Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αποκατάσταση του κύρους του ΔΠΘ ζητά ο πρώην Πρύτανης ΑΘ. Καραμπίνης

Μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Μελών ΔΕΠ, η οποία απαλλάσσει τον Αθ. Καραμπίνη από τις κατηγορίες , βάσει των οποίων ο Κ. Γαβρόγλου τον έθεσε σε καθεστώς αποχής από τα καθήκοντα
Δημοσίευση: 20/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Επειδή είμαι σίγουρος ότι και εσείς, όπως και εγώ, θεωρείτε πως η αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους του Ιδρύματός μας αποτελεί πρώτιστο μέλημα της εκάστοτε διοίκησής του, σας παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις κατά Νόμο ενδεδειγμένες ενέργειες".

Την έκκληση αυτή απευθύνει ο πρώην Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Θανάσης Καραμπίνης με επιστολή προς τον νυν Πρύτανη του Ιδρύματος κ. Πολυχρονίδη, μετά  την απόφαση του Πειθαρχικού Μελών ΔΕΠ, η  οποία τον απαλλάσσει από τις κατηγορίες   , βάσει των οποίων  ο Κ. Γαβρόγλου τον έθεσε σε καθεστώς αποχής από τα καθήκοντα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την απόφαση του Πειθαρχικού Μελών ΔΕΠ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΘ. ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΔΠΘ

Αξιότιμε κ. Πρύτανη,

Σας επισυνάπτω την με αριθμό 65/2019 από 3.12.2019 απόφαση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ (σχετικό α), με την οποία απαλλάσσομαι (χωρίς σχετική δίκη)  από την κατασκευασμένη πειθαρχική κατηγορία με πρόσχημα την οποία με είχε παραπέμψει ο πρώην Υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου, και παράλληλα με έθεσε σε αποχή από τα καθήκοντα του Πρύτανη και του καθηγητή, επικαλούμενος μη σύννομη έκθεση του ΣΕΕΔΔ, η σύνταξη της οποίας μεθοδεύτηκε ακριβώς για τον λόγο αυτό, ώστε να διακοπεί η θητεία μου και να τεθώ εκτός της Διοίκησης του Πανεπιστημίου για ανυπόστατα αδικήματα.

Όπως ήδη σας έχω κοινοποιήσει, με την με αριθμό ΕΓ3-18/326 από 17.7.2018 διάταξη του κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης και μετά την Δικ Αρχ 1717/2018 σύμφωνη γνώμη του κ Εισαγγελέα Εφετών Θράκης (σχετικό β), τέθηκε στο αρχείο και η ποινική δικογραφία η οποία σχηματίσθηκε με αφορμή το επίμαχο πόρισμα του ΣΕΕΔΔ. Σε ό,τι με αφορά, όπως αναφέρει η σχετική διάταξη του κ Εισαγγελέως «δεν συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Αθανασίου Καραμπίνη για το αδίκημα του άρθρου 254 ΠΚ», όμως φρονώ ότι αυτό ήταν αντιληπτό και στον πλέον αδαή μη νομικό από μία απλή και μόνο ανάγνωση των στοιχείων, πολύ δε περισσότερο σε έναν Υπουργό Παιδείας.

Είναι λοιπόν πρόδηλο, ότι οι τότε ενέργειες του Γαβρόγλου, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς μου, να συκοφαντήσει εντός και εκτός της Ελληνικής Βουλής και να θέσει εκτός αρμοδιοτήτων τον εκλεγμένο Πρύτανη του ΔΠΘ δεν είχαν στόχο τη διαφύλαξη του κύρους του Πανεπιστημίου,  αλλά αντίθετα την τρώση και την υποβάθμισή του, όπως είχα επισημάνει και από τη θέση του Προέδρου της Συνόδου των Πρυτάνεων. Tόσο δε ο Γαβρόγλου όσο και οι κομματικοί ομογάλακτοι υποστηρικτές του αντιλαμβάνονταν ότι με ισχυρή πρυτανική αρχή στο ΔΠΘ, η οποία μάλιστα είχε εκλεγεί με συντριπτική πλειοψηφία και η οποία είχε σημαντικά κοινωνικά ερείσματα, θα ήταν αδύνατο να έχει επιτυχία το σχέδιο της συρρίκνωσης του Δ.Π.Θ.. Δεν παύει όμως να είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το κύρος του Ιδρύματός μας έχει πληγεί σημαντικά από όλες τις συκοφαντικές έμπλεες εμπάθειας κατηγορίες, τις οποίες εκτόξευαν ο Γαβρόγλου και τα φίλα κείμενα προς αυτόν ΜΜΕ.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι και εσείς, όπως και εγώ, θεωρείτε πως η αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους του Ιδρύματός μας αποτελεί πρώτιστο μέλημα της εκάστοτε διοίκησής του, σας παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις κατά Νόμο ενδεδειγμένες ενέργειες.

Με εκτίμηση

Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης
Πρώην Πρύτανης ΔΠΘ

Σχόλια (2)

 
Γιάννης
21 Ιαν 2020 07:32

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ !!

 
μελος ΔΠΘ
21 Ιαν 2020 07:34

Τελικά σαν τον Καραμπίνη δεν θα περάσει ξανα Πρύτανης.
Ηδη στο πανεπιστήμιο τον αναζητούμε

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ