ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣτΕ (πινάκιο) : Στις 16 Ιανουαρίου εκδικάζεται η προσφυγή των Σχολικών Συμβούλων κατά του νόμου “Γαβρόγλου”

Μετά από τέσσερις αναβολές προγραμματισμένων συνεδριάσεων του ΣτΕ
Δημοσίευση: 09/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το πινάκιο, με το οποίο  ορίζεται   για τις 16 Ιανουαρίου   η εκδίκαση της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ)   κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης.

Μέχρι τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε εάν η υπόθεση θα συζητηθεί ή θα λάβει νέα αναβολή.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν αναβληθεί τέσσερις προγραμματισμένες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εκδίκαση της προσφυγής των Σχολικών Συμβούλων.

Η τελευταία αναβολή έγινε στις 17 Οκτωβρίου  και η προηγούμενη   στις 9 Μαΐου.

Την   δεύτερη αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, του περασμένου Γενάρη,  ζήτησαν οι δικηγόροι της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.

Ο  πρώην υπουργός Κ. Γαβρόγλου  με ανακοινωθέν, έχει κατηγορήσει την ΠΕΣΣ ότι με αυτή τη δικαστική  κίνηση  επιδιώκει να μπλοκάρει το νέο θεσμό των  Συντονιστών Εκπαίδευσης και απηύθυνε έκκληση αντί η Π.Ε.Σ.Σ να αναλώνεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, να συμβάλλει δημιουργικά στην επιτυχία του νέου θεσμού.  

“Λειτουργούμε χωρίς  «υποδείξεις» , πάντα με υπευθυνότητα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τοποθετούμαστε  στα εκπαιδευτικά ζητήματα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης”, απάντησε η ΠΕΣΣ στον Κ. Γαβρόγλου.

Η Ν. Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, στη  συνάντηση με το ΔΣ της ΠΕΣΣ, επαναβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τη θέση της για την επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, όπως άλλωστε είχε διατυπωθεί στη Βουλή και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Σχόλια (31)

 
Σ,Κ.@Edubet ή "Μην περιμένετε επιλογές Στελεχών"
24 Ιαν 2020 08:54

[Θέλουμε στελέχη κοντά στις ανάγκες των παιδιών και των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.]
[Μέσα από τις πρωτοβουλίες μας διαφαίνεται ήδη η εμπιστοσύνη μας στον Διευθυντή κάθε σχολικής μονάδας και στον σύλλογο διδασκόντων που θα πρέπει να ενδυναμωθούν και να έχουν μεγαλύτερη αυτοτέλεια.]

Τώρα όπως βλέπετε ασχολούμαστε με τα Copie Paste των Copie Paste των δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας!Με τη διαβούλευση φτάνουμε λογικά ως το Πάσχα.Μετά οι πανελλήνιες..Μετά..?"Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι"!Οι κρίσεις των ΔΕ λογικά προηγούνται.Κι αφού έρθει ο νόμος θα τον φυτέψουμε στη γλάστρα και θα περιμένουμε να ανθίσει από Σεπτέμβρη?Δε νομίζω...Η παράταση της θητείας των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων προβάλλει ως η πιο πιθανή εκδοχή στον ορίζοντα του edubet!Εισήχθη ήδη νεολογισμός αγγλιστεί και τρίζουν τα κόκκαλα του Ελύτη!

 
Μην περιμένετε επιλογές Στελεχών από την Ν.Δ
24 Ιαν 2020 04:18

Μέχρι τον Μάρτιο θα έρθει ένα νέο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τον τρόπο επιλογής των στελεχών, τις δομές στην εκπαίδευση και τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία σύμφωνα με όσα ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη σε συνέντευξή που έδωσε σε εφημερίδα.
Το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έρθει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Η κατάθεση του σημαντικού νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και η καλύτερη προετοιμασία για τη συγκεκριμένη νομοθετική μας πρωτοβουλία μας κατευθύνουν σε αυτόν το σχεδιασμό.
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα περιλαμβάνει τον τρόπο επιλογής των στελεχών, τις δομές στην εκπαίδευση και τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Είναι κεντρικά ζητήματα για την οργάνωση και την ποιότητα της εκπαίδευσης καθώς και δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουμε στελέχη κοντά στις ανάγκες των παιδιών και των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων. Μέσα από τις πρωτοβουλίες μας διαφαίνεται ήδη η εμπιστοσύνη μας στον Διευθυντή κάθε σχολικής μονάδας και στον σύλλογο διδασκόντων που θα πρέπει να ενδυναμωθούν και να έχουν μεγαλύτερη αυτοτέλεια. Πέρα από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες θα εστιάσουμε και στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

 
Στέλιος Καραγιάννης@Διώνη
13 Ιαν 2020 20:19

Διώνη ξέχασες ότι είναι και δικό μου θέμα ως Σχολικού Συμβούλου(2003-2018)..η θέση κερδίζεται με το βιογραφικό ..Μόνο που τα 10 μόρια της διδακτικής του 4547 ήταν περισσότερα από τα 9 των τίτλων μας .Μην προσωποποιείς παθολογικές καταστάσεις.Για την παθολογία που δημιούργησε ο 4547 μιλάμε.Και να μαθαίνεις για τα βιογραφικά των διασωθέντων με 2 μόρια διδακτικής....που εκέγονταν συνεχώς.Η σχολική τάξη νίκησε την επιστημοσύνη.Άλλο να παίζεις με τον πόνο κάποιων κι άλλο να βλέπεις και την φαιδρή πλευρά των πραγμάτων["Να παίρνεις πάντα τη φαιδρή πλευρά των πραγμάτων και των ανθρωπίνων¨,Δημόκριτος]

 
Διώνη
13 Ιαν 2020 14:14

Εμπαιγμός λοιπόν από το υπουργείο σε έμπειρα στελέχη για τα οποία έχουν ξοδευτεί κρατικά χρήματα και ΕΣΠΑ ,για μακρόχρονη επιμόρφωση.
Στελέχη καταξιωμένα περιμένουν απλώς τον Απρίλιο για να φύγουν ..
Κρίμα.
Και από την άλλη ο κ. Καραγιάννης ,από την σίγουρη θέση που πάντα καταφέρνει να κατέχει,φιλοσοφεί και μαντεύει ημερομηνίες χωρίς να σέβεται συναδέλφους που του ζητάνε να μην ασχολείται με τα θέματα τους.

 
@Δρ.Καραγιάννης 8:26
13 Ιαν 2020 12:37

Τί είναι αυτό το πάθος σου με σενάρια ,υποθέσεις και λατρεία στην Νέα Δημοκρατία;Το 2018 τα ίδια έγραφες για τον ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο σθένος και πάθος.Πολύ εύκολα αλλάζεις συναισθήματα και απόψεις.Ευμετάβλητος χαρακτήρας στα συναισθηματικά.Άντε μετά να σε πιστέψουν.Καταστάλαξε κάπου.

 
@Σ.Καραγιάννης Αύγουστος 1984 .Μια προειδοποίηση
13 Ιαν 2020 11:58

@8:26.Πάλι ύμνοι στην Νέα Δημοκρατία και το Υπουργείο;Συγκρατήσου λίγο.Ολοι μας αγαπήσαμε κάτι, αλλά δεν κάναμε έτσι.Εντάξει οι έρωτες σε μια σχετικά μεγάλη ηλικία βαράνε στον εγκέφαλο αλλά προς Θεού.Με μέτρο.Μην εκτίθεται τόσο κραυγαλέα.Όσο για αυτό το φανταστικό σενάριο μου θύμισε το παραπάνω βιβλίο όπου η ΣΕ επιτέθηκε στην Δύση και περιέγραφε διάφορα υποθετικά σενάρια άμυνας και αντεπίθεσης.Έτσι και με το σχόλιο σου.Οι εχθροί επιτίθεται στην ΝΔ και αυτή αμύνεται και αντεπιτίθεται με διάφορα υποθετικά σενάρια.Είσαι εφάμιλλος του Χάμοντ που έγραψε αυτό το βιβλίο.Τί εφάμιλλος;Κλάσεις ανώτερος.

 
Σ. Καραγιάννης@Η στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε
13 Ιαν 2020 08:26

Όλα είναι πιθανά...Κάποιος βιαζόταν και περίμενε να διοριστεί!υπηρεσιακός ΔΕ!Αυτό το στόρυ μόνο κομματικοί θα πρέπει να το υποστήριζαν.Μας τέλειωσε κι αυτό.Ένα είναι σίγουρο 100%.Το ΙΕΠ θα καταθέσει πρόταση νόμου.Τα σενάρια μπορούμε να ατα επαναλάβουμε.1.Κρίσεις των ΔΕ με κεντρικό συμβούλιο επιλογής μέχρι τον Αύγουστο και παράταση της θητείας των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων για ένα χρόνο.Κρίσεις των ΣΣ μέσα στο 20-21.Ολοκλήρωση θητείας των ΣΕΕ και τοποθέτηση των ΣΣ τον Σεπτέμβρη του 21.2.Εμφάνιση του νόμου τέλος Φλεβάρη,ψήφιση του τον Μάρτη,με κατάργηση των ΠΕΚΕΣ και λήξη της θητείας των ΣΕΕ τέλος Ιούνη.Φαστ φουντ κρίσεις των ΣΣ με μητρώο και δίχως συνεντεύξεις.Ρήξη της ΠΕΣΣ με την πολιτική ηγεσία.Νομοθετική ξεχωριστή πράξη για κατάργηση των ΣΕΕ.Μηνύσεις των ΣΕΕ για την καταβολή του υπολοίπου των ειδομάτων ενός έτους.540 χ 350χ 12=1.940.000 ζημιά για το δημόσιο.αγριότητα Σύριζα για την κατάργηση,κλπ.Βαρύ σενάριο..Οι θέλοντες να διοριστούν υπηρεσιακοί ΔΕ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι αρμενίζει στραβά η νέα πολιτική ηγεσία.Βάζουν τη στενή κομματική αντίληψη πάνω από την πολιτική,"την τέχνη του εφικτού".Η νέα πολιτική ηγεσία θα προχωρήσει με μεγάλη προσοχή στις κρίσεις με την ησυχία της.Προέχει το σύστημα να δουλεύει καλά και δουλεύει..Οι κομματικά δυσαρεστημένοι θα πρέπει να περιμένουν.Σιγοψήνονται τα κοψίδια και θα πέσουν αργά από τον βωμό."Έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες και δεν κουνιέται φύλλο" πάνω από το βωμό!Άπνοια, φίλε μου,γέρασε κι ο Κάλχας..Να όμως που δεν είναι έτσι.Αφού όλα θα γίνουν στην ώρα τους..

 
40 βάρκες στο γυαλό!
13 Ιαν 2020 00:26

Για να μην ανησυχούν κάποιοι οι νέες επιλογές για τις δομές εκπαίδευσης ( Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές α/θμιας @ β/θμιας εκπαίδευσης, πιθανοί Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, κλπ. κλπ) πιθανολογείται να γίνουν το συντομότερο κατά το σχολικό έτος 2021-2022 αφού λήξει η θητεία των Στελεχών Εκπαίδευσης που επιλέγηκαν με τον νόμο 4547/2018 του κ. Γαβρόγλου. Η υπουργός δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει αλλαγές πριν την λήξη αυτών. Απλά κάθε μήνα σχεδόν αναφέρει αόριστα για πιθανόν αλλαγές χωρίς κάτι συγκεκριμένο ώστε να κρατάει τα υποψήφια στελέχη σε αναμονή. Αν είχε πρόθεση να κάνει αλλαγές θα τις είχε κάνει, όπως έχουν κάνει και προηγούμενες κυβερνήσεις σε διάστημα το πολύ δύο μηνών , και όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα καταργούσε άμεσα τον νόμο Γαβρόγλου. Έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες και δεν κουνιέται φύλλο στον τομέα της επιλογής στελεχών. Φανταστείτε ότι κρατεί σε παράταση τους Διευθυντές Εκπαίδευσης αν και είχαν επιλεγεί με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο όπως και η ίδια επανειλημμένα τόνιζε στις προγραμματικές της δηλώσεις . Τουλάχιστον οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί με υπηρεσιακούς μέχρι να γίνουν οι νέες επιλογές. Τώρα η επαναφορά του θεσμού του ΣΣ γενική και πολύ αόριστη έως πολύ πιθανόν να μην γίνει. Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πόσο έτοιμη ήταν η κ. Κεραμέως , φανταστείτε να μην ήταν κιόλας Προσωπικά δεν περιμένω τίποτα παρά μόνο τον Απρίλιο να καταθέσω την αίτηση συνταξιοδότησης. Καλή τύχη σε όλους και καλή χρονιά!

 
Σχ. Σύμβ.
12 Ιαν 2020 18:25

Άμεση κατάργηση των ΠΕΚΕΣ και επαναφορά των Σχολικών Συμβούλων, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά η ΝΔ. Όχι άλλος εμπαιγμός και ψηφοθηρία!!

 
Ποιού Φλεβάρη τέλος @κ Καραγιάννη;
12 Ιαν 2020 15:09

Φεβρουάριο ψήφιση εκλογικού νόμου και εκλογή ΠτΔ.Δεν θέλουν να ασχοληθούν με νόμο επιλογών.Θα στείλει και τα γεωτρύπανα η Τουρκία Κρήτη,Καστελόριζο και όπου γουστάρει και θα έχουμε ένταση.Όταν ένα Υπουργεία οχτώ μήνες δεν έκανε νόμο επιλογών,που κατά δήλωση του τον είχε έτοιμο πριν τις εκλογές,δεν είναι ικανό και για τίποτε το σοβαρό.Οι ψήφοι τουσ ένοιαζαν πριν τις εκλογές .Να δούμε που θα τις βρουν τώρα.Πάντως στην αναμπουμπούλα μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών θα περάσουν και την συνεκμετάλλευση και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη θα έχει σειρά όλο το Αιγαίο και η Θράκη.Συνέχιζε να τους δοξάζεις.

 
Στέλιος Καραγιάννης@Επίσκεψη στο μαντείο των Δελφών
12 Ιαν 2020 11:57

Πόσο χαίρομαι όταν ανατρέχει κάποιος συνάδελφος στη μεγάλη μας παράδοση.Κακά μαντάτα δεν έχουμε προς στιγμήν.Ούτε καλά:"H ζωή στην εποχή της αβεβαιότητας"(Zygmunt Bauman,Μεταίχμιο)Εδώ και δυο χρόνια άκουγα τους βουλευτές μας να χρησιμοποιούν συχνά τη λέξη "μόχλευση" που "έπαιζε πολύ" και στη Μορφωτικών Υποθέσεων.Τώρα μοχλεύει τον νέο νόμο το ΙΕΠ! Σε τί "πυλώνες" πάνω θα στηθεί ο νέος νόμος, άγνωστο.Η λέξη "πυλώνες""έπαιζε πολύ" επί κ.Διαμαντοπούλου.Ο Σύριζα δεν την χρησιμοποιούσε γιατί ήταν πασοκικής εμπνοής! και με χίλιες ντουντούκες διαλαλούσε μετά τις αρετές της "συλλογικότητας"! Μόνο η κομμουνιστική λέξη "συλλογικότητα" αρκεί για να κατεδαφίσει τον 4547!"Χτίζουμε σκηνικά και τα χαλούμε" έγραψε στο ποίημά του Θεατρίνοι Μ.Χ.,ο Γιώργος Σεφέρης.Κάτω ο 1566,δε μας έκανε,..πάνω ο ..κάτω..πάνω ο 4547..δε μας κάνει πια,κάτω ..πάνω ο νέος νόμος...Όλοι οι νόμοι εστίαζαν στο πλαίσιο της βέλτιστης παιδαγωγικής και επιμορφωτικής υποστήριξης των σχολικών μονάδων και εμεις, αντί να κοιτάζουμε το δάσος κοιτάζαμε το δικό μας δέντρο, δηλαδή αν θα φυτεύονταν ο καθένας μας σε μια θεσούλα μέσα σ'αυτό!!!Αν το ΙΕΠ καταθέσει σημαντικές προτάσεις για την βέλτιστη λειτουργία του θεσμού των ΣΣ θα πρέπει να το συγχαρούμε.
Αυτό λοιπόν που μετράει για εκατοντάδες αδημονούντες είναι το πότε,το πώς και το γιατί.1.Πότε θα εκλεγούμε2.Με ποιά μοριοδότηση?3.Με συνέντευξη ή όχι?4.Κεντρικά η περιφερειακά?5.Αναβαθμισμένοι η υποβαθμισμένοι?"Δολώματα για τον καθένα"[Ελύτης].Τέλος Φλεβάρη..?Ω Κάλχα ,πέτα μας ένα καλό κοψίδι από τον βωμό!

 
@Σ.Καραγιάννης.Ο Κάλχας της εκπαίδευσης
11 Ιαν 2020 17:04

Φλεβάρη θα τα μάθουμε όλα γράφεις.Παλαιότερα ήταν Οκτώβριος ,μετά Νοέμβριος,μ.τ.Χ(μετά τα Χριστούγεννα) και τώρα Φλεβάρης.Φεβρουάριο έχει εκλογή ΠτΔ,εκλογικό νόμο κλπ.Σιγά που θα ασχοληθούν με επιλογές.Μετά ανάπαυλα.Εκλογές με απλή αναλογική Μάιο Ιούνιο με λίστα, ηθελημένη ακυβερνησία εκλογές με ενισχυμένη αναλογική,συγκυβέρνηση κλπ.Τί θα δούμε λοιπόν Φεβρουάριο που γράφεις όταν ήδη έχεις πέσει έξω στις ...προβλέψεις σου τόσες φορές;Ο Πητ Παπαδάκος ή το μέντιουμ Σμαρώ ποιό σίγουρη πρόβλεψη θα κάνουν.

 
@Σ. Καραγιάννης
11 Ιαν 2020 17:03

Προσπαθώ να μπω στη λογική σας. Οι νέοι ΣΣ και μικρότερο επίδομα και στη σχολική μονάδα και θα αναλάβουν το φορτίο της αξιολόγησης; Ποιος θα δεχτεί αυτό τον άχαρο ρόλο;

 
Σ.Κ.@Σ.Καραγιάννης ο σχολιαστής
11 Ιαν 2020 16:55

Είσαι κι εσύ απ' αυτούς που σχολίαζαν απαξιωτικά την ΓΓ? Όποιος κι αν είσαι δε βλέπεις ότι κατηγορεί άκριτα τον πρόεδρο της ΠΕΣΣ 'οτι τηρεί σιγήν ιχθύος"ενώ ο άνθρωπος έδωσε μάχες γι' αυτή την υπόθεση?Δε γίνεται να εστιάζουμε στον πόνο του καθενός"εσείς και εγώ ζούμε σε παράλληλο σύμπαν" γράφει....Αν ήταν ΣΕΕ δεν θα σχολιάζε τίποτα..Μάθε να διαβάζεις την πραγματικότητα..

 
@Σ.Καραγιάννης, ΣΕΕ
11 Ιαν 2020 16:36

Τελικά οι ΣΣ επιστρέφουν ή όχι; Οι επιλογές πότε και πώς θα γίνουν; Οι ΣΕΕ θα ολοκληρώσουν θητεία ή θα καταργηθούν πριν τΟ 2021; Οι νέοι ΣΣ θα έχουν τα ίδια καθήκοντα που είχαν προ κατάργησής τους ή όχι; Ας απαντήσει η Υπουργός ή όποιος άλλος γνωρίζει κάτι... Έστω και για τις φήμες..

 
@Σ.Καραγιάννης ο σχολιαστής
11 Ιαν 2020 15:53

Αφού η @Πρώην Σχολική Σύμβουλος 22:15 ζήτησε να ΜΗΝ την σχολιάσεις.Εσύ γιατί δεν σέβεσαι αυτό που ζητάει;

 
Σ.Καρ.@Αλλά και επιστροφή στην εκπ.πραγματικότητα
11 Ιαν 2020 15:49

Αυτό το τελευταίο που έγραψα είναι το τελευταίο που κυκλοφορεί.Προσοχή λοιπόν.Υπάρχει μια σεναριολογία που δεν προσθέτει τίποτα στον διάλογό μας αλλά αφαιρεί.Υποθέτω ότι η ΠΕΣΣ πάλαιψε και παλαίει για ανβάθμιση του θεσμού των ΣΣ με κεντρικό συμβούλιο επιλογής.Ελπίζω το ΙΕΠ να μην ΄καταθέσει γνώμη για το πως θα γίνουν και από που οι κρίσεις και να περιοριστεί μόνο στο να καταθέσει το καθηκοντολόγιο των ΣΣ στο υπουργείο αναφορικά προς τον επιμορφωτικό τους ρόλο και την ανάπτυξη κατ'αρχήν του της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας από τον Οκτώβρη..Ελπίζουμε οι συνδικαλιστές μας της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να μην έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο σ' αυτή την υπόθεση και να βαρύνει η γνώμη τους.Όσοι νομίζουν ότι το υποτιθέμενα αναβαθμισμένο ΙΕΠ θα καθορίσει τα πράγματα όσον αφορά την επιλογή των στελεχών,την επιμόρφωση και την αυτοαξιολόγηση,πλανώνται..Οι ισχυροί πόλοι και συνομιλητές με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία ήταν,είναι και θα είναι η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ...

 
Στ.Καραγιάννης@Επιστροφή των ΣΣ στη σχολική μονάδα
11 Ιαν 2020 11:38

Μην απογοητεύεσαι συναδέλφισσα γιατί επίκειται η κατάργηση των ΠΕΚΕΣ και μετακίνηση των ΣΣ προς τη σχολική μονάδα.Το έργο αλλαγής του τοπίου το έχει αναλάβει το ΙΕΠ και αν θέλει κανείς να έχει μια εικόνα για το τί θα συμβεί θα πρέπει να απευθυνεί σ' αυτό.Μάλλον θα δούμε ριζικές αλλαγές στον θεσμό του σχολικού συμβούλου.Αν υπαρχει πολιτική πρεμούρα να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι ΣΣ στη σχολική μονάδα,αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με ένα μητρώο μορίων απ' όπου θα επιλεγούν τάχιστα και ίσως δίχως τις χρονοβόρες συνεντεύξεις.Αν δε το επίδομα της θέσης ευθύνης είναι και μικρότερο του διευθυντή της σχολικής μονάδας, τότε η ηγεσία του υπουργείου θα χρεωθεί την οριστική μεταλλαγή ή αποδόμηση του θεσμού.Υπενθυμίζω για να μη ξεχνιόμαστε.Από το 1982 έως το 2012,για τριάντα χρόνια,οι ΣΣ ήταν παρά τον υπουργό παιδείας και τους απονέμονταν ο τίτλος του παρέδρου όταν αφυπηρετούσαν.Ο Σύριζα χαμήλωσε τον πήχυ και έφερε τον θεσμό στις περιφερειακές διευθύνσεις.Τώρα μεσολαβούντος και του ΙΕΠ ο θεσμός θα επιστρέψει περήφανος πια στη σχολική μονάδα!Το Φλεβάρη θα τα μάθουμε όλα!

 
Πρώην Σχολική Σύμβουλος
10 Ιαν 2020 22:15

@ Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ,πρώην ΣΣ
Δυστυχώς κύριε Καραγιάννη , εσείς και εγώ ζούμε σε παράλληλο σύμπαν. Σας παρακαλώ πολύ μην κουράζεστε να σχολιάζεται τις αναρτήσεις μου , γιατί μου είναι αδύνατον να παρακολουθήσω την διάνοια σας. Ευχαριστώ πολύ.

 
Γ.Π.
10 Ιαν 2020 20:22

Αναστασία τη λένε. Δεν επιτρέπεται να δίνετε στη Γενική Γραμματέα «καλλιτεχνικό»
όνομα.

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ
10 Ιαν 2020 19:22

ΜΑΥΡΗ ΕΙΝ' Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ
ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ.

ΦΙΛΟΙ Μ' ΝΕΟΥΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΣ ΝΗ ΠΑΤΗΣΑΤΕΙ Τ' ΒΟΥΝΙΑ ΤΣ ΓΙΛΑΔΑΣ.

 
@Σ.Καραγιάννης.Απίστευτο σχόλιο 18:16
10 Ιαν 2020 19:20

Για πρώτη φορά εδώ και εφτά μήνες σε σχόλιο του ο Δόκτωρ Σ.Καραγιάννης δεν παινεύει την κυβέρνηση,τον Μητσοτάκη,την Κεραμέως,την Ζαχαράκη,την Σίσσυ Γκίκα ,την ευτυχή ημέρα της 7ης Ιουλίου που κέρδισε η ΝΔ κλπ.Πρόκειται περί πρωτοφανούς γεγονότος άξιου κάθε προβληματισμού για την σημειολογία του συγκεκριμένου σχολίου και τι υπονοεί με αυτήν την παράλειψη του ο σχολιαστής.

 
Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ,πρώην ΣΣ@Πρώην Σχολική Σύμβουλος
10 Ιαν 2020 18:16

Προσωπικά ως ενεργός ΣΕΕ δεν μπορεί να είμαι μέλος της ΠΕΣΣ επ' αόριστον.Αλλά αυτό που γράφετε, αγαπητή συναδέλφισα, δεν είναι σωστό γιατί το ΔΣ της ΠΕΣΣ, αν είχει κάτι το νέο να ανακοινώσει θα το έκανε.Φαντάζομαι ότι μετά την 16η Ιανουαρίου θα υπάρξει και από την ΠΕΣΣ κάποια ανακοίνωση...Αναμένουμε

 
Πρώην Σχολική Σύμβουλος
10 Ιαν 2020 16:48

Είναι πολύ λυπηρό να ενημερωνόμαστε από το διαδίκτυο σχετικά με την πορεία της προσφυγής των Σχολικών Συμβούλων κατά του νόμου “Γαβρόγλου 4547/2018” από την στιγμή που υπάρχει υποτιθέμενος πρόεδρος της ΠΕΣΣ ο οποίος τηρεί σιγή ισχύος χωρίς να αποστέλλει κανένα δελτίου τύπου για τις επανωτές αναβολές και για τις προτάσεις που κατέθεσε η ένωση , παρά μόνο καλεί σε κοπή πίτας και σε συγκεντρώσεις για είσπραξη των 20 ευρώ κατά κεφαλή για την επικαιροποίηση στοιχείων του μητρώου. Νομίζω οφείλει και να ενημερώνει .

 
Μην περιμένετε επιλογές Στελεχών από την Ν.Δ
10 Ιαν 2020 15:30

Οι ψηφοφόροι δεν είναι χαζοί, και σίγουρα δεν είναι πρόβατα

Εάν θα μπορούσα να έδινα μια συμβουλή στους «πολιτικούς» ειδικά στον χώρο της παιδείας, αυτή θα ήταν: ποτέ μην υποτιμάται την ικανότητα του ψηφοφόρου να αντιλαμβάνεται στην πραγματικότητα.

 
ΣΟΛΩΝ
09 Ιαν 2020 16:07

2020. Ελπίζουμε ή ζούμε με ψευδαισθήσεις? Εννοείται πως τίποτα δεν θα γίνει. Θα πάρει και άλλη αναβολή, θα λήξει του χρόνου η θητεία των ΣΕΕ και μετά πολύ απλά κατάργηση της θέσης! Τι να τους κάνει τους σχολικούς συμβούλους και τους συντονιστές? Επιμόρφωση θα αναλάβει το νέο ΙΕΠ και αξιολόγηση ο διευθυντής μαζί με εξωτερικό αξιολογητή, άρα δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Τόσο απλά!

 
ΣτΕ
09 Ιαν 2020 10:13

Έξι μήνες να καθαρογραφεί η απόφαση,δύο μήνες να φτάσει στο Υπουργείο και να μελετηθεί καλό Σεπτέμβριο.Νέος νόμος επιλογών,έξι μήνες για συγκέντρωση δικαιολογητικών,μοριοδοτήσεις,ενστάσεις κόντρα στις ενστάσεις πάμε Φεβρουάριο 2021.Συνεντεύξεις,πίνακες,ενστάσεις κλπ πάμε Ιούλιο 2021.Τότε λήγει και η θητεία των ΣΕΕ.Καλή χρονιά.

 
Στ.Καραγιάνης@Μεθεόρτιον Ευχολόγιο
09 Ιαν 2020 10:07

Τουλάχιστον πρωινέ μου Ιάκωβε να μάθουμε το αποτέλεσμα και να νιώσει ένας ολόκληρος κόσμος που ταλαιπωρήθηκε την ηθική δικαίωση.Ο κ.Γαβρόγλου από τη μια έβαλε κόφτες ηλικιακούς για τους ΣΣ, και από την άλλη, αύξησε τα χρόνια παραμονής των εξηνταπεντάρηδων φίλων του στα Πανεπιστήμιά μας!!!Δεν υπάρχει ηλικιακός κόφτης για βουλευτές και υπουργούς!Ούτε για τα στελέχη πρώτης γραμμής του υπουργείου μας..Από τη μια έκανε με τον 4547 περιστολή των μορίων των τίτλων των υποψηφίων ΣΕΕ (εσωτερικού)-- στο 9 ενώ για τους ΣΕΕ (εξωτερικού) μοριοδοτούσε τα πάντα χαλώντας την ψευδοροφή για να φανεί το ταβάνι...Η ΠΕΣΣ έδωσε με αξιοπρέπια και σθένος τη μάχη της και θα την κερδίσει έστω και καθυστερημένα.Το ξαναγράφουμε για πολλοστή φορά.Ευελπιστούμε ο νέος νόμος να αποδείξει ότι ο 4547 ήταν ο χειρότερος νόμος της εκπαίδευσης μας, χωρίς να καταφρονήσει τα όποια θετικά του στοιχεία.Αναμένουμε δικαιοκρισία και μείωση της ευννοιοκρατίας στο ελάχιστο.Τουλάχιστο στις κρίσεις των ΣΣ.Γιατί για τις κρίσεις των ΔΕ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί..Εδώ πρυτάνευε μέχρι χθες μια άλλη λογική,που έλεγε:"η διοίκηση πρέπει να είναι δική μας"..Mάλλον αυτή η φρικτή λογική πέρασε πια στο DNA μας..Βλέπε και τις τελευταίες κρίσεις των ΔΕ.Είδωμεν!!

 
Κώστας
09 Ιαν 2020 09:41

Δεν νομίζω ότι στην παρούσα φάση η όποια απόφαση θα επηρεάσει τις εξελίξεις ουσιαστικά. Αν προλάβουν θα κάνουν τις κρίσεις, αν όχι του χρόνου. Ανέτοιμοι και απροετοίμαστοι πάντως, παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες προεκλογικά! Δήθεν θα επανέφεραν ΑΜΕΣΑ τον θεσμό των σχ. συμβούλων! Αν με το άμεσα εννοούσαν αφού ολοκληρώσουν τη θητεία τους οι συντονιστές, τότε εντάξει! Κακώς πιστέψαμε σε κάτι καλύτερο μετά την πανωλεθρία Γαβρόγλου...

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
09 Ιαν 2020 09:33

Πρόβλεψη: Η εισήγηση θα είναι κατά της προσφυγής. Το ΥΠΠΘ απών. Συμπέρασμα: Βελτίωση του νόμου Γαβρόγλου σε κάποια σημεία και εφαρμογή για επιλογή ΣΣ (με άλλη ονομασία) του χρόνου.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.