ΜΑΘΗΤΕΣ

Μία ημέρα αποβολή στο μαθητή που ζητούσε από την καθηγήτρια να του διαγράψει την απουσία του από το μάθημα

Το γεγονός συνέβη 21 Ιανουαρίου του 2019- Ο ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας δήλωσε στο esos: Πρέπει να διερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση
Δημοσίευση: 27/01/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο μαθητής που φέρεται  να εμφανίζεται σε βίντεο να πιέζει   την καθηγήτριά του να του σβήσει την απουσία του, τιμωρήθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων με μια ημέρα αποβολή.

Το γεγονός συνέβη σε ΕΠΑΛ της Β. Ελλάδας στις 21 Ιανουαρίου του 2019.

Τότε η καθηγήτρια που δέχθηκε τις απειλές ανέφερε το γεγονός στη Διεύθυνση του σχολείου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων τότε, χωρίς να έχει στα χέρια του το συγκεκριμένο βίντεο, που εμφανίζει την καθηγήτρια να δέχεται απειλές, αποφάσισε να τιμωρήσει τον μαθητή με μια ημέρα αποβολή.

Σήμερα το πρωί, ο Περιφερειακός Διευθυντής Κ. Μεκεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση, αφού έλαβε γνώση του βίντεο, απέστειλε στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ ψυχολόγο και Κοινωνιολόγο καθώς και το τριμελές Παρατηρητήριο Διαχείρησης Κρίσεων.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Κ. Μακεδονίας μιλώντας στο esos είπε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας και τη Νομική Υπηρεσία και τόνισε:

Θεωρώ ότι πρέπει να διερευνηθεί εκ νέου , στο μετρό το δυνατό, η υπόθεση κι εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα αποδοθούν ευθύνες.
Το  περιστατικό αυτό αν  και έγινε στο παρελθόν , τη στιγμή που έπεσε στην αντίληψή μας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα .

Τι περιέχει το βίντεο

Στο βίντεο φέρεται ο μαθητής πρόσωπο με πρόσωπο με την καθηγήτρια και ακούγεται να ζητά σε απειλητικό ύφος:

  • Θα μου   διαγράψεις τις απουσίες;
  • Διέγραψέ τη μη σε γ...

Η καθηγήτρια με απόλυτη ψυχραιμία ακούει το μαθητή,απαντά αρνητικά , και αρχίζουν οι απειλές:

  • Ρε θα σας κάψω όλους εδώ μέσα... Θα σε στείλω στο νοσοκομείο...
  • Ρε θα σε καταστρέψω ρε……γαμώτο …
  • Εδώ θα με κοιτάς όταν σου μιλάω...

Η Καθηγήτρια απαντά στον  μαθητή:

  • “Θα σε πάω στο Διευθυντή”.

Και συνεχίζει ο μαθητής:

  • Ρε,  στα α…δια μου,   θα με κλ …. και ο Διευθυντής γαμ…το σπ….

Στο βίντεο εμφανίζεται κι ένας άλλος μαθητής να κρατά μια σκούπα  με την οποία σβήνει τον πίνακα της αίθουσας.

Ν. Κεραμέως: Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας

 “Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας” δήλωσε η υπουργός Παιδείας, μόλις πληροφορήθηκε την ανάρτηση στο διαδίκτυο του βίντεο και υπογράμμισε:

  • Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του.
  • Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου.
  • Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει.

Σχόλια (43)

 
Γιώργος
29 Ιαν 2020 04:14

1. Ολα ξεκινούν απο την οικογενεια....πως μεγαλώνεις ενα παιδι...
2. Το περιστατικο αυτό δεν ειναι καινουργιο...εχουν γινει πολλα τετοια ...παρόμοια και χειρότερα...σε πολλα σχολεια...Οταν υπάρχει ανέχεια και απο το σχολειο....(Δ/ντης ...καθηγητές).
3. Αποτελεσμα οι μαθητες του σχολειου αυτου κανουν καταληψη για συμπαράσταση στον συμμαθητής τους...εικονες τρέλας...
4. Εχει χαθεί η μπάλα...

 
o tempora, o mores
28 Ιαν 2020 20:28

Το σχολείο δεν υπάρχει μόνο για να μεταδίδει γνώσεις, αλλά και μαθήματα προσωπικής και κοινωνικής ηθικής και υπευθυνότητας. Η ατιμωρησία είναι το χειρότερο μάθημα που μπορούμε να δώσουμε στους μαθητές μας. Ασυγχώρητη οποιαδήποτε προσπάθεια να θαφτεί το περιστατικό, ασυγχώρητη η μονοήμερη αποβολή, ασυγχώρητη η ατιμωρησία, η πεποίθηση ότι ο μαθητής μπορεί να συμπεριφέρεται όπως νομίζει και να προσβάλλει με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Εξωφρενικές δικαιολογίες του τύπου "είναι παιδί", "είναι έφηβος", "υποφέρει από νεύρα και ορμονική έκρηξη", "του συμπεριφέρθηκε άσχημα η εκπαιδευτικός" και άλλες ανοησίες που θέλουν τους μαθητές μας να συγχωρούνται για όλα, ενώ τους εκπαιδευτικούς με κλειστό στόμα να υπομένουν τα πάντα, γιατί αυτό είναι...πολιτικά ορθό. Η ατιμωρησία είναι η απόλυτη καταστροφή των μαθητών μας και βάση της ανευθυνότητας, της κοινωνικής απάθειας, της αντικοινωνικής ή της παραβατικής συμπεριφοράς, της εγκληματικότητας, της κακοποίησης, του αρρωστημένου ατομικισμού και άλλων δεινών... Πρόκληση η τόση ανώδυνη τιμωρία για τον πλήρη εξευτελισμό μιας συναδέλφου, που ενδεχομένως φοβήθηκε ότι θα της αποδοθούν ευθύνες και θα κατηγορηθεί, γι' αυτό προτίμησε να κρατήσει μεν την ψυχραιμία της (πολύ θετικό), αλλά να μην κάνει τίποτε περισσότερο για την παραδειγματική τιμωρία αυτού του παιδιού (πολύ κακό και αντιπαιδαγωγικό κατά τη γνώμη μου). Η σωστή παιδαγωγική τιμωρία που δεν βασίζεται στην εμπάθεια και την εκδίκηση ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

 
Σύλλογος Γονέων
28 Ιαν 2020 19:12

Πρέπει να απλοποιηθεί το πλαίσιο γιατί με τη μορφή που έχει τώρα σε αρκετά σχολεία δεν συστήνεται σύλλογος γονέων ώστε να ενεργοποιηθεί και να αναλάβει ευθύνες?

 
ρικα
28 Ιαν 2020 17:57

τα παιδιά μετά από μια ηλικία δεν είναι άμοιρα ευθυνών ... μη ξεχνάμε ότι στα 17 ψηφίζουν και στα 16 οδηγούν μηχανή. Ας σταματήσουμε αυτή την μηδενιστική πολιτική .. ε παιδιά είναι... και να τους συγχωρούμε τα πάντα. Πρέπει να είμαστε επιεικείς με την νεότητα αλλά όχι με όλες τις παραβατικές συμπεριφορές... γιατί οι μαθητές δεν κάνουν κατάληψη και ζημιές στα ιδιωτικά; γιατί δεν γράφουν τους τοίχους και δεν πετάνε σκουπίδια στο πάτωμα της τάξης στο σπίτι τους; γιατί δεν γράφουν, δεν καταστρέφουν τα θρανία και δεν βρίζουν και προκαλούν τους καθηγητές του φροντιστηρίου;
Σε περίπτωση κατάληψης οι μαθητές πρέπει να χρεώνονται απουσίες και οι ζημιές να καλύπτονται απο τους γονείς
Σε περίπτωση εξακριβωμένων βανδαλισμών οι γονείς πρέπει νομοθετημένα να πληρώσουν
Να αφήσουμε τις ανούσιες θεματικές κτλ και να αφιερώσουμε μια ώρα την εβδομάδα για την καθαριότητα του χώρου μας.... μαθητές που αρνούνται να απομακρύνονται και να είναι ευθύνη των γονέων να βρούνε σχολείο

 
πέλεκυς
28 Ιαν 2020 16:26

κινητό στην αυλή (ή χειρότερα στην τάξη) ; έφυγες για μία μέρα. αντιμιλάς ; έφυγες (κάθε παρατήρηση εκπαιδευτικού είναι πια επίμπεπτη !). ενοχλείς το μάθημα; ΜΗΝ κάνεις , έφυγες ! καπνίζεις ; έφυγες. και όλα θα στρώσουν. σε 2 μήνες , αν στις 3 επιπλήξεις φεύγεις από το σχολείο και να παρακαλέσουν οι κηδεμόνες να σε δεχτούν. και αν δεν είναι όλα τόσο σοβαρά , η καθημερινή συμπεριφορά ΕΙΝΑΙ. ΑΝ δε συμμορφωθείς έστω υποτυπωδώς στο σχολείο (δεν μπορούν όλοι με αυτορρύθμιση) , τι θα κάνεις έξω; ΑΠΛΑ και καθαρά. ο ήπιος χειρισμός (μην εξαγριώνουμε τα παιδιά- να , να μας καβαλάνε) ΔΕΝ απέδωσε, αλλάξτε χαβά να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο ! τέρμα με τις ψευτοπαιδαγωγικές μπούρδες που κατέστρεψαν συμπεριφορά και επίπεδο γνώσεων τα τελευταία 20+ χρόνια ! περιορισμός της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενίσχυση στα βασικά, δεξιότητες και ουσιαστική μάθηση, πειθαρχία και συνύπαρξη (τα καημένα ήρεμα παιδιά που καπελώνονται και θέλουν να κάνουν μάθημα ΠΟΙΟΣ τα σκεφτεται;;;;). και ψυχολογική /ψυχιατρική παραπομπή ή προνοιακή μέριμνα για τις σοβαρές περιπτώσεις (και εισαγγελέας, αφαίρεση επιμέλειας κλπ κλπ)

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
28 Ιαν 2020 15:22

@Ηλία
ήρθε ο Σύριζα και έφερε το μπάχαλο με τις ποινές χάδι που ισχύουν πλέον και που δεν βλέπω η Κεραμέως να αλλάζει το καθεστώς αυτό. Λύση πάντως δεν προτείνεις. Να σου πω εγώ μια λύση.
Κάθε χρόνο πανελλάδικές εξετάσεις από την Α γυμνασίου με υπερβολικά εύκολα θέματα. Όποιος κόβεται μια φορά επαναλαμβάνει την τάξη, άντε και μια 2η φορά. Από εκεί και μετά όποιος δεν μπορεί πάει για δουλειά, να βγάζει μεροκάματο να ζει αξιοπρεπώς.
Τώρα γίνεται το εξής : πάνε όλα τα παιδιά στο Λύκειο, τελειώνουν και το Λύκειο και μένουν άλλα στην ανεργία και άλλα στην αεργία. Σου αρέσει η σημερινή κατάσταση?
Αν όμως πει η υπουργός για εξετάσεις πανελλαδικές από την Α γυμνασίου, θα πέσουν οι αριστεροί να την φάνε.
Δεν μας σώζει ούτε ο Θεός.

 
Μανώλης
28 Ιαν 2020 15:02

Να δεις που στο τέλος θα πουν ότι έφταιγε η καθηγήτρια!
Δυστυχώς καθημερινά φαινόμενα στα ΕΠΑΛ, που πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί, δεν τα φέρνουν στο σύλλογο, γιατί τελικά ο εκπαιδευτικός εκτίθεται..και δεν τιμωρείται ο μαθητής από τον διευθυντή για να τα έχει καλά με μαθητές!!

 
Κώστας
28 Ιαν 2020 14:54

Σε σχολείο (Γυμνάσιο) πουυπηρετούσα κάποτε έιχαμε έναν μαθητή που είχε προκλητική και επικίνδυνη παραβατική συμπεριφορά. Δεν θα μπω σε λεπτόμερειες. Καλούσαμε συνεχώς τους γονείς του οι οποίοι μας κατηγορούσανε συνεχώς ότι αδικούμε το βλαστάρι τους και δεν καταλαβαίνουμε την αξία του. Συνέχισε την ίδια συμπεριφορά και στο ΕΠΑΛ. Συνάδελφος που τόλμησε εκεί να πει στους γονείς ότι ο γιος τους δεν απέχει και πολύ από την φυλακή καθυβρίστηκε από τος γονείς του. Το παιδί τα ήθελε άκοπα όλα. Όπως τα παρείχαν οι γονείς του. Είχε μόνο δικαιώματα. Μπορώ να γράψω πολλά. Σήμερα είναι στην φυλακή για ληστεία μετά φόνου.

 
Γιώργος
28 Ιαν 2020 14:53

Αυτά γίνονται κάθε μέρα..... ΠΟΙΝΈΣ ΤΩΡΑ.... αργότερα αυτοί θα είναι πολίτες....5 μέρες αποβολή κ αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος...Έλα που δεν γίνεται πλέον....ΣΥΡΙΖΑ κ το κόβω ΣΥΡΙΖΑ.....

 
Άιρονμαν-Κόφτες κινητών στα σχολεία
28 Ιαν 2020 13:51

Κόφτες κινητών στα σχολεία: μόνη λύση. Κλωβός Faraday να γίνει η τάξη. Αλλιώς θα βλέπουμε πολύ χειρότερα κατά των δασκάλων από ,

 
Διαγωγή «κοσμιότατη», «κοσμία», «επίμεμπτη»
28 Ιαν 2020 11:16

Διαγωγή επίμεμπτη.

Να τα βλέπουν οι συριζαίοι, που κατάργησαν τον χαρακτηρισμό της διαγωγής από τα σχολεία!

Αν φοβόταν ότι θα μειωνόταν η διαγωγή του, ίσως να μην συμπεριφερόταν έτσι.

 
Γιώργος
28 Ιαν 2020 11:06

Ολόκληρη τη μέρα πήρε την αποβολή ή στα διαλείμματα;

 
Ιωάννης
28 Ιαν 2020 10:51

Οι σχολικές μονάδες έχουν σχολικούς φύλακες για την απόλυση των οποίων κάποτε έγινε πολύς ντόρος. Γιατί η καθηγήτρια δεν πήρε τηλέφωνο την αστυνομία για μήνυση

 
ph
28 Ιαν 2020 09:53

Το καημένο το παιδάκι, κρίμα, δεν πρέπει να το τιμωρήσουμε, θα του δημιουργήσουμε ψυχολογικά προβλήματα. Ίσως πρέπει να του πούμε και μπράβο. Ας μη ξεχνάμε ότι η επιβράβευση βοηθά και βελτιώνει το χαρακτήρα.
Α, και ξέχασα....για όλα φταίνε οι εκπ/κοί.
Ναι, αυτοί οι τεμπέληδες (το λένε και οι εκκλησιαστικές αρχές και το σκέφτονται και οι πολιτικοί μας προϊστάμενοι).

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Ιαν 2020 09:42

Για τους κόφτες κινητών στα Σχολεία.
1) Κοστίζουν οι καλοί σύγχρονοι 800-1.000 ευρώ.
2) Υπάρχει δεδικασμένο ΗΔΗ σε προσφυγή Φοιτητικού Συλλόγου για «δυνητικές βλάβες στην υγεία των φοιτητών» και έτσι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

 
Γιατι τιμωρία;
28 Ιαν 2020 09:10

...στον μαθητή παρακαλώ; Η καθηγήτρια πρέπει να τιμωρηθεί και μάλιστα με διαθεσιμότητα. Ο μαθητής είναι η προσωποποίηση του μέσου Έλληνα. Θα τιμωρήσουμε τον μέσο Έλληνα; Άμα δεν της αρέσει η συμπεριφορά του, να φύγει από Ελλάδα.

Όταν ο μαθητής αυτός βλέπει πως συμπεριφέρεται κάποιος μεγαλύτερός του πχ στο δρόμο:

Μη παρκάρεις εκεί (ρε) εκεί το βάζω εγώ;
Γιατί;
Τι γιατί (ρε); Σήκω φύγε από κει μη κατέβω κάτω (και σε...)

Τι περιμένετε να κάνει; Γενικά τι περιμένετε να κάνει κάποιο παιδί, όταν βλέπει τους άλλους να συμπεριφέρονται έτσι καθημερινά;

 
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ
28 Ιαν 2020 02:07

Και μη χειρότερα να λέτε. Αυτοί βέβαια που θα φέρουν την αξιολόγηση πρέπει να περάσουν από αυτά τα σχολεία και μετά να θέσουν κριτήρια . Έχουμε ξεφύγει εντελώς και χάσαμε τον ρόλο μας ως εκπαιδευτικοί και είμαστε εκτιθέμενοι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Η πολύ ελευθερία βλάπτει .

 
vpaulo
27 Ιαν 2020 23:39

Σιγουρα το σχολειο ως θεσμος απετυχε να συμμορφώσει πολλες χιλιαδες τετοια παιδια. Μαθητες που εχουμε ακουσει ιστοριες να δρουν χειροτερα εναντια σε καθηγητες. Θα πρεπει να ιδρυθεί ενα αλλο ειδος σχολειου που πρωταρχικό ρολο θα εχει την πειθαρχία, εκτονωση, ψυχολογικη υποστηριξη, αυτοελεγχο και υστερα την μαθηση. Κατα τ'αλλα μια ημερα αποβολη, ουτε σε Black Friday τοσο φτηνα !!!

 
παρατηρητηριο βιας κατά των εκπαιδευτικών
27 Ιαν 2020 23:16

Η πρόληψη δεν βοηθάει. Μόνο καταστολή. Εδώ και τώρα. Ίδρυση παρατηρητήριου βίας κατά των εκπαιδευτικών που πέφτουν θύματα bullying μαθητών και γονιών. Ποινικοποίηση παρεκτροπών. Κόφτες κινητών στα σχολεία Αρκετά αυτό το καλαμπούρι.

 
DV
27 Ιαν 2020 22:11

Για ελάτε και στα γυμνάσια να δείτε τι γίνεται. Και σου λένε δεν είσαι ικανός να διαχειριστείς την τάξη.

 
Β
27 Ιαν 2020 20:29

Διώξτε τέτοια παιδιά για πάντα από τα σχολεία χαλάνε και τα λίγα που θελουν να προχωρήσουν εκεί μέσα δεν γινόταν μάθημα μια κοροϊδία είναι και οι καθηγητές θηριοδαμαστες, γιατί σπουδάζουν αυτοί για να έχουν τέτοια κατάληξη; και αυτό σεβασμό μηδέν κανένας εκπαιδευτικούς να μην μ σ ινει σε τάξη εάν Δεν Μπουν ΠΟΙΝΕΣ και ΝΟΜΟΙ

 
Nα υπάρχουν ποινές στα σχολεια
27 Ιαν 2020 20:25

Διώξτε αυτά τα άτομα από τις τάξεις,, εκτονωνονται σε ανθρώπους που τους ανέχονται, να μην μορφωνονται αυτα που δεν θέλουν αυτό είναι κ δημοκρατία και τα υπόλοιπα άτομα μέσα στο χοιροστασιο- τάξη έκαναν χαβαλέ,, αυθάδεια και ανομία αισχος!

 
Gf
27 Ιαν 2020 20:24

Οι ποινές πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές και οι αδικαιολόγητες απουσίες το πολύ 25....πότε θα το καταλάβουν....????

 
Ηλίας
27 Ιαν 2020 20:03

@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Αν και δηλώνεις εκπ/κός αυτά που γράφεις σε τρεις γραμμές δείχνουν πως δεν έχεις επαφή με τη σχολική πραγματικότητα τα τευταία 10 χρόνια! Αυτά τα φαινόμενα είναι πολύ συχνά σε πολλά σχολεία όχι μόνο σε αστικά κέντρα αλλά και σε μικρά επαρχιακά σχολεία, απλά δεν καταγράφονται σε βίντεο τα περισσότερα.

Προφανώς και το παιδί δεν "φύτρωσε" αλλά από εκεί και πέρα τα λίγα δευτερόλεπτα του βίντεο ομολογούν μία άκρως προβληματική κατάσταση. Θα καλέσεις τους γονείς και ..? Τι θα γίνει? Θα εμφανιστούν? Μπορεί να έχουν χειρότερη συμπεριφορά από το γιο τους. Μπορεί να σκύωουν το κεφάλι και να ζητάνε συγγνώμη μέχρι το βράδυ. Μπορεί να σου ζητούν βοήθεια και να λένε το αυτονόητο, πως έχουν χάσει τον έλεγχο.

Το πρόβλημα όμως του παιδιού δεν θα λυθεί στα 17 ή τα 18.

Ωραία, θα τους δώσουμε και 1 ή 2 ή 10 μέρες αποβολή! Και τι? Πιστεύετε πως θα διορθωθούν τα προβλήματα μίας ζωής με 5 μέρες αποβολή? Όταν στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία έχουν ξεχαστεί αξίες, όταν ο ρόλος της οικογένειας είναι ανύπαρκτος σε τόσες πολλές περιπτώσεις, όταν το σχολείο είναι το πάρκινγκ γενεών μαθητών... θα δώσουμε 3 ή 5 μέρες αποβολή και όλα θα στρώσουν!

 
DEEP
27 Ιαν 2020 19:13

Τι ντροπή για όσα γράφονται ! Ο "μαθητής" βρίζει, μιλάει απαξιωτικά στην Καθηγήτριά του, βαράει τις πόρτες και δίνει ρεσιτάλ στην τάξη διακόπτοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, απειλεί, κτλ ενώ παράλληλα κάποιος άλλος με σκούπα "καθαρίζει" τοίχους και πίνακα μιμούμενος την απαράδεκτη συμπεριφορά του και αντί για μια αλλαγή περιβάλλοντος δίνεται 1 ημέρα αποβολή ! Ρωτάω όποιον από εσάς που γράφετε ότι σας έρθει, πως θα ξαναμπαίνατε στην τάξη αν ήσασταν η συγκεκριμένη Καθηγήτρια ; Εδώ δεν υπάρχει bullying ; ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ !

 
DK
27 Ιαν 2020 18:18

Στο σχολειο που υπηρετώ , ο συγκεκριμένος "μαθητης" θα επαιρνε και επαινο...εκτος βεβαια και αν εκδηλωνε αυτη τη συμπεριφορά στους κολλητούς της Διεύθυνσης...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
27 Ιαν 2020 18:05

ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ? ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο Σ.Δ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ?

 
Πέφτω από τα σύννεφα....
27 Ιαν 2020 17:30

- Με την κα. Υπουργό (τον όποιο ή όποια Υπουργό)! Νόμιζε ότι τα σχολεία μας είναι Σορβόνη? Πλαίσιο ΧΘΕΣ!
- Με το "εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του" (δηλ. του βίντεο). Δηλαδή μπορεί να ήταν και πρόβα της θεατρικής ομάδας του ΕΠΑΛ?
- Με το ότι "το γεγονός συνέβη 21 Ιανουαρίου του 2019" (δηλ. εδώ και ένα χρόνο) και εάν δεν είχε διαρρεύσει το βίντεο, θα ήταν όλα καλώς καμωμένα?!
- Με τον ΠΔΕ που "απέστειλε στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ ψυχολόγο και Κοινωνιολόγο καθώς και το τριμελές Παρατηρητήριο Διαχείρησης Κρίσεων". Να κάνουν τί, ένα χρόνο μετά? Η καθηγήτρια είναι ακόμα εκεί? Ο μαθητής? Μήπως τώρα σπουδάζει και σε κανένα κολέγιο?
- Με το ότι "εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα αποδοθούν ευθύνες", λες και μπορεί και να μην έγιναν παραβάσεις....
Τέλος τα συγχαρητήριά μου στον @Νίκος 15:28 

 
Γ.Γεωργία
27 Ιαν 2020 17:17

Δηλαδή η μαρτυρία της καθηγήτριας δεν ήταν αρκετή για να τιμωρηθεί ο μαθητής.Πρεπει να τραβάνε και βίντεο οι καθηγητές για να τιμωρησετε ένα μαθητή.Ντροπή ,καθεστε στα γραφεία σας και αφήνετε τον εκπαιδευτικό εκτεθειμένο

 
MIK
27 Ιαν 2020 17:05

Είναι ακατανόητη η υποχρεωτική 12-ετής εκπαίδευση. Υπάρχουν μαθητές (ο τρόπος του λέγειν) που δεν "τραβάνε" με τίποτα. Άλλο να τους έχει μέχρι τα 14-15 χρόνια τους και μετά "άντε στο καλό, τουλάχιστον έμαθες να διαβάζεις, ίσως και να γράφεις" και άλλο να τους έχεις υποχρεωτικά σε τάξη (ο τρόπος του λέγειν πάλι) μέχρι τα 17-18 τους και βάλε, σε ηλικία δηλ. που τους πνίγουν οι ορμόνες.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.