Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Απολογισμός εργασιών πρώτου 6μήνου σε 40 σελίδες

"Έχουμε υλοποιήσει πολλά και δρομολογήσει περισσότερα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε ένα βαριά ναρκοθετημένο τοπίο. Και είμαστε ακόμη στην αρχή"
Δημοσίευση: 20/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απολογισμό 40 σελίδων, του έργου της, κατά την εξάμηνη θητεία της  στο υπουργείο Παιδείας, δημοσιοποίησε σήμερα η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Το κείμενο του απολογισμού φέρει τον τίτλο: "6 μήνες σκληρής δουλειάς, 100άδες ενέργειες".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 40 ΣΕΛΙΔΩΝ

Ο απολογισμός συνοδεύεται και από την ακόλουθη επιστολή:

Φίλες και φίλοι,

Ευχόμαστε μία καλή και δημιουργική χρονιά, με ευημερία και πρόοδο για τη χώρα μας, για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά.

Έχουν περάσει 6 μήνες από την ημέρα που αναλάβαμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έχουμε υλοποιήσει πολλά και δρομολογήσει περισσότερα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε ένα βαριά ναρκοθετημένο τοπίο. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Η χώρα μας έχει ανάγκη όχι μόνο από θετικές πολιτικές, που σέβονται και υπηρετούν όλους τους πολίτες, αλλά και από αλλαγή νοοτροπίας. Και η Παιδεία αποτελεί το σπουδαιότερο όχημα για μια Ελλάδα πιο δημιουργική, πιο σύγχρονη, με περισσότερες δυνατότητες για όλες και όλους.

Στόχος μας είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα απελευθερώνει το δυναμικό της νέας γενιάς. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εμπιστεύεται τους εκπαιδευτικούς του, τους στηρίζει και τους επιμορφώνει, ενώ παράλληλα τους δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν μέσα από την αξιολόγηση. Ένα σχολείο ελεύθερο και σύγχρονο, που παρέχει χρήσιμα, πραγματικά εφόδια στους μαθητές του. Ένα απελευθερωμένο και καινοτόμο πανεπιστήμιο, πιο αυτόνομο και εξωστρεφές, που μορφώνει πολύπλευρα τους νέους ανθρώπους, για να μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα.

Προφανώς δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Χρέος μας είναι να δουλέψουμε σκληρά και συλλογικά, για να διασφαλίσουμε ένα πολύ καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα.

Και αυτό έχουμε κάνει από την πρώτη μέρα τους 6 αυτούς πρώτους μήνες.

Μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ τον απολογισμό μας και να δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις και ενέργειές μας στο χρόνο.

 

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (8)

 
όταν βρω χρόνο
20 Ιαν 2020 17:42

θα διαβάσω τις 40 σελίδες. Αλλά προτρέχω:
-καλά κάνει και ανέβαλε ο κούλης την αξιολόγηση . εγώ - αν τιμωρητικά αλλάξουμε υπουργείο με μετάταξη- θέλω να επιταχυνθεί η δική μου
-έχει ένα δίκιο για το ναρκοθετημένο τοπίο.
- βλέπουμε στην πράξη πολλά από την προετοιμασία , τον εξορθολογισμό ... ουυυυυυυυυυυυ (τα πρώτα δείγματα αρνητικά)
-έχει κάτι αποσπάσεις ΔΙΕΚ στελεχών (κανά μήνα; ) , κάτι προκηρύξεις και κάτι άλλα στο γραφείο. θα τα τρέξει; θα κάνει καμμιά διαβούλευση να ξεστραβώσουμε το υπουργείο και τους σοφούς ; θα μας αφήσει ένα μέιλ να στείλουμε τίποτα κακώς κείμενα να τα δούνε που δεν έχουν ιδέα για πολλά στο υπουργείο;;;;
- το ποσοστό επί του ΑΕΠ και το ποσό το έμαθε τελικά για το υπουργείο της; (θα το λέει μέσα υποθέτω)

 
Εκπαιδευτικός
20 Ιαν 2020 19:34

Για τα στελέχη εκπαίδευσης τίποτα ακόμη.
Πάλι παράταση;

 
ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΧΗ
20 Ιαν 2020 20:09

οι σελίδες είναι διαφάνειες (μερικές με συντομότατα κείμενα)
από ουσία λίγα έως ΤΙΠΟΤΑ.
στα σχολεία ακόμα μπάχαλο (στην ύλη γ' λυκείου τα βλέπετε, δε μιλάω). από θεσμικές αλλαγές , πλαίσια κλπ είναι νωρίς ακόμη.
για τη διά βίου μόνο να σχολιάσω (για τα σχολεία τι να πρωτοπούμε; ή για τους διορισμούς ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓ) : απόσπασεις δ/ντών ΔΙΕΚ στο μούσκιο ένα μήνα - μια υπογραφή είναι. προσκλήσεις και απότελέσματα για ΚΔΒΜ με πολλή γκρίνια (και για όλες τις δομές διά βίου οι προσκλήσεις και οι μοριοδοτήσεις είναι παράλογες και απαράδεκτες ! ρήτρες , αλλού μοριοδοτείται η εκπαίδευση ενηλίκων κατά βούλησιν, αλλού συμπεριλαμβάνονται δομές αλλού όχι με παράλογο τρόπο, μεταπτυχιακά που βαφτίζονται συναφή με ΈΝΑ μόνο σχετικό μάθημα και ΑΣΧΕΤΗ φυσικά πτυχιακή, γενικά μπάχαλο γιατί βαριούνται στο υπουργείο ή νομίζουν ότι κόβουν και ράβουν όπως θέλουν). ΔΕΝ ξέρει τι της γίνεται. πολύ φιλόδοξη , όλο λάδι λάδι και από τηγανίτα τρύπα ΜΟΝΟ !

 
Ντίνος-Τί κάνατε για να χωρά σε 40 σελίδες;
21 Ιαν 2020 04:22

Η υλοποίηση των προεκλογικών σας υποσχέσεων είναι στον απολογισμό;Οι επιλογές για τις ληγμένες θητείες ΔΕ .η κατάργηση του 4547/2018,ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ που δεσμεύθηκε ο Μητσοτάκης;Τί επιτέλους κάνατε για να χωρά σε 40 σελίδες;Οι γραμματοσειρές τί απόσταση έχουν στο κείμενο αυτό;Υπάρχουν λευκές σελίδες;Έχει εικόνες;Ποιά είναι αυτά σας τα επιτεύγματα που χωράνε σε 40 σελίδες ;Εμείς γιατί δεν τα αντιληφθήκαμε;

 
Γέρος Κων/νος
21 Ιαν 2020 07:08

Τι απολογισμό να κάνετε για να μας πείτε οτι δεν εφαρμόσατε την πολιτική σας ,την πολιτικη του προηγούμενου συνεχίζετε να εφαρμόζετε με επιτυχία ...ααα.... συγγνώμη ξέχασα αναγνωρίζετε τα κολλεγια ως ισότιμα των πανεπιστημίων ,τους αποφοίτους των τεχνολογικών ιδρυμάτων καθως και τις ισοτιμίες των τίτλων σπουδών τους τις εχετε αφησει στο καιρό .... αλλα εσεις αγαπητή κυρία εισθε Υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας αυτό εχετε την ταση να το ξεχνατε και οχι εκπροσωπος ομαδων και συντεχνειών .... για αυτό ολοι διαμαρτύρονται και δυσφορούν

Δεν πειράζει καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια ... και ο χρόνος φεύγει μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό

καλημέρα σε όλους σας και μακριά φίλοι από τον σανό ...εχει παρενέργειες

 
Αυγουστής Νικόλαος
21 Ιαν 2020 07:12

40 σελίδες το εξαμηνο δηλαδη 80 τον χρόνο δηλαδή στα 4 χρόνια 320 σελίδες

λίγες είναι λίγες .... να μας δουλεύετε πιο πολυ δεν μας αρκούν....

 
Υπερκόπωση
21 Ιαν 2020 10:41

θέλω επειγόντως διακοπές

 
Σελίδα 41?
21 Ιαν 2020 10:44

Να βάλετε και τη χρηματοδότηση με 2εκ. ευρώ/έτος του ιδιωτικού κολλέγιου του "Τιμίου Σταυρού" της Βοστόνης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ