Εγκύκλιος: Αξιολόγηση - Απουσίες μαθητών/τριών από ξένα σχολεία που φοιτούν σε σχολικές μονάδες και σε Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ ΖΕΠ

21/01/2020

Άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιο μετά από σχετικά ερωτήματα, αναφορικά με την αξιολόγηση και τις απουσίες μαθητών/τριών από ξένα σχολεία που φοιτούν στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καθώς και σε Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ ΖΕΠ, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:
 
Αναφορικά με την αξιολόγηση, για τους μαθητές/τριες από ξένα σχολεία που φοιτούν στο Γυμνάσιο ισχύουν οι διατάξεις του αρ.15 του Π.Δ. 126/2016 (Α’211), για τους μαθητές/τριες από ξένα σχολεία που φοιτούν σε Ημερήσιο ή Εσπερινό Γενικό Λύκειο ισχύουν οι διατάξεις του αρ.114 του ν. 4610/2019 (Α’70),ενώ για τους μαθητές/τριες από ξένα σχολεία που φοιτούν σε ΕΠΑ.Λ ισχύουν οι διατάξεις του αρ.137 του ανωτέρω νόμου.

Αναφορικά με τις απουσίες αλλοδαπών μαθητών/τριών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες Δ.Ε. της χώρας ισχύουν οι διατάξεις του αρ.23 της με αρ.πρωτ.79942/ΓΔ4/21-05-201 Υ.Α. (Β’2005). Ειδικότερα, για τους αλλοδαπούς μαθητές/τριες που φοιτούν σε Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ ΖΕΠ, όπως αυτές ορίζονται με την με αρ.πρωτ.169735/ΓΔ4/10-10-2017 Υ.Α. (Β’3727), και δεδομένης της ιδιαιτερότητας των συνθηκών που διέπουν την εκπαίδευσή τους, απουσίες που πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ ΖΕΠ, δεν θα προσμετρώνται για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους.

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει  ότι σύμφωνα με το αρ.6 της ανωτέρω Υ.Α.: «Σε περίπτωση που σε όμορες σχολικές μονάδες υπάρχουν μαθητές που έχουν ανάγκη να φοιτήσουν σε Τ.Υ. Ι και ΙΙ ΖΕΠ, μπορούν να μετεγγραφούν με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους ή των κηδεμόνων τους, των Διευθυντών των σχολείων και των οικείων Σχολικών Συμβούλων και με την απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ε. σε μια σχολική μονάδα στην οποία λειτουργεί ήδη Τ.Υ. Ι και ΙΙ ΖΕΠ».

Τέλος, το υπουργείο υπενθυμίζει  ότι οι μαθητές/τριες που φοιτούν σε Τ.Υ. Ι και ΙΙ ΖΕΠ παρακολουθούν και μαθήματα της κανονικής τάξης στην οποία είναι εγγεγραμμένοι/ες, προκειμένου να συμπληρωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε τάξης Γυμνασίου/ΓΕΛ/ΕΠΑΛ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δεδομένου ότι οι εν λόγω μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ