ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ψηφίστηκε τροπολογία για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που πλήττονται από φυσικές καταστροφές

Εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών
Δημοσίευση: 23/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τροπολογία η οποία ψηφίστηκε, στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», προβλέπει τα εξής:

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ περιοχών, που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως, ιδίως, από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις περιοχές του προηγούμενου εδαφίου ακόμα και εάν υποβάλλουν αίτηση - δήλωση συμμετοχής σε λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το δικαίωμα αυτό ισχύει μόνο για όσους υποβάλλουν αίτηση - δήλωση και συμμετέχουν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξε- τάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου ή στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων συνέβη το περιστατικό και αφορά στην εισαγωγή κατά το οικείο ακαδημαϊκό έτος.

Η περιοχή πρέπει να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ν. 3013/2002 (Α ́ 102).

Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται και για όσους υπέβαλαν αίτηση - δήλωση συμμετοχής και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Οι υποψήφιοι του σχολικού έτους 2018- 2019, που υπάγονται στο δεύτερο εδάφιο της παρούσας, θα εισαχθούν σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της υπ’ αριθμ. Φ.253.2/146490/Α5 (Β ́ 3557) υπουργικής απόφασης με την προϋπόθεση ότι, έχουν συγκεντρώσει ίσο ή μεγαλύτερο αριθμό μορίων του τελευταίου εισαχθέντα με βάση την ανωτέρω υπουργική απόφαση ανά Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Σχόλια (3)

 
Okrrr
26 Ιαν 2020 19:01

Το ότι έχουμε άσχετους στο υπουργείο παιδείας θεωρείτε φυσική καταστροφή ;;;

 
Για άλλη μια φορά γελοιότητες..
24 Ιαν 2020 16:02

Δηλαδή αν είχες μια καταστροφή στην περιοχή σου (ακόμα και αν προσωπικά δεν ειχες πληγεί) εισάγεσαι χωρις εξετάσεις ιατρική ενώ αν μεινεις ορφανός στα 16 να βρεις κολέγιο να σε πάρει ! Τετράγωνη λογική, μπραβο σας!

 
Μακης
24 Ιαν 2020 10:56

Είναι η άποψη ότι τα δημόσια αγαθά όπως η πρόσβαση στην 3οβάθμια εκπαίδευση μπορούμε να τα διανέμουμε δεξιά αριστερά με άσχετα κριτήρια (όπως το αν κάποιος είναι φουκαράς ή αν κάηκε το σπίτι του), αδικώντας τους φοιτητές που ίδρωσαν και κόπιασαν για να περάσουν, για να καλύψουμε την απουσία του κράτους στα υπόλοιπα επίπεδα. Ας ψάξει κάποιος να βρει σε ποια άλλη χώρα γίνονται αντίστοιχα πράγματα, θα ψάχνει πολύ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ