Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε η ανωτατοποίηση της Σχολής Πυροσβεστών και η ίδρυση Εθνικής Σχολής Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων

Η Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, διαρθρώνεται στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας και στο Κέντρο Ειδικών Εκπαιδεύσεων.
Δημοσίευση: 06/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, στην Ολομέλεια της Βουλής, το άρθρο 39 του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει την ανωτατοποίηση της Σχολής Πυροσβεστών και την   ίδρυση  Εθνικής Σχολής Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων.

Ν.Δ.: ΝΑΙ
ΣΥΡΙΖΑ: OXI
Κίνημα Αλλαγής: OXI
Κ.Κ.Ε.: OXI
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: OXI
ΜέΡΑ25: OXI

Ειδικότερα το άρθρο 39 προβλέπει την ίδρυση  Εθνικής Σχολής Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων,  που διαρθρώνεται

  • στην Πυροσβεστική Ακαδημία,
  • στην Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας και
  • στο Κέντρο Ειδικών Εκπαιδεύσεων.

Παράλληλα  η Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας , που σήμερα είναι  ισότιμη με τις μεταδευτεροβάθμιες Σχολές, ανωτατοποιείται.

Επιμηκύνεται ο χρόνος φοίτησης της  Σχολής  από 2,5 σε 4 έτη.

Επίσης με το ίδιο άρθρο του Σχεδίου Νόμου ρυθμίζονται εκ νέου θέματα σχετικά με τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τα εκπαιδευτικά όργανα , το προσωπικό, ο τρόπος εισαγωγής φοιτητών στις Σχολές από τις οποίες αποτελείται ( Σχολή Αξιωματικών, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης, σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών-Στελεχών) και  την  κατάρτιση Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Περαιτέρω , μέσω συγκεκριμένης ρύθμισης , η Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας , που παρότι προβλέφθηκε στο νόμο 4249/2014 ουδέποτε λειτούργησε, μετασχηματίζεται σε Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία θα εκπαιδεύονται εθελοντές πολιτικής προστασίας , στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και, υποχρεωτικώς, υπαλληλοι των ΟΤΑ και δημόσιων φορέων που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πολίτες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 39

Σχόλια (12)

 
Ε.Τ.
11 Φεβ 2020 09:48

Όταν μιλάτε για ανωτατοποίηση μιας μεταδευτεροβάθμιας σχολής, πρέπει να σκεφτείτε πολύ-πολύ σοβαρά τους αποφοίτους ΤΕΙ. Τι έχετε να πείτε για τα ΤΕΙ της χώρας που ανήκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουν αξιολογηθεί? Μιλάτε για αξιοκρατία? Παρακαλούμε άμεσα να δοθεί λύση.....

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης
07 Φεβ 2020 23:42

Ανωτατοποιείταν μια μεταδευτεροβάθμια σχολή,την σχολή Πυροσβεστών,και δεν εντάσετε στο Πανεπιστήμιο μια τετραετή σχολή ΤΕΙ ,την ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κοζάνης.Τί να σας πω;Θα το πω στις εκλογές με την ψήφο μου.

 
Θύμιος
07 Φεβ 2020 21:34

Δηλαδή αν κάποιος θέλει να γίνει πυροσβέστης θα σπουδάζει 4 χρόνια;

 
Τραγελαφικά γεγονότα
07 Φεβ 2020 16:19

Πραγματικά το υπουργείο Παιδείας είναι απλώς μια τραγική κωμωδία. Τι τσιρκολελεδες είναι αυτοί? Τόσες οικογένειες και τόσοι φοιτητές εκεί που ήξεραν ότι τα δικαιώματα των πρώην ΤΕΙ και των μηχανικών ήταν ασφαλισμένα μετά από αξιολόγηση της ΑΔΙΠ. Η ΝΔ καταργεί την ΑΔΙΠ και ορίζει ως καινούργια ΑΔΙΠ την ΕΘΑΕΕ η οποία είναι ακόμα κ τώρα αμφιλεγόμενο θέμα στους Ευρωπαίους φίλους μας. Μετά δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρεσβεύει την αξιοκρατία και ότι μόνο όσοι αξίζουν γίνονται ισότιμοι με ΑΕΙ, ενώ ήδη τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ. Ωστόσο το υπουργείο τρώει πάλι αυτογκόλ από Νίκη, κάνοντας τα κολέγια ισότιμα και φέρνοντας τον 'κακό' κορεσμό που προσπαθεί με νύχια κ με δόντια να αντιμετωπίσει. Έπειτα διορίζει πνευματικούς ανθρώπους που είναι στενά συνδεδεμένοι με το κόμμα σε ηγετικές θέσεις των ΑΕΙ, ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος. Καταφέρνει όμως και πάλι να πείσει ότι πρεσβεύει την αξιοκρατία στα μάτια των παππούδων κι των γιαγιάδων που την διόρισαν στη θέση της. Σε περίπτωση που δεν το 'χετε καταλάβει φίλοι μου, οτιδήποτε "αναμένεται" ή βρίσκεται στη λίστα αναμονής/χρονοδιάγραμμα (πείτε το όπως θέλετε), κρίνεται αποκλειστικά και μόνο από ένα συμβούλιο ολίγων ατόμων. Φυσικά δεν θα πουν ότι απορρίπτεται κάτι, αυτά είναι ντόμπρα λόγια (προτιμούν αυτή λογική τώρα τελευταία). Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα σας πει να βγείτε για καφέ αλλά δεν πολυψινεστε, πείτε αναμένεται, ακούγεται πιο ωραίο στα αυτιά κάποιων απ'όσο μάθαμε.

 
THOMAS
07 Φεβ 2020 11:23

Οι παλαιοί απόφοιτοι θα ισοτιμηθουν με τους νέους αναδρομικα ???

 
POLITHS
07 Φεβ 2020 10:16

Ευτυχώς που ιδρύεται και Εθνική Σχολή Διαχείρησης Κρίσεων γιατί μας έλειπε άλλη μια...Ολο και κάποιον θα έχετε στα υπ΄ όψη σας να διδάξει... Τόσες χιλάδες Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ψάχνουν για μια 3η..4η....θεσούλα.
Ενώ το θέμα των καταργημένων ΤΕΙ εκ των οποίων πολλά από αυτά είχαν κριθεί πολύ θετικά από την παλιά ΑΔΙΠ δεν το αγγίζουμε...παρότι αφορά χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους...
Ολοι στο τέλος θα πάρουν ξανά αυτό που τους αξίξει.....

 
Λιγη τσιπα
07 Φεβ 2020 08:37

Πριν λίγους μήνες το αστείο τρίο Κε-Δι-Ζα έκραζαν την συνένωση ΤΕΙ - Πανεπιστημίων με το επιχείρημα ότι ήταν χαμηλό το επίπεδο των ΤΕΙ και δεν ρωτήθηκε η τότε ΑΔΙΠ. Τώρα μετατρέπουν σε Πανεπιστημιακό τμήμα μια σχολή ΙΕΚ και της δίνουν τη δυνατότητα για υποστήριξη μεταπτυχιακών χωρίς να ρωτήσουν κανέναν!!!!!!!!!!! Η ασυλία που έχει η σημερινή ηγεσία είναι όχι μόνο προκλητική αλλά και εκνευριστική!!!!!

 
A ρε ξεφτιλίκια, μετά σας πείραξαν τα πρώην ΤΕΙ
07 Φεβ 2020 07:29

Τα οποία πρώην ΤΕΙ σε πολλές περιπτώσεις ήταν πιο πάνω σε κατατάξεις απο πανεπιστήμια... σανό που πουλάτε

 
Σωστή κίνηση
07 Φεβ 2020 07:25

Δεν ήταν δυνατό να βγαίνουν αξιωματικοί με 2,5 χρόνια σπουδών σε επίπεδο ...ΙΕΚ.

 
Γιώργος
06 Φεβ 2020 22:36

Κατά τα άλλα τους πείραξε που τα ήδη ανώτατα ΤΕΙ έγιναν πανεπιστήμια.

 
Νίκη δώστα όλα
06 Φεβ 2020 22:02

Έτσι μπράβο. Μετά τα κολλέγια έχουμε ανωτατοποίηση μιας μεταδευτεροβάθμιας σχολής!!! Η Πυροσβεστική Ακαδημία θα καταρτίζει και μεταπτυχιακά!!!! Δεν τρέχει τίποτα όμως!!!! Είναι απλά άλλη μια Πέμπτη!!!!

 
Κανονικότητα
06 Φεβ 2020 21:59

Μια σχολή που σήμερα είναι είναι ισότιμη με τις μεταδευτεροβάθμιες σχολές ανωτατοποιείται. Η νέα ΑΔΙΠ έχει γνωμοδοτήσει;;; Κατά τα άλλα φταίει η 4η νομική!!!! Ε ρε σανό που πουλάνε!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.