Placeholder

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Μόνο ζητήματα "επείγοντος χαρακτήρα" διεκπεραιώνει ο ΔΟΑΤΑΠ

Επειδή η θητεία της διοίκησης έχει λήξει στις 4 Νοεμβρίου και δεν έχει διοριστεί από την πολιτική ηγεσία νέο προεδρείο
Δημοσίευση: 30/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε κατάσταση υπολειτουργίας βρίσκεται ο ΔΟΑΤΑΠ, καθώς η θητεία της διοίκησης έχει λήξει στις 4 Νοεμβρίου, και μέχρι σήμερα δεν  έχει διοριστεί νέο προεδρείο.

Η εκκρεμότητα αυτή έχει ως αποτέλεσμα ο ΔΟΑΤΑΠ να διεκπεραιώνει μόνο ζητήματα  "επείγοντος χαρακτήρα".

Σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας ορίζει ότι  “Ενόψει των γενικών αρχών του Διοικητικού Δικαίου περί της συνέχειας των Δημοσίων Υπηρεσιών μπορεί το σημερινό Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και μέχρις ότου διορισθεί κατά νόμο το νέο Δ.Σ. αυτού, να ασκήσει τις αρμοδιότητές του, οι οποίες, όμως, θα περιορίζονται στη διεκπεραίωση και μόνο θεμάτων επείγοντος χαρακτήρα”.

Η ίδια Γνωμοδότηση ορίζει επίσης ότι δεν είναι νόμιμη ούτε επιτρεπτή η παράταση της λειτουργίας (θητείας) του σημερινού Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και μέχρις ότου ορισθεί, κατ’ άρθρο 6 του Ν 3328/2005, νέο Δ.Σ. στον Οργανισμό αυτό.

Οι πολίτες που έχουν εκκρεμότητα στον ΔΟΑΤΑΠ μπορούν να υποβάλουν σχετικό  αίτημα συνοδευόμενο από την αιτιολογία του "επείγοντος χαρακτήρα".

Το Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. παραλαμβάνει το σχετικό αίτημα και  κρίνει αν πράγματι είναι “επείγουσας” μορφής.

Επιστολή αναγνώστη του esos

Από τον Ιούνιο έχω ολοκληρώσει το ελληνόγλωσσο μεταπτυχιακό μου εξ αποστάσεως στην Κύπρο και εκ τότε έχω καταθέσει στον κρατικό οργανισμό ΔΟΑΤΑΠ τα έγγραφα και τα παράβολα για την πράξη αναγνώριση (με ηλεκτρονικό τρόπο) και για βαθμολογική αντιστοιχία(μέσω Courier, καθώς δε γινόταν ηλεκτρονικά).

Από μέσα Νοέμβρη η πράξη αναγνώρισης είναι έτοιμη, ωστόσο όπως με ενημέρωσε ο ΔΟΑΤΑΠ δεν υπάρχει διοικητικό σώμα , ώστε να υπογραφεί, μιας και στις 04-11-2019 έληξε η θητεία και το υπουργείο δεν όρισε νέο διοικητικό σώμα ούτε όμως και προέβη σε παράταση θητείας του προηγούμενου. Συνεπώς, λόγω κρατικής αμέλειας δεν μπορώ να καταθέσω το μεταπτυχιακό μου ούτε στην υπηρεσία μου για μισθολογική αύξηση την οποία και δικαιούμαι, ενώ δε θα μπορέσω να το καταθέσω και στην προκήρυξη 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ, στερώντας μου έτσι τα 20 μόρια στο προσοντολόγιο, και αφαιρώντας μου το δικαίωμα μιας ισότιμης συμμετοχής και διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας.

Έχω κάνει ότι όφειλα ως πολίτης, έχω επικοινωνήσει και με τον Συνήγορο του Πολίτη, όπως και με το Υπουργειο Παιδείας (τηλεφωνικά και με email δίχως αποτέλεσμα, καθώς είτε μένουν αναπάντητα είτε η απάντηση που έλαβα μια φορά από το υπουργείο ήταν να κάνω υπομονη), χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τελικώς επικοινώνησα και με την Ευρωπαϊκή επιτροπή και αναμένω την απάντησή της.

Λυπάμαι που ζω σε ένα τέτοιο κράτος που μόνο κράτος δικαίου δεν μπορεί μα χαρακτηριστεί, που βρίσκομαι χλμ μακριά υπηρετώντας στο ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατιου και το κράτος έτσι προφανώς με επιβραβεύει, μην καταδέχοντας δηλαδή καν να με ενημερώσει σχετικά.

Παρακαλώ πολύ για μια ανάρτηση εκ μέρους σας στη σελίδα σας, καθώς θίγεται το δικαίωμα μου στην εργασία και στην πλήρη αξιοποίηση των τυπικών προσόντων μου, γεγονός για το οποίο δεν ευθύνομαι διόλου εγώ μιας και προέβη σε όσες ενέργειες όφειλα ως πολίτης για την έγκαιρη αναγνώριση και κατάθεση του μεταπτυχιακού μου τίτλου.  Ειλικρινώς δε γνωρίζω που αλλού να απευθυνθώ, ώστε να εισακουστώ στους αρμόδιους.

Ευχαριστώ Προκαταβολικά
 

Σχόλια (17)

 
Πολίτης
30 Δεκ 2019 20:17

Κάντε ησυχία γιατί το επιτελικό κράτος κοιμάται.

 
Sakis
30 Δεκ 2019 23:34

Δίκιο έχει ο φίλος αλλά δυστυχώς θα του θυμίζω ότι ζούμε στην Ελλάδα, την μοναδική χώρα στον κόσμο που μισεί τους πολίτες της και σε κάθε ευκαιρία τους το υπενθυμίζει..... Εγώ δηλαδή που υπέβαλα ηλεκτρονική αίτηση τον Δεκέμβριο, καλό 2021!

 
Εκπαιδευτικος
30 Δεκ 2019 23:56

Ελλας το μεγαλειο σου.

 
Ioannis Karamitsas
31 Δεκ 2019 08:31

Απαιτείται άμεση κινητοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων για να δοθεί πολιτική λύση. Δυστυχώς παλεύουμε σε αυτή τη χώρα για τα αυτονόητα .

 
Εκπαιδευτικός
31 Δεκ 2019 15:50

Κι εγώ έχω τελειώσει από τον Ιούνιο 2019 το Μεταπτυχιακό μου εξ αποστάσεως στην Κύπρο και έκανα την ηλεκτρονική μου κατάθεση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΔΟΑΤΑΠ συν το παράβολο τον 184 ευρώ που πληρώνουμε έξτρα στον ΔΟΑΤΑΠ για την αναγνώριση από αρχές Αυγούστου. Δηλαδή έκανα όλες τις νομότυπες ενέργειες που όφειλα και από τότε έχουν περάσει 5 μήνες και ακόμη δεν έχω πάρει πρωτόκολλο αίτησης. Αν είναι δυνατόν μετά από 5 μήνες!! Που ζούμε?Το ΔΟΑΤΑΠ οφείλει άμεσα να δώσει λύση στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει με την αναλγησία του και να μην πετάει το μπαλάκι μια από εδώ και να από εκεί. Το εάν δεν είναι στελεχωμένο για αυτό κάποιοι φταίνε
Πάντως όχι εμείς που έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα και νόμιμα για το Μεταπτυχιακό μας. Και αυτό που λένε να κάνουμε αίτηση και για ποιο λόγο θέλουμε να επισπεύσει η αναγνώριση είναι τραγικό... εννοείται ότι όλοι θέλουμε άμεση αναγνώριση και ο κάθε ένας για το δικό τους δικούς του λόγους...το σημαντικό πέρα από όλα είναι η μισθολογική ανέλιξη μας που μας την στερούν χωρίς να έχουμε ευθύνη συν τα υπόλοιπα...ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ., διότι όλοι μας από εκεί και πέρα θα κάνουμε τα νόμιμα για να διασφαλιστεί η άμεση κατοχύρωση του Μεταπτυχιακού μας!!!Ας ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και ας αφήσουν τα λόγια και το να μας λένε κάντε υπομονή..η υπομονή έχει και τα όρια της..πόσο πρέπει να περιμένουμε για αναγνώριση δηλαδή.. πόσο? Υπάρχει και η λύση η νομική από εκεί και πέρα αν συνεχιστεί αυτή η κατάστασης..πάντα με ήρεμους και νόμιμους τρόπους θα πρέπει να κινηθούμε όλοι μας για να διεκδικήσουμε τα νόμιμα!!!

 
Πολίτης
31 Δεκ 2019 16:25

Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Κ φαντάζομαι κ πολλοί άλλοι! Θα είναι μεγάλη αδικία εάν δεν μας τα παραδώσουν! Δε ξέρω τι να πω... Το αδικημένοι ή αγανακτισμένοι είναι πολύ λίγο για να περιγράψουν την κατάσταση μας!

 
σδ
31 Δεκ 2019 17:11

απαράδεκτη η κατάσταση... ούτε τηλ σηκώνουν ούτε στα mail απαντούν

φυσικά δεν φταίει ο ίδιος ο οργανισμός αλλά το υπουργείο που απλά αρκείται σε μια επικοινωνιακή διαχείριση της κακομοιριάς και της φτώχειας

 
ανωνυμος
31 Δεκ 2019 17:28

Και πριν υπολειτουργούσε, απλά τώρα υπολειτουργεί και επίσημα.

 
Εκπαιδευτικός
31 Δεκ 2019 19:27

Γενικά όσοι ασχολούνται στην δομή αυτή ΔΟΑΤΑΠ έχουν ευθύνη. Σίγουρα κάποιοι λιγότερο και κάποιοι περισσότερο, όμως η ουσία είναι ότι υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει το Υπουργείο Παιδείας άμεσα με πολιτική βούληση να δώσει λύση στο ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗθΕΙ, χωρίς ευθύνη μας. Την μετεξέλιξη του κάθε πολίτη δεν έχει δικαίωμα κανένας να του την εμποδίζει και να τον αφήνει στην αναμονή...να μην απαντούν σε τηλέφωνα (αγωνίας για το πότε θα γίνει η αναγνώριση) που σημειωτέον βάση νόμου πρέπει το ΔΟΑΤΑΠ να κάνει αναγνώριση Μεταπτυχιακού Τίτλου σε 3 ΜΗΝΕΣ (90 ΗΜΕΡΕΣ) επαναλαμβάνω βάση νόμου...και να μας λένε μονολεκτικά ΥΠΟΜΟΝΗ....τι σημαίνει υπομονή? Η καλύτερα πόσο ακόμη υπομονή αγαπητοί μου? Και γιατί θα πρέπει να ξοδευτώ να έρθω Αθήνα να παρακαλέσω και να κάνω αίτηση γιατί ζητώ την αναγνωρισή μου..για 1000 λόγους ζητώ την αναγνωρισή μου που αφορά μονό εμάς που έχουμε αφιερώσει ατελείωτες ώρες διαβάσματος..χάνοντας χρόνο από την οικογένειά μας..τα παιδιά μας...την ξεκούρασή μας...θεωρώ ότι το Υπουργείο Παιδείας που επιζητεί την ακαδημαϊκή μόρφωση από όλους μας να δει το θέμα άμεσα και να δωθεί ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ!!!

 
Μεταπτυχιακό
31 Δεκ 2019 20:36

Εξ αποστάσεως ή με φυσική παρουσία, για τη μοριοδότηση

 
Maria
31 Δεκ 2019 20:46

Αντιμετωπίζω ακριβώς την ίδια κατάσταση. Απαράδεκτη παράνομη κωλυσιεργία εις βάρος του επαγγελματικού μας μέλλοντος!!! Ειλικρινά δεν ξέρω κι εγώ πια σε ποιον να απευθυνθώ! Αν δε φροντίσει ο Δοαταπ να «επαναλειτουργήσει» να φροντίσει το υπουργείο παιδείας να παραταθεί η προσθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για τον επικείμενο διορισμό των εκπαιδευτικών!!!

 
Φ
31 Δεκ 2019 21:08

Βρίσκομαι κι εγώ στην ίδια θέση. Ούτε αριθμό πρωτοκόλλου δεν έχει πάρει η αίτηση από Σεπτέμβρη.

 
Λάζαρος
01 Ιαν 2020 16:25

Από το 2014 έχω που περιμένω να διεκπεραιώσουν την υπόθεση αναγνώρισης . Τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρχε κυριολεκτικά κανένας να ασχοληθεί .

 
Εk
01 Ιαν 2020 19:07

Βρίσκομαι και εγώ στην ίδια θέση με εσάς. Το δεύτερο πτυχίο μου στη Νομική καθώς και όλα τα δικαιολογητικά έχουν κατατεθεί από τις 6 Αυγούστου 2018. Λείπει η υπογραφή του προέδρου και δεν θα μπορώ να το καταθέσω στην προκήρυξη των εκπαιδευτικών. Είναι μεγάλη αδικία να μου στερησουν αυτά τα μόρια καθώς το απέκτησα με μεγάλο κόπο και θυσίες. Πρέπει να ενεργησουμε άμεσα και να πιέσουμε καταστάσεις. Δεν μπορεί να μας στερησουν την ευκαιρία αυτή και το μέλλον μας.

 
εκπαιδευτικός
01 Ιαν 2020 20:04

Ανήκω και εγώ στην ίδια κατάσταση με εσάς!!! Υπέβαλα την ηλεκτρονική αίτηση τον Σεπτέμβριο και σε επικοινωνία μαζί τους την προηγούμενη εβδομάδα μου είπαν ότι θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη, γιατί οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές!!!! Είναι απαράδεκτοι!!! Είναι άδικο να χάσουμε τα μόρια στην προκήρυξη, κάτι που σε κάποιους ενδεχομένως να "στοιχίσει" και τον διορισμό!!

 
Ματινα
01 Ιαν 2020 23:53

Καλησπέρα συνάδελφοι και Καλή χρονιά!!!!Χρονιά πολλά!!!!Βρίσκομαι και εγώ σε παρόμοια θέση καθώς περιμένω παιδαγωγική επάρκεια από το μεταπτυχιακό μου και βαθμολογική αντιστοιχία...Δεν έχω καμία απολύτως ενημέρωση από τον ΔΟΑΤΑΠ και δεν έχουν βγάλει καν αριθμό πρωτοκόλλου εδώ και ένα 6μηνο....

 
Χρυσούλα
08 Ιαν 2020 22:48

Όταν πήγα στον ΔΟΑΤΑΠ για πληροφορίες, είδα πολλά άτομα να περιμένουν και ελάχιστους εργαζόμενους που προσπαθούσαν να εξυπυρευησουν. Χρειάζεται διοίκηση και προσωπικό άμεσα!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.