ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

ΟΙΕΛΕ καλεί σε κινητοποιήσεις τους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση κατάθεσης Σχεδίου Νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση

Δημοσίευση: 07/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε κινητοποιήσεις θα καλέσει τους εκπαιδευτικούς η ΟΙΕΛΕ σε περίπτωση που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καταθέσει άμεσα , προς ψήφιση , στη Βουλή Σχεδίου Νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, παρουσία  ιδιωτικών εκπαιδευτικών-εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων και των παραρτημάτων τους.

Η ΟΙΕΛΕ ζητά:

1.    Την άμεση παρέμβαση της πολιτείας με την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και τη δημιουργία κοινού, ειδικού σώματος Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας που θα ασκεί συστηματικό έλεγχο, ώστε να περιοριστεί δραστικά η μαύρη εργασία, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.

2.    Την άμεση κατάργηση της παραγράφου 8 του άρθρου 56 του Ν. 4472/2017 που επιβάλλει την αυθαίρετη – μόνο από το Διευθυντή – και τιμωρητική αξιολόγηση, η οποία εξοντώνει επαγγελματικά τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό, αποβάλλοντάς τον δια βίου από το χώρο της Παιδείας. Οποιαδήποτε πιστοποίηση ποιότητας στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα την επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς όφελος των μαθητών.

3.    Να καταργηθεί άμεσα η ρήτρα δύο ετών υπηρεσίας ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι για μόνιμο διορισμό που καταστρατηγεί αυτό που εδώ και τέσσερις δεκαετίες αποτελεί νομοθετική πραγματικότητα, δηλ. η αναγνώριση της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση ως πραγματικής δημόσιας προϋπηρεσίας.  

4.    Νομοθετική ρύθμιση για άμεση αύξηση των μισθών και καταβολή της απλήρωτης εργασίας σε κάθε είδους υπερωριακή δραστηριότητα.  

5.    Την άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Το σχέδιο δράσης ΟΙΕΛΕ

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε , στη σημερινή συνεδρίαση, το αμέσως επόμενο διάστημα να προβεί:

•    Σε συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία και τα πρωτοβάθμια σωματεία μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου για να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς και να ζητήσει την άποψη ακόμη  των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας. Σε περίπτωση άμεσης κατάθεσης Σχεδίου Νόμου, θα τεθεί πρόταση για συγκεκριμένες κινητοποιήσεις.

•    Σε πρόταση για κοινή δράση προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τις συλλογικότητές της για να αποφευχθεί η επέλαση της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης

•    Σε προσφυγή (όπως είχε γίνει το 2014) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Education International, στην ILO και στα ευρωπαϊκά συνδικάτα (ETUCE/ETUI) για την πλήρη απορρύθμιση του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τον κίνδυνο που προκύπτει για τη νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών

•    Σε ενημέρωση της κοινωνίας και των φορέων της για το σοβαρότατο κίνδυνο που διατρέχουν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές σε σχέση με τη πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ κ.λπ. από την έκρηξη ανομίας που θα προκληθεί από ενδεχόμενη απορρύθμιση του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Ετικέτες: 
ΟΙΕΛΕ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.