Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Υπερδιπλάσιες των διαθέσιμων θέσεων οι Αιτήσεις συμμετοχής εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων

5.000 επιμορφώσεις Β2 επιπέδου ΤΠΕ θα υλοποιηθούν στην επικείμενη επιμορφωτική περίοδο, το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2020
Δημοσίευση: 03/02/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

12.821 αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή στην επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης και δεύτερης φάσης της σχετικής διαδικασίας, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, για την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων στα επιμορφωτικά προγράμματα που θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου 2020!

Στην παρούσα φάση, ξεκινούν οι εγγραφές των 5.860 εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, που επελέγησαν να συμμετάσχουν σε 416 επιμορφωτικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται με βάση το μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης, δηλαδή με συνδυασμό σύγχρονων εξ αποστάσεως συνεδριών, με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και υποστήριξης εικονικής τάξης, ασύγχρονων δράσεων και κατά περίπτωση, ενός αριθμού δια ζώσης συνεδριών σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) σε όλη την Ελλάδα.

Η Επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. συνιστά «Προχωρημένη επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη», διάρκειας 60 διδακτικών ωρών περιλαμβανομένων δράσεων «εφαρμογής στην τάξη», απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που έχουν ήδη παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς πρόγραμμα «Εισαγωγικής επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε» (Επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ) το διάστημα 2017-2019, καθώς συνιστά τη συνέχεια αυτής. Υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία υλοποιείται από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος» ως δικαιούχο φορέα, σε συνεργασία με το Ι.Ε.Π.

Στο πλαίσιο της παραπάνω Πράξης προβλέπονται (ως δείκτες αποτελέσματος) 30.000 επιμορφώσεις Β1 επιπέδου ΤΠΕ, που πραγματοποιήθηκαν ήδη στο διάστημα 2017-2019, καθώς και 5.000 επιμορφώσεις Β2 επιπέδου ΤΠΕ, που θα υλοποιηθούν στην επικείμενη επιμορφωτική περίοδο, το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2020.

Σχόλια (6)

 
Στράτος
03 Φεβ 2020 21:01

Με αυτή την επιμόρφωση των 5.860 εκπαιδευτικών σε Β2 ΤΠΕ ολοκληρώνεται προφανώς η σχετική Πράξη. Το ερώτημα είναι πόσο προχωρημένη είναι η προετοιμασία για την έναρξη της επόμενης φάσης, για την επιμόρφωση και άλλων εκπαιδευτικών στο Β2 αλλά και Β1 ΤΠΕ αλλά και για την πολυαναμενόμενη πιστοποίηση των επιμορφωθέντων.

Δυστυχώς οι αργοί ρυθμοί με τους οποίους κινείται η υλοποίηση του έργου έχουν φέρει το γνωστό αποτέλεσμα της επιμόρφωσης χιλιάδων εκπαιδευτικών που περιμένουν για μήνες και τελικά για χρόνια ώστε να πιστοποιηθούν στις γνώσεις που έλαβαν με τις επιμορφώσεις. Αντιληπτό ότι η πιστοποίηση δεν μπορεί να απέχει χρονικά για πολύ μεγάλο διάστημα από την υλοποίηση της επιμόρφωσης. Σημειωτέον ότι όλοι οι 30.000 επιμορφωθέντες σε Β1 ΤΠΕ δεν έχουν λάβει πιστοποίηση επειδή ποτέ δεν οργανώθηκε μέχρι στιγμής η απαραίτητη εξέταση τους. Έχουν ωστόσο βαθμολογηθεί για εργασίες που υπέβαλαν προς τον επιμορφωτή τους στο πλαίσιο της επιμόρφωσης Β1.

Επιπλέον, επιμορφωθέντες αλλά όχι πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί δεν λαμβάνουν με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα μοριοδότηση για την επιλογή σε θέσεις ευθύνης, παρόλο που η μη πιστοποίηση των γνώσεών τους οφείλεται σε καθυστέρηση της υπηρεσίας. Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει κάποια σχετική ρύθμιση; (π.χ. πλήρης ή μερική μοριοδότηση με την υποβολή της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης της επιμόρφωσης ΤΠΕ;)

 
γελοιότητες και αδικίες
03 Φεβ 2020 21:31

ανοιχτή επιμόρφωση σε ασύγχρονη πλατφόρμα και με σειρά προτεραιότητας συμμετοχή σε μικρής διάρκειας (μετά τη βασική ενημέρωση και την ολοκλήρωση κάποιων εργασιών) σύγχρονη με ανατροφοδότηση κλπ κλπ. συνέλθετε, εκσυγχρονιστείτε, γίνετε πρακτικοί και δίκαιοι, αποτελεσματική επιμόρφωση όχι αηδίες.

 
ΠΕ04
03 Φεβ 2020 22:00

Με αυτούς που δεν κληρώθηκαν, τι προβλέπεται; Τίποτα!!! όλα στη ζωή είναι θέμα τύχης...

 
ΑΛΕΚΟΣ Δ.
18 Φεβ 2020 13:53

Για να επιλεγεί κάποιος να παρακολουθήσει το πρόγραμμα ΤΠΕ Β2 νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι αποσπασμένος σε διοικητική θέση ή να είναι Στέλεχος Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής που αναφέρει ότι « Για να είναι δυνατή η κάλυψη των υποχρεώσεων ‘εφαρμογής στην τάξη’ από τους επιμορφούμενους, δυνατότητα συμμετοχής στην επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. δίνεται σε εκπαιδευτικούς που κατά το χρόνο της επιμόρφωσής τους, υπηρετούν σε σχολική μονάδα και ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη.» Τότε πως επιλέγηκαν στελέχη της εκπαίδευση και συγκεκριμένα Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου; Δεν είναι παράνομο; Ας μου απαντήσει κάποιος ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;

 
Πέτρος
19 Φεβ 2020 17:52

Απαράδεκτο! Ορίζεται ρητά πως πρέπει οι επιμορφουμενοι να ασκούν διδακτικό έργο. Κανονικά οι συντονιστές δεν θα έπρεπε να είχαν καν το δικαίωμα αίτησης. Έχουν διδακτικό έργο; Απαράδεκτο αν κληρώθηκαν κ πήραν θέσεις εκπαιδευτικών!

 
Ψευδής υπεύθυνη δήλωση
19 Φεβ 2020 23:19

@ΑΛΕΚΟΣ Δ. @Πέτρος
Δεν είναι απλά απαράδεκτο. Αν έγινε κάτι τέτοιο, νομίζω ότι υπάρχει πειθαρχικό και ίσως και ποινικό "θεματάκι" για τον εκπαιδευτικό. Για την πλευρά της διοίκησης που δεν το "είδε", κι εκεί υπάρχουν "θεματάκια"...
Το ΥΠΑΙΘ τί απαντά?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ