Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος “Ζαχαράκη” για διορισμούς εκπαιδευτικών: Τροποποίηση/απενεργοποίηση αίτησης-δήλωσης προτιμήσεων περιοχών

Μετά την ψήφιση της διάταξης για τον τριετή αποκλεισμό από τις διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία
Δημοσίευση: 24/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά την ψήφιση της διάταξης για τον τριετή αποκλεισμό από τις διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία , το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που υπέγραψε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, καλεί τα  υποψήφια μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση   για μόνιμο διορισμό, εφόσον το επιθυμούν,  είτε να τροποποιήσουν τις περιοχές προτίμησης που είχαν δηλώσει στην αίτησή τους, είτε να απενεργοποιήσουν την αίτησή τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Η διάταξη για τον τριετή αποκλεισμό από τις διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στο
νομοσχέδιο  «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», προβλέπει τα εξής:

Άρθρο 58
Τροποποίηση του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α ́ 29)

Στο άρθρο 62 του ν. 4589/2019 (Α ́ 29) ύστερα από την παράγραφο 5 προστίθεται νέα παράγραφος 5Α ως εξής: «5Α. Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι διορίζονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και, μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού, παραιτούνται, αποκλείονται από τους διορισμούς και τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση του διορισμού και τα δύο επόμενα σχολικά έτη.

Αν το τρίτο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, τα πρόσωπα που αποκλείονται μπορούν να διοριστούν ή προσληφθούν μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων».

Σχόλια (2)

 
αίσχος
24 Ιαν 2020 17:56

περιττές ρήτρες και ποινές. εξορθολογισμός της διαδικασίας και τα απολύτως απαραίτητα για να είναι η διεκπεραίωση εύκολη, όχι να κάνουμε τη ζωή δύσκολη για όλους... κρίμα
έτσι είναι όταν οι πίνακες ισχύουν ως έχουν για πάνω από ένα χρόνια : είναι θεμιτό να προσπαθεί κανείς - στο πλαίσιο του λογικού- να έχει καλύτερη θέση πχ τη δεύτερη χρονιά. αλλά τι να καταλάβουν αυτοί που ημετέρους τους μαγειρεύουν σε θεσούλες (μιλώντας και για μονίμους, αποσπασεις κλπ, όλα είναι μια ενότητα)... (ας θυμηθεί η σοφιά ότι ήταν αποσπασμένη σε διαβαθμισμένη θέση: από προσωπικές γνωριμίες, από το κόμμα; δεν αφορά κανέναν)

 
Εκπαιδευτικός
25 Ιαν 2020 09:02

Το κράτος δεν πρέπει να είναι εκδικητικό απέναντι στους πολίτες και κυρίως απέναντι σε αδύναμους ανθρώπους που ψάχνουν εναγωνίως μια θέση στο ήλιο. Η απόρριψη μιας θέσης, για χίλιους λόγους, δεν πρέπει να είναι αφορμή για να επιτεθεί το κράτος στον αιτούντα και να τον αποκλείσει από κάθε ελπίδα για 3 χρόνια. Οι πιεστικοί χρόνοι είναι τέτοιοι λόγω (κυρίως) ελλείψεων προσωπικού στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και το μάρμαρο το πληρώνει ο εκπαιδευτικός. Οι μισθοί των αναπληρωτών είναι ανεπαρκείς για να στηρίξουν αξιοπρεπή διαβίωση σε απομακρυσμένα, συχνά ακριβά λόγω τουρισμού μέρη, υπάρχουν οικογενειακά προβλήμα, παιδιά, άρρωστοι γονείς, που καθορίζουν την αποδοχή ή την απόρριψη μιας θέσης μια ή περισσότερες φορές. Η τιμωρητική και εκδικητική θέση του κράτους, δείχνει τις αξίες και τις αρχές όσων εισηγούνται και ψηφίζουν τέτοιου είδους μέτρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.