Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Διάταξη για το ΕΑΠ

Η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου .
Δημοσίευση: 11/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» επαναπροσδιορίζεται η σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος , ως προς τον αριθμό των μελών του.

Η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Σχόλια (8)

 
ΕΑΠ
11 Ιαν 2020 20:11

Ανεξάρτητη διοίκηση πότε θα αποκτήσει; Αυτό που συμβαίνει 20 χρόνια είναι πρωτοφανές, να λειτουργεί ΑΕΙ με 2.000 συμβασιούχους διδάσκοντες.

 
Nicky
12 Ιαν 2020 16:38

Δυστυχώς μόνο η αναγνώριση των κολεγίων δείχνει να τους ενδιαφέρει. Φαίνεται ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν με το εαπ..

 
Απόφοιτος ΑΤΕΙ Πειραιά ΤΤ
13 Ιαν 2020 12:03

Το ότι το ΠΑ..Δ.Α. είχε 4ετή Τμήματα στους Μηχανικούς, αποδεικνύεται και από τον Ιδρυτικό του Νόμο και από έγγραφο του Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών, κατά το μήνα Νοέμβριο 2019. Οτιδήποτε άλλο γίνεται είτε από το ΠΑ.Δ.Α., είτε από οπουδήποτε αλλού, γίνεται για λόγους καθυστέρησης, προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπίσουν τη μη αναστρέψιμη κατάσταση. Τα πτυχία των αποφοίτων ΤΕΙ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, πρέπει και θα αντιστοιχηθούν υποχρεωτικά, με τα 4ετή που υπήρχαν στο ΠΑ.Δ.Α. πριν ο κ. Γαβρόγλου μέσα στην προεκλογική περιοδο, τα κάνει 5ετή bachelor. Yπάρχουν αρκετοί φοιτητές που ολοκλήρωσαν τα μαθήματα του 4ετούς ΠΑ.Δ.Α. Και το ΠΑ.Δ.Α. και το Υπουργείο φυσικά το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

 
@Απόφοιτος ΑΤΕΙ Πειραιά ΤΤ
13 Ιαν 2020 13:43

Ξέρεις όντως κάποιον που να τελείωσε τετραετές ΠΑΔΑ μηχανικών; Γιατί εγώ που σπουδάζω στο ΠΑΔΑ μηχανικός έχω να πω ότι ενώ πολλοί πέρσι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για πτυχίο ΠΑΔΑ τετραετούς, σε κανέναν δε δόθηκε.

Υποχρεωθήκαμε όλοι ανεξαιρέτως είτε να γυρίσουμε ξανά σε πτυχίο ΤΕΙ είτε να περιμένουμε το επόμενο έτος για να συνεχίσουμε παίρνοντας τα έξτρα μαθήματα που ορίστηκαν για το 5ετές πτυχίο. Σε κανέναν δε δόθηκε πτυχίο μηχανικού τετραετούς ΠΑΔΑ.

Στο τμήμα μου δύο χρόνια τώρα κανείς δεν έχει αποφοιτήσει ως μηχανικός ΠΑΔΑ γι' αυτό τον λόγο, για να μην υπάρξει κανένας απόφοιτος μηχανικός τετραετούς φοίτησης από το ΠΑΔΑ.

Επομένως το επιχείρημά σου για αυτόματη ισοτίμηση στηρίζεται σε έναν μη αληθή ισχυρισμό.

Δεν εκφράζω άποψη για το ποια ακριβώς θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κράτους στο θέμα των πτυχίων ΤΕΙ και το κατά πόσο και με ποιες διαδικασίες αυτά μπορούν να θεωρηθούν πανεπιστημίου. Αυτό είναι άλλη κουβέντα. Όχι όμως ο καθένας για να στηρίξει την άποψή του, είτε λάθος είτε σωστή, να βασίζεται σε ανακρίβειες.

 
Απόφοιτος ΑΤΕΙ Πειραιά ΤΤ
14 Ιαν 2020 00:31

Όσο και να επιμένεις υπήρξαν δεκάδες Μηχανικοί 4ετών τμημάτων ΠΑΔΑ, που ολοκλήρωσαν τα μαθήματα που έπρεπε να ολοκληρώσουν. Την ύπαρξη 4ετών τμημάτων ΠΑΔΑ, την έχει επιβεβαιώσει με έγγραφό του, ο ίδιος ο κοσμήτορας μηχανικών ΠΑΔΑ, το Νοέμβριο 2019. Με αυτά τα 4ετή ΠΑΔΑ , η αντιστοίχιση των πτυχίων των ΤΕΙ, θεωρείτα

 
@Αποφοιτος ΑΤΕΙ Πειραιά ΤΤ
14 Ιαν 2020 09:44

Μην επιμενεις στην παραπληροφόρηση!
Δεν υπαρχει ούτε ένας απόφοιτος μηχανικός τετραετους φοιτησης από το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (είμαι σε θέση να το γνωρίζω καθώς είμαι καθηγητής στην εν λόγω σχολή)..
Αναφέρεσαι σε έγγραφα που περιγράφουν το πρόγραμμα σπουδών που ίσχυε την συγκεκριμένη περίοδο -αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρξαν και απόφοιτοι πριν αλλάξουν τα προγράμματα σε πενταετή!

 
Kαθηγητής ΠΑΔΑ
14 Ιαν 2020 18:56

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αποφοίτησε απο το τετραετές πρόγραμμα του ΠΑΔΑ. Ή τελείωσαν ώς ΤΕΙ ή μπήκαν στο πενταετές. Ας σταματήσει λοιπόν η καραμέλα της ισοτίμησης των πτυχίων από τους απόφοιτούς. Όποιος απόφοιτος πιστεύει ότι είναι εύκολο να πάρει πανεπιστημιακό πτυχίο 5ετούς προγράμματος είναι ελεύθερος να δώσει κατατακτήριες εξετάσεις αν θέλει να αναβαθμίσει το πτυχίο του.

 
Απόφοιτος ΑΤΕΙ Πειραιά ΤΤ
15 Ιαν 2020 00:20

Τι να σου κάνω, που παραπληροφορείς τον κόσμο, λέγοντας μάλιστα ότι είσαι και καθηγητής, πως υπάρχουν πολλοί φοιτητές που ολοκλήρωσαν τα μαθήματα του 4ετούς Πα.δ.α. Ο κοσμήτορας της σχολής που δήθεν ανήκεις, έχει αναφέρει σε πολύ πρόσφατο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του, την ύπαρξη 4ετων τμημάτων σχολής μηχανικών πα.δ.α.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ