Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΕΚ: Να αποσυρθεί τώρα η διάταξη για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων

Δημοσίευση: 17/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με το άρθρο 50 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου το υπουργείο Παιδείας έρχεται να προωθήσει μια διάταξη που το εκπαιδευτικό κίνημα αντιμαχόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης με αποτελεσματικό τρόπο.

Είναι μια εξέλιξη που επηρεάζει με καθοριστικό και απόλυτα αρνητικό τρόπο το «σήμερα» και το «αύριο» της δημόσιας εκπαίδευσης. Υποβαθμίζει το επιστημονικό και παιδαγωγικό πεδίο των πτυχιούχων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Με το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται να γίνονται δεκτά από τον ΑΣΕΠ τα πτυχία των κολεγίων ακόμα και αν δεν έχουν εξασφαλίσει την  ακαδημαϊκή αναγνώρισή τους μέσω του ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης).

Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.

Με– fast track- διαδικασίες θα είναι δυνατή πλέον η απόλυτη ισοτίμηση των πτυχίων των κολεγίων (μέσω αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων) με τα πτυχία των Ελληνικών ΑΕΙ.

Και στη συνέχεια μέσω αυτής της αναγνώρισης θα γίνεται δυνατή η συμμετοχή των αποφοίτων  των κολεγίων σε προκηρύξεις του δημοσίου και του ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για μία ευθεία βολή στην καρδιά του εκπαιδευτικού μας συστήματος, πλήγμα στο μορφωτικό και παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου.

Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης όχι με κάποια πρωτοβουλία για τη δημόσια εκπαίδευση αλλά για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί την ψήφιση μίας διάταξης που αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του σχολείου και οδηγεί στην υποβάθμιση πτυχίων και Σχολών.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σχόλια (4)

 
Δεν είναι τα προπτυχιακά μόνο αλλά και τα PhD!
17 Ιαν 2020 07:05

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανένας σύλλογος δεν «βλέπει» πέρα από τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών (όπου υπάρχει μια βάση στη λογική της αναγνωρισης λόγω των προστίμων για τη μη συμμόρφωση) την αναγνώριση τρίτου κύκλου σπουδών (διδακτορικα) -καθαρά ακαδημαϊκων προσόντων με υψηλή μοριοδότηση σε μελλοντικές θέσεις ευθύνης στο δημόσιο τομέα, μέσω του ΣΑΕΠ και προφανως χωρις ΔΟΑΤΑΠ..

 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
17 Ιαν 2020 11:29

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΣΙΩΝ¨ΑΕΙ!
ΜΠΡΑΒΟ Κα ΥΠΟΥΡΓΕ!
ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!!!

 
Ηολερα
17 Ιαν 2020 12:07

Μητσοτακη δε θελατε; Φατε την τωρα.ειναι που κοπτονται για την αριστεια!

 
Μαρία
17 Ιαν 2020 16:20

Όταν δεν φτάνει η αλεπού τα σταφύλια... λέει αγουριδες είναι!!! Αφού είναι τόσο απλά τα πράγματα για PhD, ολοκληρώσετε και εσείς σπουδές σε πανεπιστήμια δημόσια του εξωτερικού και μετά μιλήστε!!! Ένα αναφέρω μόνο δεν υπάρχει 3η και 13η φορά για να δώσεις το μάθημα που χρωστάς...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean