Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Παρέμβαση του Συντονιστή Γ. Καραγιάννη για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Μαθηματικά

Χρονικά πρώτα καθορίζεται το Π.Σ. ενός μαθήματος και εν συνεχεία η διδακτέα-εξεταστέα ύλη
Δημοσίευση: 03/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γιάννης Καραγιάννης  , Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου, 2ο ΠΕ.ΚΕ.Σ. Ν. Αιγαίου

H διδακτέα-εξεταστέα ύλη πάντα αποτελεί τμήμα του Π. Σ.(το οποίο είναι ένα ευρύτερο σύνολο περιεχομένων, φιλοσοφίας, μέσων διδασκαλίας , τρόπων διδασκαλίας, ωρών διδασκαλίας κ.α.).

Χρονικά πρώτα καθορίζεται το Π.Σ. ενός μαθήματος και εν συνεχεία η διδακτέα-εξεταστέα ύλη.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε το παράδοξο πρώτα να ανακοινώνεται η εξεταστέα ύλη (ΦΕΚ 2875/2019 /02-07-2019)) και κατόπιν, μεσούσης της σχολικής χρονιάς, το Π.Σ. (ΦΕΚ 4904/31-12-2019).

Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργείται σύγχυση ως προς την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων του τρέχοντος σχολικού έτους.

Επομένως, η διδακτέα-εξεταστέα ύλη που καθορίστηκε στο ΦΕΚ 2875/2019 (02/07/2019) για το τρέχον σχολικό έτος δεν επηρεάζεται από το δημοσιευθέν νέο Π. Σ., γιατί:  

  •     η διδακτέα-εξεταστέα ύλη καθορίζεται με ειδικό ΦΕΚ (εν προκειμένω δεν άλλαξε το  ΦΕΚ 2875/2019 ) και
  •     ακόμα και με το νέο Π. Σ, η διδακτέα-εξεταστέα ύλη του τρέχοντος σχολικού έτους αποτελεί τμήμα αυτού του Π.Σ.

Ως εκ τούτου το Υπουργείο Παιδείας οφείλει με ανακοίνωσή του να επιβεβαιώσει άμεσα την ισχύ του υπάρχοντος ΦΕΚ 2875/2019  που καθορίζει τη διδακτέα-εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων του τρέχοντος σχολικού έτους.

Τέλος,  ως προς το θέμα του περιεχομένου του Π. Σ., σε σχέση με τα Μαθηματικά της Γ΄ Λυκείου,  θα ήταν χρήσιμο, αλλά και αναγκαίο, να εξεταστεί αυτό συνολικά και σε σχέση με το Π. Σ. των Α΄ και Β΄ τάξεων του ΓΕΛ αλλά και του Γυμνασίου, ώστε να αποτελέσει ενιαίο και αδιάσπαστο κορμό συνέχειας και διδακτικής συνέπειας σε σχέση τόσο με το περιεχόμενό τους όσο και με τους διδακτικούς στόχους που θα τεθούν ανά τάξη. Η υλοποίηση της πρότασης αυτής προϋποθέτει  επάρκεια χρόνου για την εκπόνησή του και την πραγματοποίηση διαλόγου με επιστήμονες και φορείς.

Σχόλια (26)

 
ΜΗΝΑΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ
07 Ιαν 2020 21:48

Είστε πάντα πρωτοορος κ.Καραγιάννη και όλα αυτά τα χρόνια προσφέρατε πολλά σε μας και στην Μαθηματική εκπαίδευση.

 
Φίρμα στη μαρκίζα
06 Ιαν 2020 11:40

1. Εδώ ταιριάζει το "Καλοκαίρια και χειμώνες" από Μητροπάνο. Ολόκληρη τη Βενετιά χάσαμε μαζί και τις γόνδολες. Εσείς ακόμα στο βελόνι είστε?
2. Έτσι τα βλέπετε μάλλον από το γραφείο σας στα ΠΕΚΕΣ. Ρωτήστε λίγο και σε κανένα σχολείο.
3. Σιγά μην αγριέψουμε. Με τις μαντεψιές σας, παίζουμε στοιχήματα και κερδίζουμε λεφτά! Συνεχίστε την ποίηση εσείς. Με τέρατα ή χωρίς.
4. Για την "τρίποδη κότα", ακόμα να μας πείτε τί ισχύει όμως...

 
Μικρή φίρμα Μidium
06 Ιαν 2020 00:19

Επανάληψη: 1.δεν έχασε η πολτική βενετιά βελόνι που ο νόμος επιλογής των στελεχών θα βγει την Άνοιξη.
2.Η διοίκηση της εκπαίδευσης δουλεύει απρόσκοπτα...
3.Οι αναμένοντες να καταλάβουν γρήγορα κάποιες θέσεις θα αγριέψουν κι άλλο:"αγρίεψε το μάτι μου σ' αυτούς τους κόσμους"[Γιάννης Κοντός,Φωτοτυπίες,Εκδ.Κέδρος]

 
Μεγάλη φίρμα Νο2
05 Ιαν 2020 11:51

Καραγιάννης@Μην απελπίζεσαι Σωτήρη
09 Σεπ 2019 11:06

"Δρομολογούνται κρίσεις όλων των στελεχών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκ/σης με την αυτόματη κατάργηση του 4547."
"Επιβεβαιώνομαι που είχα γράψει ότι ο νέος νόμος έρχεται τον Νοέμβρη..?"

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΡΔΕΛΑ.

 
Στέλιος Καραγιάννης@Κατά Σαδδουκαίων
05 Ιαν 2020 11:11

Εδώ θα φτιάξουμε αγαπητέ μια εταιρία μεταφορολογίας ή μεταφορικού λόγου.Ως ικανή πένα μπορεί να είσαι αντιπρόεδρος!Οι συνάδελφοι που ανέφερα, όπως και ο Γ.Πλατάρος,ο Γ.Κατσαρός και άλλοι,καταθέτουν κατά καιρούς γόνιμες προτάσεις στο Esos για τα μαθηματικά,για τα αναλυτικά προγράμματα,κλπ.,προτάσεις που συμβάλλουν θετικά στον γόνιμο και ανοιχτό διάλογο για την εκπαίδευση.Η δική μας διαβούλευση γίνεται εδώ και είναι ουσιαστική.Υποθέτω,υποθέτω λέω ότι 1.ο νέος νόμος δεν θα έχει κόφτες.2.Ότι θα μοριοδοτεί όλους τους πανεπιστημιακούς τίτλους και της γλωσσομάθειας.3.Ότι θα επιτρέπει,όπως γίνεται και στην Ευρωπαική Ένωση,σε κάθε πολίτη, κάτω τον 65 ετών, να διεκδικήσει την οποιαδήποτε θέση στελέχους στο δημόσιο"αφού σύμφωνα με τα δικαιώματα του ανθρώπου,"έχει το δικαίωμα να καθρεφτίζεται!"[Charles Baudelaire].[Most federal judges in the US must retire by the age limit of 75.]Ο Σύριζα δεν μπόρεσε να βάλει κόφτη στους πανεπιστημιακούς.Αντιθέτως ο κ.Γαβρόγλου αύξησε το ηλικιακό όριο αποχώρησής των φίλων του από το ελληνικό πανεπιστήμιο λίγο πριν το όριο αποχώρησης των δικαστικών από την υπηρεσία στις ΗΠΑ.Δεν υπάρχουν κόφτες ηλικιακοί για υπουργούς...Δεν υπάρχουν κόφτες για τους ΣΕΕ του εξωτερικού όπου μοριοδοτούνται σωστά όλοι οι τίτλοι τους..Η νέα ηγεσία "επιστράτευσε" και πρώην σημαντικά στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης και νυν συνταξιούχους που εργάζονται στο υπουργείο με πενιχρό επίδομα .Περήφανα γηρατειά!Ήθελε την πολύτιμη και συσσωρευμένη εμπειρία τους.Πιστεύω ότι ο νέος νόμος μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός αν μεταφέρει τη δουλειά των ΣΣ μέσα στη σχολική μονάδα.Αυτό είναι το θετικό που προυπάρχει στον 4547 πλην της συλλογικότητας,που αν και χρονοβόρα, είναι τουλάχιστον δημοκρατική.Μην τα μηδενίζουμε όλα..Είπαμε να επικροτούμε τα θετικά και να ασκούμε κριτική στα αρνητικά.Μούγκα λοιπόν για την επιτροπή του ΙΕΠ που ανακοινώθηκε για την επεξεργασία του νέου νόμου με βάση τα θετικά του 4547.Ποιός θα βγει να επικροτήσει την διαφάνεια για να θυμηθούμε ποιός την εισήγαγε στο ελληνικό δημόσιο και ποιοί την αγνόησαν;Ανακοινώθηκαν ποτέ τα ονόματα των στελεχών που έφτιαξαν τον 4547;Ονόματα που κάποιοι τα γνωρίζουν εδώ και δυο χρόνια; Ο Σύριζα εισήγαγε την μαθητεία που υπήρχε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια.Άνοιξε την βεντάλια αξιοποιώντας σωστά κάποια κονδύλια του ΕΣΠΑ,έβαλε δεύτερο καθηγητή στα ελληνικά και στα μαθηματικά και ψυχολόγους στα ΕΠΑΛ,το ΜΝΑΕ είναι καινοτόμο πρόγραμμα επίσης.Δεν αξιώθηκε όμως να ανακοινώσει ένα ΑΣΕΠ.Ποιος τον κατηγόρησε για όλα αυτά;Αλλού έχασε το παιχνίδι της αξιοπιστίας,όπως λ.χ. με τις λίγες ματσακανιές στις κρίσεις των ΣΕΕ που καταγγέλθηκαν.Είπαμε ότι αυτός που θα μειώσει στο ελάχιστο την ευνοιοκρατία θα υποστηριχτεί απ' όλους μας.Αλλά αυτό θα φανεί επί σκηνής σύντομα..στις επικείμενες κρίσεις."Πάρτε νερό μαζί σας.Το μέλλον μας θα έχει ακόμα πολλή ξηρασία"Μιχάλης Κατσαρός[Κατά Σαδουκαίων:"Τους ύπατους εγώ ανέδειξα στις συνελεύσεις
κι αυτοί κληρονομήσανε τα δικαιώματα
φορέσαν πορφυρούν ατίθασον ένδυμα
σανδάλια μεταξωτά ή πανοπλία
εξακοντίζουν τα βέλη τους εναντίον μου"]

 
Μεγάλη φίρμα
05 Ιαν 2020 11:01

https://www.esos.gr/comment/139534
"Όσο για την τρίποδη κότα και την αλληγορία της είναι του Μπέρτολντ Μπρέχτ....". Αποφασίστε όμως κ. Καραγιάννη. Αλληγορία του Μπρέχτ ή υπέροχη αριστοφανική μεταφορά? Ή όπου φυσάει ο άνεμος πάω? Ή με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω?
Για πολλά πράγματα έχω γκουγκλάρει στο διαδίκτυο. Για το ποιά είναι όμως τα μέλη της Ακαδημίας Γραμμάτων της Γρανάδας από το 2014 και μετά, ομολογώ ότι δεν έχω τόσο υψηλές φιλοδοξίες στις αναζητήσεις μου.
Κι εγώ έχω βραβείο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Λέτε να το βάλω στο βιογραφικό μου να πάρω μόρια?

 
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ.
05 Ιαν 2020 10:23

Για όλους εμάς που γνωρίζουμε την διαρκή προσφορά του κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ τα τελευταία 8 χρόνια ξέρουμε πόσο χρήσιμες και ουσιαστικές είναι οι παρεμβάσεις του και οι προτάσεις για τα μαθηματικά και για την εκπαίδευση γενικότερα.Το ευχαριστούμε είναι λίγο!

 
Και ο δίποδος κόκορας υπάρχει σε κάθε κοτέτσι κ.Καραγιάννη
05 Ιαν 2020 01:33

Στις 15:02/4.01 σε σχόλιο σου τάσεσαι υπέρ τροποποίησης του 4547 κρατώντας τα θετικά του στοιχεία ,ταυτιζόμενος με την νέα θέση της Κεραμέως που τον είχε χαρακτηρίσει το 2018 έκτρωμα.Τα εκτρώματα δεν τροποποιούνται,ούτε τους κάνουν ρεκτιφιέ ή λίφτιγκ.7 ώρες και 21 λεπτά μετά σε αυτό σου το σχόλιο γράφεις για νέο νόμο που δεν θα είναι χειρότερος του 4547.Κατά πρώτον που το ξέρεις αυτό και κατά δεύτερον μείνε σταθερός σε μια άποψη σου έστω για ένα οχτάωρο.Μου άρεσε η περιγραφή που κάνεις για "το πολιτικό τσουκάλι που ξεσκεπάζεις για να μην καεί η μανέστρα στο ψήσιμο".Υπάρχει και η χύτρα ταχύτητας και δεν χρειάζεται να κουράζεσαι για να ξεσκεπάζεις το τσουκάλι.Εξ άλλου ποιός χρησιμοποιεί τσουκάλι την σήμερον ημέραν;Όσο για τον κίνδυνο που γράφεις να καούν τα δάχτυλα αυτών που δοκιμάζουν την μανέστρα ας πρόσεχαν.Για αυτό υπάρχουν τα γάντια ή οι πιάστρες.Όσο για το ρίσκο που λες ότι παίρνεις ποιό ρίσκο εννοείς;Κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία και η Κεραμέως που τους παινεύεις νυχθημερόν.Τί είδος ρίσκο είναι αυτό όταν τους παινεύεις συνέχεια;Κατά τα άλλα καλή όρεξη με την μανέστρα.

 
Δεν είμαι φίρμα.Η "τρίποδη κότα" υπάρχει στον Αριστοφάνη!
04 Ιαν 2020 22:23

Υπάρχουν και κάποιοι συνάδελφοι που θεωρούν ευχάριστο το να διανθίζεις τα εκπαιδευτικά σχόλιά σου με λίγη λογοτεχνία και χιούμορ αγαπητέ Κωνσταντίνε.Εξ άλλου η λογοτεχνία διδάσκεται και δεν θα μπω σε ξένα χωράφια για το πώς διδάσκεται..Αλλά δεν πρέπει να το παρακάνεις ΣΕΕ ΠΕ 83!Δεν μπορώ να παρηγορήσω τους δικαίως αγανακτισμένους για την αργοπορεία του νέου νόμου.Ο καθένας στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες!Ο συνάδελφος Γ.Καραγιάνης είναι έγκριτος μαθηματικός όπως και ο Γιώργος Μπαραλός, για τα όσα γράφει για τα μαθηματικά και όχι μόνο.Ο δικός μου ρόλος είναι εμπρόθετα άλλος.Δεν διεκδικώ δάφνες επιστημοσύνης.Αριστοφανισμού ενίοτε..Είναι πολλά τα σάπια.."Να ξεσπεπάζω το πολιτικό τσουκάλι για να μην καεί η μανέστρα στο ψήσιμο" και κάψει τα χείλη κάποιων βιαστικών...Υπάρχει βέβαια ένα ρίσκο εδώ να σου καούν τα δάχτυλα όταν το κάνεις τακτικά..Το έχω πάρει επώνυμα αυτό το ρίσκο..Ας περιμένουμε λοιπόν τον νέο νόμο και θα δούμε ποιός θα του ασκήσει κριτική από οποιαδήποτε πολιτική θέση.Έχω την αίσθηση και το επαναλαμβάνω, ότι δεν θα είναι χειρότερος από τον 4547.Ώρα να με πουν κάποιοι νεοδημοκράτη!Η δεν ξέρω τί αν ξαναπώ ότι,πλην τουκ.Αρσένη,οι γυναίκες υπουργοί έκαναν την διαφορά στο υπουργείο μας,γιατί είναι πιο δίκαιες από μας..Δεν είδα όμως κάποιον,πλην εμού,να υπογραμμίζει το γεγονός ότι η επιτροπή του ΙΕΠ που θα ανιχνεύσει τα θετικά στοιχεία του 4547,είναι για πρώτη φορά,στην εκπαιδευτική μας ιστορία και την νομοθετική του υπουργείου μας, επώνυμη...¨Όχι αρνητικολογίες λοιπόν για το 2020,θετική και ψύχραιμη ματιά για όσα έπονται χρειάζεται...Κανένα υποψήφιο στέλεχος δεν θα κάνει περίπατο στις κρίσεις.Όσο για την "τρίποδη κότα",είναι υπέροχη αριστοφανική μεταφορά!Δεν είμαι φίρμα[Όταν είσαι φίρμα..].Είμαι όμως βραβείο ποίησης Νικηφόρος Βρεττάκος του '93 και μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων της Γρανάδας από το 2014(Βλ.Διαδίκτυο).Ειδικότητα στο ESOS ΠΕ 93 Γαλακτοκομικών Προιόντων στη δευτεροβάθμια ."Χύνω το γάλα καθώς το μεταφέρω".Για να ευχαριστηθούν κάποιοι είμαι ταπεινά και ΣΕΕ ΠΕ 83,κατσαβιδάς..!

 
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
04 Ιαν 2020 16:48

Σασ είμαστε ευγνώμονες για όσα μέχρι σήμερα έχετε κάνει για μας τους μαθηματικούς (ενημερώσεις , επθμορφώσεις και δεν συμαζεύεται).Χρόνια πολλά με υγεία.

 
Όταν είσαι φίρμα.
04 Ιαν 2020 14:17

Έτσι είναι όταν είσαι φίρμα. Σε σχολιάζουν όταν γράφεις, σε σχολιάζουν κι όταν δεν γράφεις και ξεκουράζεσε λίγες ημέρες από τα δύσκολα και κοπιαστικά καθήκοντά σου ως ΣΕΕ ΠΕ83.
Το πρόβλημα θα είναι εάν μεθαύριο(λέμε τώρα), στις συνεντεύξεις, ρωτήσουν στον ΣΕΕ ΠΕ03 τί εννοούσε ο ποιητής με την "τρίποδη κότα"? Οπότε έχει ένα δίκιο ο αγαπητός @Γ.Π.! Καλυφθείτε κ. Γ.Καραγιάννη.

 
ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΑΝΟΥ-ΙΔΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
04 Ιαν 2020 09:33

ΔΏΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ Κ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ.ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.

 
Το λάθος
04 Ιαν 2020 02:49

Πράγματι έγινε λάθος μεταξύ του ίδιου επιθέτου.Και οι δύο ΣΕΕ απλά το σχόλιο @19:46 απευθύνονταν στον Στέλιο Δρ της Γρανάδας και όχι στον Γιάννη.Είπα και εγώ.Τόσο εμπεριστατωμένο άρθρο,χωρίς παραπομπή σε βιβλία,αποφθέγματα,ύμνους,βιώματα παιδιόθεν κλπ δεν είναι ο τρόπος γραφής του,ούτε και το ύφος του.

 
Άρθρα του Ιωάννη Καραγ
04 Ιαν 2020 02:28

Παρεμβάσεις σχετικές με εκπαιδευτικό έργο (πχ. ασκήσεις για Μαθηματικά):

https://www.esos.gr/arthra/62694/ilektronika-vivlia-odigoi-gia-tis-proag...

https://www.esos.gr/arthra/64739/epanaliptiko-diagonisma-mathimatikon-pr...

Τα υπόλοιπα που κατα καιρούς γράφονται είναι άλλου σχολιαστή, απλή συνωνυμία

 
Athanasios Kondylis
03 Ιαν 2020 23:56

,,, και να μη μας διαφεύγει ότι έχουμε εφτά (7) ώρες εβδομαδιαίως για να διδάξουμε ύλη που μέχρι πέρυσι μας αρκούσαν πέντε (5) ώρες.... !! Τι έγινε γιατί τόση αφωνία,,??? τα παιδία παίζει,,

 
ΓΥΡΑΝΗΣ
03 Ιαν 2020 22:49

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ!ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

 
Κωνσταντίνος
03 Ιαν 2020 22:38

@Μελίνα
@Είσαι σωστός κ.Καραγιάννη
Άλλος ο Στέλιος Καραγιάννης, άλλος ο Γιάννης Καραγιάννης. Ο πρώτος έχει πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις ( προσωπικά με άλλες συμφωνώ και με άλλες όχι), είναι πολυγραφότατος και συνήθως δίνει μια ευχάριστη νότα στα σχόλια του με μικρά δείγματα λογοτεχνίας και ποίησης.
Ο δεύτερος πάλι, ο Γιάννης Καραγιάννης, είναι ο αυστηρός επιστήμονας με τον εμπεριστατωμένο λόγο, που επεμβαίνει μόνο όπου χρειάζεται με επιχειρήματα και μιλάει μόνο για όσα γνωρίζει πολύ καλά. Αυτή είναι η εντύπωση μου από τους δύο συνονόματους ΣΕΕ.

 
Μελίνα
03 Ιαν 2020 20:59

@Είσαι σωστός κ.Καραγιάννη
Επειδή, ως μαθηματικός παρακολουθώ τις αναρτήσεις του κ.Καραγιάννη, δεν έχει εκφέρει γνώμη για το θέμα που αναφέρετε, παρά μόνο για τα ζητήματα της ειδικότητάς του. Μάλλον τον μπερδεύετε με τον έτερο συντονιστή Καραγιάννη (διδάκτορα πανεπιστημίου Γρανάδας), ο οποίος τοποθετείται συχνά στα θέματα επιλογής στελεχών κλπ. και αρέσκεται να διανθίζει τις τοποθετήσεις του με αποσπάσματα ποιημάτων και τσιτάτα. Καμία σχέση ο ένας με τον άλλον!
Στο συγκεκριμένο δε θέμα της παρούσας παρέμβασής του, ο κ. Γιάννης Καραγιάννης (ο μαθηματικός, για να μη μπερδευόμαστε) έχει απόλυτο δίκιο.

 
Γ.Π.
03 Ιαν 2020 20:53

«Είσαι σωστός κ. Καραγιάννη»...
«Μείνε στον τομέα σου»...
«Μην σχολιάζεις με αλλότρια»...
Μην γελάτε κ. Γ. Καραγιάννη. Καλυφθείτε!...

 
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
03 Ιαν 2020 20:15

Προφανώς αυτά που λέει ο κ.Καραγιάννης είναι τα αυτονόητα αλλά στη χώρα μας αυτά δεν είναι αυτονόητα!

 
S.O
03 Ιαν 2020 19:59

Προφανώς τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφει ο κ. Καραγιάννης. Το ερώτημα είναι γιατί η διευκρίνηση έρχεται από το ΙΕΠ, που δεν έχει καμία αρμοδιότητα, και όχι από το Υπουργείο;

 
Είσαι σωστός κ.Καραγιάννη
03 Ιαν 2020 19:46

Για αυτό μείνε στον τομέα σου που τον ξέρεις καλά και μην σχολιάζεις με αλλότρια, πέραν της ειδικότητας σου ,πράγματα όπως πχ για τις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης ή για τις ευθύνες του Υπουργείου και για αυτό το θέμα.

 
Νικος
03 Ιαν 2020 17:57

Ευχαριστούμε για την παρέμβασή σας κ.Συντονιστά!

 
Αδιάβαστο ΙΕΠ;
03 Ιαν 2020 17:28

Η ορθολογική κρίση στο μεγαλείο της από τον σύμβουλό μας. Σε αντίθεση με το ΙΕΠ που πειραματίζεται στου κασίδη το κεφάλι!

 
Πλατάρος Γιάννης
03 Ιαν 2020 17:11

Σωστά και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ερμηνεία, πέραν αυτής του κ. Καραγιάννη.

 
ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΟΣ
03 Ιαν 2020 16:58

Ένας επιστήμονας με γνώσεις και ρεαλισμό βάζει τα πράγματα στη σωστή θέση!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ