Υπουργός: Θα επανέλθουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι

21/01/2020

Άκουσε το άρθρο

"Θα επανέλθουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι με σημαντικό ρόλο για τη λειτουργία του σχολείου".

Αυτό επανέλαβε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σχόλια (28)

Ακριβοδίκαιος
|

@Δίκαιος.Οι απόψεις αυτές βασίζονται στους νόμους του κράτους και μόνο που έπρεπε να γνωρίζετε .Οι δικές απόψεις πού βασίζονται; Εκτός αν οι προσωπικές επιθυμίες υπερέχουν της νομοθεσίας.

Δικαιος
|

Συμφωνω με τις αποψεις σας. Με πεισατε.

Ερώτηση για @ ΣΣ
|

Ποιά ...επιστροφή στη θέση που κατείχατε;Ήσασταν 8 χρόνια στην ίδια θέση.Πόσο ακόμα θέλετε;18 χρόνια,28;Δεν καταργηθήκατε ποτέ.Ο θεσμός καταργήθηκε.Άλλο θεσμός και άλλο εσείς.Έρχονται επιλογές .Ετοιμαστείτε και όχι να ζητάτε να παρανομήσει το κράτος για σας.Έληξε η θητεία σας.Τέλος πια .Κουράζετε.

@Σχολικός Σύμβουλος@Δίκαιος
|

Τί καταργημένοι;Ήταν σε παράταση θητείας 3 χρόνια και 10 μήνες.Δηλαδή άλλη μία θητεία.Στις παρατάσεις δεν υπάρχουν καταργήσεις.Έληξε η θητεία τους κανονικότητα και κάναν και άλλη μία παράταση.Δικαστικά να πήγαιναν,θα έχαναν άμα τη εμφανίσει.,και για αυτό δεν πήγαν για αυτόν τον λόγο .Επιτέλους λίγο λογική στα σχόλια.Σε ποιες θέσεις τους να επιστρέψουν αφού έληξε η θητεία τους;Για ποιά θέση Επίκουρου μιλάτε; Η θητεία έληξε κανονικά και δεν διεκόπη.Άρα νομιμότητα δεν καταργήθηκαν και δεν υπάρχει επιστροφή στις... θέσεις τους.Αυτη είναι η αλήθεια.Αν διαφωνείτε πάντε στα δικαστηρια και αν σας δικαιώσουν ζητήσετε ότι θέλετε.Δεν πάτε όμως για αυτό γιατί ξέρετε ότι δεν ισχύει.Καταργημένοι ΣΣ με 4 χρόνια θητεία και άλλα τόσα παράταση με μια επιλογή.Σεβαστείτε την σκέψη αυτών που σας διαβάζουν.Όταν γίνουν νέες επιλογές διεκδικείστε αυτό που θέλετε.

ΔΙΚΑΙΟΣ
|

Για να επανέλθουν στις θέσεις τους όλοι οι καταργημένοι σχολικοί σύμβουλοι που έχουν επιστρέψει σε σχολεία και να βγει κάποια διάταξη που να τους δικαιώνει για μια θέση ευθύνης, στο επίπεδο του Επίκουρου που κατείχαν για 6 χρόνια και όχι στο επίπεδο του καθηγητού θα πρέπει να υπάρξει αξιοκρατεία εκ των άνωθεν. Οψώμεθα!

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
|

Να επανέλθουν στις θέσεις τους όλοι οι καταργημένοι σχολικοί σύμβουλοι που έχουν επιστρέψει σε σχολεία. Βγάλτε κάποια διάταξη που να τους δικαιώνει. Μια θέση ευθύνης, στο επίπεδο του Επίκουρου που κατείχαν για 6 χρόνια και όχι στο επίπεδο του καθηγητού.

Πάμε για εκλογές και δεν θα γίνουν επιλογές
|

Το είπε χθες στη Βουλή και ο Τσίπρας.Είναι γνωστό από τον Οκτώβριο.Με τις επιλογές θα ασχοληθούν; Φέτος έχει διπλές εκλογές και όχι επιλογές.Οι υποψήφιοι μπορούν να περιμένουν .Του χρόνου ίσως με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει και ποσόστωση.

Σ.Κ.@Νοσταλγοί του 1960 και μεταμοντέρνοι του 2020
|

Οπώς βλέπεις αγαπητέ συνάδελφε η κριτική από τα αριστερά στις νοσταλγίες σου είναι έντονη!Ο ΣΣ δεν είναι για να παρεμβαίνει σαν πυροσβέστης αλλά για να επιμορφώνει,όντας φυσικά ο ίδιος ικανός επιμορφωτής,και για να συμβάλει με την άποψή του σε ζητήματα διαχείρησης κρίσεων και συγκρούσεων, ως παιδαγωγικά υπεύθυνος της σχολικής μονάδας ,κλπ.Ο συναδελφος που περιμένει την πολιτική ανάνιψη του Σύριζα προσδοκά στην επόμενη κατάργηση του θεσμού των ΣΣ και στην επαναφορά των ΣΕΕ...Αυτά όλα θα γίνουν βέβαια, και στα πλαίσια του δικομματισμού, λογικά ο Σύριζα με το μεταγραμμένο σ'αυτόν μισό ΠΑΣΟΚ θα ξαναέρθει φουριόζος στα πράγματα...αν δεν διασπαστεί,αφού η διάσπαση είναι στο DNA του...Αυτό που φαίνεται στα συμφραζόμενα του συναδέλφου, είναι ότι δε θέλει ΣΣ,καθότι "είναι άχρηστοι,δεν πατάν στο σχολείο,κλπ." "και άλλα ηχηρά παρόμοια" της γνωστής καραμέλας που σέρβιραν στον τέως υπουργό μας οι σύντροφοι του Τομέα Παιδείας του Σύριζα.Ρώταν τον λοιπόν τί γνώμη έχει και για τους ΣΕΕ που οι μισοί είμαστε και πρώην ΣΣ?Θα σου πει ίσως ότι καλοί είναι το άλλο μισό!Αστεία πράγματα...Το σύστημα θα χρειάζεται πάντα τα στελέχη της επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγγησης για τους εξής λόγους:
1.Για την επιμόρφωση(τσαμπέ η ex oficio συνήθως)
2.Για τις πανελλήνιες εξετάσεις και τα βαθμολογικά κέντρα
3.Για τη συμβουλευτική σε μια σειρά θέματα
4.Για τα πάσης φύσεως σεμινάρια
5.Για τον έλεγχο της διδακτέας ύλης των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων
6.Για μια σειρά επιτροπές και επιτροπούλες..
6.και δεν πήγα στην Πρωτοβάθμια..
Ηρεμία,οι ΣΣ θα επανέλθουν,οι ΣΕΕ θα καταργηθούν, θα ξανακαταργηθούν οι ΣΣ και θα επανέλθουν οι ΣΕΕ και ούτω καθ' εξής...
Ο αστικός δικκοματισμός είναι εδώ,ορανωμένος,δομημένος ,στιβαρός..με το 70% των ψήφων..

@Σχολικός Σύμβουλος
|

...Να παρεμβαίνουν σε κάθε αδικία μεταξύ των Διευθυντών και των καθηγητών.Τί είναι αυτά που γράφετε;Δεν έχετε διοικητικές αρμοδιότητες να το κάνετε και για αυτό και δεν ζητά κανείς την παρέμβασή σας.Ξαναδιαβάστε το καθηκοντολόγιο σας.Εκείνο όμως οι ΣΣ να ..."Είναι Επιθεωρητές και όχι επιθεωρούμενοι" είναι όλα τα λεφτά.Επιστροφή στο 1960.Κάτι ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ που κατήργησε τον θεσμό και θα είναι σοβαρό λάθος της Κεραμέως να τον επαναφέρει.Αλλά και να τον ξαναεπαναφέρει ,πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον ξανακαταργήσει.

Σ.Κ.@ Δοκιμές για τους ΣΣ σε θολό τοπίο
|

Ο παλιός επιθεωρητισμός δεν επιστρέφει.Τον τέλειωσε μια για πάντα το Πασοκ το 1982 με τον θεσμό των Σχολικών Συμβούλων, τους οποίους τους τέλειωσε με τη σειρά του ο Σύριζα με τον θεσμό των ΠΕΚΕΣ.Σ' αυτό το θολό τοπίο που βρισκόμαστε πριν την έμφάνιση του νέου νόμου για τα στελέχη και την επαναφορά του θεσμού και όχι των προσώπων των ΣΣ ισχύουν μέχρι στιγμής τα εξής:
1.Η νέα ηγεσία υποσχέθηκε επαναφορά και αναβάθμιση του θεσμού των ΣΣ.
2.Ακούγεται από παντού ότι τους θέλει κοντά ή μέσα στη σχολική μονάδα.
3.Να λάβουμε υπόψη ότι μερικοί προβάρουν εναλλακτικά και τη μοντερνιτέ του μέντορα..
4.Έχει μεγάλη σημασία το προφίλ τους που θα σκιαγραφήσει το ΙΕΠ
5.Η έδρα τους,η σειρά τους στην ιεραρχία και φυσικά το επίδομα ευθύνης τους.
Το τί θα γίνει σε σχέση με όλα αυτά? Είδωμεν..

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
|

Όσες προσπάθειες και να γίνουν θα είναι αποτυχημένες. Οι σχολικοί σύμβουλοι θα πρέπει να είναι αυτόνομοι, ανεξάρτητοι και να δουλεύουν όλο το 24 ωρο. Να παρεμβαίνουν σε κάθε αδικία μεταξή των διευθυντών και των καθηγητών Και ερωτώ. Πώς θα λειτουργήσουν οι σχολικοί σύμβουλοι αν καθημερινά βρίσκονται σε ένα σχολείο. Ποιο θα είναι το κύρος τους; Κάθε αλλαγή του θεσμού θα είναι ολέθρια. Προσπαθώντας να αποφύγετε την αξιολόγηση, βάζετε τους ΣΣ να δίνουν αναφορά. Επιθεωρητές και όχι επιθεωρούμενοι. Αυτός θα πρέπει να είναι ο ρόλος των σχολικών συμβούλων.

εκπαιδευτικός
|

Δεν έχει κανένα νόημα να επανέλθει ο θεσμός του Σ.Σ. αν συνυπάρχει με τα λεγόμενα "ΠΕΚΕΣ".
Επαναφορά σημαίνει, στην προτέρα του θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα , ως μονοπρόσωπο όργανο, και όχι εδρεύοντας σε κάποια σχολική μονάδα, ώστε να "εποπτεύεται" από τον Διευθυντή της και τους συναδέλφους,.
Το αν δουλεύει ή όχι ο Σ. θα κριθεί από την in - service αξιολόγηση που θα του γίνεται, όπως και σε όλα τα στελέχη, και βέβαια θα μετρήσει και για την ανανέωση της θητείας του.

Ποιοι θα ναι οι Συμβουλοι?
|

Οι Συντονιστές ΕΚπκου Έργου μήπως;

καθηγητής ΓΕΛ
|

Οι Σύμβουλοι θα πρέπει να κάνουν κάθε μήνα τουλάχιστο 4 δειγματικές διδασκαλίες, 4 επιμορφώσεις καθηγητών ειδικότητας , 4 επιμορφώσεις στα σχολεία παιδαγωγικής ευθύνης, να παρακολουθούν διδασκαλίες των καθηγητών για υποστήριξη και να έχουν μεγαλύτερο επίδομα θέσης

Γ.Π.
|

1. Γενικά θέματα τέλος.
2. Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των εκπαιδευτικών και σχεδιασμός ειδικών παρεμβασεων σε αίθουσες 5x5.
3. Πριμοδότηση των μεταπτυχιακών σπουδών σε ειδικά θέματα. 50 μόρια για ειδικό θέμα, 10 μόρια για γενικό.
4. Επιλογή σχολικών συμβούλων από αξιόλογους εκπαιδευτικούς ειδικότητας.
Ας αντιγράψουμε μία φορά κάτι πετυχημένο...

Απορημένη εκπαιδευτικός
|

@ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
Έχω μια απορία, ποια από τις δύο κυρίες ψεύδεται περισσότερο;

https://www.esos.gr/arthra/65186/yf-paideias-ton-ianoyario-o-neos-nomos…

https://www.esos.gr/arthra/64971/yf-paideias-se-liges-imeres-sn-gia-tis…

Όταν με το καλό έρθει στην εξουσία η Ν.Δ θα μου λυθεί η απορία και η γλώσσα μάλλον.

EYANGELOS
|

Θα επανέλθουν πολύ σύντομα. Μόλις μπουν οι μπουλντόζες του Άδωνι στο Ελληνικό. Έτοιμες δεν ήταν και αυτές;

ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
|

Ντάξ , η Υπουργός το τερμάτισε , αν το ψέμα και η υποκρισία είχαν επιστήμη θα είχε post-doc !!!!

darkstar
|

Σιγά σιγά όλα θα τα συνδέσουν με την αξιολόγηση. Αυτός είναι ο στόχος τους . Γνωστό εδώ και χρόνια! Μόνο που η αξιολόγηση που θέλουν δεν θα είναι αντικειμενική και σίγουρα θα συνδέεται με το μισθολόγιο! Θα μου πείτε πού τα ξέρεις αυτά ρε μεγάλε; Δεν τα ξέρω εγώ , αυτοί τα έχουν πει εδώ και καιρό! Τι δεν το καταλάβατε ακόμη; Το έχουν ξανακάνει αλλά αυτή τη φορά είναι πιο προσεκτικοί. Η αρχή ήδη έγινε "οι αργίες είναι για τους τεμπέληδες" , όταν τώρα πάρουν το σήμα τα ΜΜΕ θα εξυμνούν το νέο σχολικό σύμβουλο τον σωτήρα της εκπαίδευσης και πόσο αναγκαίο είναι να αξιολογηθούν και να τιμωρηθούν οι τεμπέληδες εκπαιδευτικοί! Και μη μου πείτε ότι αυτά δεν (ξανά) γίνονται! Ούτε την κρίση των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών δεν μας δίνουν, για να μην πω για την κατάρτιση των νέων! Ναι ξέχασα δεν είμαστε αξιολογημενοι , θέλουμε και αναλυτικα;! Θα τα κάνουν αυτά οι άριστοι, αξιολογημενοι!

Νίκος
|

Μυαλό δεν βάζετε δυστυχώς...πάλι τα ίδια

Τάκης
|

@ Σπάρτακος και Γ. Τ.
Η μόνη εκδοχή αξιολόγησης που γνωρίζετε είναι ο επιθεωρητισμός;
Αν ναι, ......

Σπάρτακοs
|

Ελπίζουμε στη επάνοδο της κανονικότητας! Επιθεωρητών,αξιολόγησης,μειώσεων των μισθών,απολύσεων,κλπ,κλπ!

Ανθή
|

Μήπως εννοεί η υπουργός ότι ο σημαντικός ρόλος των συμβούλων θα είναι να μπαίνουν στην τάξη για να αξιολογήσουν το διδάσκοντα;

Poyet
|

Αυτοί που τα είχαν όλα έτοιμα. Φύγετε!!!!

Gf
|

Και τι θα κάνουν? Συναντήσεις κ εισηγήσεις να περνά η ώρα ή θα πείσουν τους μαθητές να μελετούν ή να μην κάνουν τις 114 απουσίες που τους παρέχει το σύστημα ή να μην κάνουν κατάληψη αν δεν πάνε τριήμερη στα ξενυχταδικα ή να μην ασκούν βία αλλιώς θα τους κάνουν νταντά ή θα πείθουν τους Δήμους να μην υποχρηματοδοτουν τα σχολεία...κλπ????

Ζωή
|

Γιατί αργούν;

Γ.Τ.
|

Γιατί όχι και οι επιθεωρητές;

Μη το λέτε μόνο.Κάντε το κ.Κεραμέως
|

Έχασα το λογαριασμό για το πόσες φορές άκουσα πριν και μετά τις εκλογές την ίδια φράση.Λόγια,λόγια,λόγια.Εξ ού και το τραγούδι:
Δεν αντέχω πια
μου σπάσαν τα ρολόγια
Δεν αντέχω πια
λόγια,λόγια ,λόγια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ