Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως για μαθητή που φέρεται σε βίντεο να απειλεί καθηγήτρια: Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας

“Διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του”
Δημοσίευση: 27/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την οργή της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως προκάλεσε βίντεο που φέρεται να καταγράφει μαθητή να απειλεί την καθηγήτριά του να του διαγράψει την  απουσία.

 “Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας” δήλωσε η υπουργός Παιδείας, μόλις πληροφορήθηκε την ανάρτηση στο διαδίκτυο του βίντεο και υπογράμμισε:

  • Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του.
  • Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου.
  • Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει.

Τι περιέχει το βίντεο

Στο βίντεο φέρεται ο μαθητής έχει πρόσωπο με πρόσωπο την καθηγήτρια και ακούγεται να ζητά σε απειλητικό ύφος:

  • Θα μου   διαγράψεις τις απουσίες;
  • Διέγραψέ τη μη σε γ...

Η καθηγήτρια με απόλυτη ψυχραιμία ακούει το μαθητή,απαντά αρνητικά , και αρχίζουν οι απειλές:

  • Ρε θα σας κάψω όλους εδώ μέσα... Θα σε στείλω στο νοσοκομείο...
  • Ρε θα σε καταστρέψω ρε……γαμώτο …
  • Εδώ θα με κοιτάς όταν σου μιλάω...

Η Καθηγήτρια απαντά στον  μαθητή:

  • “Θα σε πάω στο Διευθυντή”.

Και συνεχίζει ο μαθητής:

  • Ρε,  στα α…δια μου,   θα με κλ …. και ο Διευθυντής γαμ…το σπ….

Στο βίντεο εμφανίζεται κι ένας άλλος μαθητής να κρατά μια σκούπα  με την οποία σβήνει τον πίνακα της αίθουσας.

Σχόλια (39)

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
27 Ιαν 2020 07:45

Δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα 2020...

 
Γ.Π.
27 Ιαν 2020 08:00

Η αρχή έγινε στο Δημοτικό Σχολείο... Οι σχολικοί σύμβουλοι μπορούν να μεταφέρουν άνωθεν περιστατικά που τους έχουμε γνωστοποιήσει.

 
συνηθισμένα πράγματα
27 Ιαν 2020 08:38

στα ΕΠΑΛ η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και χρόνια, στα λύκεια το θράσος είναι στο θεό, γυμνάσια και δημοτικά χαλαρά...
αν δεν αλλάξει το πλαίσιο με το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ να φεύγει ο μαθητής από το σχολείο (ώστε να σφίξουν σε 2-3 μήνες τα γάλατα- μην πω τίποτα άλλο- αφού κάνουν 2-3 βολτούλες κάποιοι μαγκίτες) , ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ τίποτα.
και τι να κάνουν οι ψυχολόγοι, ψυχίατρος χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις. έχει ξεχαρβαλωθεί το σύμπαν , ούτε απλη παρατήρηση δεν μπορείς να κάνεις. αυτά έχει ο άκρατος δικαιωματισμός και η ελληνική "φιλανθρωπία", παιδια είναι... ΜΑΣ έχουν καβαλήσει και ώρα μας .... κιόλας !

 
γλουπ!!
27 Ιαν 2020 08:49

αποβολή δια παντώς από κάθε σχολική μονάδα.
Ας πάει να φυλάξει πρόβατα στο βουνό.
Να τον χαίρονται και οι γονείς του τέτοια ανατροφή που του έδωσαν.

 
Ελένη
27 Ιαν 2020 08:52

Πραγματικά χίλια μπράβο στην καθηγήτρια για την ψυχραιμία της.

 
Νικος
27 Ιαν 2020 09:25

αναδεικνύεται ένα θέμα άγνωστο αλλά υπαρκτό εδώ και χρόνια. Η βαριά προσβολή και ο εκβιασμός χιλιάδων Καθηγητριών κυρίως, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από μαθητές.

 
Αριστεία, όχι αστεία
27 Ιαν 2020 09:49

Αν η Κεραμέως θέλει να δώσει τον τόνο, ας κάνει αναφορά περιστατικού στον εισαγγελέα ανηλίκων και να πράξει εκείνος τα δέοντα.
Θέλει;

 
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ!!!
27 Ιαν 2020 09:52

Η πλάκα είναι ότι το υπουργείο τώρα άρχισε να ανακαλύπτει τι συμβαίνει στα σχολεία. Τόσα χρόνια τίποτα. Μόνο που πλέον είναι αργά γιατί το πράγμα έχει ξεχαρβαλωθεί και δεν μαζεύεται από πουθενά.

 
Δημητρης
27 Ιαν 2020 10:03

Αυτός με τη σκούπα γιατί σας ενοχλεί; Έχει κάνει ήδη επιλογή καριέρας.

 
Δάσκαλος
27 Ιαν 2020 10:04

Να κάνει το ίδιο το υπουργείο την καταγγελία στον εισαγγελέα.

 
Γ.Π.
27 Ιαν 2020 10:11

Το πρόβλημα θα λυθεί από τους μέντορες, μόλις αναλάβουν.

 
Έχει ξεχαρβαλωθει η υποχρεωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμί
27 Ιαν 2020 10:37

Έχει ξεχαρβαλωθει η υποχρεωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες γιατί ουτε οι γονείς βάζουν ορια και το σχολείο που βάζει δεν έχει πειθαρχικό πλαίσιο να τα εφαρμόσει. Στο Δημοτικό ούτε να αποβάλλεις μαθητή μπορείς, ούτε να τον βγάλεις έξω απ την τάξη και οι παραδοσιακές τιμωρίες (γράψιμο κειμένου, σήκωμα στον τοίχο είναι αντιπαιδαγωγικες). Τα χειριστικα παιδιά έχουν καταλάβει την παντοδυναμία τους, έχουν μόνο δικαιώματα και καμιά υποχρέωση και μας χορεύουν όλους στο ταψί, εκπαιδευτικούς και γονείς...

 
Ερτ
27 Ιαν 2020 10:48

Ο διευθυντής ενημερώθηκε;

 
για προσοντούχους λύτες
27 Ιαν 2020 11:01

Τέτοια προβλήματα τα επιλύουν άμεσα οι προσοντούχοι λύτες της εκπαιδεύσεως.
Δηλαδή είτε οι ΠΕΚΕΔΕΣ εξ αποστάσεως, είτε οι αναμένοντες δικαστική δικαίωση πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι και στο μέλλον οι μέντορες στο τσακ μπαμ.
Αφού θα έχουν τελείως ξεχαρβαλωθεί τα σχολεία και οι δάσκαλοι καθηγητές θα έχουν πάρει τα όρη, όσοι δηλαδή γλυτώσουν το ψυχιατρείο, θα έρθει με τη σειρά της και η Κεραμέως με τους φωστήρες της να μας αξιολογήσει. Με τις υγείες μας.

 
takis
27 Ιαν 2020 11:15

"δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ'ανέβει στο κρεβάτι" , αυτή είναι η κατάντια της "δημοκρατίας" στα Ελληνικά σχολεία... Αν συνέβαινε παρόμοιο συμβάν προ 40, ετών θα έτρωγε σφαλιάρα στο σχολείο και κατόπιν στο σπίτι το "ξύλο" θα το "έβαζε και στις τσέπες" από τον πατέρα.Τα παραπτώματα στο συγκεκριμένο περιστατικό πλείστα: χρήση κινητού εντός σχολείου(απαγορεύεται) από μαθητή, μαθητής κάνει "βόλτες" με σκούπα, ένα ολόκληρο τμήμα μπάχαλο εν ώρα διδασκαλίας...Αυτά είναι τα "δημιουργήματα" της αριστερό-αναρχικής ιδεολογίας που επικρατεί στα Ελληνικά δημόσια σχολεία και στην Ελληνική κοινωνία. Οι Έλληνες εκπ/κοί "ότι σπέρνουν, θερίζουν"...

 
Γ.Π.
27 Ιαν 2020 11:29

Υπομονή. Στα Πρότυπα δεν θα έχουμε τέτοια φαινόμενα.

 
Διώνη
27 Ιαν 2020 11:35

Οι ψυχολόγοι που ζητούνε πολλοί ,όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα,αλλά αρχίζουν τις θεωρίες που δικαιώνουν πολλές συμπεριφορές παιδιών και γονιών.
Να ξαναγυρίσει επιτέλους η παιδαγωγική ,ο σεβασμός,η ηθική,που έμειναν στην γωνία τα τελευταία χρόνια..
Τα παιδιά είναι παιδιά,ανώριμα λόγω ηλικίας και χρειάζονται καθοδήγηση και σωστή αντιμετώπιση,από όλο το περιβάλλον τους.
Τα σχολεία έμειναν χωρίς καθοδήγηση.
Άμεση επιστροφή των Σχολικών Συμβούλων.
Αξιολόγηση από το παιδαγωγικό έργο τους και την προσφορά τους στα σχολεία και όχι από το χαρτομάνι που έχουν συγκεντρώσει.

 
αμφισβητεις τον φίλη τώρα?
27 Ιαν 2020 11:57

Έχει ξεχαρβαλωθει η υποχρεωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμί@ οχι το πανεπιστήμιο, το ειπε ο φίλης

 
wz
27 Ιαν 2020 12:21

Η γραμμή σε μερικά επαλ είναι να τελειώσουν οι μαθητές το σχολείο πάση θυσία για να μην το παρατήσουν . Μικρή υποστήριξη από τους διευθυντές και πλήρης ανοχή.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΟΣ
27 Ιαν 2020 12:26

Η ελληνική δημοκρατία λειτουργεί "άψογα" χρόνια τώρα και όλοι το γνωρίζουν! Φυσικά σε άλλη περίπτωση που κάποιος δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός, αστυνομικός) είχε χάσει την ψυχραιμία του θα έβγαινε σε διαθεσιμότητα με συνοπτικές διαδικασίες.

 
Κάντε το όπως η Βουλγαρία,τα Σκόπια και όλες οι χώρες του κό
27 Ιαν 2020 12:32

Στην 3η παρατήρηση αποβολή από το σχολείο και υποχρεούται ο μαθητής να ψάξει σχολείο μόνος του που αν θέλει θα τον δεχτεί.Μπορεί και σε άλλη πόλη ,μπορεί και πουθενά.Αν δε τολμήσει,που δεν θα τολμήσει,να διαμαρτυρηθεί ο γονέας καλείται η αστυνομία.Αυτό ίσχυε και επί κομμουνισμού και τώρα.Τώρα γιατί οι εδώ αριστεροί και κομμουνιστές το χειροκροτούσαν εκεί αλλά το θεωρούν έγκλημα εδώ ,ρωτήστε τους.Αυτές οι ιδεοληψίες ούτε με τον κομμουνισμό ταιριάζουν ,ούτε με τον καπιταλισμό.Ο κομμουνισμός είχε την παιδεία σε υπόληψη και για αυτό στα σχολεία η πειθαρχία ήταν σιδηρά.Τα παράπονά σας λοιπόν για το ξεχαρβάλωμα της πειθαρχίας στα σχολεία στην εδώ κομμουνιστική και μη αριστερά.Και μην παρομοιάζετε τους εδώ αριστερούς με εκείνους των σοβιέτ όλων των χωρών γιατί προσβάλετε τους δεύτερους.Για την παιδεία,την υγεία και την επιστήμη αναφέρομαι.

 
ΠΕ86
27 Ιαν 2020 12:55

Ένα μεγάλο μπράβο στη συνάδελφο για τη ψυχραιμία και ειδικά για την υπομονή της!

 
3η παρατήρηση και αποβολή για πάντα
27 Ιαν 2020 12:58

Αυτό ισχύει και στις ΗΠΑ και στον Καναδά και σε όλη την γη.Τώρα το γιατί δεν ισχύει στην Ελλάδα είναι σαν να ρωτάτε αν άλλο κράτος στην παγκόσμια ιστορία πουλήθηκε στους δανειστές για 100 χρόνια,ή έχει επιτροπεία ως το 2060,ή έβαλε τις αμυντικές δαπάνες μέσα στο μνημόνιο με αποτέλεσμα να καννιβαλίζει οπλισμό για να επιδιορθώνει άλλον ή και για αλλαγή του ΚΟΚ πρέπει να συμφωνούν οι δανειστές κλπ.Στην Γαλλία για το συνταξιοδοτικό ξεσηκώνονται καθημερινά,στον Λίβανο επί μήνες ξεσηκωμός για την διαφθορά της άρχουσας τάξης.Εδώ δεν κινείται τίποτα.

 
παραιτήσου Κα!!!
27 Ιαν 2020 13:03

Κάντε το όπως η Βουλγαρία,τα Σκόπια και όλες οι χώρες του κό@ ΕΔΩ Ο ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ

 
Μπάτε ....
27 Ιαν 2020 13:25

114 αδικαιολόγητες και οι μαθητές μπαινοβγαινουν σαν σε Πανεπιστήμιο....Οι ωριαίες αποβολές είχαν ...εξοριστεί και επανήλθαν (ως ωριαίες απομακρύνεις), οι αποβολές μειώθηκαν κ.τ.λ
Άμεση μείωση αδικαιολόγητων στις 30, απογόρευση ενδιάμεσων κατά τη διάρκεια της ημέρας απουσιών ( κυρίως 1η 2η) καταγράφοντας ως ολοήμερη την απουσία και αρκετά άλλα που πρέπει να αλλάξουν ΑΜΕΣΑ!

 
@ Ερτ
27 Ιαν 2020 13:38

Και συνεχίζει ο μαθητής
Ρε, στα α…δια μου, θα με κλ……. και ο Διευθυντής γαμ…. το σπ……..
Τι από όλα δεν καταλαβαίνεις;

 
Κωνσταντίνος
27 Ιαν 2020 13:53

Αυτό το μπλούνιγκ στους καθηγητές έχει χρόνια τώρα ..... δεν το αποκαλύπτει κανείς διότι υπάρχει το άλλοθι της εφηβείας, του ανήλικου και τα δικαιώματα του παιδιού. Μας κατέστρεψε η αρρώστια "τα δικαιώματα του παιδιού". Όλοι επενδύουν στα δικαιώματα και κανένας στις υποχρεώσεις. Γενετικός εκφυλισμός όπως έλεγε ο Κονραντ Λώρενς στα 8 θανάσιμα αμαρτήματα της ανθρωπότητας.

 
εχω κοντή μνήμη
27 Ιαν 2020 13:54

θυμήστε μου η Κα έδωσε πανελλαδικές?

 
@έχω κοντή μνήμη
27 Ιαν 2020 14:39

Ούτε ο Γαβρόγλου έδωσε πανελλαδικές ,ούτε οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ και όλου σχεδόν του αριστεροδεξιοκομμουνιστικού πολιτικού συστήματος.Λεφτά έχουν για να πάνε στα καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.Σιγά που θα σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

 
καθηγητης
27 Ιαν 2020 14:55

Αυτο γινεται σε ολα σχεδον τα λυκεια μεγαλων πολεων της χωρας εδω και χρονια αλλα δεν παιρνει διαστασεις διοτι οι καθηγητες κανουν το κοροιδο να μην μπλεξουν με τους γονεις που υπερασπιζονται τα παιδια τους να μην κινδυνεψουν με απολυση γενικα εφαρμοζουν βλεπε ακου σιωπα!!!!!!!!!!!!! αυτη ειναι το αποτελεσμα διαμαντοπουλου να μην ανακοινωνονται απουσιες, συριζα το πολυ διημερη και αν μετα απο αιτιολογηση,νεα δημοκρατια πιθανες απολυσεις Μητσοτάκη αν ειχες μηνυση απο πολιτη και αλλα τετοια υπαρχει πληρης διαλυση πληρης αδιαφορια

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean