Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ανησυχεί Γ ΔΔΕ Μαγνησίας για τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για μαθητές

Δημοσίευση: 25/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διαπιστώνουμε ότι, ειδικά τον τελευταίο καιρό μερίδα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ασχολείται με προσωπικά ζητήματα μαθητών μας και μάλιστα με προβλήματα υγείας, συμπεριφοράς εντός του σχολείου, ακόμη και απλής αδιαθεσίας.

Ενημερώνουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ειδήσεις με τέτοια θέματα έστω και χωρίς να ονοματίζουν τους μαθητές:

Επιδρούν κάθετα αρνητικά στην εφηβική ψυχοσύνθεση των μαθητών δημιουργώντας τους ψυχολογικά τραύματα σε σημαντικότερο βαθμό απ΄όσο θα μπορούσε  να φανταστεί κανείς.

Επιδρούν αρνητικά στις σχέσεις τους με τον κοινωνικό περίγυρο στο σχολείο τους, πράγμα το οποίο προκαλεί υποβάθμιση της ψυχολογίας τους κι επομένως και πολλών άλλων στοιχείων τα οποία εξαρτώνται από αυτή, με κυριότερο τη μαθητική τους επίδοση.

Συνεργούν στην ανάπτυξη αρνητικών συναισθημάτων για τη δηκτική και δεικτική συμπεριφορά της κοινωνίας μας απέναντί τους.

Σημειώνουμε ότι η γνωστοποίηση και διόγκωση τέτοιων θεμάτων ούτε δίνει λύση ούτε βοηθά στην εξομάλυνση τέτοιων προβλημάτων αλλά αντιθέτως διογκώνει το πρόβλημα και δυσκολεύει την επίλυσή του.

Θεωρούμε ότι ανούσια δημοσιεύματα και μάλιστα δημοσιεύματα σε βάρος ανηλίκων εφήβων, δεν αποτελούν εύσημα για το συντάκτη αφού εκφεύγουν του σκοπού του λειτουργήματός του, δημιουργώντας ή εντείνοντας  προσωπικό πρόβλημα σε ανθρώπους.

Είμαστε σίγουροι ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν προήλθαν από αδυναμία δημοσιογραφικής ικανότητας ή αδυναμία εξεύρεσης θεμάτων συμπλήρωσης της προς δημοσίευση ύλης, αλλά από υπερβάλλοντα ζήλο στην υπηρεσία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Παρακαλούμε όμως όλους τους εμπλεκόμενους στις εν λόγω δημοσιεύσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ευαίσθητες πτυχές της προσωπικής ζωής των μαθητών μας και επιπλέον να υποβοηθούν το τεράστιο έργο παιδείας που συντελείται στα σχολεία αναδεικνύοντας το έργο των μαθητών, τις επιτυχίες τους, τις προσπάθειες τους και τον αγώνα τους για το καλό κ’αγαθό.

Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δρ Σωκράτης Σαβελίδης

Σχόλια (4)

 
Τί είναι αυτό κ.Σαβελίδη;
26 Ιαν 2020 20:47

Ένα άγνωστο θέμα που ήξεραν λίγοι ,τώρα χάρη στην διαφήμιση σας,το έμαθαν πολλοί.Ανώνυμα τα γραφόμενα,γενικά και αόριστα.Θα μπορούσατε να απευθυνθείτε προσωπικά και ιδιωτικά σε αυτούς που απευθύνεστε ανώνυμα και διφορούμενα πανελλαδικά.Οι επιλογές που πλησιάζουν δεν είναι εφαλτήριο προσωπικής διαφήμισης για ένα τέτοιο νεφελώδες δημοσίευμα.Επρεπε να απευθυνθείτε απευθείας σε αυτούς που δεν κατονομάζεται.Οι ψίθυροι και το γενικό και αόριστο δεν αρμόζουν σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης.Είπαμε επιλογές έρχονται ,δημοσιότητα απαιτείται(:) αλλά όχι και έτσι.Υπάρχει και ιεραρχικά Προϊστάμενος ο Περιφερειακός ο οποίος έπρεπε να ασχοληθεί.Και πρέπει να ασχοληθεί με το σχετικό δημοσίευμα σας.Για την αλήθεια και ακρίβεια ή διόγκωση του περιεχομένου.

 
Ντίνος
26 Ιαν 2020 21:50

@Σαβελίδη. Ο αρμόδιος είναι ο Εισαγγελέας ανηλίκων και όχι εσύ.Πήγες ή όχι;Αν δεν πήγες γιατί δεν πήγες και κάνεις δημοσίευση ;

 
Freeman
26 Ιαν 2020 23:09

Ατυχέστατη η δημοσίευση του άρθρου στο esos, σε λάθος αποδέκτη στάλθηκε η επιστολή. Η τήρηση της δεοντολογίας απαιτεί η παρούσα επιστολή να είχε σταλεί στα εμπλεκόμενα ΜΜΕ και να είχε δημοσιευθεί ακριβώς στην ίδια θέση και με το ίδιο μέγεθος που δημοσιεύτηκαν οι τυχόν λάθος αναφορές. Προφανώς η εν λόγω κίνηση του συγκεκριμένου ΔΔΕ δεν εξομαλύνει το πρόβλημα μιας και γνωστοποιεί το θέμα σε πολλαπλάσιο πλήθος ανθρώπων. Αφέλεια ή σκοπιμότητα; Ίσως η παραπάνω ενέργεια να συνιστά και πειθαρχικό παράπτωμα.

 
DEEP
27 Ιαν 2020 09:29

Πως αλλιώς θα κέρδιζε "τα 3 λεπτά" δημοσιότητας !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean