Εισήγηση Ν. Κεραμέως σε ΑΣΕΠ για τα πτυχία που έχουν “βαλτώσει” στον ΔΟΑΤΑΠ

Νέος πρόεδρος ΔΟΑΤΑΠ: Η διάθεσή μου είναι να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα, όμως πρέπει να εξετάσω πολύ καλά το θεσμικό πλαίσιο, το νομοθετικό

31/01/2020

Ενημερώθηκε: 01/02/2020, 09:27

Άκουσε το άρθρο

Παρέμβαση στο ΑΣΕΠ έκανε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ζητώντας να προσκομίζονται  και σε μεταγενέστερο στάδιο τα πτυχία που καθυστερεί η αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ,όπως η ίδια ανακοίνωσε  ανακοίνωσε  στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

“Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα- διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων” είπε η υπουργός Παιδείας και ανακοίνωσε: “Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο ΑΣΕΠ, προκειμένου ακριβώς, όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του ΑΣΕΠ”.

Τι είπε ο νέος πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ

Ο νέος πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ Ορέστης Κλογήρου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Γιάννη Ανδριανού, δήλωσε τα εξής:

  • Θέλω να είμαι πάρα πολύ προσεκτικός. Η διάθεσή μου είναι να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα, όμως πρέπει να εξετάσω πολύ καλά το θεσμικό πλαίσιο, το νομοθετικό.
  • Είναι βούληση να δώσω απόλυτη προτεραιότητα, αλλά αν εμφανιστεί ένας πολίτης και μου «κουνήσει» τον ώμο και μου πει: «Εγώ δεν είμαι για το ΑΣΕΠ, αλλά περιμένω περισσότερο. Έχω πιο παλιά σειρά από αυτούς. Πώς με προσπερνάς; Ο νόμος το απαγορεύει». Δεν ξέρω, δεν το λέω. Εννοώ ότι θέλω να είμαι πάρα πολύ προσεκτικός. Να μην υπόσχομαι πράγματα που γίνονται ή δεν γίνονται. Η βούληση είναι να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στο διαγωνισμό για τις 24 Φεβρουαρίου. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει πια ανθρωπίνως οτιδήποτε για τους νηπιαγωγούς, που είναι 3 Φεβρουαρίου, την Δευτέρα. Ανθρωπίνως.
  • Θέλω να σας πω και αυτό έχει να κάνει και με την ενημέρωση των πολιτών, ένα δείγμα γραφής, θέλω να σας δώσω, δικό μου.
  • Δεν σας κρύβω ότι τις τελευταίες μέρες, από την Πέμπτη που βγήκε το δελτίο τύπου, δεν θυμάμαι, χθες ή προχθές, έχω δεχθεί πάνω από 30 ηλεκτρονικά μηνύματα αγωνίας από νέους ανθρώπους, που είναι στον ΑΣΕΠ τώρα και με ρωτάνε: «Μάθαμε ότι γίνατε Πρόεδρος. Τι θα κάνετε;».
  • Απάντησα σε όλους, έναν - έναν, προσωπικά και θα απαντώ σε όλους, έναν - έναν, προσωπικά, τους Έλληνες πολίτες, τουλάχιστον στο αρχικό διάστημα, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Τους απάντησα πολύ ευγενικά ότι: «Αγαπητέ μου, δεν έχω καμία ιδιότητα. Δεν με έχει εγκρίνει η Επιτροπή της Βουλής. Δεν υπάρχει διορισμός. Δεν υπάρχει ΦΕΚ.». Αλλά απάντησα στους πολίτες και τους υποσχέθηκα ότι θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Δεν τους δίνω ψεύτικες ελπίδες. Άρα, αυτό είναι ένα θέμα που έτσι το αντιμετωπίζω.
  • «Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.;». Ακούστηκε και από τον κ. Ανδριανό, αλλά και από πολλούς άλλους βουλευτές και κυρίες και κυρίους μετά. Νομίζω και οι τοποθετήσεις σας και η δική μου, αλλά και οι δικές σας, το έχουν αναδείξει. Η καθυστέρηση. Η τεράστια καθυστέρηση. Αυτό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και νομίζω ότι προσπάθησα να απαντήσω με το δεύτερο μέρος της τοποθέτησής μου.
  • Πάλι, δεν θέλω να δίνω ψεύτικες υποσχέσεις. Πολύ προσεκτικά είπα, ότι με τις προτάσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στόχος μου είναι να αυξηθεί γρήγορα ο ρυθμός παραγωγής αναγνωριστικών πράξεων. Δεν θέλω να δώσω νούμερα που δεν θα είναι ρεαλιστικά. Ο στόχος μου είναι, στο τέλος της τριετίας, να είμαστε στις 90 μέρες για ισοτιμία και αντιστοίχιση, είναι 60 μόνο για ισοτιμία, υπάρχει μια διαφορά.

Σχόλια (2)

Αφήστε τις δικαιολογίες
|

Αυτόματη αναγνώριση για τα 4-ετή πτυχία εξωτερικού(σπουδές εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό) αναγνωρισμένων ιδρυμάτων.

Πτυχία και ΔΟΑΤΑΠ
|

Ανθρωπίνως ορισμένοι κατέχουν θέσεις και δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Είναι κουραστική η ανακύκλωση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ