Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Έληξε η κατάληψη στο ΕΠΑΛ που σπουδάζει ο μαθητής που εμφανίζεται σε βίντεο να ζητά διαγραφή απουσίας

Δημοσίευση: 28/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έληξε η μαθητική  κατάληψη   του ΕΠΑΛ , στο οποίο σπουδάζει ο μαθητής που σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, φέρεται να ζητά   από την καθηγήτρια  του να του διαγράψει την απουσία.

Οι μαθητές  είχαν αναρτήσει πανό στην κεντρική είσοδο του σχολείου με σύνθημα   «όχι μαθητές στα δικαστήρια».

Ετικέτες: 
Καταλήψεις

Σχόλια (15)

 
μιλώ ελληνικά
28 Ιαν 2020 11:45

ο μαθητής έπραξε αυτό που θεωρησε καλυτερο χωρίς υποκρισίες και κονφορμισμούς. Ευτυχώς που τη συμπεριφορά του ακολουθούν πολλοί άλλοι νέοι που θα οδηγήσουν τη χώρα μπροστά . Αντί να επιβραβευουμε τέτοιες πρωτοβουλίες τους στέλνουμε στα δικαστηρια 1 χρόνο μετά. Που ζούμε;

 
ελλαδα μπορεις
28 Ιαν 2020 12:56

κανουν καταληψη σε δημοσιο κτηριο με το ετσι θελω για μια συμπεριφορα απαραδεκτη απεναντι σε μια καθηγητρια που προσπαθει να κανει σωστα την δουλεια της και λες οτι επραξε το καλυτερο ο μαθητης ε τοτε ας την εδερνε κιολας αφου θα το θεωρουσε το καλυτερο . Σα δε ντρεπομαστε λιγο τα εχουμε καταστρεψει ολα αυτο το παιδι με τετοια συμπεριφορα απεναντι στην καθηγητρια του.

 
Ντούζος
28 Ιαν 2020 13:06

Στην αρχαία Σπάρτη, αλλά και στην αρχαία Κρήτη και στην Αθήνα δεν υπήρχαν τέτοιες συμπεριφορές μαθητών. Φυσικά δεν υιοθετούμε το γνωμικό ''Ο μη δαρείς άνθρωπος ου παιδεύεται'' (Μένανδρος). Αλλά ναι "'Δράξασθε παιδείας μήποτε οργισθεί Κύριος''. Παλαιά Διαθήκη (Ψαλμοί 2:12).

 
ΠΕ86
28 Ιαν 2020 13:14

Αυτό το βίντεο πάντως ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τα ιδιωτικά σχολεία. Πέραν του γεγονότος αυτού καθ αυτού αν προσέξετε στο βίντεο την κατάσταση της αίθουσας μόνο Ευρωπαϊκό σχολείο δεν μπορείτε να το πείτε αυτό, από που είναι? Από την Βαγδάτη?

 
Σ.Κ.,ΣΕ ΠΕ 83 @Ντούζος
28 Ιαν 2020 14:39

Χριστόφορε,αν είσαι εσύ φίλε μου,γνωρίζεις πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στα ΕΠΑΛ.Θήτευσες με επιτυχία ως Διευθυντής..Ακόμα και οι πιο ζόρικοι από μας ,αν θυμάσαι,είχαμε δυσκολευτεί πολλές φορές μέσα στη σχολική τάξη αλλά και στις επιτηρήσεις με τη συμπεριφορά κάποιων ζόρικων και προκλητικών μαθητών μας...Οι πιο έμπειροι διευθυντές με τη συνδρομή των συλλόγων των καθηγητών επιλύουν κάθε φορά αυτά τα προβλήματα με επιτυχία...Σε άλλες περιπτώσεις καλούνταν οι ΣΣ και τώρα οι ΣΕΕ παιδαγωγικής ευθύνης μαζί με τους ψυχολόγους να βοηθήσουν.Οι περιπτώσεις θρασύτατης συμπεριφοράς που συνοδεύονται και από λεκτική βία ενάντια στον ή στην εκπαιδευτικό, ή και σε μαθητές, θα πρέπει να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή από τον σύλλογο του σχολείου.Η τιμωρία δεν διαπαιδαγωγεί,αλλά όντας η τελευταία καταφυγή,αν δεν πετύχει η πειθώ, δεν αποκλείεται από την εκπαιδευτική μας νομοθεσία που τονίζει συναφώς τον διαπαιδαγωγιτικό της ρόλο...Σε κάθε περίπτωση σε ένα "μπόσικο" σχολικό κλίμα συμβαίνουν πιο τακτικά τέτοια περιστατικά.Οι συαδέλφισσες μας υποφέρουν έτι περισσότερο...Δεν είναι εύκολο να κάνεις μάθημα σε μια σχολική αίθουσα ΕΠΑΛ αν όλοι πριν άφησαν να επιβληθεί σ'αυτή "η ψυχολογία της κερκίδας".Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και συνεχής διάλογος με τους μαθητές μας και τα δεκαπενταμελή τους συμβούλια για τη δημιουργία κλίματος αμοιβαίας κατανόησης...Πρόκειται για ζωντανά και ζόρικα παιδιά,αναμφίβολα, με πολλά προβλήματα αλλά και με φιλότιμο...Μη το ξεχνάμε αυτό..Όπου "έχει χαθεί η μπάλα" αυτές οι προσπάθειες δεν έχουν γίνει ή ήταν αναποτελεσματικές..

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Ιαν 2020 14:42

Παρατηρήσεις πάνω στο ρεπορτάζ και στα υπόλοιπα για το ίδιο θέμα:
1. Ο Σύλλογος διδασκόντων, έχει επιληφθεί και έχει τιμωρήσει το μαθητή με 1 μέρα αποβολής από τα μαθήματα. Το ύψος της ποινής δείχνει τα πάντα. Για όσους καταλαβαίνουν. Εξ όνυχος τον λέοντα. Από την μία μέρα γίνονται αντιληπτά μείζονα πράγματα.
2. Η βιντεοσκόπηση χωρίς την θέληση του βιντεοσκοπούμενου είναι νομικώς «κακούργημα» . Τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών. Δεν το λέω εγώ, το λέει ο νόμος. Έχουν πέσει πάνω στον νόμο να τον αλλάξουν, διότι είναι πολύ βαρύς σε σχέση με την χαλαρή αντίληψη που έχουν όλοι για την πράξη κια για την ευκολία με την οποία γίνεται.
3. Όλοι οι βιντεοσκοπούμενοι με πρώτη την καθηγήτρια, μπορούν να ζητήσουν τα δάνεια της Αγγλίας με αστικού τύπου Αγωγές στην Δικαιοσύνη. Από τον κηδεμόνα του εικονολήπτη. Χώρια από τον πρωταγωνιστή του βίντεο, που πλέον δεν υπάρχει στο youtube.
4. Όσοι Διευθυντές Σχολικών μονάδων ανέχονται στην πράξη τα κινητά εντός των Σχολείων (είτε είναι χαλαροί «βάλτο στην τσέπη σου Γιωργάκη!...» διαπράττουν εγκληματική αμέλεια, αλλά αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ θα εξηγήσω εγώ σε ενηλίκους και μορφωμένους συναδέλφους.
5. Οι μαθητές κάνουν κατάληψη, διότι έχουν το συγκεκριμένο κοινωνικό πρότυπο συμπεριφοράς που έχει παραδοθεί σε αυτούς από τις δύο μεγαλύτερες γενιές Ελλήνων. Απολύτως ευεξήγητο φαινόμενο.
6. Η Δικαιοσύνη είναι μια εξουσία που διασύρεται κάθε φορά που γίνεται κατάληψη σε Διδακτήριο και δεν επεμβαίνει. Είναι ένα καλό παράδειγμα του πώς «το έθιμο υπερισχύει του νόμου» κόντρα σε ό,τι λένε στις Νομικές Σχολές. Στην αναθεώρηση του Π.Κ. που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2018, δεν το άλλαξε το άρθρο που τιμωρεί την κατάληψη δημόσιου χώρου και παρακωλύει την λειτουργία του.

Περιμένω και την συμπαράσταση του υπολοίπου Σ.Δ. στον πύρινα του αιτήματος των καταληψιών, αφού διαφωνήσουν (βεβαίως) με το μέσον της κατάληψης που χρησιμοποιούν...

 
μιλώ ελληνικά επίσης
28 Ιαν 2020 14:47

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν ο γενναίος μαθητής και οι συμμαθητές του στο ΕΠΑΛ.
Άμα έρθουν να με αξιολογήσουν και δεν μου βάλουν άριστα, αφού τους βρίσω και τους απειλήσω όπως ο ήρωας μαθητής, θα προτείνω την κατάληψη του σχολείου μου από τους εκπαιδευτικούς του.
Δεν θα με αξιολογήσει ούτε θα με τιμωρήσει κανείς.
Βίβα λα δάσκαλος!

 
Μάνος
28 Ιαν 2020 14:57

Μα η ΝΔ θα σταματούσε τα φαινόμενα αυτά.....σύλληψη των γονέων των μαθητών που κάνουν κατάληψη για παραμέληση ανηλίκου ....νομοθετείστε το τώρα άμα σας βαστάει.....

 
@ΠΕ86
28 Ιαν 2020 16:11

Υπηρέτησα σε 2 ΕΠΑ.Λ. στην Αττική, σε περιοχές "υποβαθμισμένες", όπως θα έλεγε κάποιος πολιτικός. Και τα 2 είχαν παραδοθεί 2-3 χρόνια πριν και ο σχεδιασμός τους ήταν ο,τι πιο σύγχρονο μπορούσε να διαθέτει το σχολικό κτηριακό δυναμικό της χώρας.
Και στα 2, οταν περπατούσες στον διάδρομο, ήταν σαν να είχε περάσει τυφώνας: Ξηλωμένα τα φώτα ασφαλείας, σπασμένες πρίζες και διακόπτες, κατεβασμένα τα φωτιστικά κλπ.
Στο ένα δε, όλες οι τάξεις δεν διέθεταν πόρτα, και κάθε φορά που τις αντικαθιστούσε η διεύθυνση, ο χρόνος ζωής τους δεν ήταν πάνω απο μια ημέρα.
Και για να μην αρχίσουμε τα πολιτικά, μιλάω για προ ΣΥΡΙΖΑ εποχή.

 
μιλώ ελληνικά@
28 Ιαν 2020 16:53

Ελπίζω να αστειεύεσαι, αλλιώς οι απόψεις σου είναι επικίνδυνες για την κοινωνία. Όταν ένας λαός δεν είναι ώριμος για να διαφυλάξει τη δημοκρατία (η οποία συνεπάγεται εκτός από δικαιώματα και υποχρεώσεις και φυσικά σεβασμό στη νομιμότητα ) τότε γρήγορα θα επέλθει δικτατορία και θα φταίμε όλοι μας που επιτρέψαμε να ξεχαρβαλωθουν τα πάντα...

 
ευκαιρία
28 Ιαν 2020 17:48

- να λήξει και το θέμα των καταλήψεων . ΑΠΟΥΣΙΕΣ σε όλους (μια τροπολογία είναι
- να μας πει ο κ. Πλαταρος πού ζει : σε επαλ, πρωινά, εσπερινά, δημοτικά, ΓΕΛ, ΣΔΕ, πειραματικά κλπ κλπ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΑ τα κινητά (θα μαλώνω εγώ με τους μαθητές; )
- πέλεκυς ΧΤΕΣ για όλα ριζικά και όποιος δεν θέλει ας πάει σε άλλο σχολείο (αν είμαστε σοβαροί ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ! )
- ελληνόφωνος κι εγώ : συμφωνώ με τον προλαλήσαντα , θέλω άριστα και θα σκούζω / σφουγγαρίζω τοίχους/ χειρονομώ ανθηρό-στομα κλπ κλπ αλλά εγώ μετάταξη σε άλλο υπουργείο)

 
Pe19
28 Ιαν 2020 18:39

Καταλήψεις, θεωρώ αυτονόητη την αυτόματη, από το myschool καταχώρηση των απουσιών της ημέρας σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές. Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς αντεγκλήσεις σχολείου-μαθητών, τελειώνει το θέμα, αν αντέχουν να παίρνουν 7ρες και 6ρες απουσίες για κατάληψη ας κάνουν κατάληψη. Σε ότι αφορά τα κινητά η απαγόρευση της κατοχής απλά, εντείνει το φαινόμενο. Θα έπρεπε να έχουμε εκπαιδεύσει τους μαθητές μας στην χρήση των κινητών και όχι να κυνηγάμε μάγισσες. Αφού (μάλλον) είμαστε ανάξιοι να το κάνουμε, απλά εφαρμογή του νόμου + κυρώσεις, παράνομη κινηματογράφηση: ΑΥΤΟΜΑΤΑ αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και χρηματικό πρόστιμο στον κηδεμόνα. Ίσως με την εγγραφή του κάθε μαθητή να δεσμεύεται κάποιο ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό το οποίο θα ελευθερώνεται μετά την αποφοίτηση του κάθε μαθητή και θα χρεώνεται σε τυχόν ζημιές που προκαλεί ο μαθητής αυτός ή αν η επίδοσή του είναι εντελώς αρνητική. Τρελές ιδέες αλλά ζούμε σε μια τρελή κοινωνία.

 
ΟΛΓΑ
28 Ιαν 2020 19:43

Μια ενημέρωση για τις απουσίες, πιθανώς όλοι όσοι διαβάζουν το σχόλιο να γνωρίζουν αλλά ας τα πω με πρακτικό τρόπο.
Ένας μαθητής λυκείου δικαιούται να απουσιάσει έως 114 διδακτικές ώρες χωρίς να δώσει λογαριασμό πού ήταν και τι έκανε στις ώρες αυτές.
Αν πάρει μέρος στις 2 παρελάσεις (28ης και 25ης) έχει άλλες 14 απουσίες να σβήσει.
Αν στείλει κάποιον δικό του και δώσει αίμα στο όνομα του εθελοντικά έχει άλλες 2+2=4 ημέρες να απουσιάσει δηλ. έως 4x7=28 απουσίες.
Αν φέρει χαρτί γιατρού που να αναφέρει ότι αρρώστησε από κάποιους τύπους γρίππης έχει άλλαες 5 ημέρες δηλαδή 5x7=35 απουσίες
Σύνολο 114+14+28+35=191 απουσίες το έτος.
Έχει και συνέχεια, αν είναι μαθητής ΕΠΑΛ (δεν είναι αναγκασμένος να διαβιώνει κοντά στο σχολείο) και έχουν απεργίες τα Μ.Μ.Μ. τότε διαγράφονται οι απουσίες των ημερών απεργίας.
Έρρωσθε και αγαλλιάσθε

 
Ερτ
28 Ιαν 2020 21:04

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον μισό ποινικό κώδικα και κάποιοι λένε ...οι τιμωρίες δεν διαπαιδαγωγουν κλπ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

 
@μιλώ ελληνικά
28 Ιαν 2020 21:07

Πολύ κακές νομικές υπηρεσίες προσφέρετε στο μαθητή και στην οικογένειά του, αν λέτε ότι ήταν συνειδητή επιλογή και αντι-κομφορμιστική στάση, κατόπιν ώριμης σκέψης ενός ήρωα απέναντι στο σύστημα. Το βίντεο, η φρασεολογία και η κινησιολογία, σε άλλα πράγματα παραπέμπουν ξέρετε.... πολύ πιο απλά. Οι ψυχολόγοι έτσι κι αλλιώς θα αποφανθούν. Όμως στη θέση σας, θα έψαχνα για πειστικότερα-ρεαλιστικότερα επιχειρήματα στο δικαστήριο...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ