Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Διάταξη για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου .
Δημοσίευση: 11/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» επαναπροσδιορίζεται η σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος , ως προς τον αριθμό των μελών του.

Η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Σχόλια (8)

 
Α.Β.
11 Ιαν 2020 15:29

Ό,τι και να κάνει κανείς, έτσι όπως έχει σχεδιαστεί, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Πανεπιστήμιο...

 
Γ.Σ.
12 Ιαν 2020 08:52

Αργούνε πολύ και η ζημιά μεγαλώνει συνεχώς. Διάλυση και για τα 4 ιδρύματα σε 6 μήνες. Αυτό το εξάμβλωμα δεν θέλει απλά κανονική διοίκηση αλλά επαναφορά με άλλη μορφή.

 
Απόφοιτος ΑΤΕΙ
12 Ιαν 2020 10:58

Σμπαράλια τα εκαναν με τη συγχώνευση. Ούτε πτυχία δεν μπορούσαν να δώσουν, ενώ γελάει ο κόσμος με την μετονομασία μας σε Διεθνές. Όλα είναι στα ελληνικά... Τα ΤΕΙ καλύτερα μόνα τους παρα αυτή η φάρσα

 
ΚΛ
12 Ιαν 2020 12:50

Μακράν η χειρότερη συγχώνευση, τι περιμένουν να γίνει that is the question!

 
Να σταματήσει επιτέλους η καταστροφολογία χωρίς επιχειρήματα
12 Ιαν 2020 13:24

Περίμενε κάποιος ότι όλα θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα με τη συγχώνευση 4 ΑΕΙ;

Καμία ζημιά δεν έχει προκληθεί, ίσα ίσα τώρα το ΔΙΠΑΕ είναι κανονικό Πανεπιστήμιο, όχι το Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών με τους 7 καθηγητές ...

Σχετικά με το διεθνή χαρακτήρα του νέου Πανεπιστημίου, μια χαρά υπάρχουν 22+ μεταπτυχιακά προγράμματα στην Αγγλική γλώσσα και προετοιμάζονται και πολλά νέα. Σε ποιο κόσμο είστε; Πρώτα ενημερωθείτε και μετά συνεχίστε να γελάτε....

Το αν τα ΤΕΙ ήταν καλύτερα μόνα τους το ξέρουμε πολύ καλά.... Όποιος δεν του αρέσει που θα είναι Πανεπιστήμιο (αντί υποβαθμισμένο ΤΕΙ) ας το πει.
Όμως όλα τα τωρινά προβλήματα του ΔΙΠΑΕ υπήρχαν στα πρώην ΤΕΙ! Να μην τα εμφανίζουμε ως προβλήματα του νέου ΔΙΠΑΕ.

Η έλλειψη ενημέρωσης αλλά και τα προσωπικά συμφέροντα οδηγούν στην καταστροφολογία. Κλασική μεθοδολογία που ακολουθούν οι περισσότεροι...

 
Απόφοιτος ΑΤΕΙ Κ.Μακεδονίας
12 Ιαν 2020 13:25

Παντελώς άχρηστοι άνθρωποι τα έχουνε διαλύσει όλα

 
Να σταματήσει επιτέλους η καταστροφολογία χωρίς επιχειρήματα
12 Ιαν 2020 15:47

«Καμία ζημιά δεν έχει προκληθεί, ίσα ίσα τώρα το ΔΙΠΑΕ είναι κανονικό Πανεπιστήμιο, όχι το Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών με τους 7 καθηγητές ...»

Είναι ξεκάθαρο από την τοποθέτηση σας ότι δεν έχετε ουδεμία σχέση με την ιδέα και τα ιδανικά που εξυπηρετεί ένα πανεπιστήμιο. Προφανώς και δεν ανήκετε στο ακαδημαϊκό χώρο .
Το πανεπιστήμιο το κάνουν οι ακαδημαϊκοί με την έρευνα τους και τη διδασκαλία τους στην αιχμή της επιστήμης, και προφανώς η βάφτιση εν μία νυκτί των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο δεν αλλάζει το προσωπικό τους και τη νοοτροπία του προσωπικού. Αν πριν ήταν ΤΕΙ και τώρα είναι ΤΕΙ. Αν πριν ήταν Πανεπιστήμια και τώρα Πανεπιστήμια είναι.

«Σχετικά με το διεθνή χαρακτήρα του νέου Πανεπιστημίου, μια χαρά υπάρχουν 22+ μεταπτυχιακά προγράμματα στην Αγγλική γλώσσα και προετοιμάζονται και πολλά νέα. Σε ποιο κόσμο είστε; Πρώτα ενημερωθείτε και μετά συνεχίστε να γελάτε....»

Προφανώς η μερική ενημέρωση είναι πολύ χειρότερη κατάσταση από την απουσία ενημέρωσης καθώς με μερική ενημέρωση λαμβάνουμε εσφαλμένες θέσεις. Αν πριν ο χαρακτήρας των ΤΕΙ ήταν διεθνής και τώρα διεθνής θα είναι. Αν πάλι πριν δεν ήταν διεθνής, τώρα διεθνής δεν μπορεί να γίνει (μην ξεχνάς ότι το ακαδημαϊκό προσωπικό που κάνει το πανεπιστήμιο δεν αλλάζει). Η τοποθέτηση σου για το κατά πόσο το νέο σχήμα μπορεί να εξυπηρετήσει μεταπτυχιακά προγράμματα αιχμής με διεθνή προσανατολισμό στην Αγγλική γλώσσα προδίδει και πάλι την ανυπαρξία ουσιαστικής ενημέρωσης για τα δρώμενα στα 22+ μεταπτυχιακά προγράμματα (ούτε τον ακριβή αριθμό των προγραμμάτων γνωρίζεις άλλα και τον ακριβή αριθμό των μελών ΔΕΠ). Απλά τοποθετούμαστε με διαισθητικό τρόπο και όχι με επιχειρήματα και στοιχεία. Βέβαια αναμενόμενο από κάποιον μη ακαδημαϊκό.

«Το αν τα ΤΕΙ ήταν καλύτερα μόνα τους το ξέρουμε πολύ καλά.... Όποιος δεν του αρέσει που θα είναι Πανεπιστήμιο (αντί υποβαθμισμένο ΤΕΙ) ας το πει.»

Επαναλαμβάνω, ότι αν δεν ήταν Πανεπιστήμια δεν μπορούν να γίνουν Πανεπιστήμια. Μόνο ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος θα μπορούσε να τα κάνει σε μία νύχτα Πανεπιστήμια (αν φυσικά δεν ήταν) και αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στη μέση γη! Προφανώς σε αυτόν τον κόσμο περιπλανάσαι.

«Η έλλειψη ενημέρωσης αλλά και τα προσωπικά συμφέροντα οδηγούν στην καταστροφολογία. Κλασική μεθοδολογία που ακολουθούν οι περισσότεροι...»

Η έλλειψη ενημέρωσης και ακαδημαϊκού προσανατολισμού είναι μη αμφισβητήσιμη. Η πρόταση μου είναι η εξής: πρώτα ενημερώσου, μετά σκέψου (ξανά σκέψου ) και τέλος κατέθεσε την άποψη σου.

 
Σταύρος
12 Ιαν 2020 19:17

Είναι πραγματικά λυπηρό να διαβάζεις μερικά σχόλια, αναλογιζόμενος ότι τα έχουνε γράψει άνθρωποι που ασχολούνται με την εκπαίδευση και δη την τριτοβάθμια.
Σχόλια όπως του «Να σταματήσει επιτέλους η καταστροφολογία χωρίς επιχειρήματα» ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί ότι ο αριθμός των μελών ΔΕΠ είναι το μόνο κριτήριο για ένα Ίδρυμα και όχι η ποιότητα παρεχόμενης εκπαίδευσης. Προφανώς για αυτόν κάθε μέλος ΔΕΠ μπορεί να κάνει ότι μάθημα να ναι, επειδή είναι ΔΕΠ.
Ούτε μια κουβέντα για μέλη ΔΕΠ σχολών Τεχνολογίας Πετρελαίου και μηχανολογίας που έγινα εν μια νυκτί σχολή Χημείας ή Φυσικής. Όσο καλός να είναι κάποιος και όσο καλή διάθεση να έχει δεν μπορεί να διδάξει ποιοτικά γνωστικό αντικείμενο με το οποίο δεν έχει καμιά σχέση. Προφανώς και όλα αυτά θα προκαλούσαν και προκάλεσαν δυσλειτουργίες.
Αλλά βέβαια όπως λέει και ο ίδιος το πρόβλημα ήταν ότι πριν τον ανέφεραν ως υποβαθμισμένο ΤΕΙ ενώ τώρα έγινε Πανεπιστήμιο.
Το θέμα θα ήταν οι όποιες συγχωνεύσεις/απορροφήσεις να γινόντουσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να έλυναν όλες τις παθογένειες και δυσλειτουργίες των ΤΕΙ και ΑΕΙ και να οδηγούσαν σε πραγματική και όχι «ονομαστική» πανεπιστημιοποίηση.
Αλλά το ζητούμενο ήταν να ονομαστούν όχι να γίνουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ