ΜΑΘΗΤΕΣ

Δηλώσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής μέχρι 10 Φεβρουαρίου

Ρύθμιση για τις εξετάσεις που ήταν στον “αέρα” για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής
Δημοσίευση: 05/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν στη Γ ́ Γυμνασίου και επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ (Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής)να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους,να  συμπληρώσουν   δήλωση και να την  παραδώσουν στο σχολείο μέχρι την Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

 Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μετά το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος. Στο τέλος του σχολικού έτους, οι μαθητές/τριες που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στη διαδικασία πιστοποίησης της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ (Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής).

Ρύθμιση για τις εξετάσεις που ήταν στον “αέρα” για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής

Κατά το έτος 2020 δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση του Κ.Π.Π. έχουν αποκλειστικά οι μαθητές της Γ ́ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2018 – 2019 που ολοκλήρωσαν το πιλοτικό πρόγραμμα της υπ’ αριθμ. 211455/Δ2/6.12.2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΑΔΑ: ΩΝΕΝ4653ΠΣ-Μ5Η), καθώς και οι μαθητές που θα ολοκληρώσουν παρόμοιο πρόγραμμα το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Τα παραπάνω προβλέπει διάταξη που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Διαβάστε εδώ  το σχετικό πρόβλημα που  είχε προκύψει με τις εξετάσεις.

Σχόλια (1)

 
Σιγά μην γίνουν εξετάσεις Κ.Π.Π.
05 Φεβ 2020 16:44

Τι ρύθμιση είναι αυτή όταν δεν αναφέρει πότε χρονικά θα δώσουν εξετάσεις τα παιδιά που παρακολούθησαν πέρσι και όσα παρακολουθήσουν φέτος;
Θα βρείτε εξεταστικά κέντρα σε σχολεία; Με γνήσιο λογισμικό και σύγχρονες προδιαγραφές; Αυτός ήταν ο λόγος (έλλειψη εξεταστικών κέντρων) που ΔΕΝ έγιναν οι περσινές εξετάσεις για χορήγηση Κ.Π.Π. συν κάποιες αντιδράσεις απο ιδιώτες που χάνουν πολλά έσοδα αν γίνει η αρχή και αντικαταστήσει τελικό το ενδοσχολικό Κ.Π.Π. ! Tι άλλαξε και φέτος θα πάνε όλα κατ΄ευχήν ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.