Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κοινές κινητοποιήσεις με φοιτητές εισηγείται η ΟΛΜΕ στον κλάδο

Δημοσίευση: 28/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Κοινές κινητοποιήσεις με τους φοιτητές εισηγείται η ΟΛΜΕ στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, κατά των ρυθμίσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ προτείνει στις ΕΛΜΕ να αναπτύξουν πρωτοβουλίες αντιπολεμικού χαρακτήρα σε συνεργασία και συντονισμό με άλλους φορείς και συλλογικότητες στις τοπικές κοινωνίες, αρχίζοντας από το σχολεία μας, τους μαθητές μας και τους γονείς τους.
     
Ειδικότερα η ΟΛΜΕ εισηγείται στις Γενικές Συνελεύσεις:

 1. Κινητοποίηση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ φοιτητικών συλλόγων με 3ωρη στάση εργασίας στις 20 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια για διορισμούς, ισοτιμία κολλεγίων-ΑΕΙ, εργασιακές συνθήκες εκπαιδευτικών και αλλαγές στην εκπαίδευση και εξουσιοδότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για προκήρυξη 24ωρης απεργία το αργότερο μέχρι τις 13 Μαρτίου.
 2. Οι ΕΛΜΕ θα οργανώσουν άμεσα, με βάση τις θέσεις της ΟΛΜΕ, καμπάνια ενημέρωσης των συναδέλφων, των μαθητών, των γονιών και των τοπικών κοινωνιών για τις αντιδραστικές αλλαγές που έρχονται στην εκπαίδευση και τις συνέπειές τους.
 3. Οι ΕΛΜΕ πανελλαδικά θα αναπτύξουν πρωτοβουλίες αντιπολεμικού χαρακτήρα σε συνεργασία και συντονισμό με άλλους φορείς και συλλογικότητες στις τοπικές κοινωνίες, αρχίζοντας από το σχολεία μας, τους μαθητές μας και τους γονείς τους.
 4. Νέες γενικές συνελεύσεις για επανεκτίμηση της κατάστασης και συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Αιτήματα

 • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
 • Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με βασικό κριτήριο την προϋπηρεσία και εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών. Κατάργηση της δυνατότητας των αποφοίτων κολλεγίων να διορίζονται στη δημόσια εκπαίδευση. Κατάργηση του 3ετούς αποκλεισμού σε περίπτωση άρνησης διορισμού.
 • Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών. Μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2016-17. Επαναφορά  13ου και 14ου μισθού. Ενίσχυση των νέων συναδέλφων.
 • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Καμία μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Σταδιακή ανάκτηση των απωλειών. Καμία είσοδος των ιδιωτών στην επικουρική ασφάλιση. Καμία μείωση εισφορών στην κύρια σύνταξη των εργαζομένων.
 • Διασφάλιση της αποτίμησης εκπαιδευτικού έργου με αποκλειστικά εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες. Όχι στην επαναφορά της ατομικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολείων.
 • Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
 • Κατάργηση του καθηκοντολογίου και δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου για τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου και την επιλογή διευθυντών, με κυρίαρχο το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων.
 • Μετακίνηση του εκπαιδευτικού το πολύ μέχρι δύο σχολεία για την κάλυψη του ωραρίου. Μείωση του ωραρίου κατά μία ώρα για κάθε επιπλέον μετακίνηση σε σχολείο πέραν των δυο. Όχι στη μετακίνηση σε δύο σχολεία την ίδια μέρα, εάν δε βρίσκονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που επιβάλλεται η μετακίνηση τέτοιου τύπου, ο χρόνος μετάβασης από σχολείο σε σχολείο να λογίζεται ως διδακτικό ωράριο.
 • Ουσιαστική επιμόρφωση σε τακτική βάση όλων των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ
 • Άμεση κατάθεση υπουργικής τροπολογίας που να αποκλείει τους αποφοίτους του τμήματος εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΜΑΚ από την ένταξή τους στον κλάδο ΠΕ78 κοινωνικών επιστημών.
 • Ανώτατο όριο 20 μαθητών ανά τμήμα. 15 μαθητές στα μαθήματα κατεύθυνσης και 10 στα εργαστήρια.
 • Ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης προσφύγων.
 • Άμεση αναμόρφωση των βιβλίων και των αναλυτικών προγραμμάτων, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες.
Ετικέτες: 
ΟΛΜΕ

Σχόλια (3)

 
Ερτ
28 Ιαν 2020 21:07

.....Νομοθέτηση από την κυβέρνηση των λεφτόδεντρων. Τώρα.

 
Σ.Κ.@Όχι στην επαναφορά της ατομικής αξιολόγησης=casus belli
28 Ιαν 2020 21:16

[Διασφάλιση της αποτίμησης εκπαιδευτικού έργου με αποκλειστικά εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες. Όχι στην επαναφορά της ατομικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολείων.]ΟΛΜΕ..
Άντε να τα βάλει το ΙΕΠ με την ΟΛΜΕ στο ζήτημα της αξιολόγησης...Το έχω ξαναγράψει.Ακόμα και η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας φαντάζει πια χλωμή υπόθεση.Αναμένεται θερμό Φθινόπωρο μετά την εμφάνιση του νέου νόμου που αν έχει εδάφια για την αξιολόγηση θα είναι casus belli για την ΟΛΜΕ,και την ΔΟΕ.Θα δούμε από το μλεκτικό αν ¨φοβάται το θεριό τον Γιάννη".Και με τα Κολλέγια και την ισοτιμία τους δεν τελειώσαμε..

 
Εκπαιδευτικος
29 Ιαν 2020 09:46

Να λέμε για να λέμε χωρίς ουσία για να ασχοληθεί σοβαρά η υπουργός, μαζικούς διορισμούς, μα δεν δρολογηθηκαν, μισθοδοσία, ωράριο, 30 χρόνια για σύνταξη που ζουν αυτοί που τα λένε

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean