Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι καθηγητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τη νέα διάταξη για το ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Δημοσίευση: 21/01/2020
Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Alt Text: 
Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Title Text: 
Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΣΕΠ) της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), σε συνεδρίασή του αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις παρακάτω θέσεις του που αφορούν στο άρθρο 37 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Θέματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος), το οποίο αναφέρεται στη σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής:

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο άρθρο προτείνεται νέα σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στην οποία τα αιρετά μέλη μειώνονται δραστικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόνον πέντε κοσμήτορες των αυτοδύναμων Σχολών του ΔΙ.ΠΑ.Ε. ορίζονται θεσμικά ως μέλη, ενώ όλη η υπόλοιπη σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής αποφασίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Θεωρούμε ότι η μεταβατική διάρκεια (μέχρι τις 31/8/2022) της Διοίκησης του νέου Ιδρύματος, που προέκυψε από τη συνέργεια των προηγούμενων τεσσάρων ιδρυμάτων ήταν και είναι ιδιαίτερα μεγάλη και προσβάλει το θεσμό της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ. Το ίδρυμά μας υπερπληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και θα πρέπει μόλις επιλυθούν τα βασικά επείγοντα ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας του, που αντικειμενικά υπάρχουν λόγω της συγχώνευσης, να προκηρυχθούν πρυτανικές εκλογές και το ίδρυμά μας να προχωρήσει με δημοκρατικό τρόπο, αυτοδιοικούμενο, στη νέα εποχή.  

Πιστεύουμε ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΙΠΑΕ δεν θα επιλυθούν με την αλλαγή της σύνθεσης της Διοικούσας Επιτροπής αλλά με δραστική αύξηση της χρηματοδότησης που θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες του ιδρύματος. Ζητάμε την άμεση προκήρυξη θέσεων μελών ΔΕΠ, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η υποστελέχωση του ιδρύματος που έχει προκύψει κατά τη μακροχρόνια περίοδο της κρίσης, με εξασφάλιση της  απαραίτητης  υλικοτεχνικής  υποδομής  για να μπορεί το νέο ίδρυμα να

παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και δραστική αύξηση των κονδυλίων για φοιτητική μέριμνα.

Ζητάμε την απόσυρση του άρθρου 37, την επίσπευση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών συγχώνευσης το συντομότερο δυνατό και την προκήρυξη πρυτανικών εκλογών με την ολοκλήρωση του τρέχοντος Ακαδημαϊκού Έτους.

ΕΝΙΑΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΑΤΕΙ-Θ

Για το Δ.Σ.

Η  Αντιπρόεδρος                                          Η  Γραμματέας

Δελησταύρου Αντωνία   Επ. Καθηγήτρια                Παπουτσή ΑνδρονίκηΑν. Καθηγήτρια

Σχόλια (3)

 
DD
21 Ιαν 2020 12:20

Βολεύει προφανώς η διεξαγωγή εκλογών τους Θεσσαλονικείς, αφού με το υπερδιπλάσιο αριθμό μελών ΔΕΠ που διαθέτουν θα εκλέξουν όλα τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υπόλοιπες πόλεις.

Όποια και αν είναι η νέα σύνθεση, οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν πριν την λήξη της θητείας των πρώην, εκλεγμένων πρυτανικών αρχών.

 
Γιώργος
22 Ιαν 2020 00:07

@DD Νά μήν γίνουν τότε ποτέ εκλογές γιατί όποτε γίνουν θα βγάζει η Θεσσαλονίκη τή διοίκηση του διπαε. Ωραία και δημοκρατική νοοτροπία. Σερραίος να υποθέσω ε?

 
DD
22 Ιαν 2020 13:08

@ Γιώργος

Δεν είπα να μην γίνουν ποτέ. Να γίνουν όταν γίνουν με την λήξη της θητείας των πρώην, εκλεγμένων πρυτανικών αρχών.

Μέχρι τότε ελπίζω ότι θα έχει εμπεδωθεί η αίσθηση ενός ενιαίου Ιδρύματος η πρόοδος του οποίου περνάει από την ανάπτυξη όλων των Τμημάτων του, όπου και αν εδρεύουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ