά οι κομματικοί ήταν περιορισμένοι... Παραμύθια, πάντοτε προβληματικός ήταν ο χώρος

 
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΤΕΡΜΑ Η ΧΑΖΟΥΡΑ
30 Δεκ 2019 22:58

Η ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η Η ΝΔ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗ..ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΝΔ

 
Στέλιος Καραγιάννης@Νομολαγνείας συνέχεια
30 Δεκ 2019 21:31

Για να τελειώνουμε αγαπητέ μου αγανακτισμένε για την αργοπορεία της πολιτικής ηγεσίας,με τη νομολαγνεία σου και τους φαντασιωσικούς ισχυρισμούς σου ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας είναι βραδύκαυστη [λόγω ανικανότητας ή έλλειψης ενδιαφέροντος ή αδιαφορίας ή το χειρότερο ενδεχόμενης σιωπηλής συμφωνίας ΝΔ& ΣΥΡΙΖΑ] να φέρει γρήγορα ένα νόμο για να εκλεγείς και να ησυχάσεις! .Προερχόμενος από την Αριστερά, επέκρινα μόνο τις αδικίες του 4547 και εστίασα στα κολπάκια του εκάστοτε μηχανισμού επιλογής στελεχών.Γνωρίζω,δυστυχώς, μόνο έναν υπουργό παιδείας με Υ κεφαλαίο τον κ.Γεράσιμο Αρσένη που ο κομματικός μηχανισμός, όταν ήταν στο υπουργείο,καθόταν σούζα μπροστά του...Αν αθροίσεις τα όσα έκανε ο κ.Αρσένης, θα δεις πόσο λίγα έκαναν συγκριτικά μια σειρά υπουργοί που πέρασαν απο κει...Η υποκρισία σου "περί ισότητας και .. παροχής ίσων ευκαιριών έναντι όλων των ενδιαφερομένων υποψηφίων" κάνει μπαμ γιατί ξέρεις ότι,τουλάχιστον στην περίπτωση των στελεχών της διοίκησης η δικαιοκρισία,δεν ίσχυσε ποτέ ή ίσχυσε μόνο στις περιπτώσεις καποιων προσοντούχων και διαπιστευμένα ικανών,ΔΔΕ,ΔΠΕ,ΠΔΕ.Κάτι καλό πήγε να γίνει με τις τελευταίες κρίσεις των ΠΔΕ που ήταν μάλλον οι πιο δίκαιες μέχρι τώρα, παρά τα λιγα παρατράγουδα στις συνεντεύξεις...."Έχουν γνώση οι φύλακες" όλων αυτών αγαπητέ μου...Ένας δεικτικός σχολιαστής του ESOS ,όπως εγώ,είναι λογικό να δέται πυρά εκ του συστάδειν αφού προκαλεί,να ενοχλεί πρώην ΣΣ,φίλους του που δεν εκλέχτηκαν ως ΣΕΕ,που διαμαρτυρήθηκαν πρόσφατα σε ένα παλιό φίλο του και του είπαν ,"πές του να σταματήσει"γιατί "το παρατραβάει", και πιο πολύ να ενοχλεί τους ελλοχεύοντες μικρομανδαρίνους κάτω από τους κομματικούς βωμούς!Αγριεύουν όπως οι αρχαίοι βωμολόχοι στα Διονύσια, όταν γράφει ότι μέχρι τώρα πέφτει ξύγκι για τα υποψήφια στελέχη της διοίκησης, και όχι κοψίδι από το βωμό της πολιτικής εξουσίας του υπουργείου μας!Τον ονοματίζουν "κυβερνητικό εκπρόσωπο της ΝΔ" "κολοτούμπα που πηδάει από τον Σύριζα στη ΝΔ και τούμπαλιν", και προσπαθούν να του κόψουν τη φόρα, επειδή τα έβαλε με την κομματική μικρονομενκλατούρα.Ένας μάλιστα του έγραψε να μην εκτίθεται στα 63 του!Θα του θυμίσω τη γνωστή φράση του Γεωργίου Καραισκάκη, όπως την περιγράφει στη βιογραφία του ο Φωτιάδης,φράση που δεν χωρεί βέβαια σ'αυτό το σχόλιο για εκπαιδευτικά θέματα..

 
Στους ελλοχεύοντες ενταφιαστές του δικαίου@Dr.Karagiannns S
30 Δεκ 2019 19:54

Και το βιολί των υπερασπιστών της ΝΔ συνεχίζεται...Η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης έληξε με νόμο του κράτους 30 Ιουλίου 2018.Αυτό ψήφισε το κοινοβούλιο και καταψήφισε η ΝΔ.Κάθε παράταση λόγω ανικανότητας ή έλλειψης ενδιαφέροντος ή αδιαφορίας ή το χειρότερο ενδεχόμενης σιωπηλής συμφωνίας ΝΔ& ΣΥΡΙΖΑ αντίκειται στον ψηφισμένο νόμο.Οι βουλευτές ψήφισαν θητεία ως της 30 Ιουλίου 2018 και δεν γίνεται σεβαστή η ψήφος τους .Άρα η διαρκής παράταση αντίκειται και στον νόμο και στο αίσθημα του δικαίου και της ισότητας και της παροχής ίσων ευκαιριών έναντι όλων των ενδιαφερομένων υποψηφίων.Η συνεχής υπεράσπιση όλων των θέσεων της ΝΔ ,όπως πριν ένα χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ,κε Καραγιάννη δεν προκαλεί πλέον ευχάριστα συναισθήματα.Υπάρχει επίσημος κυβερνητικός εκπρόσωπος.Δεν χρειάζονται άλλον.Τα περί άκρατου κομματισμού στις συγκεκριμένες επιλογές που καταγγέλθηκαν το προσπερνάτε.Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ που επικρίνετε φέτος και υμνούσατε πέρσι, σας έδωσε σαν σχολικούς συμβούλους παράταση θητείας ίση με την θητεία.Δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να διαιωνίζεται.

 
Γελάνε και οι πέτρες
30 Δεκ 2019 19:18

Μετά από 6 μήνες διακοπών και χαβαλέ η ανύπαρκτη υπουργός βγήκε να μας πει ότι έχει και πρόγραμμα. Φυσικά η πλειοψηφία των καθεστωτικών ΜΜΕ, που αποθεώνουν ακόμα και το κλείσιμο της εθνικής οδού λόγω της κακοκαιρίας, συνεχίζει την αγιοποίηση του τίποτα και την αποθέωση της αδράνειας. Σκεφτείτε ότι ήταν και έτοιμη η κυρία όπως και το επιτελείο της. Σκεφτείτε τι κακό θα μας έβρισκε αν δεν ήταν.

 
ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ
30 Δεκ 2019 18:53

"Δρομολογούμε τον εμπλουτισμό του σχολικού προγράμματος με νέες θεματικές, όπως ο εθελοντισμός, η επιχειρηματικότητα, η καταπολέμηση των εξαρτήσεων, η σεξουαλική αγωγή. Απώτερος στόχος να δώσουμε στους μαθητές τα εφόδια για να εμβαθύνουν και να αξιοποιούν καλύτερα την παρεχόμενη γνώση, αλλά και να προσαρμόζονται πιο ευέλικτα στο κοινωνικό περιβάλλον."

Τι σχέση έχουν ο εθελοντισμός, η επιχειρηματικότητα, η καταπολέμηση των εξαρτήσεων, η σεξουαλική αγωγή με την καλύτερη αξιοποίηση της παρεχόμενης γνώσης. ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.

Λέγαμε αποτυχημένους τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και χειρότερα.

 
Υποχρεωτική 12χρονη εκπαίδευση
30 Δεκ 2019 18:49

Και εξορθολογισμός του χάρτη των ΑΕΙ πριν φτάσουμε στο 2024

 
@Δρ.Καραγιάννης 13:33.Αυτόκλητος υπερασπιστής των Δ.Ε
30 Δεκ 2019 17:02

και των αιωνίων παρατάσεων.Σε ποιό σχόλιο λέει "να φύγετε εσείς των επιλογών ΣΥΡΙΖΑ και να έρθουμε εμείς".Παντού τονίζεται ότι η αιώνια παράταση θητείας των Διευθυντών Εκπαίδευσης ,όπως και κάθε αιώνια παράταξη,είναι αναξιοκρατία,αδιαφάνεια και αδικία έναντι της ίδιας της εκπαίδευσης.Και πάνω από όλα μη σύντομη.Ο ψηφισμένος νόμος από την Βουλή ορίζει ότι η θητεία τους έληξε 30/07/2018.Άρα κάθε πολύχρονη παράταση θητείας αντίκειται στον νόμο.Ο νόμος είναι νόμος κ.Καραγιάννη.Αυτό θα σε πουν αν κάνεις κάτι και σε πάνε στα δικαστήρια.Εδώ γιατί δεν ισχύει αυτό;Σταματήστε επιτέλους να υπερασπίζεστε την κυβέρνηση και σε τέτοια.Κρατήστε και μια "πισινή".Αν γίνουν οι πρώτες εκλογές με απλή αναλογική και ακολουθήσουν οι δεύτερες θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας.Αν ο τότε Υπουργός δεν είναι ΝΔ θα τον υμνολογείτε όπως κάνατε με τους Γαβρόγλου και Κεραμέως;Μην εκτίθεστε.

 
θαμώνας
30 Δεκ 2019 16:58

@κο Νίκο Ρωμανίδη

Τα ίδια γράφονταν θυμάμαι (ως θαμώνας) και επί της προηγούμενης κυβερνήσεως βεβαίως βεβαίως. Άραγε τις πταίει;

 
Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα
30 Δεκ 2019 16:45

Παιδιά, και εγώ σε τ.ε.ι σπούδασα αλλά δεν κάθομαι να γκρινιάζω. Από το να γκρινιάζετε συνέχεια, καλύτερα δώστε κατατακτήριες εξετάσεις, ώστε να έχετε τα επαγγελματικά δικαιώματα που πρέπει να έχετε. Μην περιμένετε την Νίκη Κεραμέως να αλλάξει το σύστημα. Αργεί πολύ. Με τις κατατακτήριες νομίζω πως θα κάνετε και λιγότερα χρόνια. Για παράδειγμα, κάποιος αν έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός σε τ.ε.ι και σπουδάσει πολιτικός μηχανικός σε πανεπιστήμιο, δεν θα κάνει 5 χρόνια, αλλά πιθανόν 3 χρόνια. Καλύτερα θα είναι να δώσετε κατατακτήριες εξετάσεις έτσι ώστε να πάρετε πτυχίο πανεπιστημίου. Μην έχετε πτυχίο από ένα ίδρυμα (τ.ε.ι), το οποίο δεν υπάρχει πια.

 
Νικος Ρωμανίδης
30 Δεκ 2019 16:07

....πάντως αγαπητη κα Υπουργέ ,τους πτυχιουχους των τεχνολογικων ιδρυματων θα τους χάσετε και ειναι πολλοι...... 400.000 χιλιαδες

χαμένοι για χαμένοι αυτοί ...στην αντιπολιτευση εσεις και οι περισσοτεροι εξω και απο την Βουλή και μην ξεχνάτε περνάει γρήγορα ο καιρός ...πολυ γρήγορα

το .... αλλα λέω προεκλογικα αλλα κανω μετεκλογικα..... σημαίνει πηγαινε στο ταμείο για να εισπράξεις τον κόπο σου

 
ΔΡ.Σ. Καραγιάννης,@Στους ελλοχεύοντες κάτω από τους βωμούς
30 Δεκ 2019 13:33

Και το βιολί των δυσαρεστημένων συνεχίζεται....Συλλογισμός πέμπτης δημοτικού:Αν όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης μας είναι του Σύριζα ,που δεν είναι,γιατί υπάρχουν ΔΕΕ και ΔΠΕ,ΣΕΕ και Περιφερειακοί ακομμάτιστοι,αλλά και πρώην Πασόκ και ΝΔ,αν είναι λεω έστω το 70% συριζαίοι, τότε δικαίως διαμαρτύρονται μερικοί...;Oμως ,όμως..από τη συλλογιστική τους προκύπτει το εξής συμέρασμα:"Άντε,τελειώνετε,γρήγορα,βγάλτε το νόμο,για να τακτοποιήσουμε τους δικούς μας και να ξηλώσουμε τον κομματικό μηχανισμό της διοίκησης στην εκπαίδευση του Σύριζα γιατί είναι ντροπή! αίσχος! να κυβερνούμε εμείς με στελέχη του Σύριζα" στους μηχανισμούς της διοίκησης μας...μας..μας..μας..Αυτά λέει η λογική του αμετανόητου μικρομανδαρινάτου που επιβλήθηκε,δυστυχώς, και στον Σύριζα..Ντρέπεται κανείς που ζει σε μια χώρα που δεν εκλέγει τους καλύτερους με αδιάβλητες διαδικασίες και συνεχίζει να παίζει το ίδιο βαρετό και επικίνδυνο κομματικό βιολί.Πόσα χρόνια έχει να γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ;Δεν υποβαθμίζω τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης.Δεν υπήρχαν,πράγματι κονδύλια για μαζικούς,νόμιμους διορισμούς εκπαιδευτικών από το 2010 και δώθε...Το αμείλικτο σύστημά μας συνέχισε την ταπείνωση των φτωχά αμειβόμενων και καθημαγμένων αναπληρωτών μας, ταπεινώνοντας επαγγελματικά τη νέα γενιά των πράγματι προσοντούχων εκπαιδευτικών μας,που ένα μεγάλο μέρος της διέφυγε στο εξωτερικό, αναζητώντας μια καλύτερη επαγγελματική τύχη μακριά από τη "μητριά πατρίδα"-ω ποιητή Μιχάλη Γκανά!Ευτυχώς που στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ δεν χωρούν πλέον οι μικροκκοματικές πολιτικές του βολέματος των ημετέρων.Ευτυχώς..Το σύστημα βέβαια θα ήθελε να τους χώσει όλους "από το παράθυρο",για να διευρύνει εύκολα την εκλογική του πελατεία, αλλά αυτό το σενάριο μας τέλειωσε ανεπιστρεπτεί ,αλλά εμείς παραμένουμε οι ίδιοι,γιατί όλοι μας ξεχάσαμε ποιος θεσμοθέτησε τον μόνο αδιάβλητο θεσμό του διάτρητου από την κομματικοκρατία κράτους μας, το ΑΣΕΠ...Ο πρώτος που θα φέρει εξετάσεις κανονικού τύπου ΑΣΕΠ για τα στελέχη της εκπαίδευσης, με βαθμολογική εξέλιξη, θα καθυβριστεί από το κομματικό μικρομανδαρινάτο και θα χειροκροτηθεί από όλους τους έντιμους εκπαιδευτικούς...Η επανάληψη της φρικτής λογικής του παρελθόντος και οι καθημερινές κραυγές των ιδιοτελώς κινούμενων"τελειώνετε,επιτέλους,με τα στελέχη των αντιπάλων μας,φέρτε το νέο νόμο για να βάλουμε τα δικά μας στελέχη στη διοίκηση της εκπαίδευσης" ,θα έχει ως αποτέλεσμα και η νέα ηγεσία να διολισθήσει στην τρέχουσα κομματική λογική της πριμοδότησης των ημέτερων, επαναλαμβάνοντας τα ίδια..Υπάρχει μια ελπίδα αυτή η κομματική λογική να μειωθεί όσο γίνεται βέβαια,στο ελάχιστο όχι..., με εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών και με συμβούλια επιλογής πάλι τύπου ΑΣΕΠ,που θα απογοητεύσουν σφόδρα τους ελλοχεύοντες κάτω από τους κομματικούς βωμούς, που περιμένουν πως και πως να ρίξουν οι ιερείς ένα καλό κοψίδι!Μεταφορικά πάντα μιλώντας, οι βωμολόχοι ή οι ελλοχεύοντες κάτω από τους κομματικούς βωμούς της παράταξης τους,βρίζουν τους ιερείς τους, όσο βλέπουν αντί για ένα γερό κοψίδι,να παγώνει ο χρόνος[παρατάσεις] και να πέφτει τελικά από τον βωμό ένα ξύγκι!

 
Χρήστος
30 Δεκ 2019 13:30

Μας κούρασε με τα ψέματά της. Ούτε γραπτό διαγώνισμο δεν είναι ικανή να διοργανώσει...ένα σκέτο θέατρο του παραλόγου. Έδω δεν άλλαξε τα βιβλία των θρησκευτικών παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ. Δουλεύει όλους τους Ελληνες κανονικότατα. Έπρεπε ήδη να βρίσκεται σπίτι της...

 
Δρ. Τοτός
30 Δεκ 2019 13:19

@ΣΕΕ της ραστώνης του τίποτα
Πράγματι βρίσκεστε σε εορταστική ραστώνη. Μας έχετε συνηθίσει σε πολύ καλύτερα ανέκδοτα.

 
Μην περιμένετε επιλογές Στελεχών από την Ν.Δ
30 Δεκ 2019 12:07

Όλες αυτές οι «9» προτεραιότητες επειδή ήταν καλά προετοιμασμένη σύμφωνα με τις προεκλογικές δηλώσεις της κ. Κεραμέως, φανταστείτε να μην ήταν κιόλας . Συμπέρασμα λοιπόν , η Ν.Δ εκδικείται τους ψηφοφόρους της διατηρώντας με ευλάβεια τον νόμο 4547 του κ. Γαβρόγλου. Η κυρία αυτή πρέπει να αποχωρήσει από το Υπουργείο Παιδείας , με αργό βήμα . Είναι μία «κοσμική επιπολαιότητα» που εξαπάτησε τους ψηφοφόρους της. Δεν έχει δικαίωμα να υποτιμά την νοημοσύνη των ανθρώπων της Ελληνικής Εκπαιδευτικής κοινότητας. Έχουμε αηδιάσει και σιχαθεί . Καλή χρονιά σε όλους και ραντεβού στις επόμενες εκλογές και να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί την επόμενη φορά.

 
pacifist anarchist
30 Δεκ 2019 10:46

Όποιος κατάλαβε το πιο κάτω τραγούδι θα καταλάβει και την κ. Κεραμέως

Ζαβαρακατρανέμια ζαβαρακατρανέ---μι-α
Αλληλούια---αλληλούια
Ζαβαρακατρανέμια ίλεως ίλεως
λάμα λάμα νάμα νάμα νέμ—ι—α
Αλληλούια---αλληλούια
Ίλεως ίλεως ίλεως
ίλεως ίλεως νέ---μι-α
Ίλεως ίλεως ίλεως ίλεως
λάμα λάμα νάμα νάμα νέμια
Αλληλούια αλληλούια
Ζαβαρακατρανέμια ζαβαρακατρανέμια
Αλληλούια αλληλούια
Ζαβαρακατρανέμια ίλεως ίλεως
λάμα λάμα νάμα νάμα νέμια
Αλληλούια αλληλούια
Αλληλούια αλληλούια

 
Γ.Π.
30 Δεκ 2019 10:39

@ Πλατάρος Γιάννης
Αυτά που προτείνετε, αν τα δει ο ο κόουτς, θα αρχίσει να σκέφτεται ότι και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, χρειάζονται πιθανόν, προπόνηση στα 5x5!...
Οι άλλοι τι φταίνε;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.