Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ν. Φίλης: Δημόσιες σχέσεις VS δημοσίου συμφέροντος

Το ελληνικό Κράτος θα δίνει 2 εκ ευρώ ετησίως στο ιδιωτικό κολέγιο του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, όσα χρήματα δίνει ετησίως το υπ. Παιδείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμια και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Δημοσίευση: 10/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νίκος  Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας , Βουλευτής, τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της «ευεργεσίας» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς ένα ιδιωτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ, να κάνουμε τις αναγκαίες συγκρίσεις: το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με περίπου 15.000 φοιτητές το καθένα, λαμβάνουν από περίπου 2 εκατ. ευρώ ετησίως για τα λειτουργικά τους έξοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όσα θα παίρνει κάθε χρόνο το εκκλησιαστικό - ιδιωτικό κολέγιο του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, αναδρομικά μάλιστα από το 2019.

Προφανώς για την κυβέρνηση έχουν μεγαλύτερη σημασία οι θεολογικές σπουδές 150 φοιτητών στις ΗΠΑ, από τις σπουδές χιλιάδων ελληνόπουλων, σε δεκάδες τμήματα και επιστημονικές κατευθύνσεις στη χώρα μας. Άλλη μια απόδειξη του... επιτελικού ενδιαφέροντος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο και γενικότερα τη δημόσια εκπαίδευση.

Τι απομένει λοιπόν στους Έλληνες φοιτητές για να σπουδάσουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες; Να κάνουν το σταυρό τους;

Να υπενθυμίσουμε ότι το κολέγιο της Βοστώνης ανήκει στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, που συνταράσσεται από μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγ. Νικολάου, στο Zero Point.

Το σκάνδαλο αυτό υπήρξε η θρυαλλίδα για την αλλαγή του αρχιεπισκόπου.

Επίσης, καταγγελίες για κακοδιαχείριση ή και διαφθορά έχουν διατυπωθεί και για το ίδιο το κολέγιο και έχουν τύχει εξέτασης από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.

Προφανώς όλα αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση.

Αλλά αποφάσισε με κριτήριο τις δημόσιες σχέσεις του πρωθυπουργού και όχι το δημόσιο συμφέρον.

Ετικέτες: 
Νίκος Φίλης

Σχόλια (27)

 
Αν ρωτούσες θα το μάθαινες
13 Ιαν 2020 22:55

@13 Ιαν 20:26
Μετά από 9 σχόλιά σας για τον Ν.Φ. μάλλον κουραστήκατε.
Εσείς που δεν χρειάζεται να ρωτήσετε αφού ξέρετε τί συμβαίνει "σε όλες
τις σχολές", αν δεν έτρεξες τα 100m σε 12.5" όταν ήσουν 20 χρονών, δεν θα τα τρέξεις στα 45 σου. Και να άλλαξε το βιβλίο, τα 12.5" εκεί είναι και θα σε περιμένουν.
Για το θέμα της γενοκτονίας, από το σχόλιό μου στις 16:59, είναι εμφανές ότι τάσσομαι με την πλευρά της Βουλής. Δεν θα το είδατε μάλλον ή το είδατε και το αγνοήσατε.
Δεν μίλησα εγώ για "χρυσά γράμματα". Εσείς βάλτε ότι μέταλλο ή ορυκτό σας αρέσει. Και κάρβουνο αν θέλετε. Εγώ μίλησα, για τα ίδια, τα γράμματα. Όπως αυτά που υπάρχουν πχ σε κάθε υπουργείο και που καταγράφουν στην ιστορική-εθνική μας μνήμη, όσους διετέλεσαν υπουργοί.
Την πρωταπριλιά, ψέματα λέμε στην Ελλάδα, όχι ανέκδοτα. Ανέκδοτα μπορούμε να λέμε όλο το χρόνο.
Στη διάθεσή σας, σε άλλο ή σε όποιο σχόλιο με χρειαστείτε. Όμως να ξέρετε, ότι το μόνο κοινό σημείο που έχω με τον κύριο Ν.Φ. είναι η πλούσια και σγουρή κόμη.

 
homo faber et ludens
13 Ιαν 2020 22:26

«Εγώ μπήκα σε σχολή το 1985 και αποφοίτησα το 2010… .Δεν μπορώ όμως να γίνω υπουργός …»
Είσαστε λοιπόν παράδειγμα αιώνιου φοιτητή. Σε άλλους θα χαλαλίζατε την δυνατότητα να πάρουν και αυτοί πτυχίο μετά από 25 χρόνια; Η μήπως για τους άλλους το κριτήριο είναι η αριστεία;
Σε αυτό –με τον χειρισμό των αιωνίων- συμφωνείτε με τον Φίλη ή με την κ. Κεραμέως;

 
Ο ημιμαθής original 13,19
13 Ιαν 2020 20:26

Μην προσπαθείς να υποτιμήσεις κάτι που αγνοείς.Και τα βιβλια αλλάζουν και οι καθηγητές αλλα οι έδρες παραμένουν ίδιες και ως εκ τούτου αντιστοιχίζονται τα παλαιότερα μαθήματα με τα παρεμφερή καινούρια ή με αλλαγμένο τίτλο.Αν ρωτούσες θα το μάθαινες.Δεν ρωτάς όμως γιατί προέχει η υπεράσπιση του Φίλη.Σε όλες
τις σχολές συμβαίνει αυτό.Όσο για την αμφισβήτηση της γενοκτονίας από την πλευρά του, συμπτωματικά την αμφισβητεί και η Τουρκία διαχρονικά.Για να καταλαβαινόμαστε.Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία για το θέμα και μάλιστα τα αρχεία της γενοκτονίας τα εξέδωσε και η Βουλη των Ελλήνων.Και η Βουλή έκανε λάθος και μόνο ο Φίλης λέει το σωστό; 'Όσο για αυτό που γράφετε ότι ο Φίλης θα γραφεί με χρυσά γράμματα στις δέλτους της ιστορίας το εκλαμβάνω ως προχρονολογημένο ανέκδοτο της πρωταπριλιάς. Και την δική μου αγάπη πάντα κύριε Ν.Φ και τα υπόλοιπα σε άλλο σχόλιο.

 
Ο ημιμαθής original της 13:19
13 Ιαν 2020 16:59

@ : 10 Ιαν 18:54, 10 Ιαν 23:40, 11 Ιαν 20:05, 12 Ιαν 16:46, 12 Ιαν 18:04, 12 Ιαν 23:21, 13 Ιαν 09:37, 13 Ιαν 11:29
- Συγχαρητήρια! Είστε πολύ καλύτερος του Φίλη. Εσείς θα έπρεπε να γίνετε Υπουργός Παιδείας. Σε ποιά σχολή το 2010 είχαν τον ίδιο οδηγό σπουδών με το 1985(25 χρόνια μετά ή αλλιώς 1/4 του αιώνα)? Είχαν και τους ίδιους καθηγητές, εκτός από μαθήματα, βιβλία και ύλη εξετάσεων από το '85? Παρακαλώ πείτε μας τα στοιχεία και θα προτείνω, ΚΑΙ εσάς ΚΑΙ τη σχολή ΚΑΙ τους καθηγητές, για τα Ρεκόρ Γκίνες.
- Ένα όνομα ζητήσατε. Δεν βάλατε άλλες προϋποθέσεις, πλην του "δεν θα ήταν κομματικός με απολυτήριο Λυκείου μόνο". Εγώ σας έδωσα ένα όνομα και σκόπιμα έβαλα Ελληνικό και τρανταχτό. Δεν σας άρεσε. Κάντε "μια πρόχειρη έρευνα"(όπως λέγατε και παλιά), γκουγκλάροντας, "επιτυχημένοι χωρίς πτυχίο" και ενημερώστε μας για τα αποτελέσματα που θα σας βγάλει. Ε δεν μπορεί να μην σας αρέσει ούτε ένας-μία!
- Δεν είμαι μελετητής της ζωής του Αρίστου αλλά αν δεν είχε βιώσει γενοκτονία και προσφυγιά, ίσως δεν θα "γινόταν" και ποτέ, ο Ωνάσης.
- Ούτε ιστορικός με ειδικότητα στις γενοκτονίες είμαι. Αν πχ μου μιλούσε ένας πολιτικός για γενοκτονίες, μάλλον δεν θα τον έπαιρνα στα σοβαρά. Αν όμως ο πολιτικός μου έλεγε, ότι δεν τα λέει ο ίδιος του αλλά ότι τα γράφει κάποιος ιστορικός μελετητής και δημοσιεύονται στο τάδε έγκριτο περιοδικό, τότε ίσως να έψαχνα να διαβάσω το άρθρο.
- Δύο πράγματα σας έγραψα για τον Φίλη, για τα οποία το όνομά του θα γραφεί σίγουρα στην ιστορία. Μάλλον σας διέφυγαν. α) Αρνήθηκε υπουργικές καρέκλες που του έδιναν απλόχερα. Και μάλιστα σε κατ’ επιλογή του υπουργεία. Εσείς ξέρετε πολλούς? β) Την αιτία για την οποία τον έπαψε το ίδιο του το κόμμα από το Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αιτία, που μόνον εσείς μάλλον δεν θα γνωρίζετε. Πρώτη φορά πάντως ακούω, ότι το να είναι κάποιος "πολύ κομματικός"(και μάλιστα ένας Υπουργός), δεν αρέσει στα κόμματα.
- Περίμενα αλήθεια τη θέση σας και για το ποιος οδηγεί τη Rolls και ποιος το Πόνυ. Αλλά ούτε κι εκεί είδα Φως(Άγιο ή όχι), ούτε και Σταυρό(Τίμιο ή όχι).
ΥΓ. Ευγενικό θα ήταν, να αποφεύγετε χαρακτηρισμούς όπως "ημιμαθείς", "φτηνές δικαιολογίες όπως αυτές που γράφετε", "ανοσιούργημα" κτλ. Δεν αρμόζουν αγαπητέ μου ούτε σε Ιππότη, ούτε σε κάποιον που αγωνίστηκε τόσο πολύ για ένα πτυχίο. Την αγάπη μου πάντα.

 
@Ο ημιμαθής της 13:19. @00:15
13 Ιαν 2020 11:29

Συγκρίνετε τον Ωνάση με τον Φίλη;Τους εφοπλιστές-εμπόρους -αυτοδημιούργητους που λέτε με τον Φίλη;Ανοσιούργημα.Ο Ωνάσης άφησε εποχή και θα μιλάνε για αυτόν συνέχεια.Για τον Φίλη ισχύει το ίδιο;Αν δεν ήταν κομματικός τί θα ήταν;Εξ άλλου ο Ωνάσης σαν πρόσφυγας βίωσε μια γενοκτονία την οποία ο Φίλης αμφισβήτησε συνέχεια ,μέχρι σήμερα,και έντονα.

 
@Ο ημιμαθής της 13:19
13 Ιαν 2020 09:37

Εγώ μπήκα σε σχολή το 1985 και αποφοίτησα το 2010.Και με παιδιά και με δουλειά ,χωρίς να είμαι σε κόμμα.Δεν μπορώ όμως να γίνω υπουργός όπως ο Φίλης με απολυτήριο Λυκείου.Το πήρα"κανονικά" με εξετάσεις εννοείται διαβάζοντας ,δουλεύοντας και μεγαλώνοντας και δύο παιδιά .Αφήστε λοιπόν τέτοιες δικαιολογίες.Αν θέλει κάποιος να πάρει το πτυχίο το παίρνει.Αν δεν θέλει προφασίζεται φτηνές δικαιολογίες όπως αυτές που γράφετε.

 
Γ.Π.
13 Ιαν 2020 08:13

Ευχαριστώ για την αποκατάσταση! Ο "τίτλος" είναι η μόνη μου περιουσία.

 
Απάντηση ιδεολογικής φύσεως για το ιδιωτικό κολέγιο
13 Ιαν 2020 08:03

@12 Ιαν 2020 23:21
- Δεν είμαι ο Ν.Φ.
- Συμφωνώ με το σχόλιό σας.
- Το σχόλιό σας δεν απαντά, σε κανένα σημείο του δικού μου.
- Ιδιωτικό κολέγιο "Καρλ Μαρξ" στην Β.Αμερική που να χρηματοδοτείται από το κράτος, δεν υπάρχει. ΓΕΓΟΝΟΣ. Τα υπόλοιπα είναι ρουλεμάν.

 
Ο ημιμαθής της 13:19
13 Ιαν 2020 00:15

Προς @Ο ημιμαθής της 13:19 (της 12 Ιαν 2020 16:46)
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης(ίσως ούτε και με απολυτήριο λυκείου), έγινε πολύ περισσότερο και από τα 3 μαζί που αναφέρατε. Μετά είναι μερικές 1000δες, εφοπλιστές-επιχειρηματίες- έμποροι-αυτοδημιούργητοι κάθε είδους.
Μόλις μου πείτε ΕΝΑ όνομα "αιώνιου φοιτητή", που πήρε το πτυχίο του("κανονικά" με εξετάσεις) 20 ή 30 χρόνια μετά την είσοδό του σε μια σχολή, εγώ σας προσυπογράφω όλα όσα λέτε, κι ας μην ισχύει ούτε κόμμα(τέτοιο ,).

 
Ο ημιμαθής της 13:19
12 Ιαν 2020 23:47

@Γ.Π.
Καλό!!! "Ιππότη", αποκαλώ αυτόν της στρογγυλής τραπέζης άλλης χώρας(νήσου). Που τελευταία, δεν εμφανίζεται με το όνομα με το οποίο τον ξέραμε για καιρό αλλά απαντά ως "@ και το όνομα αυτού που σχολιάζει".
Εσείς είστε πάντα ο "Δον". Το δε σχόλιο στις 11 Ιαν 20:05, δεν θα μπορούσε να ήταν δικό σας ούτε σε ένα κόμμα(τέτοιο ,). Μεγάλη η διαφορά της γραφίδας.

 
Απάντηση ιδεολογικής φύσεως για το ιδιω.κολλέγιο
12 Ιαν 2020 23:21

@Ν.Φ.Οι μεγαλύτερες έρευνες για τον Καρλ Μαρξ έγιναν από την αμερικανική αριστερά,που διαχέεται ιδεολογικά σε όλο τον κόσμο με την παγκοσμιοποίηση κλπ.Όσο για το ιδιωτικό να σας θυμίσω την χρηματοδότηση με 40δις ευρώ των τεσσάρων τραπεζών για να μην καταρρεύσουν επί ΣΥΡΙΖΑ;Ήταν ήδη ιδιωτικές και δανείστηκε η χώρα- εμείς 40δις για να τις κρατήσει.Δηλ.το κράτος-εμείς χάρισε 40 δις σε ιδιώτες -ιδιωτικές τράπεζες και μιλάτε για 2εκ€;Πάρτε πρώτα πίσω τα 40δις€.Κύριε Φίλη γιατί το ξεχνάτε αυτό;

 
Απάντηση ιδεολογικής φύσεως για το ιδιωτικό κολέγιο
12 Ιαν 2020 22:29

Υπενθυμίζω ότι μιλάμε α) για ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ κολέγιο β) στην Αμερική γ) για τη χρηματοδότησή του με 2εκ. ευρώ ΑΝΑ ΕΤΟΣ από το "πλούσιο" Ελληνικό Κράτος (δηλ. από εμάς).
- Αν λοιπόν λέγονταν "Καρλ Μαρξ", δεν θα ήταν στην Αμερική. Τουλάχιστον στη Βόρεια.
- Αν λέγονταν "Καρλ Μαρξ", δεν θα ήταν ιδιωτικό. Οπουδήποτε.
- Αν λέγονταν "όπως ήθελε" και έπαιρνε 2εκ. ανά έτος από ένα κράτος, δεν θα έπρεπε να ήταν ιδιωτικό.
- Αφού λέγετε του "Τιμίου Σταυρού" και είναι και ιδιωτικό και είναι και στην Αμερική, δεν θα έπρεπε να έπαιρνε αλλά αντίθετα θα έπρεπε να έδινε στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια.
- Τέλος αν είχε και ρουλεμάν, θα ήτανε πατίνι, όπως λένε και τα παιδιά.

 
Γ.Π.
12 Ιαν 2020 21:51

Σχολιάζω πάντοτε ως Γ.Π.

 
Ερώτηση ιδεολογικής φύσεως για τον Φίλη
12 Ιαν 2020 18:04

Αν λέγονταν κολλέγιο "Καρλ Μαρξ" ή "κολλέγιο μαρξιστικής έρευνας και πρακτικής" και λοιπά αριστερά συναφή και όχι "Τιμίου Σταυρού" θα είχε αντίρρηση για την χρηματοδότηση;Ευελπιστώ σε μια ειλικρινή απάντηση που ήδη ξέρω και απλά ρωτάω για το τυπικό της υπόθεσης.

 
@Ο ημιμαθής της 13:19
12 Ιαν 2020 16:46

Πριν και κατά την εποχή φοίτησης Φίλη μετρούσε μόνο η είσοδος στα ΑΕΙ και ποτέ η έξοδος,εξ ού και η φράση "αιώνιος φοιτητής".Μπορούσες το πτυχίο να το πάρεις σε 20 ή 30 χρόνια.Δεν ίσχυε το ν+ .Δεν μπορεί λοιπόν το πρόβλημα υγείας να ήταν μόνο στην φοίτηση και τις εξετάσεις τόσα χρόνια και να μην ήταν στο επάγγελμά σου σαν διευθυντής πχ εφημερίδας ή κομματικού στελέχους.Δεν είναι δυνατόν δηλ να έχεις πρόβλημα υγείας για να διαβάσεις ένα μάθημα για τις εξετάσεις και να είσαι υγιέστατος την ίδια στιγμή που γράφεις κομματικά τσιτάτα και άρθρα.Επομένως η δικαιολογία αυτή είναι έωλη.Ιδιαίτερα για τον Υπουργό Παιδείας πρέπει να υπάρχει η πανεπιστημιακή μόρφωση για να μπορεί να έχει "πρόσωπο"έναντι μορφωμένων ανθρώπων.Το παράδειγμα του λοχία είναι άστοχο.Θα μπορούσε όμως ένας πχ από αξιωματικός από εφεδρεία ή από εθελοντική θητεία να άρχει έστω και ομόβαθμου αξιωματικού της σχολής Ευελπίδων;Δεν έχει γίνει αυτό ποτέ σε κανέναν στρατό του κόσμου.Κσι μή μου πείτε για Πάγκαλο ή Πλαστήρα.Άλλες οι εποχές εκείνες .Επομένως ένας Υπουργός με απολυτήριο Λυκείου γιατί να άρχει ενός πχ.Πρυτάνεως με ερευνητικό έργο και σπουδές;Ο Υπουργός διορίστηκε λόγω κόμματος και του Πρύτανη του βγήκε η ψυχή για να φτάσει εκεί που είναι.Όσο για την υπουργική του θητεία ήταν πολύ κομματικός για μια θέση που απαιτεί λιγότερο ακομμάτιστο προφίλ για να προσπαθήσει να ενώνει και όχι να διχάζει.Και ο κ.Φίλης δίχαζε με τον σκληρό κομματικό του λόγο και τις ιδεοληψίες.Και πέστε μου κάτι.Με ένα απολυτήριο Λυκείου έγινε όλα αυτά που έγινε.Άλλος πολίτης που δεν θα ήταν κομματικός με απολυτήριο Λυκείου μόνο θα μπορούσε να γίνει δημοσιογράφος ή διευθυντής εφημερίδας ή Υπουργός;Απαντήστε παρακαλώ σε αυτό.Ένας μη βαθύτατα κομματικός πολίτης θα τα κατάφερνε;

 
Εχει δικιο ο Φιλης!!!
12 Ιαν 2020 14:50

Ντροπη στην υπουργο Κεραμεως που δινει απλώχερα 2.000.000 ευρω σε κολλεγιο στην αμερικη και δεν τα διαθετει στην δημοσια παιδεία.

 
Ο ημιμαθής της 13:19
11 Ιαν 2020 23:40

@20:05
Αγαπητέ "Ιππότη",
παρακαλώ να διορθώσετε το ρολόι σας. Σχόλιο στις 10:39 δεν υπάρχει. Αν το ρολόι σας πηγαίνει καλά, τότε να δείτε τα γυαλιά σας.
Στο σχόλιό μου, έκανα 7 ερωτήσεις. Ανεπιτυχώς, προσπαθήσατε να απαντήσετε σε μία. Και εξηγώ. Ενώ σπουδάζω, ξαφνικά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα υγείας (ή οικονομικό ή οικογενειακό ή συναισθηματικό ή ότι άλλο θέλετε), που με αναγκάζει να διακόψω τις σπουδές μου και να μην τις ολοκληρώσω ποτέ. Αν αρρωστήσω δηλαδή, εσείς λέτε ότι κανονικά πρέπει να επηρεαστεί και να καταστραφεί ολόκληρη η ζωή μου σε όλους τους τομείς? Αλλιώς δεν "μετράει" για πρόβλημα υγείας? Μα οι σπουδές μου καταστράφηκαν μόνο. Και λεφτουδάκια έχω, και οι γονείς μου καλά είναι δόξα το Θεό, και η κοπέλα μου με αγαπά. Και όταν γίνω πάλι καλά, ανοίγω και εργοστάσιο άμα θέλω (τώρα με την ανάπτυξη.... λέμε τώρα).
Για τα υπόλοιπα που αναφέρετε, θα σταθώ σε λίγα :
- Τα ράσα και ο παπάς.
- Και 10 διδακτορικά να έχεις, στο 20χρονο λοχία θα υπακούσεις στο στρατό. Τα υπουργεία δεν διαφέρουν και πολύ ξέρετε. Ο Υπουργός διοικεί, δεν είναι ούτε Νομπελίστας ούτε αγρότης.
- Είναι μέγιστος τίτλος τιμής για τον Φίλη, το ότι αρνήθηκε καρέκλα άλλου υπουργείου. Ποιός άλλος σπουδαγμένος ή όχι το έκανε ποτέ?
- Το ακαδημαικό προφίλ του Γαβρόγλου και αυτό της Κεραμέως, έχουν τόση σχέση μεταξύ τους, όσο το Citroen Πόνυ με τη Rolls-Royce. Ή οι λίρες του Φρούτζε με το Τουρκολίμανο. Μαντέψτε εσείς, ποιός οδηγεί ποιό, πού θα πάει για φρέσκο ψάρι και σε τί νόμισμα θα πληρώσει τη "λυπητερή"?
Πάντα με αγάπη και χωρίς χόρτα αγαπητέ μου φίλε.

 
Προς υπερασπιστές του Φίλη@13:19@10:11@9:45
11 Ιαν 2020 20:05

Δεν μπορεί ένας με απολυτήριο Λυκείου να προίσταται της εκπαίδευσης.Δεν μπορεί να διοικεί πρυτάνεις και λοιπούς επιστήμονες για διαφόρους ευνόητους λόγους κατανοητούς και από ημιμαθείς.Τί μήνυμα περνάει ο Υπουργός Παιδείας στους μαθητές;Ότι με ένα απολυτήριο Λυκείου στην Ελλάδα γίνεσαι Υπουργός Παιδείας αρκεί να είσαι κομματικό στέλεχος;Τί μήνυμα περνάει στους ομολόγους του Υπουργούς της ΕΕ;Θα τον υπολόγιζαν έστω και λίγο;Όσο για τον @10:39 αν έχεις λόγους υγείας σε έχουν επηρεάσει σε όλους τους τομείς της ζωής και όχι μόνο ειδικά σε έναν.Με την σκέψη σας αυτή γιατί αναρωτιεστε που έχουμε διαρκή οικονομική κρίση και λιτότητα εδώ και 10 χρόνια,η Τουρκία δεν μας υπολογίζει ούτε για πλάκα ,οι Ευρωπαίοι μας έχουν γραμμένους κλπ.Θα σκέφτονταν έτσι ένας Ευρωπαίος ή πολίτης πολιτισμένης χώρας;Ο Υπουργός Παιδείας πρέπει να είναι υπόδειγμα πανεπιστημιακής μόρφωσης όπως πχ ο Γαβρόγλου και η Κεραμέως.Τί υπόδειγμα μπορεί να είναι ένας με απολυτήριο Λυκείου σαν Υπουργός Παιδείας ;Και για να τελειώνει αυτό το παραμύθι θα μπορούσε να γίνει Υπουργός σε άλλο Υπουργείο(Γεωργίας κλπ) που αυτή η έλλειψη πανεπιστημιακού τίτλου θα φαίνονταν λιγότερο.Ο ίδιος επέμενε και επιμένει για Υπουργός Παιδείας και μόνο.Άρα θα δεχτεί και την ανάλογη κριτική.Σανός ΣΥΡΙΖΑ όπως και τώρα της ΝΔ τέλος.Κρατήστε τον στις αποθήκες σας όλοι.Δεξιοί και αριστεροί.

 
Προς τους επικριτές του Φίλη
11 Ιαν 2020 13:19

Σε κάποιον που έκανε 6 μήνες Υπ.Παιδείας, φορτώνετε όλα τα κακά του κόσμου για το εκπαιδευτικό μας σύστημα? Οι άλλοι τα έκαναν όλα τέλεια για εσάς?
Το ότι δεν πήρε πτυχίο ο οποιοσδήποτε που σπούδασε, για εσάς σημαίνει ότι είναι αμόρφωτος? Τον Φίλη συγκεκριμένα, τον θεωρείτε αμόρφωτο άνθρωπο?
Η αιτία για την οποία μπορεί επίσης κάποιος να μην πήρε πτυχίο, έχει άραγε καμία σημασία για εσάς πχ για λόγους υγείας?
Τέλος, την αιτία για την οποία τον έπαψαν από Υπ. Παιδείας τόσο σύντομα, θυμάται να μας την πει κανείς σας? Το ότι δεν είχε πτυχίο ήταν???

 
ο από πάνω
11 Ιαν 2020 10:11

ούτε είμαι συριζαίος, ούτε φυσικά ο ίδιος. το λέω γιατί το πιστεύω και το αξιολογώ με βάση τα πεπραγμένα της θητείας του. το ότι ο ίδιος δεν πήρε πτυχίο ανήκει στη σφαίρα του κουτσομπολιού. είδαμε και τους κατόχους των πτυχίων...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
11 Ιαν 2020 09:45

Ο Φίλης, πέρα από τις ιδεοληπτικές προκαταλήψεις του καθενός, υπήρξε αναμφισβήτητα ένας πολύ αξιόλογος υπουργός παιδείας και είναι ένας εξόχως καλλιεργημένος και πολιτισμένος άνθρωπος, ανεξαρτήτως του τι λένε κάποιοι νεολαϊκιστές της κάλπικης αριστείας.
Στην εποχή του - για θυμηθείτε λίγο - όλα τα σχολεία ήταν πανέτοιμα στο ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς. Επικρίθηκαν σφόδρα κάποιες θέσεις του για την εκκλησία, αλλά το μέλλον θα δείξει αν είχε άδικο.
Όχι φυσικά, δεν ήταν αυτός υπουργός, όταν έγιναν επιλογές διευθυντών με ψήφο των εκπαιδευτικών το 2015, χωρίς πάντως να θεωρώ λανθασμένη εκείνη τη διαδικασία.
Ο Φίλης λοιπόν αδικήθηκε όσο κανείς άλλος πολιτικός, δέχθηκε κυριολεκτικά ένα ανελέητο πολιτικό bullying, αλλά στάθηκε πάντα ευγενής με τους αντιπάλους του και δε δίστασε ποτέ να αντιπαρατεθεί και με τους ομοϊδεάτες του. Ένας έντιμος πολιτικός που δε χωράει στα μέτρα της πολιτικής ορθότητας και "κανονικότητας" των σημερινών υποκριτών της εξουσίας.

 
Θανασης
11 Ιαν 2020 06:31

Σχολιάζουμε τον Φίλη ή τα λεγόμενά του;

 
ΠΕ04
11 Ιαν 2020 03:19

Αν οι πολιτικοί επιλέγονταν με τα πτυχία δεν θα είχαμε εκλογές, αλλά ΑΣΕΠ και ο "καλύτερος" θα γινόταν πρωθυπουργός. Ο Φίλης είναι απ' τους καλύτερους υπουργούς Παιδείας.

 
@@Νίκος Φίλης @22:24
10 Ιαν 2020 23:40

Όχι μόνο ο καλύτερος υπουργός από την μεταπολίτευση και έπειτα,αλλά από το 1827 και μετά.Και μάλιστα χωρίς κανένα πτυχίο.Απλά με ένα απολυτήριο Λυκείου.Ξέρεις τι θα πει να τέλειωσες ένα Λύκειο και να διοικείς αποφοίτους πανεπιστημίου,διδάκτορες,ερευνητές,πρυτάνεις κλπ;Αυτό μόνο ο Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να το καταφέρουν.

 
@Νίκος Φίλης
10 Ιαν 2020 22:43

δεν μπορεί να τα πιστεύεις απλά. trollάρεις ή είσαι συριζαίος μέχρι το κόκαλο ή είσαι ο ίδιος ο Φίλης ή κάποιος κοντινός του.

Δεν μπορεί να είναι ο καλύτερος υπουργός ένας αιώνιος φοιτητής

 
Νίκος Φίλης
10 Ιαν 2020 21:24

ο καλύτερος υπουργός παιδείας από τη μεταπολίτευση και έπειτα

 
Μιλάτε και εσείς κ.Φίλη;
10 Ιαν 2020 18:54

Που είστε ίσως ο μοναδικός Υπουργός Παιδείας με απολυτήριο Λυκείου παγκοσμίως;Που επί των ημερών σας έγιναν οι με αντισυνταγματική ψηφοφορία επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης που κατά την Κεραμέως έχουν για αυτόν τον λόγο νομικό πρόβλημα;Που κρίθηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματική η διδασκαλία των Θρησκευτικών;Να συνεχίσω;Και μόνο που γίνατε Υπουργός Παιδείας με ένα απολυτήριο Λυκείου και Προϊστάμενος Πρυτάνεων και εκπαιδευτικών και άλλων επιστημόνων δείχνει την παθογένεια του πολιτικού συστήματος της χώρας και να είστε ευτυχισμένος που γίνατε,γιατί σε άλλη χώρα ούτε σαν ανέκδοτο δεν θα ακούγονταν αυτό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ