Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Διάταξη για τις μεταθέσεις των πολύτεκων εκπαιδευτικών

Η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου .
Δημοσίευση: 11/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» προβλέπεται ότι οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί  εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης του άρθρου 13 του ΟΠ.Δ 50/1996 και μετατίθενται κατά προτεραιότητα και από περιοχή σε περιοχή , αλλά εντός της ίδιας περιοχής.

Η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Σχόλια (29)

 
Δίτεκνος
11 Ιαν 2020 11:04

Έτσι , αυτή είναι η αριστεία τους.

Να μοριοδοτήσουν την πολυτεκνεία και στην αξιολόγηση

 
Πολύτεκνη
11 Ιαν 2020 16:12

@Διτεκνος...ποια αξιολογηση; μεταθέσεις και τοποθετήσεις ρυθμίζει η διάταξη.

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ
11 Ιαν 2020 18:16

ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ (ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ) ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ!!

 
Χαράλαμπος Μπαγ.
11 Ιαν 2020 23:04

Μπράβο! Συνεχίστε και είμαστε μαζί σας!

 
Γιώργος
11 Ιαν 2020 23:36

Πρέπει ο εκπαιδευτικός να παίρνει μόρια, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που έχει, και όχι να μετατίθεται κατά προτεραιότητα.

 
Φωτεινή
12 Ιαν 2020 07:16

Μπράβο!!! Πολύ δίκαιο.

 
Μαν. Χρ
12 Ιαν 2020 08:07

Επιτέλους και μια δίκαιη διάταξη επανέρχεται, με δημογραφικά κίνητρα που απέδωσε 2006-10 και γέμισαν με παιδιά τα σχολεία μας, αλλά η διώκτρα των πολυτέκνων Διαμαντοπούλου κατάργησε το 2010.

 
Χρήστος Θ.
12 Ιαν 2020 10:28

Δε θα πρεπε αυτό να ισχύει στα σχολεία της ίδιας πόλης, είναι προκλητική εύνοια. Οι εκπαιδευτικοί της εν λόγω κατηγορίας, σε περίπτωση υπεραριθμίας θα αρνούνται να διατεθούν σε γειτονικά σχολεία, σουτάροντας επί της ουσίας παλαιότερους συναδέλφους. Το έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν.

 
dinos
12 Ιαν 2020 11:15

Πέρα για πέρα άδικο.
Ένας εκπαιδευτικός περιμένει 10 ή και περισσότερα χρόνια να πάει επιτελους στο σχολείο που είναι κοντά στο σπίτι τουγιατί έτσι είναι ο νόμος.
'Ερχεται όμως η κυρά Νίκη που δεν ξέρει τι θα πεί να είσαι τρίτεκνη, μακρυά από το σπίτι σου, να μην μπορείς για χίλιους δύο λόγους να κάνεις και άλλο ένα παιδί και σου λέει:
«Περίμενε άλλα 10 χρόνια γιατί το σχολείο κοντά στο σπίτι σου το δικαιούται ο/η νέος/α συνάδελφος που έχει πιο πολλά παιδιά.»
Διότι πρέπει σαν κυβέρνηση να δείξουμε ευαισθησία για το δημογραφικό.
Εμείς οι υπόλοιποι που τρέχουμε από χωρίο σε χωρίο τη μισή και πλέον υπηρεσιακή μας κατάσταση τι θα απογίνουμε;
Είναι αξιολόγηγση αυτή; Είναι άτομο με ειδικές ανάγκες ο πολύτεκνος;
Αν κάποιος έχει περισσότερο ανάγκη λόγω αριθμού παιδιών ας τον ενισχύσει οικονομικά η πολιτεία.
Αφού ήδη έρχεται κατά προτεραιότητα με μετάθεση από περιοχή σε περιοχή πρέπει να πάρει και τη καλύτερη θέση στο σχολείο που επιθυμεί;
Τόση ΑΡΙΣΤΕΙΑ δεν την αντέχουμε!!!!!!!!!!!

ΥΓ
Τουλάχιστον δώσε μια απόσπαση κατά προτεραιότητα τα δύο - τρία χρόνια στη νέα μητέρα να μεγαλώσει το πρώτο - δεύτερο ή τρίτο παιδί της.

 
μετάθεση ναι
12 Ιαν 2020 11:51

αλλά όχι και στις τοποθετήσεις, είναι προκλητικό !

 
tom
12 Ιαν 2020 12:32

Έχω ξαναγράψει πως σέβομαι απόλυτα τους πολυτέκνους αλλά το κράτος να τους επιδοτεί με χρήματα, όχι με θέσεις εργασίας. Εμείς που έχουμε πάρει τα όρη και τα βουνά για χρόνια και έχουμε 2 παιδιά λοιπόν, προσφέρουμε λιγότερα στην Ελλάδα και γι αυτό ας μετατεθούν άλλοι κατά προτεραιότητα γιατί προσφέρουν περισσότερα. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους το κυβερνών κόμμα εξαργυρώνει επιταγές για ψήφους που πήρε, όπως έκανε και παλαιότερα σε τέτοια θέματα. Μην απορείτε λοιπόν όταν υπάρχουν αντιπάθειες μεταξύ κοινωνικών ομάδων. Ο καθένας με την συντεχνία του και να ψηφίζει και ανάλογα στις εκλογές. Υπογράφω σαν λιγότερα προσφέρων στο έθνος γιατί έχω μόνο 2 παιδιά.

 
ΠΕΤΡΟΣ
12 Ιαν 2020 12:33

Η διάταξη αυτή είναι φωτογραφική και ας το αμφισβητήσουν αυτό κάποιοι πολύτεκνοι.
Φέτος σε ένα σχολείο με ανάγκη 8 ωρών δίνουμε και 4 ώρες project και φτιάχνουμε μία οργανική θέση.
Του χρόνου οι 8 μπορεί να γίνουν 6 ή 10 αλλά δεν δίνουμε project στην ειδικότητα αυτή τότε φεύγει ο παλιός και παραμένει ο πολύτεκνος ο οποίος δεν χαρακτηρίζεται υπεράριθμος.
Ποιος το κάνει αυτό μα προφανώς ο Δντής του σχολείου με το Δντή Εκπαίδευσης. Ποιος θα τολμήσει να μην το κάνει, έχει κρίσεις το καλοκαίρι;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 
Χρήστος Θ.
12 Ιαν 2020 14:37

Επανερχομαι, ενθυμούμενος τα συνεχόμενα ωράρια, την απαλλαγή από πάσης φύσεως εργασίες, εφημερίες κλπ. που ορθώς κατήργησε η Διαμαντοπούλου. Υποτίθεται πως θέλουμε την αριστεία.Ας τους δώσουν παραπάνω χρήματα, να έχουν φύλαξη για τα παιδιά τους..
Τα σχολεία μας δε θα πάνε ποτέ μπροστά, όταν κάποιος επικαλούμενος τα παιδιά του, αρνείται να έρθει πρωί στο σχολείο η να φύγει αργά ανάλογα με το τον συμφέρει.
Στο υπουργείο δεν ασχολούνται με αυτά, παρά υποκύπτουν στη συνομοσπονδία πολυτέκνων.
Και ρωτώ κ πάλι: γιατί ο πολύτεκνος σε μια πόλη να έχει προτεραιότητα στις τοποθετήσεις, πρέπει να πηγαίνει με τα πόδια στο σχολείο; Σε ποια άλλη υπηρεσία ή δουλειά ισχύουν αυτά τα προνόμια;
Να μη θυμηθώ τον μέχρι το 2010 διορισμό χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς τίποτα...

 
jim
12 Ιαν 2020 15:21

@Xρήστος Θ.
Ενώ τώρα κανένας δεν διορίζεται με ΑΣΕΠ και οι πολύτεκνοι στην ανεργία. ¨Ωραίος!

 
Δ.
12 Ιαν 2020 17:39

Και τι ακριβώς θα έπρεπε να ισχύει δηλαδή; Μια μάνα με 5, 6 ή παραπάνω παιδιά, που είναι αναγκασμένη να εργαστεί και γεμίζει τις μισοαδειες αίθουσες για να έχουν οι εκπαιδευτικοί ώρες πρέπει τουλάχιστον να ταλαιπωρηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο.

 
Μαρία Θ.
12 Ιαν 2020 18:12

Απαράδεκτο! Αν θέλει το κράτος ας ενισχύσει με άλλους τρόπους τους πολύτεκνους και όχι να φέρεται τιμωρητικά σε όσους δε μπόρεσαν να κάνουν παιδιά!

 
Τζούλια
12 Ιαν 2020 18:19

Μετά μας μιλάνε για αξιοκρατία, για Αριστεία και αξιολόγηση όταν με τις πράξεις τους δεν λαμβάνουν τίποτα τέτοιο υπόψιν. Υπάρχουν άτομα που έχουν "φάει τα νησιά με το κουτάλι" προσπαθώντας να μαζέψουν μόρια για αυτή την πολυπόθητη μετάθεση μετά από 10-12 χρόνια. Με μια διάταξη ως πολιτεία, τους γκρεμίζεις τα όνειρα και την υπομονή που έκαναν μακριά από το σπίτι τους προσδοκώντας να επιστρέψουν κάποτε, είτε έχοντας ένα, δύο ή τρία παιδιά ή και κανένα αλλά κάποιος τους περιμένει για να ξεκινήσουν και εκείνοι τη ζωή τους. Ποιος είσαι εσύ που έχεις δικαίωμα να καταστρέφεις ζωές; Όλοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις!

 
Τέλεια...
13 Ιαν 2020 11:59

Να είσαι 15 σχεδόν χρόνια στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ ,να γίνεται ενοποίηση περιοχών επί Αρβανιτόπουλου (γεγονός που σε πετάει εκτός πόλης) και να σου λένε ότι ο πολύτεκνος που θα διοριστεί φέτος θα προηγείται στις τοποθετήσεις... Κοινωνική δικαιοσύνη.
Και φυσικά εσύ με τα 25 χρόνια υπηρεσίας δεν πρέπει να νιώθεις αδικημένος: δεν φρόντισες να αποκτήσεις 4 παιδιά.

 
Ειρήνη
13 Ιαν 2020 12:25

Οι πολύτεκνες έχουν λάβει 4 έτη (τουλάχιστον) άδεια ανατροφής, λαμβάνοντας κανονικά μισθούς και μόρια. Ήδη έχουν ευεργετηθεί.

 
Απαραδεκτο
13 Ιαν 2020 18:24

Τα επιδόματα δεν αρκούν;Δηλαδή σε κρίση υπεραριθμιας σε ενα σχολείο,θα προηγείται ο πολυτεκνος ;Οι συνδικαλιστές παλι μουγγα

 
Χάρης
13 Ιαν 2020 19:26

Συνάδελφοι,θα πρέπει να μεταφέρετε τη διαφωνία σας (εγώ το έκανα ήδη) στις ΕΛΜΕ και στην ΟΛΜΕ. Το νομοσχέδιο συζητιέται αύριο 14-1-2020 στη Βουλή.Καλό είναι να υπάρξει συνδικαλιστική παρέμβαση.

 
Απαράδεκτο
13 Ιαν 2020 21:04

Σιγά μην αντιδράσουν οι συνδικαλιστές...κανείς δε μιλάει, θα χάσουν ψηφαλάκια; Για άλλη μια φορά να τρέχουμε από δικηγόρο σε δικηγόρο να βρούμε μόνοι μας το δίκιο μας...

 
PE19
13 Ιαν 2020 21:06

SYRIZA ζεις εσύ μας οδηγείς

 
Άννα
13 Ιαν 2020 22:58

Μια αναγκαία κ σημαντική διάταξη επανέρχεται!

 
Νικος
21 Ιαν 2020 18:21

Πολλη σωστη η διαταξη

 
Βασίλης
02 Φεβ 2020 12:39

Αλήθεια ,λέτε ότι είναι άδικο αυτό που γίνεται με τους πολύτεκνους, ωραία,αυτό που γινόταν με την ιδιωτική εκπαίδευση που απολύονταν !!ένας καθηγητής και διοριζόταν στο δημόσιο είναι? Αλήθεια όσοι ασχολούνται με την πολιτική και τους ψηφίζουν 50 άνθρωποι κ παίρνουν απόσπαση ,έχει δεν έχει θέση , είναι δίκαιο ή άδικο ,τέλος πάντων εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να ερχόμαστε σε κόντρα, όλοι από την πλευρά τους έχουν δίκιο, αλλά όταν υπάρχει ένας νόμος ευνοϊκος ποιος δε θα τον εκμεταλλευτεί, ή ποιος δεν εκμεταλλεύεται το νόμο για το συμφέρον του ,να είστε όλοι καλά

 
Μ.Α.
21 Φεβ 2020 22:09

Όλοι όσοι διαμαρτύρονται καλό θα είναι απλώς να σκεφτούν ότι με λιγότερους μαθητές στις αίθουσες μειώνονται και οι ώρες ... οπότε και οι θέσεις των εκπαιδευτικών. Ή μήπως ούτε αυτό μας ενδιαφέρει;

 
ΑΓ
20 Μάιος 2020 23:06

Η πριμοδότηση του πολύτεκνου πρέπει να έχει και ένα όριο! Χωρίς ΑΣΕΠ χωρίς σπουδές.Έλεος κυρία Υπουργέ! ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

 
ΚΚ
23 Μάιος 2020 11:55

Απαράδεκτη διάταξη...θίγονται συνάδελφοι 30 και 35 ετών υπηρεσίας, με μεταπτυχιακά, διπλασια μόρια, τυπικά προσόντα και χρόνια στηνεκπαίδευση με τηνεξαίρεση τους από τις υπεραριθμίες.....υπάρχει έστω και ένας συνδικαλιστής που θα προστατεύσει φανεά αυτούς τους ανθρώπους; θα κάνει καμια κίνηση η ΟΛΜΕ για την άρση της αδικίας; Θα μιλήσει κανείς επιτέλους;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ