Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

(ΦΕΚ): Τα Προγράμματα Σπουδών της Γ' Λυκείου στη Φυσική,Χημεία, Νεοελληνική Γλώσσα-Λογοτεχνία και Πληροφορική

Ισχύουν από το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020
Δημοσίευση: 03/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα Προγράμματα Σπουδών της Γ Λυκείου στα Αρχαία, Ιστορία, Μαθηματικά, Οικονομία,  Βιολογία και Κοινωνιολογία που ισχύουν από το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020.

Για να ανοίξετε τα ΦΕΚ πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω:

Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας της Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου

Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος της Φυσικής της Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου.

Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος της Πληροφορικής της Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου

Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος της Χημείας της Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου.


ΙΕΠ:  Δεν υφίσταται καμία μεταβολή στην εξεταστέα ύλη όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Σε συνέχεια της διευκρίνισης που αναρτήθηκε σχετικά με την εξεταστέα ύλη των Μαθηματικών της Γ΄ τάξης του Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται καμία μεταβολή ως προς την εξεταστέα ύλη όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων  της Γ΄ τάξης του Λυκείου για το σχολικό έτος 2019-2020, καθώς τα Προγράμματα Σπουδών είναι κείμενα ευρύτερου περιεχομένου από την εξεταστέα ύλη.

Σχόλια (8)

 
tasos
20 Ιαν 2020 02:47

Επιστροφή στο μέλλον...
η διδακτέα και εξεταστέα ύλη δεν ταυτιζόταν στις δέσμες...
με το σύστημα του Ενιαίου Απολυτηρίου του Μακαρίτη Γεράσιμου Αρσένη από το 1997 άρχισε να ταυτίζεται.
Επιστρέψαμε πίσω 35-40 χρόνια ή μου φαίνεται...?

 
Χημικός
05 Ιαν 2020 12:36

Μην αναστατώνεστε, δεν είναι κάτι νέο
Για την ιστορία....
Το πρόγραμμα σπουδών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ είναι αυτό του ΙΕΠ, το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί από τον Φεβρουάριο του 2019 και αφορούσε στο τρέχον σχολικό έτος 2019-20. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε από το Υπ. Παιδείας η εξεταστέα ύλη, στην οποία η κατανομή των κεφαλαίων δεν αντιστοιχούσε σε αυτή του προγράμματος σπουδών του ΙΕΠ και επιπλέον είχε ασάφειες σε ό,τι αφορά τη διδασκαλία ορισμένων παραγράφων. Κανένα σχόλιο και καμία αλλαγή δεν έγινε τότε. Η ύλη τροποποιήθηκε μετά τις εκλογές ελαφρώς, χωρίς κάποιος (ποιος άραγε έχει την αρμοδιότητα;;) να φροντίσει να διορθώσει τις ασάφειες που προϋπήρχαν και αυτές που δημιουργήθηκαν με τις αλλαγές της. Ακολούθησαν οδηγίες διαχείρισης με τις οποίες πορευόμαστε. Η τωρινή δημοσίευση στο ΦΕΚ υποθέτω ότι κλείνει κάποια τυπική εκκρεμότητα (;;) εκτός αν κάποιος γνωρίζει κάτι πιο συγκεκριμένο....

 
@Αναστασία
05 Ιαν 2020 07:22

δεν κατάλαβες: ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΙ είναι, δεν έχουν άλλο περιθώριο, πορευτείτε με αυτό/ και έρχονταιιιιιι κι άλλλλλλλα

 
HREMOS EKPAIDEYIKOS
05 Ιαν 2020 00:00

ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ Α.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...ΞΕΘΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ..ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΟΛΙΓΟΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ NEW LONDON, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΒΑΧΤΙΝ ΠΕΡΙ ΔΙΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΑΜΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ, ΗΤΟΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΝΟΝ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΚΑΙΑΟΡΙΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩς ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ, PROJECT ΚΑΙ ΞΕΜΠΛΕΞΑΜΕ...ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ...ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΕΝΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ....ΛΥΠΑΜΑΙ...ΛΥΠΑΜΑΙ
«Το καράβι που ταξιδεύει το λένε ΑΓ ΩΝΙΑ 937»

 
Δημήτριος Βαμνιές / Εκπαιδευτικός
04 Ιαν 2020 21:08

Πολύ μεγάλη αναστάτωση για το τίποτα.
Το πρόγραμμμα σπουδών και η διδακτέα ύλη είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Κανονικά δεν θα έπρεπε. Όμως έτσι είναι τα πράγματα χρόνια τώρα. Θα έπρεπε βέβαια να προηγηθεί η ανακοίνωση των προγραμμάτων και να ακολουθήσει ο καθορισμός της ύλης.
Αυτό δεν έγινε και συνεπώς τώρα δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις και πανικός.
Σύντομα πιστεύω θα ακολουθήσουν οδηγίες από τους αρμόδιους. Εξάλλου αλλαγή της ύλης 1η Ιανουαρίου για ευνόητους λόγους είναι αδύνατο να γίνει. Το απαγορεύει ο νόμος.

 
EYANGELOS
04 Ιαν 2020 18:43

Υπομονή Αναστασία, η υπουργός δήλωσε ότι η νέα ηγεσία στέκεται δίπλα στους καθηγητές και αφουγκράζεται τα αιτήματά τους.

 
Στράτος
04 Ιαν 2020 16:52

Εδώ με τις 7 ώρες την εβδομάδα δυσκολεύεσαι να διδάξεις όλη την εξεταστέα ύλη, υπάρχει χρόνος για να διδαχθούν όλα αυτά ?

 
Αναστασία
03 Ιαν 2020 22:40

Είναι πολύ άσχημο πράγμα να μας κυβερνούν ανάξιοι. Τι πα να πει άλλο το πρόγραμμα σπουδών κι άλλο η εξεταστέα ύλη; Από πότε διδάσκουμε στην Γ΄Λυκείου άλλη ύλη από την εξεταστέα; Αν εγώ στο χαρτί που συμπληρώνω για το που βρίσκομαι, γράψω σελίδα της ηλεκτροχημείας και βέβαια είμαι πιο πίσω από τους άλλους θα μου γίνει παρατήρηση; Ποιο 1ο κεφάλαιο στη Χημεία έχει αυτά που λέει μέσα το ΦΕΚ; Εκδόθηκε νέο βιβλίο που δεν μας μοιράστηκε; Λοιπόν θα είμαι κόσμια γιατί διαφορετικά δεν θα αναρτηθεί το σχόλιο μου, αλλά έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι με την ύλη. Ζητάμε μήνες διευκρινίσεις για το αν η τάση ατμών, η επιφανειακή τάση και το ιξώδες είναι εντός ύλης και αντί να πάρουμε επίση απάντηση δημοσιεύεται ένα γελοίο και κατάπτυστο ΦΕΚ. Φτάνει πια, σοβαρευτείτε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ