Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Τριετή αποκλεισμό από τις διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία

Η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου .
Δημοσίευση: 11/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» προβλέπεται ο αποκλεισμός από τους  διορισμούς  και τις προσλήψεις για τρία έτη εκπαιδευτικών , οι οποίοι διορίζονται στα σχολεία και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται.

Η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Σχόλια (10)

 
ανήθικο
11 Ιαν 2020 08:13

για την περίοδο που διανύουμε και τις οικονομικοκοινωνικές δυσκολίες. να αρθούν οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και ο πίνακας να καλεί αυτοδίκαια τον επόμενο. γιατί δεν γίνεται το εύκολο, απλό και λογικό, το εντελώς πιο πρακτικό ;;;;;; (χάνει μόρια και λεφτά για μία χρονιά ο παραιτηθείς ! τι νομίζουν ; τώρα απλώς ΔΕΝ θα δηλώνονται οι δύσκολες περιοχές. με αυτή την άστοχα τιμωρητική τακτική τι καταλαβαίνουν ; αλλά στους καθηγητάκους πιάνει. όταν το λέμε για πειθαρχία αυστηρή στα αποθρασυμμένα καλόπαιδα, δεν θέλουν δραστικές λύσεις. αλλά εκεί θα έπιανε, εδώ είναι απαράδεκτο το μέτρο ! ). πάλι καλά που διόρθωσαν κάπως την - οπωσδήποτε- αδικία με την κατακλείδα.

 
Ηλίας
11 Ιαν 2020 17:25

@ανήθικο

Αυτό που αναφέρεις ως απλό-εύκολο-πρακτικό είναι ανέφικτο στην πράξη. Αν εκδοθεί σήμερα μία φάση διορισμού αναπληρωτών και εσύ, για παράδειγμα, δεν αποδεχτείς το διορισμό η υπηρεσία αυτό θα το ξέρει μετά από τρεις μέρες (όση είναι η προθεσμία να αναλάβεις υπηρεσία). Πότε θα καλέσει τον επόμενο και ποιος σου είπε ότι αυτός δεν έχει κληθεί και αποδεχτεί τον διορισμό του ήδη στην άλλη άκρη της χώρας.

Μια λύση που θα γλίτωνε τους πάντες από όλη αυτή τη φασαρία θα ήταν οι δηλώσεις να γίνονται υπεύθυνα. Θες να δουλέψεις αναπληρωτής αλλά δεν μπορείς να τρέχεις όπου να 'ναι? Δήλωσε τους 2,3 νομού που σε βολεύουν και μπορείς να πας σίγουρα και περίμενε.

Ξέρω πως το ζήτημα δεν είναι απλό ούτε πως το υπουργείο δεν έχει ευθύνες αλλά από όλη αυτή τη φασάρια αυτός που ζημιώνει πραγματικά είναι τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές που στελεχώνονται μετά από μήνες.

Στο κάτω κάτω όλοι μας ξέρουμε πως λειτουργεί αυτό το σύστημα...

 
Νυχτερινός Επισκέπτης
11 Ιαν 2020 22:50

Το άρθρο 62 του ν. 4589 στο οποίο προστίθεται η παράγραφος 5Α, αναφέρεται σε ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ σε θέσεις μονίμων και όχι σε ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ αναπληρωτών όπως αντιλαμβάνονται "οι συνσχολιαστές".
Συνεπώς ο τριετής αποκλεισμός αφορά αυτούς που ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ως μόνιμοι και είτε δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία είτε παραιτούνται.

 
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ
12 Ιαν 2020 00:06

ΠΡΙΝ
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΨΑΧΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΝΑΜΕ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΨΑΧΝΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΤΑ ΞΟΔΕΨΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΝΗΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥ 500 ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΟΤΑΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 700 ΕΥΡΩ ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

 
ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ
12 Ιαν 2020 10:23

Νομίζω ότι πρέπει πρώτα να δούνε τις συνθήκες διαβίωσης (ενοίκια, εισιτήρια) στα διάφορα μέρη της Ελλάδας και αν είναι εφικτό για έναν άνθρωπο να ζήσει μακριά από την εστία του, ό,τι σημαίνει αυτό για τον καθένα, και μετά να .... τιμωρούν!!! Κανένας εργαζόμενος δεν ξοδεύει το μισό του μισθό στα έξοδα διαβίωσης. Ας δώσουν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς ώστε να στελεχώσουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

 
Μακ Μάναμαν
12 Ιαν 2020 13:08

Το ελληνικό κράτος είναι ίσως το μόνο κράτος που μισεί τους εκπαιδευτικούς του.

 
μπλοντι
12 Ιαν 2020 13:49

μνημονιακή διάταξη περισσοτερο, ωστόσο στην Αγγλία πχ προσληψεις κανει ο τοπικός ΟΑΕΔ. Ακόμα και μες τη διαβρωμενη και διεφθαρμένη ελληνική πραγματικότητα, αυτό είναι εφικτό, για τους περισσότερους νομούς πλην νησιωτικών (αλλα η νησιωτικότητα -ως διαφορετικότητα- καταργήθηκε φέτος απο το σύνταγμα τσι Ελλάδας)

 
jim
12 Ιαν 2020 14:59

@Ηλίας
Δεν ζούμε στο 1980 Ηλία. Η λύση του ανήθικου είναι η πιο ρεαλιστική.
Γιατί να γνωρίζεις το αν θα αποδεχτεί το διορισμό ο εκπαιδευτικός μετά από 3 μέρες; Με την έκδοση των διορισμών στέλνεται e-mail στον εκπαιδευτικό με το οποίο του ζητείται να αποστείλει σκαναρισμένη υπεύθυνη δήλωση για το αν δέχεται ή όχι το διορισμό. Αν όχι προχωράς στον επόμενο και τον αντικαθιστάς στον πίνακα.
Χαρακτηριστικά σου λέω ότι είχε έρθει στο σχολείο μας υφυπουργός παιδείας και τον ρωτήσαμε γιατί δεν αλλάζει το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε να μην χάνεται τόσος χρόνος μέχρι να στελεχωθούν τα σχολεία.
Η αφοπλιστική του απάντηση ήταν ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν αλλάζει αυτό το αναποτελεσματικό σύστημα.
Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι ο λόγος είναι οικονομικός. Με το να χάνονται κάθε χρόνο τόσες χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, το κράτος γλιτώνει εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς. Βέβαια αν με ρωτήσεις τελικά για τα παιδιά ποιος θα νοιαστεί, μην περιμένεις απάντηση.

 
εντάξει νυχτερινέ !
12 Ιαν 2020 21:43

έγινε παρανόηση... αφορά τους διορισμούς μονίμων (συσχολιαστά) πράγματι και τον πρόσφατο νόμο (ποιος θα αρνηθεί διορισμό άραγε; ) αλλά πέραν τούτου ένα γενικό σχόλιο για τους αποκλεισμούς και τις ποινές ΚΑΙ των αναπληρωτών είναι θεμιτό και ουσιώδες... ας ανοίξει και αυτή η συζήτηση εν παρόδω. υπάρχει τόση οργή για τόσα παράλογα που υπάρχει και κεκτημένη ταχύτητα. ας γράψει ο καθένας τον πόνο του !

 
Εφη
29 Φεβ 2020 07:54

Ζητήσανε την κόρη μου ( Από Μακεδονία) παρουσιαστεί από τις 2 έως 5 Μαρτίου 2020 στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής για 4 μονο μήνες!!!!!!!! Κι αν δεν παρουσιαστεί αποκλείεται για 3 χρόνια????

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean