Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Επιτροπή για την αλλαγή του Νόμου 4547/2018 και του Εσωτερικού του Κανονισμού του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής)

Το ΙΕΠ θα συγχωνευθεί με το Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων, σε νέα δομή, που θα φέρει τον τίτλο Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΕΚΕΕΕΤ)
Δημοσίευση: 03/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Ανοικτή” γραμμή μεταξύ του προέδρου του ΙΕΠ Γιάννη Αντωνίου και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, υπάρχει αυτές τις ημέρες, προκειμένου να επισπευσθεί η  διαδικασία “κτισίματος” του νέου ΙΕΠ, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή των επικείμενων ριζικών αλλαγών στην επιμόρφωση και  αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό , Γυμνάσιο και Λύκειο.

Το ΔΣ του ΙΕΠ συγκρότησε Επιτροπή για την τροποποίηση του Νόμου 4547/2018 του ΙΕΠ και του Εσωτερικού του Κανονισμού,  ως εξής:

  1.  Αναστάσιος  Εμβαλωτής, Συντονιστής,
  2. Χρύσα Πετράκη,
  3.  Χρυσή Μπομπαρίδου
  4.  Ιωάννης Μπαθιανάκης,
  5. Θεοδώρα Αστέρη, και,
  6.  Ανδρονίκη Χαριτωνίδου.

Η Επιτροπή  θα πρέπει να  παραδώσει το πόρισμά της τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα  με πληροφορίες του esos η υπουργός Παιδείας θα προχωρήσει σε συγχώνευση του Ινστιτούτου  Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τον  Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων, σε νέα δομή, που θα φέρει τον τίτλο Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης  (ΕΚΕΕΕΤ).

Ήδη στο υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου η νέα διοίκηση του  ΕΚΕΕΕΤ, που θα είναι υπό του νέου προέδρου του ΙΕΠ Γιάννη Αντωνίου, να προχωρήσει σε μεταρρυθμιστικές προτάσεις για:

α/ το  Νέο Λύκειο,  

β/ το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, και,

γ/ την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών.

Ο νέος επιτελικός φορέας , γνωμοδοτικός σύμβουλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας θα κάνει εισηγήσεις στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της παιδείας.

Επίσης:

1. Θα παρακολουθεί την εφαρμογή των νέων νόμων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θα διενεργεί έρευνες επ΄ αυτών.

2. Θα κάνει αποτίμηση των νέων συστημάτων,όπως Νέο Λύκειο και θα κάνει παρατηρήσεις επισημάνσεις και εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία.

Σχόλια (24)

 
Από τη Γρενάδα στα μαντριά του Παγγαίου
07 Ιαν 2020 15:27

Γρενάδα γράφει τη Γρανάδα ένας παλαιός εκπαιδευτικός που έβγαλε το εξατάξιο Γυμνάσιο της Χούντας όπως κι εγώ.Η Academia de Buenas Letras de Granada είναι στο διαδίκτυο για τους όποιους περίεργους ή ζηλιάρηδες..Κατσικίσιο Παγγαίου καταναλώνω κι εγώ αλλά το ελάττωσα τώρα τελευταία γιατί άρχισα να βελάζω!Μόλις βγει ο νέος νόμος εύχομαι να μην χλιμιντρίζουμε!

 
στον δρόμο ειναι μην βιάζεστε
07 Ιαν 2020 14:11

6 μηνες ακούω την Κα, ερχεται το ενα ερχεται το άλλο...ολα καθ οδον ειναι..ποτε θα φυγει να ερθει κανας υπουργός να νομοθετήσει αραγε;

 
@Στελιος Καραγιάννης:Μου θυμίζει Μπέκετ 12:33
05 Ιαν 2020 17:27

Πόσα ξέρεις εσύ ποιητή,μέλος της Ακαδημίας της Γρενάδα .Δόκτωρα.Θα μας πει ο @Γ.Π. 11:21 αν το βρήκες.Ή αν η πρώτη παράγραφος είναι από ελληνική ταινία.Το "κόκκινο τυρί"πάντως δεν ξέρω αν είναι Μπέκετ που απαντάς ή όχι.Εμένα με αρέσει πάντως το κατσικίσιο Παγγαίου.Επίσης σε ποιά Γρενάδα αναφέρεσαι ότι είσαι μέλος της Ακαδημίας;Σε αυτό το νησί της Καραϊβικής με τους 111.000 κατοίκους με 128$ κατά κεφαλή εισόδημα;

 
Γ.Π.
05 Ιαν 2020 16:00

@Στέλιος Καραγιάννης
«Στην αρχή γελάμε, γελάμε με την καρδιά μας. Αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Είναι σαν το ανέκδοτο που τ' ακούμε κάθε τόσο και μ' όλο που μας αρέσει, δεν μπορούμε πια να γελάσουμε.»...
Έχουμε κολλήσει στο παρελθόν... Τα ίδια και τα ίδια συνεχώς. Θα μας διαγράψει
το esos γιατί έχουμε γίνει βαρετοί, είμαστε οι παππούδες της εκπαίδευσης που μαλώνουν!..
Δεν είμαι απαισιόδοξος αλλά δεν βλέπω να διατυπώνονται από τους παλιούς μερικές βασικές, τεκμηριωμένες προτάσεις για την αναβάθμιση της ΠΕ και ΔΕ. Με λίγα λόγια, να ξεκινήσουμε. Περιμένω πολύ καιρό να διαβάσω τι προτείνεις και γιατί, για τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση αλλά και τι προτείνουν οι άλλοι γενικώς. Να ξεφύγουμε από το «σύνδρομο του μοριοσυλλέκτη». Θα αρχίσουν οι νέοι να επινοούν ανέκδοτα για μας. Πριν από λίγο καιρό, μου είπε ένας συνάδελφος στο γραφείο:
- Γ.!
Γύρισα και τον κοίταξα περιμένοντας να μου πει. Αυτός κοιτούσε κάτω στο δάπεδο, σαν να έψαχνε κάτι.
- Τι ψάχνεις;
- Νομίζω, πως σου έπεσε ένα μόριο. Κάπου εδώ πρέπει να είναι...
Χαμός στο γραφείο...

 
Στέλιος Καραγιάννης@Γ.Π.
05 Ιαν 2020 12:33

Μου θυμίζει Μπέκκετ..

 
Γ.Π.
05 Ιαν 2020 11:21

- Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!
- Αρίστη, αισχύνομαι!
- Να σου απαγγείλω το «Κόκκινο τυρί»;...

 
Στέλιος Καραγιάννης ή Δικαιόπολις
05 Ιαν 2020 01:06

Να και ένας με αυθεντικό χιούμορ!Τερατοποίηση!ή ποίηση με τέρατα!Θα φτιάξουμε αριστοφανική ομάδα στο ESOS.Αρχίζω με Δ.Σαββόπουλο:";Eρχονται οι Αχαρνείς με κοτρώνες στα χέρια καταπάνω μου"! [Από το επόμενο σου συνεχίζουμε ακάθεκτοι με τρέλα και με κορδέλα.Έσο έτοιμος..]

 
ΚΚ
04 Ιαν 2020 22:38

Διοφαντος και ιεπ ιδρύθηκαν με τον 3966/2011. Ποιο νόμο θέλει η επιτροπή να τροποποιήσει;

 
@Το σχόλιο δεν δέχεται επιθέσεις Σ.Καραγιάννης 15:02
04 Ιαν 2020 22:01

Άντε θα σου κάνουμε το χατίρι,λόγω του νέου έτους και επειδή το ζήτησες.Μόνο για αυτό το σχόλιο όμως.Από το επόμενο σου συνεχίζουμε ακάθεκτοι με τρέλα και με κορδέλα.Έσο έτοιμος.

 
Τροποποίηση???
04 Ιαν 2020 21:55

Έτσι είναι όταν είχες το νέο νόμο έτοιμο στο συρτάρι. Όχι λοιπόν νέος νόμος αλλά τροποποίηση του νόμου που εσύ κα Υπουργέ αποκαλλούσες "έκτρωμα". Και πάλι συγχαρητήρια κ. Γαβρόγλου!

 
Τροποποίηση ή τερατοποίηση?
04 Ιαν 2020 21:42

Για να δούμε, τί είδους ποίηση θα ακούσουμε πάλι?
Πάντως "τροποποίηση", έκανα κι εγώ πρόσφατα στο ΙΧ μου. Ήθελα να το κάνω αγροτικό 4×4 βλέπετε. Του άλλαξα κινητήρα, έβαλα διπλό διαφορικό(να τραβάει στην ανηφόρα), μεγάλους προφυλακτήρες, μεγάφωνο στην οροφή, ακόμα και καρότσα του έβαλα. Ααα έβαλα και επιγραφή "Ρόδα είναι θα γυρίσει κι ο αγρότης θα... τσαπίσει".
Αποτέλεσμα? Τούμπα στο πρώτο χωράφι που πήγα να περάσω, με έκοψαν στο ΚΤΕΟ, πρόστιμο από αστυνομία, μήνυση κι από τον αγροτικό συνεταιρισμό...

 
Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83
04 Ιαν 2020 15:02

Η λέξη τροποποίηση σημαίνει πολλά...Ευχής έργον θα ήταν η διατήρηση μόνο των θετικών στοιχείων του 4547 και η δίκαιη μοριοδότηση των στελεχών όλων των κατηγοριών με τον νέο νόμο.Η εντολή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για την παράδοση του πορίσματος την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου από την επιτροπή μελέτης, εξυπονοεί ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του νέου νόμου,μετά την όποια διαβούλευση την Άνοιξη.Άρα δεν αποκλείονται οι υποβολές των υποψηφιοτήτων των υποψηφίων ΔΕ που επείγουν πριν το Μάιο.Όλα αυτά βέβαια ανήκουν σε μια απλή συλλογιστική απρρέουσα από τα ανωτέρω συμφραζόμενα.Πέασμε τέσσερις με έξι μήνες έξω με βάση τους αρχικούς υποθετικούς συλλογισμούς ότι ο νέος νόμος θα εμφανιζόταν τον Νοέμβριο.Πάντως εδώ έχουμε κάτι αξιοσημείωτο.Μια ορατή,για πρώτη φορά, επιτροπή του ΙΕΠ θα δώσει την πρόταση της για τον νέο νόμο..υπάρχει κάποια διαφάνεια και σ'αυτό και στο γεγγονός ότι η ΠΕΣΣΣ εκλήθη να καταθέσει τις δικές της προτάσεις.Το σχόλιο δεν δέχεται επιθέσεις..

 
Φιρτης
04 Ιαν 2020 14:20

Όσο το ιεπ γνωμοδοτεί με βάση την παβλοφικη θεωρία αγνοώντας τις επιστημονικές εξελίξεις στην παιδαγωγική τόσο στο pisa θα πιάνει πατο η χώρα...

 
Νέοι άνθρωποι
04 Ιαν 2020 02:06

Τόσο δύσκολο είναι να βρεθούν νέοι άνθρωποι στον χώρο της εκπαίδευσης, μετά από μια δεκαετία αποχωρήσεων; Πάλι επαναφέρουν τα ίδια πρόσωπα, σε όλες τις βαθμίδες, μια ατελειωτη σειρά ηλικιών 55-60+, με πτυχία από τη δεκαετία του '80 και του '90 (δηλαδή, τέσσερις δεκαετίες πίσω...)

 
Διορισμοί
03 Ιαν 2020 22:18

Μόνο με την είσοδο στο χώρο της εκπαίδευσης 10000 νέων προσώπων θα δούμε άσπρη μέρα. Να περιοριστούν οι ατελείωτες αποσπάσεις στο ιεπ ...

 
Μαριετα
03 Ιαν 2020 17:27

Αν περιμένουμε από αυτούς που έκαναν καριέρα πάνω στο Νέο Σχολείο να φέρουν το καινούργιο στην εκπαίδευση, καλύτερα να αλλάξουμε πλανήτη....

 
Λέκτορας
03 Ιαν 2020 16:20

Το μόνο που φαίνεται σίγουρο από τις έως τώρα εξαγγελίες θα είναι η ανακύκλωση από το ΙΕΠ των παρωχημένων προγραμμάτων σπουδών του "Νέου Σχολείου" της Διαμαντοπούλου. Έτσι δεν γίνεται ανανέωση αλλά αναπαλαίωση...

 
Γ.Π.
03 Ιαν 2020 14:37

Σαν σήμερα έφυγε ο Μέγας Αλέξανδρος των ελληνικών Γραμμάτων! Ήταν λένε αυτοδίδακτος! Πόσα μόρια προβλέπει ο νέος νόμος για τους αυτοδίδακτους μαθητές του που διδάσκουν σήμερα και ξεχωρίζουν;...

 
ΙΕΠ
03 Ιαν 2020 14:27

@Πρόεδρος ΙΕΠ. Γιαννη βρες νέα πρόσωπα. μην ανακατώσεις την ίδια σουπα. ΦΙλικά....

 
ΠΕ08
03 Ιαν 2020 14:26

Ο διαδικτυακός τύπος θα κρατά ζωντανή τη μνήμη αυτού του "υποδειγματικού" Ινστιτούτου το οποίο διαχειρίστηκε εκατομμύρια....

 
Γ.Π.
03 Ιαν 2020 12:24

Εκτός από το "κτίσιμο" ή την αναδόμηση, θα χρειαστεί κι ένα "αντιπυραυλικό σύστημα"...

 
Epic
03 Ιαν 2020 11:16

Εξαιρετική πρωτοβουλία. Ας μπει επιτελους μια τάξη σε αυτό το χαος που λεγεται ΙΕΠ κτλ

 
ΙΕΠ
03 Ιαν 2020 11:07

Νέα αρχή με νέο νόμο και κανονισμό, γιατι όχι και νέα πρόσωπα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ