Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπουργός: Θα επανέλθουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι

Ύστερα από παρέμβαση της Χ. Κεφαλίδου
Δημοσίευση: 17/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θα γίνουν οι αλλαγές στις Δομές Εκπαίδευσης. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα επανέλθουν και μάλιστα πιο κοντά στις σχολικές μονάδες.

Την δήλωση αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ύστερα από σχετική κριτική που της άσκησε για το θέμα αυτό η τομεάρχης παιδείας του ΚΙΝΑΛ, Βουλευτής, Χαρά Κεφαλίδου.

Η υπουργός Παιδείας απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα, για τη νέα νομοθετική ρύθμιση  για τις Δομές Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους.

Ακολουθεί η παρέμβαση της Χ. Κεφαλίδου:

"Μπήκαμε αναγκαστικά, αφού υπάρχουν τα κεφάλαια Γ και Δ στο σχέδιο νόμου, στη συζήτηση για τη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να αναφερθούμε καθόλου στην αναποτελεσματική διοίκηση που υπάρχει, χωρίς να γίνει συζήτηση για τους εξ’ αποστάσεως συντονιστές εκπαίδευσης, τους παράνομους διευθυντές εκπαίδευσης που κρατάτε με παράταση, τις δομές διοίκησης α' βάθμιας και β' βάθμιας εκπαίδευσης. Έχουν περάσει έξι μήνες και η αντιμεταρρύθμιση Γαβρόγλου είναι εδώ παρούσα και ζωντανή.

Δεν είχατε δεσμευτεί και προεκλογικά και στις προγραμματικές σας δηλώσεις για την αποκατάσταση των Σχολικών Συμβούλων;

Δεν είχατε δεσμευτεί ότι θα αλλάζατε τον απαράδεκτο νόμο 4547/2018 για τις δομές;

Μας είπατε, στη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο, ότι πριν τα Χριστούγεννα θα νομοθετούσατε, μετά είπατε το νέο χρόνο τον Ιανουάριο με αυτοτελές νομοσχέδιο για δομές και πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια. Πότε προγραμματίζετε τελικά; Με αυτή την κατάσταση θα πάει η εκπαίδευση στη σχολική χρονιά 2020-21;".
 

 

Σχόλια (57)

 
Όχι άλλο κάρβουνο κ.Κεραμέως
17 Ιαν 2020 13:26

Όλο θα και θα χωρίς χρονοδιάγραμμα.Οχτω μήνες και δεν κάνατε τίποτε και δεν λέτε πότε θα κάνετε.Κρατάτε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης σε 18μηνη παράταση θητείας.
Όλο θα και θα και θα
γειά σου βρε θα@

 
Έλενα
17 Ιαν 2020 14:33

Υπεκφυγές. Υπάρχει στασιμότητα.

 
Χαφταρίδης
17 Ιαν 2020 14:58

Δεν θα κάνουν το παραμικρό γιατί πάσχουν από το γαβρόγλειο φοβικό σύνδρομο και φοβούνται μη σταματήσει να τους παινεύει.Μόνο η Νέα Δημοκρατία με τις καθαρές θέσεις που έχει σε συνδυασμό με το ότι κρατάει τις υποσχέσεις που δίνει προεκλογικά θα μπορούσε να υλοποιήσει τα παραπάνω.Δυστυχώς όμως δεν είναι αυτή κυβέρνηση.Είναι οι άλλοι.

 
nikos
17 Ιαν 2020 14:59

Έλεος με τους σχολικούς συμβούλους!

 
Αιώνιος Σύμβουλος
17 Ιαν 2020 15:07

Αφήστε τα λόγια και περάστε στα έργα. Νομοθετηστε επιτέλους για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης, αφήστε τις έξτρα παρατάσεις θητείας (ημαρτον κάποιοι έχουν γίνει ισόβιοι σε κάποιες θέσεις), τα μικροπολιτικα μαγειρέματα πως θα μαζέψουν "τα δικά μας παιδιά "επιπλέον μόρια για να ανέβουν ιεραρχικά με μεταπτυχιακά που περιμένουν να ορκιστουν, να προλάβουν επιμορφώσεις τύπου Β2 κ.λ.π.

 
George
17 Ιαν 2020 15:31

Οι αλλαγές έπρεπε να είχαν ήδη γίνει. Απαράδεκτη η καθυστέρηση και εξοργιστική.

 
ΒΑΣΩ
17 Ιαν 2020 15:36

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ!ΔΕΝ ΓΣΑΣΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΗ!

 
Σύμβουλος
17 Ιαν 2020 15:52

Όποτε και να γίνουν οι "αλλαγές", εάν οι σχολικοί σύμβουλοι δεν είναι εκπ/κοί που να έχουν πραγματική διδακτική υπηρεσία εντός τάξης τουλάχιστον 20 ετών, επιμορφωτική εμπειρία σε εκπαιδευτικούς και ενήλικες, άχρηστο θα είναι. Ναι, μεν τα λοιπά προσόντα θα πρέπει να υπάρχουν, αλλά εάν δεν μπορεί να μπει μες στην τάξη και να κάνει μια δειγματική (όχι υποδειγματική) διδασκαλία, τι τους χρειαζόμαστε; Εάν δεν μπορεί να συμβουλέψει τον εκπ/κό πώς να αντιμετωπίσει μια Χ συμπεριφορά μαθητή, τι τους χρειαζόμαστε;

 
Ελεύθερος
17 Ιαν 2020 16:32

1) Όσοι γράφουν το «εξ αποστάσεως» με απόστροφο ως «εξ' αποστάσεως», ποιο ακριβώς γράμμα νομίζουν ότι λείπει μετά το ξ;

2) Για τους σχολικούς συμβούλους, δεν ανησυχώ. Ώσπου να επανέρθουν στα χαρτιά, νομικώς, θα έχει χάσει πάλι τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία. Ενίοτε είναι ευτυχής συγκυρία η χαρακτηριστική γαλάζια βραδύτης στο νομοθετείν.

 
ΜΑΥΡΟ-ΓΙΑ-ΛΟΥΡΟΣ
17 Ιαν 2020 16:38

Οι 21 υποδιευθυντές ΔΙΕΚ και 5 διευθυντές ΔΙΕΚ ακόμη να τοποθετηθούν και πάμε για β εξάμηνο!!!

 
Μπράβο στην κ.Κεφαλίδου.
17 Ιαν 2020 16:48

Τα είπε όλα με λίγα λόγια.Και χαρακτήρισε παράνομους τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και θύμισε στην Κεραμέως τί έλεγε για τους ΣΣ πριν τις εκλογές.Αυτή έπρεπε να ήταν Υπουργός Παιδείας.Αν συγκυβερνήσουν μετά τις δεύτερες εκλογές μπορεί και να το δούμε.Το εύχομαι.

 
Σύμβουλος
17 Ιαν 2020 18:26

Απορίας άξιον
Που ήταν όλοι αυτοί που φωνασκούν και αγωνιούν για την επαναφορά των Συμβούλων όταν η προηγούμενη κυβέρνηση τους κατήργησε χωρίς ουδεμία διαμαρτυρία πλην, το θεσμό υπηρετούντων;

 
40 βάρκες στο γυαλό!
17 Ιαν 2020 18:53

Για να μην ανησυχούν κάποιες και κάποιοι οι νέες επιλογές για τις δομές εκπαίδευσης ( Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Πρωτοβάθμιας @ Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πιθανοί Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, κλπ. κλπ) πιθανολογείται να γίνουν το συντομότερο κατά το σχολικό έτος 2021-2022 αφού λήξει η θητεία των Στελεχών Εκπαίδευσης που επιλέγηκαν με τον νόμο 4547/2018 του κ. Γαβρόγλου. Η υπουργός δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει αλλαγές πριν την λήξη αυτών. Απλά κάθε μήνα σχεδόν αναφέρει αόριστα για πιθανόν αλλαγές χωρίς κάτι συγκεκριμένο ώστε να κρατάει τα υποψήφια στελέχη σε αναμονή. Αν είχε πρόθεση να κάνει αλλαγές θα τις είχε κάνει, όπως έχουν κάνει και προηγούμενες κυβερνήσεις σε διάστημα το πολύ δύο μηνών , και όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα καταργούσε άμεσα τον νόμο Γαβρόγλου. Έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες και δεν κουνιέται φύλλο στον τομέα της επιλογής στελεχών. Φανταστείτε ότι κρατεί σε παράταση τους Διευθυντές Εκπαίδευσης αν και είχαν επιλεγεί με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο όπως και η ίδια επανειλημμένα τόνιζε στις προγραμματικές της δηλώσεις . Τουλάχιστον οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί με υπηρεσιακούς μέχρι να γίνουν οι νέες επιλογές. Τώρα η επαναφορά του θεσμού του ΣΣ γενική και πολύ αόριστη έως πολύ πιθανόν να μην γίνει. Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πόσο έτοιμη ήταν η κ. Κεραμέως , φανταστείτε να μην ήταν κιόλας. Και όλα τα παραπάνω συνεπάγονται από το γεγονός ότι η Υπουργός αποφεύγει να δώσει χρονοδιάγραμμα, για τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τις Δομές Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους παρά μόνο απαντάει «ΘΑ επανέλθουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι». Απλά πέρα από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν την ενδιαφέρει άλλο κομμάτι.

 
Κωνσταντίνος Α. Δαρ.
17 Ιαν 2020 19:02

Τι ΗΧΩ και αυτή; Μετά 16 περίπου χρόνια στη θέση του σχολικού συμβούλου, τα οποία οι νόμοι επιλογής τα θεωρούσαν διδακτικά αλλά ο νόμος του κ. Γαβρόγλου "λίγο διδακτικά" με ότι σήμαινε αυτό για τη μοριοδότηση μου (μένει να κριθεί και αυτό από το ΣτΕ που προχωράει από αναβολή σε αναβολή :) και χωρίς να ληφθεί καμία πρόνοια επιμόρφωσής μου πρωτίστως για την προστασία των μαθητών μου, πέρυσι της Α τάξης και φέτος της Στ τάξης, από την επιστροφή ενός "καρεκλοκένταυρου" στελέχους "ξένου" της διδασκαλίας και του διδακτικού έργου στην τάξη (τελικά κατά πως φάνηκε όλοι είναι επαρκείς :), ΝΑ ΣΟΥ και η ΗΧΩ. Είναι προφανές πως δεν υπάρχει σχέδιο για τον θεσμό και ήταν καθαρά αντιπολιτευτικοί οι λόγοι αναγγελίας της επιστροφής του σε χρόνο επίκαιρο με την κατάργησή του. Αυτό όμως που αναδεικνύει η ΗΧΩ και νομίζω πως είναι το χειρότερο, είναι το κενό όσον αφορά στην πολιτική, εκπαιδευτική και ψυχοπαιδαγωγική τεκμηρίωση της ανάγκης για την επιστροφή του. Ας ρωτήσουν τουλάχιστον τι λένε οι νυν συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, που ήταν και σχολικοί σύμβουλοι. Πάντως κατά τη δική μου εκτίμηση, ο θεσμός του σχολικού συμβούλου για τον οποίο τόσα απαράδεκτα και προσβλητικά ειπώθηκαν επί Σύριζα ακόμη και από στόματα υπουργών, δεν αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση από τη σημερινή κυβέρνηση. Ένας θεσμός, που ούτε στηρίχτηκε, ούτε υποστηρίχτηκε και στα πλαίσια της καθοδηγητικής, επιμορφωτικής και συμβουλευτικής λειτουργίας του οποίου, αναλώθηκαν ως είχαν υποχρέωση και καθήκον πολλοί εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί.

 
Συμβουλάτωρ
17 Ιαν 2020 19:12

Η κ Κεραμέως, μάλλον δεν είναι κορόιδο. Το τι έσουρναν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί στους Σχ. Συμβούλους είναι γνωστό. Καλώς καταργήθηκαν. Βέβαια και τα ΠΕΚΕΣ έχουν εκ γενετής προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι θα προκριθεί μια νέα προσέγγιση στο ζήτημα. Η εκπαίδευση έχει ανάκγη από ξεχωριστά στελέχη, με γνώση, πείρα και όρεξη για δουλεια. Ένα συνδυσαμός τυπικών προσόντων, εμπειρίας και ευρέος βιογραφικού μπορεί να δώσει καλύτερα στελέχη. Για το πόσο κοντά μπορούν να είναι στα σχολεία έχει σχέση ο αριθμός των στελεχών. Πάντως οι ιδέες για επιδόματα γιαουρτιού, δε θα προσελκύσουν ικανά στελέχη.

 
Χρονικό όριο θητείας
17 Ιαν 2020 20:30

Το καλό θα ήταν να υπάρχει ένα ανώατο χρονικό όριο, πχ. 12 έτη, ώστε να εξασφαλίζεται στην πράξη η ανανέωση των στελεχών σε όλες τις θέσεις. Μια δεκαετία αρκεί για την προσφορά από θέση ευθύνης.

Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για άλλες θέσεις και δημόσια αξιώματα, να υπάρχει μια φυσική διαδικασία ανανέωσης. Όπως και να το κάνουμε, από μια ηλικία και μετά, έρχεται η ρουτίνα και η κόπωση και η αδράνεια σε σχέση με την πρώτη περίοδο προσφοράς.

 
ΣΣ
17 Ιαν 2020 20:47

Να αγιάσει το στόμα της κας Κεφαλιδου, όμως πάλι με αριστολογιες απάντησε η υπουργός.

 
glgiannis
17 Ιαν 2020 20:48

Είναι φοβερό με αυτούς τους "παλαιούς" εκπαιδευτικούς!
Δηλαδή για να γίνει κάποιος σχολικός σύμβουλος πρέπει να έχει 20 χρόνια τουλάχιστον διδακτικής υπηρεσίας!
Αν έχει ας πούμε 15; Υπάρχει διαφορά;
Αντί να σταθούμε σε σοβαρά επιχειρήματα λέει ο καθένας ότι τον βολεύει!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
17 Ιαν 2020 21:56

Όσοι βιάζονται να επανέλθουν οι ΣΣ, (εννοώντας σαν πρόσωπα οι ίδιοι:πώς είναι τόσο σίγουροι ότι θα ξαναγίνουν;), είναι σίγουροι ότι θα τους ενδιαφέρει ο νέος θεσμός;

 
ΜΗΔΕΝ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
18 Ιαν 2020 01:34

@ 40 βάρκες στο γυαλό! 17 Ιαν 2020 18:53 , Συγχαρητήρια για την ρεαλιστική περιγραφή σχετικά με τις επιλογές των δομών εκπαίδευσης ( Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Πρωτοβάθμιας @ Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πιθανοί Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, κλπ. κλπ). Θέλω να προσθέσω ότι η πολιτική ηγεσία δεν έχει καμία πρόθεση να επαναφέρει τους ΣΣ ούτε σαν πρόσωπα αλλά ούτε και σαν θεσμό. Σχετικά με την αντικατάσταση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας @ Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φαίνεται και αυτό να μην απασχολεί την Υπουργό αφού υπάρχει μια άριστη συνεργασία μαζί τους . Πέρυσι έλεγε άλλα …., φέτος άλλα , που το πρόβλημα;

 
ΝΙΚΗ-ΣΟΦΙΑ-ΣΙΣΥ
18 Ιαν 2020 01:38

Ήταν τόσο πολύ προετοιμασμένη η Υπουργός; Φανταστείτε να μην ήταν κιόλας.

 
Γ.Π.
18 Ιαν 2020 11:31

Το «Μείνε» άκυρο.
Να φύγουμε. Να πάμε αλλού. Δεν μας θέλουν!

 
ΠΑΡΑΚΜΕΩΣ ΝΙΚΗ
18 Ιαν 2020 15:49

Μπράβο στην κυρία Κεφαλίδου για το λόγο της, αλλά δυστυχώς η κυρία Κεραμέως είναι εγκλωβισμένη στην αδιέξοδη διαχείριση των επιλογών των στελεχών εκπαίδευσης με τον νόμο Γαβρόγλου. Μέχρι σήμερα δεν προσπαθεί να δώσει λύσεις!! Η σκληρή αλήθεια είναι ότι: η τυχοδιωκτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση δεν βελτιώνεται, ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!!! . Ας κυβερνήσει επιτέλους η Ν.Δ , για αυτό τον λόγο την ψήφισε ο ελληνικός λαός .

 
ΟΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
18 Ιαν 2020 16:00

Ηρεμία , η Υπουργός και οι συνεργάτες αργούν για το νέο νομοσχέδιο , γιατί το επεξεργάζονται με μεγάλη προσοχή και ευλάβεια για να μην πέσουν στα ίδια λάθη του νόμου 4547 ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ , δεν το έχετε καταλάβει; Και αυτό θα τους πάρει κάποιο χρόνο ας πούμε 3 με 4 χρόνια .Το καλό πράγμα αργεί να γίνει . Μην είστε ανυπόμονοι, τα θέλετε όλα αμέσως. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ΘΑ επανέλθει ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου , το έχει τονίσει άπειρες φορές .

 
Το υπουργείο του θα.
18 Ιαν 2020 18:57

Θα.Θαθαθά .Θαθαθά.Θαθαθά θαθαθά θαθαθά.Σε ρυθμό επαναστατικού συνθήματος όπως το πλάσαρε ο Χάρυ Κλιν σε επιθεώρηση που έσπαγε τα ταμεία με θέμα τα άπειρα θα του Ανδρέα Παπανδρέου σε κάθε του ομιλία.Συνεχιζει ο αείμνηστος να έχει μιμητές του θα και σήμερα.

 
Γ.Π.
18 Ιαν 2020 19:18

Είμαι σίγουρος ότι η φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ, τραβήχτηκε τη στιγμή που έλεγε « Θα επανέλθουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι». Από τη φωτογραφία φαίνεται και το πότε. Το θέμα επιτέλους έληξε!...
Απρίλη μου,
Απρίλη μου ξανθέ
Και Μάη μυρωδάτε καρδιά μου πώς αντέ
Καρδιά μου πώς, καρδιά μου πώς αντέχεις...

 
Αμερικανάκια
18 Ιαν 2020 22:33

Πάλι καλά που δεν είπε, ΘΑ επανέλθουν μισθοί συντάξεις και δώρα....

 
ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ
19 Ιαν 2020 00:28

“Θολό” είναι το τοπίο ως προς το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης του νέου Σχεδίου Νόμου για τις Δομές και τα Στελέχη Εκπαίδευσης και ως προς τις νέες “κρίσεις” επιλογής των Διευθυντών Σχολείων, Διευθυντών Εκπαίδευσης,ΣΣ κλπ.
Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την υφυπουργό Παιδείας, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Σοφία Ζαχαράκη.
Η κυρία Ζαχαράκη, απέφυγε να ανοίξει τα “χαρτιά” της (τα καμένα προφανώς) ως προς το χρονοδιάγραμμα , ενώ ζήτησε το ΔΣ της ΔΟΕ να τα ξαναπούν για το ίδιο θέμα τέλος του μήνα, διότι , όπως είπε τότε θα έχει να τους πει κάτι.
Α και κάτι ακόμα η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου δεν θα συμπεριλάβει τις διατάξεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

 
Πέφτουν τα ψέματα βροχή
19 Ιαν 2020 00:37

Πέφτουν τα ψέματα βροχή
μα η αλήθεια σώζει
κι η μόνη αλήθεια είσαι εσύ
η πιο γλυκιά ανταμοιβή

Εδώ οι κακίες ντύνονται
λευκό αγγέλου ντύμα
πάρε με απόψε πάρε με
ζεστό αγάπης κύμα

Και σε περιμένω
τσιγάρο αναμμένο
και σε περιμένω
στην αγκαλιά σου να σωθώ

Λυσσομανάει ο άνεμος
μα ο άνεμος δεν ξέρει
πως το κορίτσι που θα ‘ρθει
την άνοιξη θα φέρει

Και σε περιμένω
τσιγάρο αναμμένο
και σε περιμένω
σαν ακρογιάλι θα ανοιχτώ

Και σε περιμένω
τσιγάρο αναμμένο
και σε περιμένω

Πάρε με απόψε πάρε με
στα μαγικά φτερά σου
βάλε με απόψε με βάλε με
μέσα στην αγκαλιά σου

 
Δεν ήξερε η Κεραμέως το ποσοστό ΑΕΠ για την Παιδεία.
19 Ιαν 2020 00:53

Στην εκπομπή "Ακραία φαινόμενα" του ΣΚΑΙ (δηλ.εντός έδρας ) ,το Σάββατο και ώρα 11:27ρωτήθηκε τρεις φορές από τους δημοσιογράφους πόσο είναι το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται για την παιδεία και δεν ήξερε να απαντήσει.Υπουργός Παιδείας που δεν ξέρει τα απλά.Για αυτό δεν κινείται τίποτα στην Παιδεία.Υπουργός πάνω από έξι μήνες και να μην ξέρει το ποσοστό ΑΕΠ για το Υπουργείο της (2,82%).Περιμένετε εσείς νόμο για τις επιλογες και άλλα μέτρα για την Παιδεία.Και προκύπτει το καίριο ερώτημα:Ποιοί είναι οι λόγοι που η κ.Κεραμέως απολαμβάνει πλήρους ανοχής και ανεξήγητης ασυλίας από όλα τα κόμματα;Είναι η μόνη Υπουργός Παιδείας που συνάντησε Αμερικανός Πρόεδρος.Κρατήστε αυτό το όνομα που προορίζεται για πολύ μεγαλύτερα πράγματα από αυτά της Υπουργού.Άσχετα και αν δεν ξέρει για το ΑΕΠ.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.