Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Την "πύλη" του Μαξίμου πέρασε η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας

Για τον εξάμηνο απολιγισμό
Δημοσίευση: 28/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την "πύλη" του Μέγαρου Μαξίμου πέρασε πριν λίγο  η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας , προκειμένου να συναντηθεί  με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου.

Η υπουργός Παιδείας ήδη, προ ημερών, δημοσιοποίησε τον απολογισμό 40 σελίδων, του έργου της, κατά την εξάμηνη θητεία της  στο υπουργείο Παιδείας, που  φέρει τον τίτλο: "6 μήνες σκληρής δουλειάς, 100άδες ενέργειες".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 40 ΣΕΛΙΔΩΝ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την προ ημερών ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι Οι πολίτες εισπράττουν ήδη σημαντικά θετικά αποτελέσματα από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις του Α΄ εξαμήνου στον τομέα της Παιδείας".

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχαμε ήδη:

● Επίσπευση της διαδικασίας διορισμού 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
● Ενίσχυση του δημόσιου σχολείου με 5.250 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση.
● Αποκατάσταση του πανεπιστημιακού ασύλου, για την προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.
● Εξασφάλιση γρηγορότερου internet για όλα τα σχολεία της χώρας, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για το Δημόσιο, με εμφανείς ωφέλειες για 1.370.000 μαθητές, 142.000 εκπαιδευτικούς και 11.400 σχολικές μονάδες.
● Θεσμοθέτηση ευελιξίας στο λειτουργικό πλαίσιο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων καταξιωμένων επιστημόνων και περισσότερων φοιτητών.
● Δημιουργία του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος.
● Αύξηση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας για το 2020 κατά 102 εκατ. ευρώ.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (14)

 
M@ISON
26 Ιαν 2020 20:57

Για να δούμε με το θέμα των ΤΕΙ τι θα πράξετε από εδώ κ πέρα...

 
Χημικών Μηχανικών ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Χανιά
27 Ιαν 2020 00:13

Και που να μην ήταν Χανιώτες στην ηγεσία, κι όμως, αντί να ξεκινήσει τη λειτουργία του η μετεξέλιξη του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος, που έκλεισε, παραπέμπεται το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. στα Χανιά στις καλένδες!
Κι όλα αυτά γιατί η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ φοβήθηκε να πει ανοιχτά ότι εκ παραδρομής δύο Τμήματα, το Χημικών Μηχανικών του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. και το Πολιτικής Δημόσιας Υγείας του ΠΑ.Δ.Α., συμπεριλήφθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα πραγματικά νέα Τμήματα και ως εκ τούτου έπρεπε να εξαιρεθούν από τον τελευταίο νόμο του ΥΠΑΙΘ.
Δυστυχώς ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι απλά η τυφλή αποδόμηση των πεπραγμένων Γαβρόγλου και δεν θα αργήσουμε να δούμε εισήγηση στην ΕΘΑΑΕ για Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο έτερο ΑΕΙ των Χανίων του οποίο ο Υφυπουργός ΥΠΑΙΘ υπήρξε Πρύτανης.
Σημειώνεται ότι το Τμήμα Χημικών Μηχανικών έχει ιδρυθεί με τον 4610/19, Άρθρο 25, παρ. 1, ενότητα ιγ στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. και εκκρεμεί μόνον η έναρξη λειτουργίας του με απόφαση Συγκλήτου μέχρι τον Απρίλιο του 2020 ώστε να λάβει φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2021/2022.
Αναφορικά με τα περί έλλειψης μελετών, σχεδιασμού κ.α. ας κοιτάξουν τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων για μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, οικονομοτεχνικές μελέτες S.W.O.T. και τα αποτελέσματα Πολυκριτηριακής Μεθόδου Ανάλυσης.
Τα Χανιά είναι η εγγύτερη πόλη στις περιοχές ενδιαφέροντος υδρογονανθράκων και η Κυβέρνηση ευαγγελίζεται την ανάπτυξη, αυτή όμως έρχεται με έργα και όχι στα λόγια.
Η σύμπραξη όλων των ΑΕΙ της Κρήτης, του ΙΤΕ και του Ινστιτούτου Πετρελαίου στα Χανιά για τον κοινό εθνικό στόχο της αξιοποίησης των εθνικών κοιτασμάτων στην Ελληνική ΑΟΖ είναι ο τρόπος και το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. στα Χανιά ένα σημαντικό εργαλείο υλοποίησης του εγχειρήματος.
Τώρα η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ σπεύδει στον Πρωθυπουργό για να αντιστρέψει την κάκιστη εικόνα, δυστυχώς όμως όχι και την απόρροια των πεπραγμένων τους.
Εν αναμονή περαιτέρω επιβλαβών εξελίξεων από αυτούς που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

 
Επιφανής Γεώργιος
27 Ιαν 2020 05:25

πυκνογραμμένο .... μπράβο σας .. μπράβο σας ...

ΥΓ να πείτε ομως στον Διευθυντή να αλλαξει γραμματοσειρά γιατι μας βγήκαν τα μάτια

 
Γάτος Παναγιώτης
27 Ιαν 2020 06:17

Με λίγες αλλαγές στην συνταξη μπορείτε να το κάνετε προεκλογικο σας προγραμμα στις επόμενες εκλογές και οτι πιαστε να το βάλετε στην τσεπη σας να μην το χάσετε ....

Αιντε ..... το ασυλο και τα κολλεγια ηταν ο καημός σας

 
LOLITA
27 Ιαν 2020 08:59

@Χημικών Μηχανικών ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Χανιά

Κάποιο λάθος κάνετε, το Τμήμα Χημικών Μηχανικών δεν αποτελούσε ουδέποτε μετεξέλιξη του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης και αυτό γιατί δεν προβλεπόταν απολύτως τίποτα για τους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης για την συνέχιση των σπουδών τους στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών .
Μη λέτε ανακρίβειες!

 
@LOLITA
27 Ιαν 2020 14:07

Οι "ανακρίβιες" βρίσκονται πλέον με πλήρη τεκμηρίωση στα πρακτικά της Βουλής.
Με τις υγείες σας!

 
Meister
27 Ιαν 2020 14:25

Επιστρέψαμε στην εποχή των Δεσμων με την κατάργηση του 5ου μαθήματος.
1η Δέσμη= εκθεση, φυσική, χημεία, μαθηματικά.
2η Δεσμη= έκθεση, φυσική, χημεία, βιολογια
3 Δεσμη= έκθεση, αρχαία, ιστορία, λατινικα
4η Δεσμη= έκθεση, Κοινωνιολογια, ιστορία, μαθηματικα
5η Δέσμη = μόνο για το απολυτήριο Λυκειου
Εποχές του 1980. Καλα παμε
Για την ιατρική να μην εξετάζονται τα μαθηματικα.

 
Δέσμες
28 Ιαν 2020 11:01

Παρακαλώ μην λησμονείτε, στη θέση της ιστορίας τώρα είναι η πληροφορική...
διότι ζούμε στον 21ο αιώνα...

 
Παναγιώτης
28 Ιαν 2020 12:12

Τι υπουργείο Παιδείας πρόδωσε τους πολύτεκνους αναπληρωτές, υιοθετώντας τον νόμο Γαβρόγλου αμετάβλητο! Πείτε το κι αυτό στον απολογισμό σας!

 
κυριε μητσοτακη
28 Ιαν 2020 12:59

προεκλογικη δεσμευση

καταργηση νομος γαβρογλου!!
καταργηση πληρης των αχετικων νομων που απορρεουν απο αυτον!
ποτε;;;;;

 
Η αριστερα συνεχίζει την πορεία της
28 Ιαν 2020 13:29

κυριε μητσοτακη@ Απάντηση μητσοτάκη : ΠΟΤΕ

 
Αντιλαμβάνομαι
28 Ιαν 2020 14:05

την ανασφάλεια, αποτέλεσμα της απειρίας
την επιφυλακτικότητα, αποτέλεσμα της εμπειρίας
την μικρό-διαχείριση, αποτέλεσμα της ανικανότητας για σχεδιασμό

αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι οι στιλιστικές επιλογές

όραμα δεν υπάρχει, ανοίγουμε όλοι τις βαλίτσες μας και ότι βρούμε το φοράμε γενικότερα και ειδικότερα.

 
ΚΕΡΑΜΕΩΣ: "Αρμαγεδδώνας για την Παιδεία ο νόμος 4547"
28 Ιαν 2020 15:31

Ας θυμηθούμε την προεκλογική δέσμευση του κυρίου Μητσοτάκη και της κυρίας Κεραμέως για την κατάργηση του νόμου 4547 για τις δομές της εκπαίδευσης . «Αρμαγεδδώνας για την Παιδεία το νομοσχέδιο Γαβρόγλου» είχε χαρακτηρίσει η κυρία Κεραμέως στις προεκλογικές της δηλώσεις . Η κ. Κεραμέως είπε επισημαίνοντας πως υπάρχουν σοβαρότατα θέματα διαδικασίας, αλλά και ουσίας και τόνισε «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας και θα παλέψουμε για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Αυτή η κυβέρνηση και ο Γαβρόγλου όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί του ασκεί πιέσεις, οι αποφάσεις είναι προϊόν εκβιασμού, η ΝΔ δε θα επιτρέψει τέτοιες πρακτικές, η ΝΔ θεωρεί πως είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί το νομοσχέδιο». Εσείς καταλάβατε κάτι από τα παραπάνω; Ας απαντήσει κάποιος.

 
ΜΠΡΑΒΟ
28 Ιαν 2020 15:48

Ποιος είπε «μπράβο» στην κυρία Κεραμέως , ο κ.Γαβρόγλου ή ο κ. Μητσοτάκης;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ