ΙΕΠ: Δεν υφίσταται καμία μεταβολή στην εξεταστέα ύλη όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

03/01/2020

Άκουσε το άρθρο

Σε συνέχεια της διευκρίνισης που αναρτήθηκε σχετικά με την εξεταστέα ύλη των Μαθηματικών της Γ΄ τάξης του Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται καμία μεταβολή ως προς την εξεταστέα ύλη όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων  της Γ΄ τάξης του Λυκείου για το σχολικό έτος 2019-2020, καθώς τα Προγράμματα Σπουδών είναι κείμενα ευρύτερου περιεχομένου από την εξεταστέα ύλη.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής,με αφορμή της χθεσινή δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των Προγραμμάτων Σπουδών της Γ' Λυκείου στα Αρχαία, Ιστορία, Μαθηματικά, Οικονομία, Βιολογία και Κοινωνιολογία.

Σχόλια (10)

Χρήστος
|

@Απόφοιτος
Συμφωνώ απόλυτα. Μας κούρασαν...

ΙΕΠ
|

Ας ασχοληθούν πρώτα με τα προγράμματα σπουδών του Γυμνασίου και του Δημοτικού. Προτεραιότητα στην αρχή της εκπαίδευσης, για να γίνουν σωστά οι μεταρρυθμίσεις - όχι άλλη προχειρότητα.

Αποφοιτος
|

@Νικολέτα
Ποια πορεία χάραξε ο Μητσοτάκης; Τη συμφωνία των Πρεσπών; το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων; την ανάσχεση του brain drain; την επένδυση στο Ελληνικό; Η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται αποκλειστικά στον ΔΟΜ και τα λοιπά καθεστωτικά ΜΜΕ. Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα σε κανένα τομέα. Τα υπόλοιπα είναι για να γελάμε σαν τις δημοσκοπήσεις του Πρώτου Θέματος!

Ελενη
|

Απαράδεκτοι!!!

Γυρανθής
|

Παρατηρώ ότι το υπουργείο παιδείας μαζεύει λιγότερο ικανά στελέχη από άλλα υπουργεία και δεν μπορώ να βρώ το γιατί. Διαχρονικά και με όλες τις κυβερνήσεις αποδεικνύεται πλέον ότι εκεί στο Μαρούσι έχουν μεγάλη άγνοια από πολλά θέματα!

S.O
|

Ανακοίνωση πρέπει να βγάλει το Υπουργείο. Το ΙΕΠ δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Η εξεταστέα ύλη και τα Π.Σ φέρουν την υπογραφή των αρμόδιων Υπουργών και αυτοί οφείλουν να διευκρινίσουν τα πράγματα. Πάντως, άλλο το Π.Σ και άλλο η εξεταστέα ύλη.

Νικολέτα
|

Το Υπουργείο Παιδείας υστερεί έναντι άλλων υπουργείων, δεν μπορεί να ακολουθήσει την πορεία που χάραξε ο Μητσοτάκης.Για αυτό...καλό θα ήταν να αντικασταθεί η κ.Κεραμέως στον πρώτο ανασχηματισμό!

Μανόλης Τ.
|

Ευτυχώς που το χαλαρό κλίμα των εορτών βοηθάει να μην τους παίρνει κανείς στα σοβαρά. Φαρσοκωμωδία ...

ΠΙΟ ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟΙ ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
|

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΡΕΜΟΥΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ Π.Σ..ΣΑΣ ΠΙΕΖΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ..ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!

sotogun
|

Λέγαμε χειρότερα από τους προηγούμενους δε γίνεται, αλλά όπως έλεγε κι ένας μαθητής μου "μηδέν προ του τέλους κακάριζε"....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ